Neutral je napisao/la:Nije se odavno povrijedio i vjerujem da neće. Igrač koji je imao toliko pehova postade junak i meni je baš merak što ga je baš on zabio u finalu

Ja sam znao to više puta ponovit , a evo opet ću....Robben može odigrat samo trećinu utakmica u jednoj sezoni i više će spektakularni, bitnih stvari odradit, nego neki igrač koji je odigrao sve utakmice u jednoj sezoni. Ima on to nešto ludo u sebi. A samo treba razmislit o tome, kolika je on psihološka konjina (u pozitivnom smislu), nakon svih tih izgubljeni finala, pehova, povreda, on postane veliki junak finala LP i zabije odlučujući gol. A uz to još u sezoni prije bude proglašen od mnogih za glavnog krivca neuspjeha, desi mu se i to da fuli taj penal protiv BVB-a, pa protiv Chelsesa, a onda ga čovjek odmah u narednoj sezoni zabije BVB-u(odlučujući gol u Kupu), pa ga zabije istoj ekipi baš u finalu LP, u finalu takmičenja u kojem je godinu dana prije bio tragičar. To je nevjerovatna, impresivna psiha, rijetko viđena u fudbalu.
Ima igrača koje bi stavio ispred njega, koje i više gotivim, ali uvijek sam govorio da o Robbenu treba dobro razmislit, da je on itekako bitan i da ne treba olako razmišljat o njegovoj prodaji. A sad me zanima kako će se snaći pod Pepom i koliko će bitnu ulogu igrat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland