RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
ima li neko omjer Jusufbegovica od kako je u Velezu, samo za utakmice Premijer lige>
kaze neko da nije i do trenera-feje..pa dokle vise..kod svakog tima kada nesto neide trener se povuce ili dobije otkaz ,ali samo kod nas nije tako.9 kola je proslo a mi nikoga nismo nadigrali kako treba,sve nesto nazor..i jos da kazem ovakav Vladavic pa i Pejic kod mene bi sjedili na klupi( u ovi 9 kola samo smo sa njima losiji)
pozdrav od dobojlije
pozdrav od dobojlije
ja sam mislio da ste vi ekipa, ali ovo sto sam gledao drugo poluvrijeme pa vi ste mrljavi da mrljaviji ne mozete biti. ljudi se igrali s vama kao da su real a vi levante. 

Zasluzen poraz danas.Vise od poraza zabolila me bojazna igra nekolicine nasih igraca,a takodje me ponovo zabolila ali ne i iznenadila STRAVA na tribinama nekada kultnog stadiona.Poligon za izivljavanje najgorih ljudskih strasti i MRZNJE.Nevjerovatna je ali i istinita cinjenica da se svoj pogodak slavi iskljucivo vrijedzanjem protivnika.Nemaju svojih pjesmi pa im svaka iskljucivo protiv Veleza. Ali valjda je to opravdano jer protivnik je Velez,isti onaj Velez koji je na tom stadionu stekao slavu i simpatije miliona ljudi sirom bivse Yuge .Ko do danas nije vjerovo i nije znao ,mogao se uvjeriti sa kakvom nemani se mi borimo godinama.Danas su na stadionu bili raja i papci.Papci su bili brojniji pobjedili su.Ali nicija nije do zore gorila pa nece ni papanska sigurno.
Na kraju bih se zelio zahvaliti svima onima koji su bili uz nas ovih dana i pruzali nam podrsku.Velez je bez obzira na trenutno stanje sigurno na dobrom putu i bice bolji iz dana u dan,a nasa ce ljubav prema Rodjenima rasti duplo vise nego sto ce nas ovi njonjasi mrziti.Veoma brzo slijede fantasticne vijesti za sve one kojima je Velez u srcu.
VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEZ
Na kraju bih se zelio zahvaliti svima onima koji su bili uz nas ovih dana i pruzali nam podrsku.Velez je bez obzira na trenutno stanje sigurno na dobrom putu i bice bolji iz dana u dan,a nasa ce ljubav prema Rodjenima rasti duplo vise nego sto ce nas ovi njonjasi mrziti.Veoma brzo slijede fantasticne vijesti za sve one kojima je Velez u srcu.
VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEZ
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Valjali ste im prošle sezone, neka se ta tradicija nastavi 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma idemo dalje.Izgubili jesmo,najvise nasom krivicom jer smo bili slabi,moramo to nastojati popravljati,nema druge
.Nema nikakvog mijenjanja do zimske pauze,onda ce se podvuci crta pa ce se sagledati sta dalje.Treba reci otvoreno i igracima i rukovodstvu da su igrali daleko ispod svojih mogucnosti i daleko ispod onoga sto navijaci od njih ocekuju i da su navijaci jako nezadovoljni njihovom danasnjom predstavom,i da navijaci to mogu podnositi do neke crte
Nase je da im i dalje dajemo podrsku(jer nemamo drugog izbora) a usput vrsiti pritisak na njih da se poprave i da izgaraju na terenu.Bit ce jos poraza i pobjeda(nadam se vise pobjeda)mi ih moramo podrzavati
FORZa DO BAGRO

Nase je da im i dalje dajemo podrsku(jer nemamo drugog izbora) a usput vrsiti pritisak na njih da se poprave i da izgaraju na terenu.Bit ce jos poraza i pobjeda(nadam se vise pobjeda)mi ih moramo podrzavati
FORZa DO BAGRO

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Žali se fudbalskom savezu, ugroženi Željo naviko na puštanje bodova u Vrapčićima pa su se prošle sezone malo iznenadili.Virtu4l je napisao/la:Valjali ste im prošle sezone, neka se ta tradicija nastavi
Ko vam je kriv dobili smo tad i vas i njih.
Ne žalimo se mi nikome, ali sad sve dolazi na naplatu, samo kmečite. Kad se samo sjetim atmosfere pred naše gostovanje prošle sezone, igrajte za njih, baš su danas imali simpatičan repertoar na tribinama 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vama je došlo tad na naplatu, uzimali ste ovde bodove na poklonjene penale kad je Veležu najviše trebalo, pa se i vama vratilo 

Ulazite u bespotrebnu raspravu @virtu i @shearer.Velez je odigro cestito i sportski,bez obzira sto nas je bilo i drugacijeg misljenja tada.Velez je ucinio ono sto veliki moraju,a mali ce porasti pa ce nauciti.
Velež jeste nadigran danas, i svaka čast Zrinjskom ali ko zna kako bi to išlo da su startovi sa leđa sankcionisani kartonima.
Mi priznamo poraz nismo ko neki pa da kmečimo pola godine što nam niko nije pustio utakmicu ili što neko nije igrao za nas...
Mi priznamo poraz nismo ko neki pa da kmečimo pola godine što nam niko nije pustio utakmicu ili što neko nije igrao za nas...
Mi ce mo opet igrati za nas i nastojati pobjediti i vas i komsije i sve ostalo.Nas ne interesuje koga ce to popgoditi i kome ce to pomoci,bitni smo mi.A nemam nista protiv da i vi i ostali tako isto igrate da nas nastojite pobjediti.Da vam se radilo o opstanku u ligi eee tu bi se moglo onda nesto razmislitiVirtu4l je napisao/la:Ne žalimo se mi nikome, ali sad sve dolazi na naplatu, samo kmečite. Kad se samo sjetim atmosfere pred naše gostovanje prošle sezone, igrajte za njih, baš su danas imali simpatičan repertoar na tribinama

Ti kako si postavio pitanje izgleda kao jesmo li za vas ili protiv vas i zrinjskog.Mi smo protiv oba kluba kad se gledaju bodovi

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Molio bih nekoga ko je upucen da mi odgovori na pitanje u cijem je vlasnistvu stadion pod BB.
Tokom gledanja utakmice sam u vise navrata cuo"stadion hsk zrinski"
Jesu li ga to otkupili?
Jesu li ga to otkupili?
-
- Kontakt:
stadion je na neogracino dat na koristenje zrinjskom.rodjenisa je napisao/la:Molio bih nekoga ko je upucen da mi odgovori na pitanje u cijem je vlasnistvu stadion pod BB.
Jesu li ga to otkupili?
velez je dobio vrapcice na koristenje narednih 40 god.
u prevodu,stadion je njihov....politika je cudo...
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Naidjoh na ovo pa moram dati svoje misljenje.Adviser je napisao/la:Nema od vas ništa ni ove sezone, probajte nešto kroz kup. Ne igrate baš toliko loše al´ vam je završnica 0 bodova! Samo ćete bezze nas (Želju) zajebat´, k´o i prošle sezone!Samo nama možete bod(ove) uzet´, slavit´ćete k´o da ste Evropu izborili
![]()
. Imate dobrog trenera, samo još da ga istrpite tj. da ga ne otjerate, uvjeren sam da ćete za par sezona uspjet´ nešto izborit´, samo još da uprava to mogne pratit´ i na konju ste. Sretno u nastavku kupa, to vam je jedina šansa!
Sad ce mo vas mi nesto zayebati a i vi isti izgubite od njih i to kuci.Valjda druze imamo pravo na neke ambicije.Sad zasad gurate odlicno,i cestitke na tome ali realno dvije jace utakmice na Grbavici 1 bod.Pustimo se svi prica i igrajmo,dugo je do kraja.Ako vas kojim slucajem dobijemo,nece to biti ni iz jednog razloga osim sportske zelje za boljim plasmanom.Nase su ambicije poznate i dok god bude i teorije mi ce se boriti da ih ostvarimo.E sad sto ce u tom tefericu neko mozda ispasti a neko nece stici neke svoje planove,to je druga prica.Uglavnom neka sve bude sportski i fer

wienultras je napisao/la:stadion je na neogracino dat na koristenje zrinjskom.rodjenisa je napisao/la:Molio bih nekoga ko je upucen da mi odgovori na pitanje u cijem je vlasnistvu stadion pod BB.
Jesu li ga to otkupili?
velez je dobio vrapcice na koristenje narednih 40 god.
u prevodu,stadion je njihov....politika je cudo...
Zar nije na 100 godina?
- Crveni_1922
Sta reci?? Koju poslugu porati??
Odgledao sam derbi...a ni D od derbija!! Katastrofa!!
Ovaj derbi ako se moze i nezvati derbijem...samo sluzi za pojedince da ga izdrkaju do jaja i da svoje frustracije izkale na bas tom nekom takozvanom derbiju.
Nasi igraci su me duboko razocarali. Svi su igrali tako bezze da bas ni jedan igrac nije bio na nivou.
Onaj Vladavic mi je iso na racku citavu tekmu...nesto ko on se pravi neka faca a lik veze nema!! Moj Vlada bolje ti je ne sramoti se bezze nego okaci te kopacke o klin!!
Jusufbegovic vidim forsirao domace igrace u glavnom (Kao oni znaju sta je derbi...i oni ce se bolje boriti od ovih pridoslica sa strane) A nidje veze nit domaci nit pridoslice nisu veze imali!!
Ako cemo bit fer i sagledati dosadasnji dio sezone pa bola mi nismo 2 uzastopne pobijede povezali a ko fol hocemo u Evropu!! Kakvu bola Evropu!! Kad Velez bude se prosetao Premijer Ligom onda se mozemo nadati toj nekoj Evropi. A sve dok Velez bude se sjebavo i jedva krpio kraj s krajem i nebude bio u mogucnosti da poveze 3 hebene pobijede ne vele ti ga gledati u Evropi. Bio sam optimista pred pocetak sezone...konto sam i nadao se naj boljem...ali ova ekipa je zesce podbacila i razocarala mene a i vecinu vas tako da mi je pun racku svega!! Uprava mora da radi puno bolje od ovog inace ne pise nam se dobro.....
Odgledao sam derbi...a ni D od derbija!! Katastrofa!!
Ovaj derbi ako se moze i nezvati derbijem...samo sluzi za pojedince da ga izdrkaju do jaja i da svoje frustracije izkale na bas tom nekom takozvanom derbiju.
Nasi igraci su me duboko razocarali. Svi su igrali tako bezze da bas ni jedan igrac nije bio na nivou.
Onaj Vladavic mi je iso na racku citavu tekmu...nesto ko on se pravi neka faca a lik veze nema!! Moj Vlada bolje ti je ne sramoti se bezze nego okaci te kopacke o klin!!
Jusufbegovic vidim forsirao domace igrace u glavnom (Kao oni znaju sta je derbi...i oni ce se bolje boriti od ovih pridoslica sa strane) A nidje veze nit domaci nit pridoslice nisu veze imali!!
Ako cemo bit fer i sagledati dosadasnji dio sezone pa bola mi nismo 2 uzastopne pobijede povezali a ko fol hocemo u Evropu!! Kakvu bola Evropu!! Kad Velez bude se prosetao Premijer Ligom onda se mozemo nadati toj nekoj Evropi. A sve dok Velez bude se sjebavo i jedva krpio kraj s krajem i nebude bio u mogucnosti da poveze 3 hebene pobijede ne vele ti ga gledati u Evropi. Bio sam optimista pred pocetak sezone...konto sam i nadao se naj boljem...ali ova ekipa je zesce podbacila i razocarala mene a i vecinu vas tako da mi je pun racku svega!! Uprava mora da radi puno bolje od ovog inace ne pise nam se dobro.....
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Kazu da je jutro pametnije od večeri.Nije,isto je.Odigrali smo za goli kursac,neshvatljivo loše.Prvenstvo je dugo,ima tu još tona bodova i ništa nije izgubljeno.Naravno,uz uvjet da popravimo igru.Jer sa onakvom igrom kao juče,mi kući nismo favoriti protiv Kamešnice.Nadam se da će mo se opet trznuti kao nakon poraza od Širokog.Na proljeće standardno igramo dobro ali moramo ostati u kakvom takvom priključku do tada.U protivnom,nemamo se čemu nadati.Forza Rodjeni,nabijem vas 

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Mi smo znali care da nemamo šanse za Evropu, ali smo odigrali najbolje što možemo.Ispalo je da nismo pomogli ni vama ni njima jer smo obje dobili.Ako ćeš razmišljat sportski onda znaš da je svakoj sportskoj ekipi cilj da pobjeđuje, a navijači dolaze zbog toga na utakmice.I ovako se borimo sa slabom posjetom još od prije 2-3 sezone i bojkota navijača baš zbog tih stvari.Jesmo li se trebali još jednom naguzit kao ranijih godina?Virtu4l je napisao/la:Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Atmosfera pred utakmicu je bila taka zbog dosta faktora, jedan od njih je i kartoniranje naših igrača pred utakmicu sa vama od strane Šehovića, nalogodavac se zna.Isti taj lik je dolazio dan pred utakmicu u klub i moljakao za bodove, isto kao što je radio već par puta.Nemam ništa protiv Želje ali imam protiv ljudi kao što je kriminalac Amar Osim, koji ruži svog igrača zato što je dao gol (finale kupa Široki - Željo) i naređuje mu da mora promašiti penal.

Sa takvim ljudima naš fudbal nemože napredovati, samo tonemo dublje u blato, a nažalost nije on jedini, više ih je takvih nego poštenih.
Što se jučerašnje utakmice tiče.Mi smo odigrali bojažljivo i bez muda, nismo imali odgovor na njihovu oštru igru koju je i sudija doduše pustio, ne sankcionišući neke startove žutim kartonom na početku.Većina naših igrača je zakazala i više su čuvali noge nego što su igrali, mada mi u ovoj sezoni nemamo ni igru od kraja prošle, ni blizu.
Apsolutno su nas zasluženo pobjedili, a ja sam se juče osjećao izdanim od par pojedinaca u našim redovima, mada bez Merzića i Škaljića naša odbrana nije ni blizu jaka kao sa njima.
Sačekati zimsku pauzi i napraviti neke promjene u ekipi a probati proći u kupu, da bi na proljeće imali bar neku šansu za Evropu.Mada bi mi puno draže bilo viditi dobru igru i zalaganje nego ikakvo Evropsko takmičenje, samo bi se sramotili tamo kao što to i rade svi naši klubovi.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.