Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

BigBigBang
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la BigBigBang » 23 dec 2012, 13:38

bparena je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:od tih 82% protiv Murinja 80% su glasali fanovi Barcelone
Sto li :)
Kompleksi, ne tako davno izgubili su i ono sranje do superkupa od Murinja.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 dec 2012, 13:46

Ja ne mislim da je problem u osvajanju ili neosvajanju titula Mourinha sa Realom.
On ce mozda i osvojiti LP i donijeti decimu ''kraljevima'', a uz to vrlo moguce i kup.
Problem je igra.
Real pod njegovim vodstvom nije nikada imao neku igru.
Uglavnom se sve svodi na brze kontre i Alonsa koji dijagonalama trazi krila.
A kada je on dobro markiran, onda Ramos i Pepe postaju dirigenti igre.
To je i logicno jer Jose nije trener cija ce ekipa igrati lijepo, a to Real ne bi trebao da dopusti.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 23 dec 2012, 13:53

Fkt nisam očekivao ovakvu krizu Reala sa Mourinhom. :roll:

Pritisak je veliki, loše otvaranje sezone i zaostatak za Barcom samo su to pogoršali, uslijedilo je još nekoliko kikseva i eto. Sigurno igrači nemaju veliki motiv u ovome trenutku, jer je prvenstvo izgubljeno i onda je teško izvući najbolje od ekipe. Vrlo teška situacija sa psihološke strane i za Mourinha i za sve... Loš start je glavni razlog ovoga što se dešava.
AlemC85 je napisao/la:Real neće više nikada imati ekipu kao iz 2001. i 2002. godine s Zidanom, Raulom, Morientesom, Figom, Carlosom, i drugim majstorima.....ovo su danas loše kopije, i nisu im do članaka...ovi igrači su danas skuplji od tih prije 10 godina, ali ne mogu meda.....
Ma apsolutno. Ne samo Real, nego je fudbal generalno izgubio dušu. Plaćenici, nikakve emocije, sve nešto vještački, jbo to....
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 dec 2012, 13:56

L_blancos je napisao/la:Kako ce sad Brnjo opravdati Murinja. :D
Isto tako, zanima me i Monologovo vidjenje ove situacije, znam da ga je i on do nedavno branio na ovoj temi.
Iako Real djeluje k'o raštimani orkestar, još uvijek ne vidim nekog ko bi mogao u ovom trenutku preokrenuti stvari. Ako pogledaš moje postove, vidićeš da sam ja "urgirao" za Wengera. Dakle, u slučaju da Jose napusti klupu (recimo na kraju sezone), jedino Wenger može napraviti nešto. Smio bih se kladiti da bi igra Reala bila mnogo ljepša za oko od ove koju Joseova ekipa pokazuje u ovom trenutku.
Joseova najgora osobina je tvrdoglavost. Ta tvrdoglavost i koči ovu ekipu. Ne radi se o nedostatku motiva niti o taktičkim pogreškama (ok, bilo ih je da se ne lažemo), već isključivo o njegovoj tvrdoglavosti. Čovjek jednostavno ne da sebi reći da je pogriješio i u svemu vidi grešku sudija, nedostatak sreće ili slične stvari. No, takav je bio i u Chelseaju i Interu, a vala i u Portu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 23 dec 2012, 14:03

Problem su bili i igra i bodovi do jucer. Ali onako ponizavati Realovu najvecu ikonu mozda i svih vremena NE MOZE. Pa 8/10 ljudi ga ne moze vise smisliti. Da ima obraza objesio bi se jos sinoc.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 dec 2012, 14:06

Cudno je i to kako Ikera ostavi na klupi a Ronaldo mu svaku utakmicu igra.
Sada ocekujem D10S-a i njegovu spiku o svom idolu. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 23 dec 2012, 14:06

Odlicno objasnjeno 8-)
Bio jednom jedan Real, koji nije gubio titule vec na polovini sezone...

slika

Pa se onda opet javlja genijalac, prije par sedmica, te govori kako je Real koji je sinoc izgubio bolji od ovog sa slike. Je li se pokajao :?:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 23 dec 2012, 14:14

OTNYS_YNWA je napisao/la:Odlicno objasnjeno 8-)
Bio jednom jedan Real, koji nije gubio titule vec na polovini sezone...

slika

Pa se onda opet javlja genijalac, prije par sedmica, te govori kako je Real koji je sinoc izgubio bolji od ovog sa slike. Je li se pokajao :?:
Ovaj Real sa slike je sezonu zavrsio na 4. poziciji te sezone, vodili su ga redikuli poput Luxemburga i Queiroza :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 dec 2012, 14:15

slika 8-)
@xaviesta Queiroz je bio bolji od Mourinha :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 23 dec 2012, 14:21

LBJ MVP je napisao/la:slika 8-)
@xaviesta Queiroz je bio bolji od Mourinha :D
Mancini 0 bodova,on ni u anketi nemoze osvojit bodove. :D

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 23 dec 2012, 14:23

@makaveli to bi ronaldo trebao ici na klupu?haha svaka cast, pa nisi ti dzabe kanta godine

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 dec 2012, 14:26

Sada mene nesto zanima, koliko je stvarno tacno da je Mourinho u nekom sukobu sa Ikerom?
Mourinho kaze da je ostavljanje Ikera na klupi bila tehnička odluka. Sada ako se malo vratim nazad, jos prije 2 mjeseca sam na Bild.de nasao jedan clanak koji nisam uzeo bas za ozbiljno.

Trener Kraljevskog kluba Jose Mourinho ne slaže se najbolje s kapetanom Casillasom te mu ponudom od 30 milijuna eura za Neuera želi poručiti da nije nezamjenjiv.

u svakom slucaju nerealan clanak, ali nagovijestio je neki sukob medju njima.

Meni se cini da se fakat nesto lose desava na njihovoj relaciji. :?
Mourinho nekako djeluje isto kao da zeli otkaz jer bi tako mogao dobiti debelu odstetu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 dec 2012, 14:28

geoxx je napisao/la:@makaveli to bi ronaldo trebao ici na klupu?haha svaka cast, pa nisi ti dzabe kanta godine
Kada moze Casillas koji nema ni blizu dostojne zamjene i koji je jedan od najvecih madridista, zasto ne bi mogao Ronaldo ?
Pogotovo ovaj Ronaldo u zadnjim utakmicama.
Ne znam zasto se uopste raspravljam s tobom.
Jednostavno si ogranicen ..
Bez uvrede, ali tako je. :mrgreen:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 23 dec 2012, 14:29

BigBigBang je napisao/la:Pelegrini je diletant koji nikad nece biti do koljena Jose Mourinhu. Sama cinjenica da fanovi Barcelone nesto velicaju tog kloca na ustrp Josea dovoljno sve govori znaju oni koga se treba bojati a znaju ko je klaun koji nikad ne bi mogao titulu uzeti Barceloni. Iker Casilas je obican jazavac koji je nesto sebi umislio gledao sam par meceva Reala njegove intervencije kod nekih smijesnih golova su bile na nivou Almunije, kad se samo sjetim gola Kolarova pa ono ni Almunia u najboljim danima ne bi primio.

Sram Casilassa treba da bude, dok Jose nije dosao nije mogao da pobjedi barcelonu bar u jednom mecu a kamoli trofej da uzme, nije mogao godinama osminu finala i sad on nesto glumi, na klupu RAZBOJNICE!
Tek kad budete izgubili Casillasa, shvatit ćete koliku ste legendu izgubili . Pa u drugoj utakmici super kupa je odbranio toliko zicera , bez njega bi Real izgubio 2-4 a ne pobijedio 2-1 ...
On je toliko puta spasio Real , reci to npr nekome ko je navijač Reala nekih 20 godina i vidjećeš reakciju.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 dec 2012, 14:32

Bilall je napisao/la:Sada mene nesto zanima, koliko je stvarno tacno da je Mourinho u nekom sukobu sa Ikerom?
Mourinho kaze da je ostavljanje Ikera na klupi bila tehnička odluka. Sada ako se malo vratim nazad, jos prije 2 mjeseca sam na Bild.de nasao jedan clanak koji nisam uzeo bas za ozbiljno.

Trener Kraljevskog kluba Jose Mourinho ne slaže se najbolje s kapetanom Casillasom te mu ponudom od 30 milijuna eura za Neuera želi poručiti da nije nezamjenjiv.

u svakom slucaju nerealan clanak, ali nagovijestio je neki sukob medju njima.

Meni se cini da se fakat nesto lose desava na njihovoj relaciji. :?
Mourinho nekako djeluje isto kao da zeli otkaz jer bi tako mogao dobiti debelu odstetu.
Jedan od glavnih razloga što je ostavio Casillasa na klupi je taj to što je ovih dana Iker izjavio da je najbolji trener Del Bosque. Drugi razlog njegovoj ljutnji prema Ikeru je taj što ovaj javno ne podržava Ronalda u izboru za zlatnu loptu.
Treci je taj sto u Barceloni ima dosta boljih jarana i ljudi koji njemu odgovaraju sto je i logicno.
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 23 dec 2012, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 dec 2012, 14:35

Iker je Real Madrid,Iker,Raul i Di Stefano iznad svih pogotovo iznad portugalskog firgoša.Iker će otići kada on bude želio kao i Raul ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 dec 2012, 14:48

Evo par dobrih komentara sa drugog foruma.

1. Problem Mourinha je sto ne moze podnijeti da je neko bolji od njega, a pogotovo to tesko podnosi ako je u pitanju najveci rival.
Barcelona je ove sezone maestralna, cak i da je Real dosta bolji od ovoga sto sad pruza tesko da bi mogli sta Barceloni u prvenstvu. Jbt imaju sve pobjede i samo jedan remi i to upravo protiv Reala.
E sad Morinho takav kakav je nikad nece priznati da je Barcelona bolja, nego pokusava da omalozava pobjednicki niz Barcelone pa nerijetko optuzuje sudije, pa igrace Barcelone za simuliranje, Uefa-u, Unicef, sviraju se penali.... bla bla bla...
A kad ga njegovi igraci razocaraju onda te imaju krticu u svlacionici, te sabotiraju ga.... niko ne valja samo je on nepogrijesivi Special one.
Da je kakav drugi trener u Realu vjerujem da bi "spustio loptu" i svojim igracima a i navijacima pokusao objasniti da je Barcelona trenutno bolja te da moraju raditi na tome da ih stignu... a Mourinho pravi show sto se ocito Casilasu ne svidja a vjerujem i ostalima te evidentno gubi ekipu.

2. Sadašnja politika Reala je reaktivna, a ne aktivna tj. sklopili su ekipu koja će prekinuti dominaciju Barcelone u Španiji, i u tome su uspjeli na jednu sezonu, ali uz preveliko psihičko i fizičko opterećenje igrača. Fizički su se digli nakon lošeg ulaska u sezonu(malo je tu kumovalo i prvenstvo Evrope), ali psihički su totalno pukli i izgledaju gore nego na početku sezone.

Mourinho je trener koji "egzistira" u okruženju gdje postoji neka tenzija, nešto kao Ćiro, kad toga nema i on ne može da dođe do izražaja i gubi konce. Zato ne može ni trajati na klupi jednog kluba duže od 3, eventualno 4 sezone. Dok je Casillas drugačiji karakter, puno staloženiji i mirniji.

Kao što je Pep rekao "Jose je kralj press konferencija", gdje malo potpali atmosferu, onaj Mourinho sa "por que" i ove sezone nisu isti. Ali to mu klub kakav je Real ne može više dopustiti, da ih bruka.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 dec 2012, 14:52

Pelegrini je bolji trener od Mourinha,ali Pelegrini nikada nije osvoji neki bitan trofej i kao takav nije imao dovoljno autoriteta u klubu gdje se trazi instant uspjeh . Mislim da je prerano otisao u Real,trebao je ostati jos koju sezonu u Villarealu koji je imao fantasticnu ekipu ,i ne bi bilo iskljuceno da bi se borili sa duopolom za titulu Pele jednostavno nije se previse pitao u tom klubu ,dok je Mourinho susta suprotnost tome,ja mislim da se on trenutno vise pita od Pereza ,i moze mu se ruku na srce zbog trofeja koje je osvojio . Ipak ,ja vise cijenim Pelea koji je od malog kluba poput Villareala napravio je ekipu koja je godinama bila u vrhu Evropskog fudbala . Isto sada radi i s Malagom . Da li bi Mourinho bio tako uspjesan s tim ekipama? Mislim da ne .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 23 dec 2012, 14:56

@juznjak
1.pelle nije bolji od murinja
2.porto-osvajanje lige prvaka i kup uefa
Zadnja izmjena: geoxx, dana/u 23 dec 2012, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 23 dec 2012, 14:57

juznjak> je napisao/la:Pelegrini je bolji trener od Mourinha,ali Pelegrini nikada nije osvoji neki bitan trofej i kao takav nije imao dovoljno autoriteta u klubu gdje se trazi instant uspjeh . Mislim da je prerano otisao u Real,trebao je ostati jos koju sezonu u Villarealu koji je imao fantasticnu ekipu ,i ne bi bilo iskljuceno da bi se borili sa duopolom za titulu Pele jednostavno nije se previse pitao u tom klubu ,dok je Mourinho susta suprotnost tome,ja mislim da se on trenutno vise pita od Pereza ,i moze mu se ruku na srce zbog trofeja koje je osvojio . Ipak ,ja vise cijenim Pelea koji je od malog kluba poput Villareala napravio je ekipu koja je godinama bila u vrhu Evropskog fudbala . Isto sada radi i s Malagom . Da li bi Mourinho bio tako uspjesan s tim ekipama? Mislim da ne .
Nemaš šta dalje čitati post kad vidiš da je neko ovaku glupost izvalio.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.