AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

IlPrincipe
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la IlPrincipe » 24 nov 2014, 15:26

I da dodam da se ispostavilo da je Zapata fakat teški kikser. Mexes mora imat prednost ispred njega kako god bilo.

Rami je po meni isto odličan, što je najvažnije igra srcem :!:

Rami-Alex-Mexes-Zapata redoslijedom po kvaliteti.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 nov 2014, 16:11

Iako sam praktično odustao od gledanja patnje zvane AC Milan, ipak sam zbog tradicije (hah, prije zbog mazohizma :mrgreen: ) odlučio odgledati derbi. Stvari se nažalost nisu mnogo pomakle s mrtve tačke, ali ne mogu reći da mi je bilo dosadno (izgleda da sam skroz snizio kriterije :mrgreen: ). Utakmica je ipak bila dosta dinamična, bilo je i šansi (doduše, većinom su dolazile iz ničega), lijepih poteza i zbog toga se jedino nisam pokajao što sam potrošio skoro 2 sata uz TV.

Igra naravno ništa ni s čim, ali to nije ništa novo. Teško je očekivati nešto više s ovakvim veznim redom i krajnje nesigurnom odbranom. Essien i Muntari u ovakvoj formi ne bi mogli igrati ni u Seriji C, ali u Milanu su nekim čudom neizostavan dio prve postave. Retardirani Mexes i kikser Zapata su posebna priča. Da Bog sačuva... U redu, možda ovaj meč nije najbolje mjerilo zbog odsustva De Jonga, pa i Montolivo je odavno povrijeđen, ali nedopustivo je da Pippo ne pokušava unijeti ništa novo u igru osim tog nekog fajterskog mentaliteta. Pročitan je od svakog iole ozbiljnijeg trenera u ligi. Ovom timu je prije svega potrebna konkurencija u vidu jednog veznjaka kao što je bio Pirlo, no za takvog naravno treba iskeširati grdne pare, a takav transfer je u domenu naučne fantastike.

Onda bi trebalo dovesti i lijevog beka, zatim špica da zamijeni onog Panja u napadu, ali da se ne vraćam na istu temu. Znamo svi vrlo dobro šta je realnost za Rossonere.

Što se tiče ishoda meča, smatram da je podjela bodova napravednija. Oba tima su imala prilike, iskoristili su po jednu, ali nisu zaslužili pobjedu. Sve se uglavnom svodilo na trenutak inspiracije pojedinca, neke genijalne poteze kao što je npr. bio Menezov gol i čekanje greške protivničke odbrane. Igra i rezultati (govorim i za plavi i za crveno-crni dio Milana) nedovoljna za Ligu prvaka u svakom slučaju.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 24 nov 2014, 21:11

Gledam sam golove sa utakmice Milanove Primavere, uvali Modić golčinu na kojem bi mu mnogi pozavidili, prvi eurogol. Momak ima potencijala samo šteta što je u pogrešnom klubu završio. Ima Primavera solidnih mladih igraca samo šteta što nikad nece dobiti priliku. Ako već žele da troškove svedu na minimum bolje da su Modicu dali 500 milja da momak igra nego što esienu i muntariju daju po 1,5 mil, a momak bi sigurno bolji bio, gori ne može biti nema šanse.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 24 nov 2014, 22:10

Kečeru da se nadovežem za Modića. Galliani: "Modic will do a specific physical-athletic program in order to strengthen his body ahead of next season with the first team."

Patrick i Manuel najbolji italijanski napadač i vezni igrači rođeni 98' Dobili su tu nagradu na La Giovane awards. Pazi ovom lijevo brate a 16-17 god :facepalm:

slika

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 nov 2014, 22:44

Poznavajući kako se kod nas mladi tretiraju, Modić će imati jako zavidnu minutažu :P al' haj, fino je i pročitati da neki naš reprezentativac igra u Milanu.
A možda bi godila i kakva posudba da se kali s obzirom da se neće aman naigrati, bolje i to nego da truhne na klupi.

Yebo te, otkako pratim ovaj milan, vazda imamo nekakve vunderkidove u mlađim kategorijama, ali gdje su svi ti silni igrači 'bem ga ja? Pa zadnji iole dobar igrač kojeg smo izbacili je Šiljo prije tri godine, prije i poslije njega bukvalno NIKO. Jedini propust nam je bio možda Darmian, ali i to je kap u moru od ovolikih igrača koji su prošli kroz omladinsku školu.
Vidjet ćemo šta će biti sa onim malim Petagnom i Cristanteom, ali ni oni se bog zna šta ne razvijaju onako kako se i očekivalo u prvi mah.

Petagna u zadnje dvije godine ima čitavih šest nastupa, sad su ga poslali u Latinu gdje ima 0 (nula) nastupa. :facepalm:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 24 nov 2014, 23:37

'Ta ce Modic pored Essiena i Muntarija i Polija i ostalih velemajstora kreativnosti :cool: :P

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 nov 2014, 00:17

Ja mislim da bi kod nas pojedinci radije igrali u invalidskim kolicima nego što bi se ne daj bože dalo šanse Ginkelu, a da ne pričam o Modiću. Bolje neka stare trutine koje su već jednom nogom u grobu igraju i da se razvijaju u četvrtoj deceniji života, pa gdje si vidio mladićima davati šansu? :roll:

Nije ni čudo što se ne pamti kad smo zadnji put proizveli igrača (mada je ovo priča svih talijana), šutne ih se na neku posudbu bez da se ispita da li će momci zaista imati neku minutažu i za dalje ih boli ku'rac. Koliko je samo igrača bilo koji su imali potencijal, a koji se nije znao na pravi način iskoristiti, boga pitaj.
A da ne pričam koliko naši "imaju nos" za igrače, to je za :lolno: zadnja dobra investicija u tinejdžera je bio šaravi, ali ni on nije naš produkt već Genovin, prije njega Pato (koji je neslavno završio doduše) i to je to. Ovi pokušaji sa Salomonom, Saponarom, Vhergarom, Strasserom (lasalamet), sve za bogu plakati.

još kad se sjetim kad su verdi i paloski bili hit, ma igračine u najavi... :mrgreen: i baš me živo interesuje gdje je onaj plavušan merkel, i od njega se dosta očekivalo. :think:

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 25 nov 2014, 23:06

Slika bezveze,naletio na nju. Al' mi se dres svidio nenormalno. Sta vi kazete ? :D

slika

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 nov 2014, 08:32

Dres odličan samo umjesto broja 11 staviti adidasov znak i staviti pravi grb Milana.
Nisam nešto pisao prethodnih dana jer stvarno više nemam volje ponavljati isto.
Što se tiče derbija, da smo samo malo izvršili pritisak kad smo vodili mogli smo zabiti i drugi gol, al jok...opet ponavljam da me Pipo razočarao.
Lopez, Rami i Jack su po meni bili najbolji u derbiju, čak ni Mexes nije bio loš.
Sredina...sredina...sredina...pa mi toga i nemamo :roll:
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 nov 2014, 10:08

Kako prenosi SKY ponudili smo 4m za Marcela Brozovića iz Dinama, ali oni žele 8m :hmmmmm:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 nov 2014, 11:00

Ili na posudbu :mrgreen:
Montolivo bi napokon protiv Udinesea mogao zaigrati :clap:
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 nov 2014, 11:47

brozovic :facepalm: 8 miliona :facepalm:

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 nov 2014, 11:53

E ako ova formacija ne upali i ne mlatne udinese barem 2:0 onda nas treba izbacit iz lige :twisted:

Jedva čekam da ne gledam više hadalje na sredini. Monto-De Jong izgleda vrh. Capitano is back. :cool:

slika

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 nov 2014, 12:34

Ne vjerujem ja bas da ce ti Montolivo moci odmah odigrati, pretpostavljam da ce ga se uvoditi za pocetak po petnaestak minuta, pa nakon par utakmica po sat vremena itd. Kao sto je i sam Pippo rekao, tek od januara cemo moci pravo racunati na njega.

I Bonaventura mora igrati, naustrb Torresa ili Honde, nevazno.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 nov 2014, 13:03

Jedan nas velikan se ukljucuje u projekte kluba. Za sutra je zakazan sastanak u 10:30h na kojem ce prisustvovati Adriano Galliani, Filippo Inzaghi, Filippo Galli, Umberto Gandini, Rocco Maiorino i veliki Arrigo Sacchi. U prostorijama omladinskog sportskog centra, Rossoneri ce izloziti sve svoje projekte za nacionalnu koordinaciju mladih u kojima ce ucestvovati Arrigo Sacchi, dati svoj doprinos i prenijeti metodologiju rada na ostale clanove.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 nov 2014, 12:07

slika

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 nov 2014, 13:59

Gledaj elite ..

Galli, Galliani, Sacchi, Pippo

slika

slika

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 27 nov 2014, 15:25

Ma djaba njima svi ovi sastanci i suplja prica,dok se ne krene ozbiljno ulagati u tim nema napretka.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 nov 2014, 23:11

Možda su neke promjene u najavi ... :P
Mislim da je pitanje vremena kada će se klub prodati jer je već svima jasno da Berlusconi već odavno ne može pratiti taj tempo, a ova izgradnja muzeja i stadiona je kao završni poklon, utrtan put za nekog novog i ambicioznog vlasnika. Ne znam, neka moja pretpostavka, ko bi znao šta mute. Ali trebalo bi sa ovim skončati što prije, jer što ranije krene ranije će i završiti, neke značajne promjene se ionako ne mogu desiti preko noći, a bezveze se odlaže neodloživo.

ja bih svakako volio maldinija, nestu, ševčenka i ostale na nekim funkcijama, klub treba biti okružen ovakvim osobama oko sebe, u zdravoj atmosferi.
isto bih recimo volio vidjeti gattusa, bomela ili stama na mjestu pomoćnog trenera koji bi šamarali ove mimozice jer stvarno fali neko takav već godinama među igračima, pa imali bi svi da lete po terenu. :beba:

FORZA MILAN !

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 27 nov 2014, 23:28

IlPrincipe je napisao/la:Kako prenosi SKY ponudili smo 4m za Marcela Brozovića iz Dinama, ali oni žele 8m :hmmmmm:
Koliko sam vidio protiv Italije, taj decko stvarno dobro trci, a tehnika mu nije losa, cini mi se da moze igrati u jakoj ligi. Ali, ne djeluje inteligentno, primjetio sam u nekoliko navrata da ima los pregled igre.

Bolje je uloziti lovu u Kramarica iz Rijeke!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.