Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Znam da se mogu vratiti, ali sam namjeravao jos malo stati. Mozda se i predomislim, ne znam. Sad kad sam slobodna ptica, mogu raditi sta hocu. 
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Gerard Houllier ce najvjerovatnije biti novi trener Wofsburga. Kao njegovi pomocnici se spominju Babbel i Ziege (bivsi igraci dok je trenirao Liverpool). Mada Babbela spominju i kao kandidata za novog trenera Herthe, Hoffenheima i Bielefelda.
Vom Jäger zum Gejagten
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Uh.
Mogao bi on ono dobro posložiti. Iskreno, Lyon ne igra onako lijepo od njegovog odlaska, a pomoćnici/savjetnici or sth like that su prva liga.
Naravno, sve ovo pada u vodu ako ne dovedu nekoliko pojačanja i ne rastjeraju one bibce u zadnjoj liniji.
Mogao bi on ono dobro posložiti. Iskreno, Lyon ne igra onako lijepo od njegovog odlaska, a pomoćnici/savjetnici or sth like that su prva liga.
Naravno, sve ovo pada u vodu ako ne dovedu nekoliko pojačanja i ne rastjeraju one bibce u zadnjoj liniji.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ovi Njemacki novinari stvarno nisu normalni. Njima je izgleda stvarno dosadno pa izmisljaju teme. Sada se klubovi kritikuju sto se vecina odlucuje za trenere koji su blizu sedme decenije zivota ili su vec u nju zagazili. Isto misle da njihovi treneri nisu cjenjeni i klubovi im ne daju priliku kao sto je to slucaj u Engleskoj i Francuskoj
(Blanc, Deschamps, Keane), ali nikako da gledaju kvalitet i znanje tih trenera. Slazem se s njima da je dobro cjeniti i cuvati svoje, ali brate s ovim su ga stvarno pretjerali. Ne moze Labbadi-i niko pomoci sto je on bio i ostao kloc sto se trenerskog posla tice. jednostavno to neko ima u krvi a neko nema.
Umjesto da su sretni sto velika trenerska imena dolaze u Bundesligu, sto sve vise i vise zvijezda idu ka Bundesligi, oni nasli iz neke zahebancije nesto kritikovati.
(Blanc, Deschamps, Keane), ali nikako da gledaju kvalitet i znanje tih trenera. Slazem se s njima da je dobro cjeniti i cuvati svoje, ali brate s ovim su ga stvarno pretjerali. Ne moze Labbadi-i niko pomoci sto je on bio i ostao kloc sto se trenerskog posla tice. jednostavno to neko ima u krvi a neko nema.
Umjesto da su sretni sto velika trenerska imena dolaze u Bundesligu, sto sve vise i vise zvijezda idu ka Bundesligi, oni nasli iz neke zahebancije nesto kritikovati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
@amerosm, znaci gerard otpada kao moguci nasljednik brune-jos moram uciti 
felixa cete tesko dobit, s obzirom da ce igrati u lp-a. koje su tvoje zelje?
Vom Jäger zum Gejagten
Nek uzmu Osima, ako ih ne odbijegeronimo je napisao/la:@amerosm, znaci gerard otpada kao moguci nasljednik brune-jos moram uciti
Bruno ko' i Borat samo mu medo fali kao i brkovi naravno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
@ Gero
poso zelis listu zelja izvoli:
1. Juergen Klopp - mislim da je covijek dokazao svoj kvalitet i s prosjecnom ekipom Mainza, i sada prosjecnom ekipom Dortmunda - na papiru Dortmund nema toliko jaku ekipu kao ostali klubovi - nikad ne reci nikad, ali njega cemo tesko dovesti
2 . Steve McLaren - mozda ce nekima ovo biti cudno, ali covijek je svoje znanje pokazao vodeci Boro i sada Twente, svaki trener ima u svojoj karijeri neku crnu rupu pa tako i van Gaal kada 2002.godine nije izborio odlazak na SP u Koreji i Japanu, inace on je glavni kandidat da naslijedi Labbadiu od strane uprave
3. Jochaim Loew - dokazao je svoje znanje u reprezentaciji Njemacke, a isto tako u klubovima koje je prije vodio, na temi HSV imate njegovu karijeru opisanu u crtama (str.23)
4. Martin Jol - iskreno volio bih da se vrati, ali to je ne moguce, jer je u Ajaxu izgradio sebi tim i igrat ce LP naredne sezone, tek se sada vidi koliko je dobar trener, jer je imao losiju ekipu od Labbadie, ali samo nije imao srece
5. Michael Skibbe - takticki veoma dobar trener, koji analizira protivnika, i koji s prosjecnim Frankfurtom ove sezone je napravio cuda, isto tako je imao odlicnu epizodu u Drotmundu, i samo klocevi koji su doveli Dortmund do bankrota znaju sto je dobio otkaz, isto tako je Leverkusen dva puta uveo u EL/KU, a jedini neuspjeh mu je Galatasaray
poso zelis listu zelja izvoli:
1. Juergen Klopp - mislim da je covijek dokazao svoj kvalitet i s prosjecnom ekipom Mainza, i sada prosjecnom ekipom Dortmunda - na papiru Dortmund nema toliko jaku ekipu kao ostali klubovi - nikad ne reci nikad, ali njega cemo tesko dovesti
2 . Steve McLaren - mozda ce nekima ovo biti cudno, ali covijek je svoje znanje pokazao vodeci Boro i sada Twente, svaki trener ima u svojoj karijeri neku crnu rupu pa tako i van Gaal kada 2002.godine nije izborio odlazak na SP u Koreji i Japanu, inace on je glavni kandidat da naslijedi Labbadiu od strane uprave
3. Jochaim Loew - dokazao je svoje znanje u reprezentaciji Njemacke, a isto tako u klubovima koje je prije vodio, na temi HSV imate njegovu karijeru opisanu u crtama (str.23)
4. Martin Jol - iskreno volio bih da se vrati, ali to je ne moguce, jer je u Ajaxu izgradio sebi tim i igrat ce LP naredne sezone, tek se sada vidi koliko je dobar trener, jer je imao losiju ekipu od Labbadie, ali samo nije imao srece
5. Michael Skibbe - takticki veoma dobar trener, koji analizira protivnika, i koji s prosjecnim Frankfurtom ove sezone je napravio cuda, isto tako je imao odlicnu epizodu u Drotmundu, i samo klocevi koji su doveli Dortmund do bankrota znaju sto je dobio otkaz, isto tako je Leverkusen dva puta uveo u EL/KU, a jedini neuspjeh mu je Galatasaray
Sto ljudi sto cudi.Low je jedini koji je donekle kvalitetno vodio repku ili ekipu.
Iako je tu bilo puno previranja i smjena generacija kao i velika mjesavina mentaliteta.
Jurgen Klopp je imao dvije dobre ekipe i samo zahvaljuci smotanosti i neke vrste kletve Bayera bore se za LS.
Ovu trojicu ni u laktasima ne bi zelio,duduse ni bivsi trener Frankfurta im ne moze pomoci.
Opet kazem to su tvoje licne zelje i tu nebih previse ulazio.
Samo HSV je ipak zasluzio nesto bolje.Iako ih ne mirisem to je jedini Dinosaurus koji nije jeo drugoligaske hape.
Iako je tu bilo puno previranja i smjena generacija kao i velika mjesavina mentaliteta.
Jurgen Klopp je imao dvije dobre ekipe i samo zahvaljuci smotanosti i neke vrste kletve Bayera bore se za LS.
Ovu trojicu ni u laktasima ne bi zelio,duduse ni bivsi trener Frankfurta im ne moze pomoci.
Opet kazem to su tvoje licne zelje i tu nebih previse ulazio.
Samo HSV je ipak zasluzio nesto bolje.Iako ih ne mirisem to je jedini Dinosaurus koji nije jeo drugoligaske hape.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- bistrikboy
- Kontakt:
Idealan scenarij za HSV je da Magath osvoji titulu sa S04 i napusti Gelsenkirchen (dosao je zbog titule),tada bi HSV mogao uskociti i angazovati Quelixa.Imam osjecaj da Labbadia ima problema u komunikaciji sa igracima i da nije bas "njezan",i u Bayeru i sada u Hamburgu su se igraci pozalili na njegove metode rada,to ne moze biti slucajnost,a primjeti se i tendencija pada njegovih ekipa na proljece (Furth,Bayer,HSV),mislim da Beiersdorfer mora na kraju sezone reci zbogom Bruni jer nesto ne stima...
A nesto sve mislim da ce Kuranyi zavrsiti u HSV-u,jer im klasicni spic svakako treba,Guerrero je svoje odsvirao bacanjem flase...
A nesto sve mislim da ce Kuranyi zavrsiti u HSV-u,jer im klasicni spic svakako treba,Guerrero je svoje odsvirao bacanjem flase...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- bistrikboy
- Kontakt:
Moj kiksgeronimo je napisao/la:zar je Beiersdorfer jos u hamburgu?
Siegentaller ce biti novi,zar ne?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
ja mislim da je hoffmann glavni dasa i da ne traze novog.bistrikboy je napisao/la:Moj kiksgeronimo je napisao/la:zar je Beiersdorfer jos u hamburgu?![]()
Vom Jäger zum Gejagten
- bistrikboy
- Kontakt:
Onda sam ja nesto pomjesao,mogao bih se zakleti da su angazovali Ursa Sigenttalerageronimo je napisao/la:ja mislim da je hoffmann glavni dasa i da ne traze novog.bistrikboy je napisao/la:Moj kiksgeronimo je napisao/la:zar je Beiersdorfer jos u hamburgu?![]()
nisi pomjesao

ali si beiersdorfera ponovo ozivio.Siegenthaler wird ab 1. August 2010 beim Hamburger SV Sportlicher Leiter für den Kompetenzbereich Spielphilosophie, Kaderentwicklung, Scouting und Nachwuchsarbeit.
Vom Jäger zum Gejagten
Siegentahler je novi Sportski direktor, a Hoffmann je predsjednik kluba, koji je od HSV napravio drugi najbogatiji klub u Njemackoj iza Bayerna, a samo smo jednom igrali LP, sto dovoljno govori da covijek zna svoj posao.
Beiersdorfer je otpusten u Junu prosle godine, iz razloga sto se bunio Nadzornom odobru sto Hoffmann postavlja pitanja vezano za omladinski pogon, jer po njegovom misljenju to je bio bacen novac za vrijeme Beiersdorfera.
Koliko je Beiersdorfer donio dobro HSV-u donio mu je isto toliko lose, naime kada se 2008.godine trazio trener Hoffmann je zelio Kloppa, a Beiersdorfer Ruttena, na sto je Hoffmann odgovorio samo preko mene mrtvog.
Eh sta bi dao sada da imamo Kloppa.
Bernd Hoffmann je inace covijek koji zivi za Hamburg i HSV, i ako tu nije rodjen, no tu mu se sve vazno desilo u zivotu, i kaze da ce jedino klub napustiti kada ode u penziju, ili kada klub to ne bude zelio. Kada smo prosle godine izgubili polufinale protiv Werdera u Kupu Uefa, on je usao u kabinu, i kada je vidio da jedan igrac prica na telefon i dogovara stol u jednom restoranu, ovaj mu je isti razbio, kazu da taj igrac vise ne igra u HSV-u, eh sada ko je to prepustam Vama, jedino su Olic i Streit igrali tu utakmicu.
Slazem se s Bistrikom da bi najbolje rjesenje bio Magath, no ja ne vjerujem da ce Schalke osvojiti titulu ove godine, pa tako da ce Magath morati cekati da zavrsi svoje posljednje djelo (to je HSV), jos neko vrijeme.
Sto se tice kloca, ista prica kao i u Leverkusenu, no sta je tu je, jos ga moramo trpiti ovu sezonu i onda je sve gotovo.
Beiersdorfer je otpusten u Junu prosle godine, iz razloga sto se bunio Nadzornom odobru sto Hoffmann postavlja pitanja vezano za omladinski pogon, jer po njegovom misljenju to je bio bacen novac za vrijeme Beiersdorfera.
Koliko je Beiersdorfer donio dobro HSV-u donio mu je isto toliko lose, naime kada se 2008.godine trazio trener Hoffmann je zelio Kloppa, a Beiersdorfer Ruttena, na sto je Hoffmann odgovorio samo preko mene mrtvog.
Eh sta bi dao sada da imamo Kloppa.
Bernd Hoffmann je inace covijek koji zivi za Hamburg i HSV, i ako tu nije rodjen, no tu mu se sve vazno desilo u zivotu, i kaze da ce jedino klub napustiti kada ode u penziju, ili kada klub to ne bude zelio. Kada smo prosle godine izgubili polufinale protiv Werdera u Kupu Uefa, on je usao u kabinu, i kada je vidio da jedan igrac prica na telefon i dogovara stol u jednom restoranu, ovaj mu je isti razbio, kazu da taj igrac vise ne igra u HSV-u, eh sada ko je to prepustam Vama, jedino su Olic i Streit igrali tu utakmicu.
Slazem se s Bistrikom da bi najbolje rjesenje bio Magath, no ja ne vjerujem da ce Schalke osvojiti titulu ove godine, pa tako da ce Magath morati cekati da zavrsi svoje posljednje djelo (to je HSV), jos neko vrijeme.
Sto se tice kloca, ista prica kao i u Leverkusenu, no sta je tu je, jos ga moramo trpiti ovu sezonu i onda je sve gotovo.
Pa i u Mud -u bi rado Fergusona gurnuli niz provaliju,kad bi ovaj bio prepreka za Magatha da dodje.
Sto se tice mobilnog,to je bio Olic balkanski mentalitet da ogladni kad rucku vrijeme nije.
P.S Gdje je tu Barbarez jel jos sekretarica.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Barbarez zeli odmah klupu HSV, no tesko ce je doboiti ukoliko se na pocetku ne zadovolji drugim timom, ili da bude asistent treneru prve ekipe. Barbareza postujem prvo kao covijeka, pa zatim kao igraca, i znam koliko voli ovaj klub, ali ce tesko on doci odmah na poziciju Labbadie, jer bi navijaci objesili i Nadzorni odbor i Hoffmanna. Pa cak se i Guardiola na pocetku zadovoljio drugom ekipe Barcelone. Ukoliko ovako bude razmisljao moze samo dobiti klub koji se bori za status drugoligasa, u "cvajti" ili ekipu u trecoj ligi koja ima primarni cilj ulazak u drugu ligu. Od ove tri opcije bi mu svaka bila odlicna, pa tek onda treba razmisljati o prvoj ekipi HSV-a.harishp je napisao/la:Kome Magath nebi bio rjesenje.
Pa i u Mud -u bi rado Fergusona gurnuli niz provaliju,kad bi ovaj bio prepreka za Magatha da dodje.
Sto se tice mobilnog,to je bio Olic balkanski mentalitet da ogladni kad rucku vrijeme nije.![]()
Ne kontam Barbu nikako.Jedan Basler koji je bio alfa u Bayernu pa mu nije ispocasti otici u Trier cetvrtu ligu.amerosm je napisao/la:Barbarez zeli odmah klupu HSV, no tesko ce je doboiti ukoliko se na pocetku ne zadovolji drugim timom, ili da bude asistent treneru prve ekipe. Barbareza postujem prvo kao covijeka, pa zatim kao igraca, i znam koliko voli ovaj klub, ali ce tesko on doci odmah na poziciju Labbadie, jer bi navijaci objesili i Nadzorni odbor i Hoffmanna. Pa cak se i Guardiola na pocetku zadovoljio drugom ekipe Barcelone. Ukoliko ovako bude razmisljao moze samo dobiti klub koji se bori za status drugoligasa, u "cvajti" ili ekipu u trecoj ligi koja ima primarni cilj ulazak u drugu ligu. Od ove tri opcije bi mu svaka bila odlicna, pa tek onda treba razmisljati o prvoj ekipi HSV-a.harishp je napisao/la:Kome Magath nebi bio rjesenje.
Sto se tice mobilnog,to je bio Olic balkanski mentalitet da ogladni kad rucku vrijeme nije.![]()
I cak su vrlo dobro gurali u kupu.
Bez iskustva ni Velez ga nebi ozbiljno shvatio a kamoli jos da sa tim ne iskustvom razmislja o repci i nekoj ekipi koja kosta ogromne pare.
Lijepo je biti ambiciozan ali ne i pretjerivati.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
harishp je napisao/la:Ne kontam Barbu nikako.Jedan Basler koji je bio alfa u Bayernu pa mu nije ispocasti otici u Trier cetvrtu ligu.amerosm je napisao/la:Barbarez zeli odmah klupu HSV, no tesko ce je doboiti ukoliko se na pocetku ne zadovolji drugim timom, ili da bude asistent treneru prve ekipe. Barbareza postujem prvo kao covijeka, pa zatim kao igraca, i znam koliko voli ovaj klub, ali ce tesko on doci odmah na poziciju Labbadie, jer bi navijaci objesili i Nadzorni odbor i Hoffmanna. Pa cak se i Guardiola na pocetku zadovoljio drugom ekipe Barcelone. Ukoliko ovako bude razmisljao moze samo dobiti klub koji se bori za status drugoligasa, u "cvajti" ili ekipu u trecoj ligi koja ima primarni cilj ulazak u drugu ligu. Od ove tri opcije bi mu svaka bila odlicna, pa tek onda treba razmisljati o prvoj ekipi HSV-a.harishp je napisao/la:Kome Magath nebi bio rjesenje.
I cak su vrlo dobro gurali u kupu.
Bez iskustva ni Velez ga nebi ozbiljno shvatio a kamoli jos da sa tim ne iskustvom razmislja o repci i nekoj ekipi koja kosta ogromne pare.
Lijepo je biti ambiciozan ali ne i pretjerivati.
očigledno nisi upoznat sa Baslerovim problemima u alkoholu radi cega je i otjeran iz Bayerna ...
ne prica covjek o tome, nego o trenerskoj karijeri.
basler nije otjeran samo zbog alkohola i pusenja na javnim emisijama, nego kap koja je prelila casu je kada je imao fizicki obracun (tucu) sa nekim gostima u diskoteci. podrazumjeva se da je bilo u nocne sate, kada je vrli i meni veoma dragi mario trebao soviti ili seviti.
basler nije otjeran samo zbog alkohola i pusenja na javnim emisijama, nego kap koja je prelila casu je kada je imao fizicki obracun (tucu) sa nekim gostima u diskoteci. podrazumjeva se da je bilo u nocne sate, kada je vrli i meni veoma dragi mario trebao soviti ili seviti.
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.