FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Moram i ja koju da kazem. Dok Osim odlucuje igrat boli me briga ko igra nisam ga doveo ne placam ga ja i ne interesuje me. moje je da odem na jug i da se ubijem navijajuci to je moj doprinos. a sto se tice ova dva poraza od travnika i slobode ni ja nisam zadovoljan bar sam ocekivao jedan bod jer smo travniku prosle godine uzeli jedan broj pa sam se nadao da bih mogli bod uzet il u najboljem scenariju tri. Ali deseislo se sto se desilo izgubili dvije tekme. Pa
ako smo izgubili pa šta. Ja bi volio da je sad atmosfera i da je zeljo toliko jak da je uspjeh travniku il slobodi da uzme na svom terenu bod protiv nas. Amar osim pocinje da pravi imperiju al sporo to ide jer nema bas podrsku uprave koja se zaokupila rjesavanjem duogova i ostali stvari. Pa nismo doveli tog famoznog strasno igraca. ALi vrlo je prosta stvar 4 kola tri vani igrali uzeli tri boda prosjek po utakmici po bod znaci imamo uspjeh 33 % na gostujucim utakmicama dok smo u jednoj tekmi doma uzeli ri boda i to je 100 ucinak iskreno se ndam da ce iz doline svi ici praznih ruku jos dugo vremena.
ako smo izgubili pa šta. Ja bi volio da je sad atmosfera i da je zeljo toliko jak da je uspjeh travniku il slobodi da uzme na svom terenu bod protiv nas. Amar osim pocinje da pravi imperiju al sporo to ide jer nema bas podrsku uprave koja se zaokupila rjesavanjem duogova i ostali stvari. Pa nismo doveli tog famoznog strasno igraca. ALi vrlo je prosta stvar 4 kola tri vani igrali uzeli tri boda prosjek po utakmici po bod znaci imamo uspjeh 33 % na gostujucim utakmicama dok smo u jednoj tekmi doma uzeli ri boda i to je 100 ucinak iskreno se ndam da ce iz doline svi ici praznih ruku jos dugo vremena.
Mislim da bi bilo preciznije reci "realno i racionalno pisanje" od pljuvanja. To nije tako tesko. Mozes vidjeti kakvih je sve komentara bilo poslije utakmice protiv Slobode, i koje rijeci i psovke su se koristile.nikad_izvini je napisao/la:De mi objasni kako da odvojimo "objektivno pisanje" od pljuvanja. Sad da pitaš sve ove pljuvače rekli bi da su samo objektivni. Takva priča NE POMAŽE. Zapravo, mnogo više odmaže. Ako se neko uvrijedi, a nije pljuvač, ide na sve utakmice, pardon, kolateralna štetaA takvih je malo.
Problem je što većina takvih dođe na cirka 5-6 najzanimljivijih utakmice na Grbavicu i ako ga neko prevari na jedno gopstovanje. Jel takvi trebaju da pišu svoja mišljenja i štete atmosferi. Ne trebaju. A većina je takvih. Čim pišu to što pišu. Ponekad naleti neka kolateralna šteta. Bolje tako nego da se dopusti dijelu Sjevera da nametne svoje mišljenje od kojeg se ježim.
Na stadionu cu ih ja podrzati, ali ne znam zasto je toliki problem na ovom forumu napisati da nam treba bolji napadac od Popovica. Ne znam bas koliko to odmaze. Kao sto mislim da ne bi pomoglo pisanje tipa "Lazo, ti si kralj, sah, najjaci igrac", i sl. Stadion je mjesto gdje ce dobiti moju bezrezervnu podrsku, a forum je mjesto gdje necemo pljuvati, nego, ponavljam, realno i racionalno pisati. Bar mi, pravi i istinski zaljubljenici u "balun".
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
Lazar ne zna, Lazar ne zna, Lazar je kloc, Lazar ne zna, ko gura Lazar, Rovčanin je bolji, zašto Rovčanin ne igra, Lazar ne zna, Lazar je kloc, Ko gura Lazara, zašto se gura Lazar, Lazar ne zna, sramota je izgubiti, nisu oni mesari, naši se ne udaraju, Lazar ne zna, naši ne udaraju, sramota je izgubiti, Rovčanin je bolji od Lazar, Lazar je kloc, Lazar ne zna, Rovčanin je bolji, gdje su pojačanja, Olimpik se pojačava, Gracić je kul, Lazar ne zna, Lazar je kloc, Rovčanin je bolji, gdje su pojačanja, sramota je izgubiti, Olimpik se pojačao, Gracić je kul, Lazar ne zna, zašto igra Lazar, ko gura Lazara, Rovčanin je bolji... I tako, iz dana u dan, iz dana u dan...gollum je napisao/la:Problem u tvojim postovima je sto "stavljas drugima rijeci u usta", pa tako u ovom slucaju i meni. Ono sto sam ja napisao nije pljuvanje, ono je realno i objektivno razmisljanje.nikad_izvini je napisao/la:golume i potpisivaču. Očito je da nam je Lazar prvi napadač. Imamo dvije opcije. Da ga podržimo ili da pričamo kako je loš. Vi koji pričate kako je loš nemojte da se čudite kad Sjever juskoro počne da **** familiju i Amaru, Lazaru već ****, KOJI GA DRŽI U EKIPI. Vi niste treneri. Amar jeste. Željo nema para da dovede boljeg napadača. Do tada bi bilo logično da podržimo IGRAČA ŽELJE i trenera koji ga FORSIRA. Jel tako. Po vama, NIJE. Neko blesav ovdje ?
Takodjer, problem na ovoj temi je precesto koristenje konstrukcije "jel' ti znas bolje od Amara" i slicnih. To je odgovor na skoro svaku kritiku, bila ona konstruktivna ili ne. Ja ne mislim da znam, Amara jako cijenim, ali razumijem fudbal dovoljno da mogu vidjeti neke "skrivenije" stvari. Isto tako, svaki fudbalski strucnjak na svijetu pravi greske i lose procjene, pa tako i Amar.
Podrzat cu ja i Lazara i ostale, ne brini se. Ali, ne mogu protiv sebe, moram biti realan. A, realnost je za neke previse surova i tesko prihvatljiva.
Jesam li i ja sad objektivan navijač?
@nikad_izvini ja smijem sa svakim sa ovog foruma se nac u zivo pa da vidimo znamo li se sa utakmica, i kolko ko dolazi na tekme, ja budem na vise treninga u toku jednog prvenstva sto neko ne bude na utakmica, i imam na osnovu cega reci da lazar nije neki napadac i da igrara jer nemamo boljeg. Da me neko ne svati pogresno meni je lazo drag igrac pravo jer on dobije batina na terenu sto dosta nas ne vidi i ja cijenim njgov trud i casno se bori za sveti dres...ali realnost je da je on ili los ili je trenutno u katastrofalnoj formi.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Pa i ja sam juce rekao da smatram da je lakse igrati u Sirokom il protiv Zrinjskog, ali igrati, ne braniti se, nadigravati, tu se pokaze prava snaga i karakter ekipe.
Uostalom poenta je kao i u formuli proci prvi kroz cilj pa makar prolazio i kroz Boxove, zna Amar sta radi, nije sve savrseno, al ima fore tek je pocelo prvenstvo, pa sa svim najjacim ekipa na proljece igramo kuci, to je cool.
Uostalom poenta je kao i u formuli proci prvi kroz cilj pa makar prolazio i kroz Boxove, zna Amar sta radi, nije sve savrseno, al ima fore tek je pocelo prvenstvo, pa sa svim najjacim ekipa na proljece igramo kuci, to je cool.
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
trenutno im je dosadno, nemaju sta raditi, pa pljuju po svemu zivom sto ima veze za voljenim klubomcassanova je napisao/la:Kako vam ne dojadi ?
Za zivot cijeli!
- Pinki tm`87
- Kontakt:
Nepoštovanje je uzjamno, s tim da ga nisam prvi iskazao. "Poklopili" su me tako što su mi rekli da je Lazar u Širokom igrao luđački presing, a gledao sam ga bar 20 utakmica i očito mi je nesposoban(prespor) da efikasno zaganja protivničku odbranu. Zna napraviti klizeći kad se trefi na nekom mjestu, ali sad da nešto ganja... Nemoguće.nikad_izvini je napisao/la: Prema tebi pošstovanja nemam. Pišeš a ne znaš. Da ponovimo onu priču o Lazaru ? Sjećaš li se tvojih čuđenja o njegovoj igri u Širokom gdje te ljudi poklopiše. Da ti ponovim. Nije mi mrsko da tražim ?
Dalje, nismo se mi pretplatili na ljubav prema Želji nego pojedini misle da mi možemo biti Man Utd preko noći. S tim da si ti neki kontraš, baš me zanima kako i šta dalje ?
Moj stav je jasan, da čujem tvoj. Šta valja, šta ne valja. Kako to riješiti al konkretno. Kako riješti da se ne "brukamo" u Travniku i Tuzli.
Da čujem
Trenutni izlaz iz situacije je možda Elvir Čolić koji će zamijeniti Lazara i možda mala obnova ekipe(Kerla, B. Čolić, E. Čolić...), ako već ima nekih koji su se zasitili prošlogodišnjom titulom. Odem i na te neke test utakmice i žalosno je vidjeti koliko motiva nemaju rezerve i kako se furaju da su se dokazali do kraja života. Uz svijetli izuzetak Kerle, za kojeg se nadam da mu to nije samo neki trenutni inat. Znači, nema smisla se nešto natezati oko igračkog kadra po forumu i gurati neke pokušaje fudbalera, kad se ni oni sami ne guraju. Ja sam to radio za Rovčanina, recimo, što je bila greška. Znači, mangup misli da ne mora zabijati Čapljini, Branitelju, Kiseljaku... Njegov problem prije svega. Ponio me njegov potencijal i Lazarova neefikasnost. Iza Amara sam 1.000.000% i siguran sam da i on vidi tupinu Popovića, za kojeg mislim da nije zaslužio da ga se toliko forsira i mislim da tupljeg napadača nismo imali poslije rata. Raščić je bio još porduktivniji(i golgeterski i negolgeterski), pa je promašio titulu, kup i šta sve ne...
Eto, tako dalje. Malo se spustiti na zemlju što se tiče očekivanja od ove ekipe(koja i dalje može do titule) i shvatiti da to nisu nikakve igračine, pa ni za Varupu, Sarajčića i ostale "mesare". Bar dok na gostujućem terenu ne pokažu drugačije. I mislim i da se prepadnu(da su p...) kad treba pokazati zube u gostima i mislim i da kritika može uroditi plodom. Čini se da je u Tuzli već bilo dosta bolje, kad smo imali te neke zicere...
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
elSaik je napisao/la:Lazar ne zna, Lazar ne zna, Lazar je kloc, Lazar ne zna, ko gura Lazar, Rovčanin je bolji, zašto Rovčanin ne igra, Lazar ne zna, Lazar je kloc, Ko gura Lazara, zašto se gura Lazar, Lazar ne zna, sramota je izgubiti, nisu oni mesari, naši se ne udaraju, Lazar ne zna, naši ne udaraju, sramota je izgubiti, Rovčanin je bolji od Lazar, Lazar je kloc, Lazar ne zna, Rovčanin je bolji, gdje su pojačanja, Olimpik se pojačava, Gracić je kul, Lazar ne zna, Lazar je kloc, Rovčanin je bolji, gdje su pojačanja, sramota je izgubiti, Olimpik se pojačao, Gracić je kul, Lazar ne zna, zašto igra Lazar, ko gura Lazara, Rovčanin je bolji... I tako, iz dana u dan, iz dana u dan...
Jesam li i ja sad objektivan navijač?

Procitaj moj zadnji post, "objektivno" je preformulisano u "realno i racionalno", bas zbog ovakvih postova, jer ovaj definitivno nije racionalan.

Ali dobro, necemo vise o Lazaru, bar ja necu, jer bih mogao ispasti negativac.

Seks je užitak, a gol je ekstaza.
- KB-TM87
- Kontakt:
Protiv Leotara svi u Dolinu ...
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
Zabi ga odbačeni Šmigalović u Lukavici.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Who the fuck is Šmigalović?!
-
- Kontakt:
evo sta ja mrzim neko mi kaze ja pljujem ako kazem da lazar veze nema,i nema u sto ce se sloziti 99% ljudi,hajde sad se vi svi napravite malo veci zeljovci,bio sam na gostovanjima svim i podrzavam i dalje ovu ekipu bez obzira na ovo imate moje komentare,moralo se bolje ali nije i nema veze idemo dalje ljudi,samo nemojte mi vise toga molim vas nikad to nisam volio Amar jeste najbolji trener na balkanu na svijetu za mene,ali nije Bog da pricate samo idi amaru i reci mu to,amar zna daj ba odvadite malo,popustite s tim vasim smornim pricama pricajte o novim imenima o sljedecoj utakmici o narednim gdje sta mozemo a nemojte uvijek svoditi sve amar zna,idi amaru,ti nisi navijac ne volis lazara,pa to prvo recite onom nasem koji pljuje igrace jer ustvari ne zna voditi kako treba tribinu,primili smo go i odmah ide pjesma igrajte picke,zalosno je to sve
Zadnja izmjena: vjeran1987, dana/u 22 avg 2010, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
ja i?Željovac je napisao/la:Zabi ga odbačeni Šmigalović u Lukavici.
Za zivot cijeli!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Lazar je tu utakmicu počeo sa klupe, Višća se povrijedio, Lazar ušao i čudo se desiloŽeljovac je napisao/la:Nepoštovanje je uzjamno, s tim da ga nisam prvi iskazao. "Poklopili" su me tako što su mi rekli da je Lazar u Širokom igrao luđački presing, a gledao sam ga bar 20 utakmica i očito mi je nesposoban(prespor) da efikasno zaganja protivničku odbranu. Zna napraviti klizeći kad se trefi na nekom mjestu, ali sad da nešto ganja... Nemoguće.nikad_izvini je napisao/la: Prema tebi pošstovanja nemam. Pišeš a ne znaš. Da ponovimo onu priču o Lazaru ? Sjećaš li se tvojih čuđenja o njegovoj igri u Širokom gdje te ljudi poklopiše. Da ti ponovim. Nije mi mrsko da tražim ?
Dalje, nismo se mi pretplatili na ljubav prema Želji nego pojedini misle da mi možemo biti Man Utd preko noći. S tim da si ti neki kontraš, baš me zanima kako i šta dalje ?
Moj stav je jasan, da čujem tvoj. Šta valja, šta ne valja. Kako to riješiti al konkretno. Kako riješti da se ne "brukamo" u Travniku i Tuzli.
Da čujem
Trenutni izlaz iz situacije je možda Elvir Čolić koji će zamijeniti Lazara i možda mala obnova ekipe(Kerla, B. Čolić, E. Čolić...), ako već ima nekih koji su se zasitili prošlogodišnjom titulom. Odem i na te neke test utakmice i žalosno je vidjeti koliko motiva nemaju rezerve i kako se furaju da su se dokazali do kraja života. Uz svijetli izuzetak Kerle, za kojeg se nadam da mu to nije samo neki trenutni inat. Znači, nema smisla se nešto natezati oko igračkog kadra po forumu i gurati neke pokušaje fudbalera, kad se ni oni sami ne guraju. Ja sam to radio za Rovčanina, recimo, što je bila greška. Znači, mangup misli da ne mora zabijati Čapljini, Branitelju, Kiseljaku... Njegov problem prije svega. Ponio me njegov potencijal i Lazarova neefikasnost. Iza Amara sam 1.000.000% i siguran sam da i on vidi tupinu Popovića, za kojeg mislim da nije zaslužio da ga se toliko forsira i mislim da tupljeg napadača nismo imali poslije rata. Raščić je bio još porduktivniji(i golgeterski i negolgeterski), pa je promašio titulu, kup i šta sve ne...
Eto, tako dalje. Malo se spustiti na zemlju što se tiče očekivanja od ove ekipe(koja i dalje može do titule) i shvatiti da to nisu nikakve igračine, pa ni za Varupu, Sarajčića i ostale "mesare". Bar dok na gostujućem terenu ne pokažu drugačije. I mislim i da se prepadnu(da su p...) kad treba pokazati zube u gostima i mislim i da kritika može uroditi plodom. Čini se da je u Tuzli već bilo dosta bolje, kad smo imali te neke zicere...

Čolić ima neke šipke u ruci, znači, još uvijek nije spreman. Kerla je ispao iz ekipe znamo već zbog čega. Mali Čola je zadnji vezni igrač, nije bek po vokaciji i iskreno mislim da nije nešto kao bek, previše mi je lohotan. Također sam čuo da je nešto filozofirao na treninzima pa baš i nije u milosti. Balo se našao odgovarati i nešto pametovati. Jah.
Uglavnom, ništa konkretno mi nisi napisao što bi pomoglo da izbjegnemo poraz u Travniku(Čola je igrao, drug je povrijeđen). Opet, ovo što si napisao je neki vid konstruktivne kritike a ne pisanje Lazar je odron i odbrana nam je odron.
Vidiš, može se i konstruktivno komunicirati.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
-
- Kontakt:

HAJDEEE LAZAREEEE, HAJDEE LAZAREEEEE...
-
- Kontakt:
mogu ti reci samo smijesnoPirke_TM87 je napisao/la:

Jeste se ufatili Lazara
Pustite čovjeka, imaće i on svoje dane. Napadača nemamo, on nam je najbolji. Šta ćemo sada

Pustite čovjeka, imaće i on svoje dane. Napadača nemamo, on nam je najbolji. Šta ćemo sada

-
- Kontakt:
Kako kome... meni nije smjesno i nece mi biti nikada a sigurno ni mnogima drugima koji su sve do sada gledali zelju, navijali i zivjeli, prozivljavali sve zeljine uspjehe i neuspjehe, a lazar je prosle godine bio jedna od karaka u nizu sampionskog lanca, i neukusno bi bilo i nekorektno osudjivati momka koji je prosle godine a i ove godine po zavrsetku svake utakmice skine znojem natopljen dres, a to sto ga nece go je vec druga stvar, jer go nece ni mnogo mnogo vece i jace napadace od lazara pa se navijaci tih timova ne bune i ne kukaju. SAMO HRABRI OSTAJU upamti to... Pizdarluka o zelji nisam procitao ni cuo u zadnjih par godina kao ovih dana popracenih ovim porazima od travnika i slobode. Sramota...jer ja nebi ni dolazio na utakmicu zelje i nebi gledao i navijao za najdrazi klub na planeti da imam takvo razmisljanje. pozdravvjeran1987 je napisao/la:mogu ti reci samo smijesnoPirke_TM87 je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 18 gostiju.