BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

index_
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la index_ » 11 sep 2013, 08:06

index_ je napisao/la:Pobjeda 1-2...
Samo da se pohvalim na prognozi. VOLIM TE BOSNO !!!

Hvala vam na prekrasnoj pobjedi. Obozavam ovakve pobjede i preokrete... :D

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 11 sep 2013, 08:55

Ovako... U fazi napada I nismo igrali toliko lose ,bilo je tu finih proigravanja medzutim misimovic je toliko akcija usporio I upropastio da mi je fakat poceo padat u ocima kao igrac... Realno on bi kod normalnog trenera bio daleko od prve postave... Pape ponovo je ucinio uslugu slovacima stavivsi medunjanina kao zadnjeg veznog lik nije napada jednog presjekao kako treba ,par puta su ga prosli kao da ga nema a kod gola je zakasnio sa zatvaranjem tj hamsik je mogao kafu popit dok bi ga hare zatvorio...weissi hamsik su nam svojom brzinom konstantno pravili probleme jer su olahko dolazili u priliku da trce 1 na 1 na nase odbrambene izkljucivo iz razloga sto nije bilo nikog u sredini da vrsi pritisak na njih niti da ima brzinu da ih naa vrijeme zatvori kada krenu u prodor... Iskreno oko 47me minute mi smo vrlo lahko mogli gubit 3 0 jer onaj ponisteni gol slovaka po meni nije bio ofsajd , I ono je bilo slobodno sudijsko uvjerenje kada je digao zastavicu... Ona stativa na pocetku sta reci, vile su nas pronosale I molim vas neprdite vise o nasem navodnom baksuzluku... Pape mi je zivac digao sa izmjenama samo tako... Vadi mujdzu bez razloga igrao je dosta dobro a na njegovo mjesto ubacuje igraca koji je samo 2put u zivotu to igrao I koji nema nijednu predispoziciju za tu poziciju plus nije tekme odigrao 3 mjeseca...druga izmjena ,lik vadi salihovica koji je pretrcao vise nego misimovic I medunjanin zajedno a ostavlja misimovica koji je 10 cistih lopti izgubio...za vas koji tvrdite da je sejo bio odron,uzas itd preporucujem vam da pogledate tekmu ponovo vidjet ce te da je bilo najmanje 5 ili 6 losijih od njega...treca izmjena se trebala desit prije utakmice tj miske je morao ostat na klupi nakon kriminalne igre u zenici ali pape nema muda da ga ostavi jer mu je autoritet kod igraca pogotovo ovih iskusnijih vrlo upitan...begovic-odlican. Mujdza-u napadu odlican u odbrani je isto dobro zatvarao I mora se reci da je imao vrlo tezak zadatak jer je weiss prakticki letio na njega I da je redovno bio ostavljan na cjedilu od strane medunjanina... Spaha I bicakcic-odlicni ,salihovic-5-6 pogresnih ili losih pasova ,najvise pretrcao od svih osim pjanica,nekolikofinih centarsuteva ,proigravanja I suteva nekoliko prelijepih ubacivanja u napad iz drugog plana... Zasto ga je drogirani safet izvadio meni nije jasno ...pjanic-najbolji ubjedljivo, medunjanin -u fazi napada ok u odbrambenim zadatcima kriminalan, misimovic- totalno van forme, malo je reci kriminalan, ibisevic -onako, trudio se ,trcao vrsio pritisak na zadnju liniju ,par dobrih pasova sve u svemu dosta dobar, dzeko- u nekim situacijama vrlo los ali kako je tekma odmicala bio je sve bolji to se posebno odnosi na period nakon drugog gola kad je zracne duele masovno dobijao , lulic- tu I tamo vidio sam ga boljeg a I goreg ... Hajrovic-maestro, zahirovic-srednja zalost, visca -neprimjetan... Sjajna borbenost nasih ali ipak su nas vile pronosale I moramo biti iskreni I to priznat... Safet je ponovo takticki nadmudren I nadigran I onaj gol hajrovica ce vjerovatno mnogima zatvorit oci I zavarat ih ali ne I onima koji se iole rzumiju u fudbal...za zadnjeg veznog podhitmo malog besica zvati ... Zolotic ako se vrati I formu prije povrede bi takodzer trebao biti isproban jer realno je poslije besica najbolji zadnji vezni kojeg imamo...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 11 sep 2013, 08:58

Po meni igrqc koji je donjeo preokret je Zahirovic jer je malog Weissa strpao u dzep i to je ta greska Susica sto nije imao osiguraca na tom malom koji je najbolji bio i u Zenici.
PS drago mi je zbog malog Izeta(izmeta) kako ga mnogi prozvase na forumu a znam da i he sad stid ;)

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 11 sep 2013, 09:12

Kakva utakmica.. Malo se glava ohladila, pa se moze reci nesto normalno. Slovaci nisu za odbacit, sto se i sinoc pokazalo. Pobjeda je tu, ali kakva tekma.
E ovo nam je falilo, igraci koji sa klupe donose prevagu, igraci koji postizu golove, a od kojih niko to ne ocekuje. Sve su oci uperene u Dzeku, Ibisevica, Pjanica,..., a ustvari igraci tipa Hajrovica rjese stvar.
Idemo u Brazil, ali morat ce se defanzivna veza poboljsati. Zahirovic da se vrati u formu, a sinoc je dao neke naznake, iako igrao na beku, bit ce vazna rola. Neka ovaj kadar zavrsi kvalifikacije, a onda napraviti par izmjena, prije svih otpisati Vrsajevica i Sunjica, ne zato sto imam nesto protiv ovih igraca, nego nisu kvalitet za repku. Klupa bi trebala biti : Ibricic, Pandza, Zukanovic, Kolosinac, Stilic, Svraka, i mozda jos kakava zamjena za napad..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 sep 2013, 09:15

kako se senad unistio, nevjerovatno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2013, 09:17

LenBias je napisao/la:kako se senad unistio, nevjerovatno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Motalo se citav dan :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 sep 2013, 09:20

al on drzi mikrofon i dok oni pricaju ne zna gdje je :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 11 sep 2013, 09:27

:lol: ove izjave igraca sa Senadom ko nadrealisti, da ne znam da je uzivo mislio bih iscenirano. Jos Marjana izradise na kraju, niko da mu nabaci :lol: a ovaj letva, danas ce se crvenit kad bude gledao sta je pijan radio sa mikrofonom, Cika Senad :lol:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 11 sep 2013, 09:44

Utakmica ista ko u Zenici. Realno nerjeseno trebalo bit i kod kuce i na strani pa je pravda 3 za 3 zadovoljena :D. Susic nije trebao forsirati trio Medunjanin, Misimovic, Pjanic jer sva trojica vole dosta drzati loptu u nogama prije nego dodaju. Definitivno treba Zahirovic igrat od pocetka jer igra jednostavno i prvom do sebe bez pametovanja i sigurniji smo u odbrani s njim. Salihovic mi je bio najslabija karika sinoc i ne znam sta se desava s njim.
Bičakčić i Hajrović su otplatili kredit golovima jer su naknadno pozvani i sad zasluzuju ici u Brazil iako ce odraditi samo finis kvalifikacija. Od danas ce im sve bit oprosteno siguran sam i od strane suigraca i navijaca.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 sep 2013, 09:56

Samo jos nesto, treba se zahvaliti Dini Begicu jer je ovo i njegova pobjeda, on je doveo i Bicakcica i Hajrovica i aBd Kolasinca ce dovesti i kada su drugi govorilli da nam ne trebaju novi igraci, da mogu krenuti pjesice da ce startati na klupi on je vrijedno radio i zaradio.
Dino svaka ti cast i samo nastavi ovako. Trebamo jacati iz dana u dan i kupiti sve sto valja a ima bilo kakve veze sa BiH.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 11 sep 2013, 09:57

Od petka do sad nisam piso nista na forumu jer sam cekao da se boe tekme zavrsre pa da mogu dati konacnu ocjenu ovog duela sa Slovacima. Iz prve tekme je jasno da Vrsajevic nema sta traziti u repci, te da nam seletro nije bas neki takticki strucnjak al to se znalo i prije. Druga tekma je pokazala da je Salhovic apsoltuno limitrian igrac covje ko da nema opste desne noge, da u sredini ne mog uzajedno igrati Panic i Misimovic te da su nam u odbrani nedostajali Zukanovic a pogotovo Vranjes (nebih Weiss nako pored Ogija prolazi u to sam 100 % siguran).

Tako da ako nasa repka zeli da igra ozbiljan nogomet trebali bih to u ovakvoj postavi

------------------Dzeko--------------------

Lulic-----------Pjanic-----------Hajrovic

------Medunjanin-------Kolasinac-------

Zukan---Spahic------Bicakcic----Vranjes

------------------Begovic------------------

A ni klupa nam nebi bila losa: Fejzic, Mujdza, Pandza, Rahimic, Salihovic, Misimovic, Visca, Stevanovic, Ibisevic.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 sep 2013, 10:01

@vendeta, mislim da je Mujdzoni ipak ispred Ogija na desnom beku, sinoc je imao 6,7 odlicnih prodora i malo je ofanzivniji. Ogi je vise sklon defanzivi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 sep 2013, 10:01

Mujdža klupa? :lol: :lol:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 11 sep 2013, 10:06

------------Begovic
Mujdza--Spahic--Bicakcic--Kolosinac
-------Zahirovic---Medunjanin---
Hajrovic------Pjanic-------Lulic
-----------Dzeko

Jedna od buducnih postavki..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 sep 2013, 10:08

I opet smo preokrenuli protiv Slovaka. 8-)
1946

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 11 sep 2013, 10:09

gruezi je napisao/la:Ovako... U fazi napada I nismo igrali toliko lose ,bilo je tu finih proigravanja medzutim misimovic je toliko akcija usporio I upropastio da mi je fakat poceo padat u ocima kao igrac... Realno on bi kod normalnog trenera bio daleko od prve postave... Pape ponovo je ucinio uslugu slovacima stavivsi medunjanina kao zadnjeg veznog lik nije napada jednog presjekao kako treba ,par puta su ga prosli kao da ga nema a kod gola je zakasnio sa zatvaranjem tj hamsik je mogao kafu popit dok bi ga hare zatvorio...weissi hamsik su nam svojom brzinom konstantno pravili probleme jer su olahko dolazili u priliku da trce 1 na 1 na nase odbrambene izkljucivo iz razloga sto nije bilo nikog u sredini da vrsi pritisak na njih niti da ima brzinu da ih naa vrijeme zatvori kada krenu u prodor... Iskreno oko 47me minute mi smo vrlo lahko mogli gubit 3 0 jer onaj ponisteni gol slovaka po meni nije bio ofsajd , I ono je bilo slobodno sudijsko uvjerenje kada je digao zastavicu... Ona stativa na pocetku sta reci, vile su nas pronosale I molim vas neprdite vise o nasem navodnom baksuzluku... Pape mi je zivac digao sa izmjenama samo tako... Vadi mujdzu bez razloga igrao je dosta dobro a na njegovo mjesto ubacuje igraca koji je samo 2put u zivotu to igrao I koji nema nijednu predispoziciju za tu poziciju plus nije tekme odigrao 3 mjeseca...druga izmjena ,lik vadi salihovica koji je pretrcao vise nego misimovic I medunjanin zajedno a ostavlja misimovica koji je 10 cistih lopti izgubio...za vas koji tvrdite da je sejo bio odron,uzas itd preporucujem vam da pogledate tekmu ponovo vidjet ce te da je bilo najmanje 5 ili 6 losijih od njega...treca izmjena se trebala desit prije utakmice tj miske je morao ostat na klupi nakon kriminalne igre u zenici ali pape nema muda da ga ostavi jer mu je autoritet kod igraca pogotovo ovih iskusnijih vrlo upitan...begovic-odlican. Mujdza-u napadu odlican u odbrani je isto dobro zatvarao I mora se reci da je imao vrlo tezak zadatak jer je weiss prakticki letio na njega I da je redovno bio ostavljan na cjedilu od strane medunjanina... Spaha I bicakcic-odlicni ,salihovic-5-6 pogresnih ili losih pasova ,najvise pretrcao od svih osim pjanica,nekolikofinih centarsuteva ,proigravanja I suteva nekoliko prelijepih ubacivanja u napad iz drugog plana... Zasto ga je drogirani safet izvadio meni nije jasno ...pjanic-najbolji ubjedljivo, medunjanin -u fazi napada ok u odbrambenim zadatcima kriminalan, misimovic- totalno van forme, malo je reci kriminalan, ibisevic -onako, trudio se ,trcao vrsio pritisak na zadnju liniju ,par dobrih pasova sve u svemu dosta dobar, dzeko- u nekim situacijama vrlo los ali kako je tekma odmicala bio je sve bolji to se posebno odnosi na period nakon drugog gola kad je zracne duele masovno dobijao , lulic- tu I tamo vidio sam ga boljeg a I goreg ... Hajrovic-maestro, zahirovic-srednja zalost, visca -neprimjetan... Sjajna borbenost nasih ali ipak su nas vile pronosale I moramo biti iskreni I to priznat... Safet je ponovo takticki nadmudren I nadigran I onaj gol hajrovica ce vjerovatno mnogima zatvorit oci I zavarat ih ali ne I onima koji se iole rzumiju u fudbal...za zadnjeg veznog podhitmo malog besica zvati ... Zolotic ako se vrati I formu prije povrede bi takodzer trebao biti isproban jer realno je poslije besica najbolji zadnji vezni kojeg imamo...
Jest Misimovic van forme.. bilo kakve forme, on nije ni na nivou rekreativca, al moras da znas da svaki put kad on dobije loptu 20 metara od gola protivnicke ekipe, to je opasnst po protivnika, samo se ceka jedan potez na utakmici, ovo je fudbal, gdje je 99 posto napada osujeceno, na sve nacine se pokusava doci do gola, i imati takvog igraca u postavi je blagoslov.. ko je taj sto u svakoj utakmici zabije? ne smije se zaboraviti u kakvoj je formi bio protiv bjelorusije, norveske...
A gol je bio cist ko suza, nije bio ofsajd, ne :D
Hajrovic maestro? ma ja, bit ce kloc kad odigra cijelu i ne zabije.. Tebi Susic ide na zivce sto je bez potrebe izveo Mujdzu, urnebes, a tako je otprilike i sa ostalim stvarima koje prebacujes selektoru.. zbog svog nepoznavanja stvari..

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 11 sep 2013, 10:11

bhsport je napisao/la:@vendeta, mislim da je Mujdzoni ipak ispred Ogija na desnom beku, sinoc je imao 6,7 odlicnih prodora i malo je ofanzivniji. Ogi je vise sklon defanzivi.
E bas zato sam i stavio Ogija jer sa Hajrovicem imamo pre ofanzivno krilo tako da je tu potrebniji neko ko je jaci u odbrani da zatvori prazan prostor kada Hajrovic krene naprijed.

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 11 sep 2013, 10:14

Ima li snimka gola, ali sa slovacke televizije?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

moram_materemi
Kontakt:

Post Postao/la moram_materemi » 11 sep 2013, 10:19

prvo da kazem da mi je drago sto je dzeko medju prvi potrcao prema hajrovicu nakon postignutog gola..ne znam sta se desavalo poslije u svlacionici al ono izgeldalo obecavajuce..
dalje, o igracima, razmislio bih da li salihovica vise zvati, mozda kao joker s klupe al def nije za prve postave..nikad ali nikad vise igrat bez rahime, i dmf opcenito (zahirovic dolazi u obzir al ga malo nasamarat da se vrati u formu u kojoj je bio), hitno pozvati muslimovica kao konkurenciju i podrsku u repki..
i nikad vise igrat da izgubis kao protiv usa..ne dozvoliti da se poljulja samopouzdanje igraca..cestiteke momcima al jako mucna utakmica za gledanje
zivli...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 sep 2013, 10:39

Nakon veličanstvene pobjede protiv Slovačke naši fudbalski reprezentativci danas će se iz Žiline zaputiti u gradove svojih klubova, dok će nekolicina njih se vratiti u Sarajevo.

Iz Žiline će u Sarajevo i selektor Sušić, kao i njegovi saradnici, a očekuje se kako će naši reprezentativci u Sarajevo sletjeti u 12,45 sati.

Inače, u taboru naše reprezentacije jutros vlada odlična atmosfera, vjerovatno nikada bolja u zadnjih nekoliko godina.

Teške utakmice protiv Slovačke dodatno su dale na vrijednosti trenutnoj situaciji u kojoj moramo kroz pobjede nad Litvanijom i Lihtenštajnom doći do plasmana na Svjetsko prvenstvo, tako da sa lica naših igrača i članova stručnog štaba ne silaze osmijesi.

Treba docekati momke.
1946

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.