Virtu4l je napisao/la:Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Tebi kao da je hobi tjeranje raje s topica na kojima upise ostavljaš. Vidi samo njegovog razmišljanja moliću lijepo. Tipično nipodaštavanje i minimiziranje imena Veleža koji je dio svete trojke bh nogometa. Ispada da je igračima koji igraju za Velež motiv potreban a on se zove igranje u Evropi prije igranja za dres, igranja za navijače, za klub, za njegovu historiju, za ponos, za prkos, za sve ono što ovaj klub čini velikim.
Ali ti to ne možeš da shvatiš, i nikada nećeš.
Utakmica jučer je donijela jedno veliko razočarenje, pljuc na čitav stručni štab. Neću izgovore izostankom određenih igrača koji se u slučaju poraza imenuju kao ključni da bi se smanjila oštrica napada na glavne i odgovorne. Ne želim i neću da vidim onakvu predstavu koja se može poistovjetiti sa statičnošću, anemičnošću, bezvoljnošću, nedostatkom trke, agresivnosti, kompaktnosti, izgaranja. Igrači nisu krivi, kriva je Uprava, kriv je stručni štab zbog selekcije igrača i pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.
Sami početak sezone je dao naznake na šta bi mogla da liči naša igra u doglednom vremenu, a mi već čitavih 9 kola, iz kola u kolo više od 2 mjeseca čekamo taj upgrade naše igre, i tješimo sami sebe. Iz mene ne piše očajanje, niti razočarenje, nego na određen način realno sagledavanje situacije.
Pogledajmo samo našu ekipu na proljeće koja je gazila sve redom svojim karakteristikama, pa pogledajmo šta ova ekipa ima odnosno nema. Sve nam se samo kaže. Ja i dalje ostajem kao i svi uz ovaj grb, to je neupitno, ali se neke stvari moraju mijenjati, radikalno.