VeteranSA je napisao/la: ↑21 apr 2021, 10:06
Petar Bojo....često ga spominjemo ovdje, pretežno u negativnom kontekstu, loših igara i limitiranosti u pojedinim segmentima igre. Poredimo sa pojedinim igračima, pravimo paralele...Interesantno je da ga poredimo najčešće sa igračima iz veznog reda, najčešće zadnjim veznim, dok je momak većinu utakmica odigrao na krilu. Bojo jeste zadnji vezni, ( trka, destrukcija, razbijanje, duel, ne neka posebna tehnika) ali na žalost veoma malo utakmica je odigrao na toj poziciji( možda @Braco ili @Brko mogu izbaciti neki podatak). Ja se sjećam protiv torpeda (5-2), i protiv Borca čini mi se kada je dobio crveni karton. Ostalo fakat ne znam da je igrao tu poziciju. I onda se pitam kako ocjenjujemo momka koji ne radi (igra) ono što najbolje zna.
Još bih naglasio da je on djelovao dosta solidno kada je došao kod nas, ali je žrtva talentovanog i perspektivnog Alispahića koji mu je uzeo poziciju i mjesto u ekipi. Ne branim ga, niti mislim da je poseban kalibar, ali moramo i voe i ovakve stvari uzeti u obzir kada analiziramo igrače.
Nas klub i mi navijaci generalno lose shvatamo sadasnji moderni fudbal. Zivimo u nekoj proslosti. To se reflektuje i na svaku poru kluba ukljucujuci i nase razmisljanje o igracima.
Mi i dalje mislimo da je zadatak defanzivnog veznjaka samo i iskljucivo da udara i zaustavlja protivnicke napade. Toliko kasnimo za sadasnjim fudbalom, u tom fudbalskom razmisljanju, da nismo toga ni svjesni..
Evo vezano za Boju, covjek operisan od fudbala, sa loptom ne zna apsolutno nista. Lazar Popovic ima bolju tehniku od Boje. Protivnicke ekipe ga mogu slobodno pustiti da sutira jer znaju da se radi o veznjaku koji ni sa 20 metara ne moze dobaciti loptu do gola.
Jedan od najvecih problema je nedostatak kvalitetnih strucnih ljudi koji ce vidjeti da od igraca poput Boje, klub nema i nece imati nikakve koristi. Da se radi o losem igracu i da nema smisla da se forsiraju takvi.To se ne moze desiti dok su pomocnici Amara Osima a sada pomocnici Bake obicni paraziti kojima je bitno samo da oni platu dobiju i ne samo oni nego i mnogi drugi unutar samog kluba..
Imas 4 golmana, Eric, Fejzic, Bender, Muftic. Ne do Bog nikom. Bukvalno je bolje da niko ne brani. I sa druge strane imas golmana poput Milicevica, koji je jako talentovan i ima potencijal. I sta se desava? Guraju se i nastavit ce da se guraju ova 4 izuzetno losa golmana i to ce se opravdavati na nacin da je Milicevic mlad, da su oni iskusniji itd.
Da je klub normalan i da postoji bilo kakva pa i gram te hebene vizije umjesto Bekrica koji ima 37 godina forsirao bi se kadet Kocevic koji ima svjetski potencijal, potencijal da bude nas novi Dzeko, neko ko bi trebao da bude projekat kluba ali dzaba kad ne znamo. Da ne spominjem Kulasina, mali je sa 17 godina tv u boji za sva nasa krila iz seniorske ekipe, ali dzaba mora igrati ispred njega Veselinovic i slicni jer su kao iskusniji, mladi igraci bi se brukali, how yes no..