FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

RajaBa1983
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la RajaBa1983 » 31 jan 2020, 15:20

Đokanović je zvijer od igraca i treba da bude u prvih 11
i pokazu je svima da se radi u super igracu
ja ne znam u cemu je problem pa neki ovde traze igraca zadnjeg veznog a imas malog dokanovic
vidi strahinju pavlovic kako igra sa 18 godina
ili filipa stevanovic sa 17 godina u partizanu
Danas se cijene mladi igraci a ne dede iz srbije ili hrvtaski
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2020, 15:21

bodi123 je napisao/la:
31 jan 2020, 15:13
MortemHz je napisao/la:
31 jan 2020, 14:49
Pitaristok je napisao/la:
31 jan 2020, 14:35
Krivi smo i mi navijaci sto ne skupimo par miliona pa ga sami napravimo.
Ne branim upravu, al po vasem, kriva uprava sto od govana ne napravi stadion.
Poenta stoji ali ne možeš ga napraviti za par miliona.
:mrgreen:

Nismo u stanju skupit par miliona da se dugovi otplate, čuj da stadion sami sebi pravimo :lol:
Možemo mi navijači skupiti za recimo sjever ili neku tribinu ali čitav stadion ne.
Ovo je naravno sve u domenu mašte ali ne znam način na koji mi možemo skupiti preko jednog miliona i to da uključimo dijasporu i da organizujemo VIP stolice koje bi koštale 1.000 KM i slično, jednostavno je to previše novca a premalo naroda koji bi pomogao tako, premalo za takav jedan poduhvat.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 31 jan 2020, 15:22

Rule_hz je napisao/la:
31 jan 2020, 15:18
Sta ovaj pise na temi mladosti famino nas igrac
Mohikanac, dežurna budala na forumu, iskuliraj mitomana pa sve i da je istina ;)

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 31 jan 2020, 15:24

Nemam pojma hljeba mi niti znam ko je valjda neki njihov navijac. Pa samo upitah **** ga dobar bi famino bio kod nas
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 jan 2020, 15:26

MortemHz je napisao/la:
31 jan 2020, 15:21
bodi123 je napisao/la:
31 jan 2020, 15:13
MortemHz je napisao/la:
31 jan 2020, 14:49

Poenta stoji ali ne možeš ga napraviti za par miliona.
:mrgreen:

Nismo u stanju skupit par miliona da se dugovi otplate, čuj da stadion sami sebi pravimo :lol:
Možemo mi navijači skupiti za recimo sjever ili neku tribinu ali čitav stadion ne.
Ovo je naravno sve u domenu mašte ali ne znam način na koji mi možemo skupiti preko jednog miliona i to da uključimo dijasporu i da organizujemo VIP stolice koje bi koštale 1.000 KM i slično, jednostavno je to previše novca a premalo naroda koji bi pomogao tako, premalo za takav jedan poduhvat.
Doprinijet na neki način mozemo i trebamo. Al bez ozbiljnog investitora stadion se ne moze napravit, preskupa je to igračka za nas.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 31 jan 2020, 15:31

Ma ja bih pristao da deset godina u Zenici Evropu igramo a da za ligu za početak imamo dva gola i jednu tribinu koja dvije milje prima, samo da se krene s mrtve tačke. Aktivirala bi se raja, išle bi desetogodišnje, kupovale bi se stolice. Nemamo mi manje fanova nego Željo u BiH, a ni vani. Najteže je počet, kasnije bi to glatko išlo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 31 jan 2020, 15:43

pa hamza besic (stoper) je bolje odigrao onaj turnir turnir prijateljstva od strahinje pavlovic a gdje je sad hamza a gdje je pavlovic
jbg partizan ga stavio da igra i napravili od njega igraca i prodali za 10M
dok mi našu djecu saljemo na tribine da bi imali mjesto dede iz srbije
i dodje neka budala na forum pisi nam treba zadnji vezni a imas dokanovic vec :puke:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 31 jan 2020, 15:51

RajaBa1983 je napisao/la:
31 jan 2020, 15:43
pa hamza besic (stoper) je bolje odigrao onaj turnir turnir prijateljstva od strahinje pavlovic a gdje je sad hamza a gdje je pavlovic
i dodje neka budala na forum pisi nam treba zadnji vezni a imas dokanovic vec :puke:
Ma pusti ga kraju, frajer lupa gluposti dan za danom, sve sto napise nikakve veze sa vezom nema.
Samo me zanima gdje je to Štila igrao pa prepisa ligu, sto ne bi Stanoje ako ce proći pripreme ?
Ali eto on zna.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 31 jan 2020, 15:55

skoroalen je napisao/la:
31 jan 2020, 15:05
Historicar je napisao/la:
31 jan 2020, 14:48
Hajde, neka smo konačno saznali i o poziciji Miličevića, evo rekao je da je stoper i da tu može najviše pružiti.Dakle, što se tice zadnjih veznih, u borbu za titulu idemo sa Stanojevićem (9 mjeseci bez ozbiljnijeg fudbala), djetetom Đokanovićem i Gavrićem (bolji kao ofanzivni vezni).Volio bih da neko sa foruma napravi poređenje naših klasičnih zadnjih veznih sa zadnjim veznim koji igraju za konkurente.
Dijete uletjelo na gol kad je najgore bilo i svojim bravurama bilo jedan od ključnih faktora u osvajanju DK. Dijete uskočilo na lijevog beka prvi put u prvom pretkolu EL te sezone i ustalilo se na toj poziciji. Dijete uskočilo na poziciju štopera i držalo cijelu odbranu na nivou. Najbolji period Sarajeva, kad smo gazili sve pred sobom, u odbrani smo imali 4/5 juniora. Što se ne vjeruje Đokanoviću? Prema riječima stručnjaka je najveći talenat do sad kojeg je akademija izbacila, što po meni i dokazuje na terenu, momak razbija svaku utakmicu.
Odlično, super.Nadam se da cemo titulu uzeti na kraju sezone sa trojcem na sredini Stanojević - Đokanović - Gavrić, nece od mene biti sretnijeg navijača.Ali evo, spomenut cu primjer iz Crvene zvezde. Imaju +11 u odnosu na Partizan, dakle vec su prvaci i imaju sve uslove da na proljece afirmišu dva zadnja vezna iz juniora, koji su se plasirali u 1/8 finala juniorske lige prvaka. Ali trener Dejan Stanković je insistirao da mu uprava dovede kapitalnog zadnjeg veznog i oni su to uradili i doveli u Zvezdu Seku Sanoga, teškog kapitalca, sa zavidnom karijerom u Švicarskoj.Dejan Stanković je to obrazložio riječima, da Zvezda vec sad pravi tim za evropske kvalifikacije i da se u njih ulazi sa iskusnim kapitalcima.Ali ok, možda Hadžija i Vinko imaju bolje vidike i bolje se razumiju u fudbal od Dejana Stankovića, Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele.Uglavnom, nadam se da negdje u martu i aprilu nece ovdje biti kukanja, kako smo trebali dovesti klasičnog zadnjeg veznog, od odlaska Crepulje to slušam i čitam.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 31 jan 2020, 16:02

Pa Zvezdi je liga zagarantovana kako je Vučić na vlasti, i kad zapne sviraju im se penali na 18 metara od gola. Tamo je gore nego kod nas kad krenu gurat Zrinju. Sam Dejo je rekao da im treba igrač za Evropu, jer Zvezda je već dostigla taj nivo da u januaru mogu razmišljat o Evropi.

Ima toga more na netu. Gdje god im zapne za bodove, ovo se dešava. Prilično aktivno pratim JSL i tamo je cirkus, Zvezda jest mnogo kvalitetnija od svih ostalih al i u onim utakmicama gdje napadače stane, sudije učine svoje.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jan 2020, 16:03

:clap: :clap: :tokralju: :tokralju: :njanjanja:
Da mogu lajkovao bih 10x .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 31 jan 2020, 16:05

Nemojte se prosipati s tim treba teren prvo

Teren povlaci grijanje terena i drenazu, i sredstva za odrzavanje csr to nema....i nece to uraditi

Sda-boj ce prozivati idalje, cim mu zafali u budzetu....nema nikog da zeli da radi kosevo, investitori koje je spominjao ne postoje....a oni ga nece dati nama jer ne mogu krasti pare drugacije....

Kad/ako neko drugi bude nacelnik vidjet cemo....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 jan 2020, 16:08

Zip je napisao/la:
Edin Forto je jednu stvar rekao... Mi tesko zelimo da nesta mjenjamo, navikli smo na nesta i ne zelimo da izlazimo iz te pozicije, bez obzira sto je ta pozicija jako losa za nas...
Ovo je ključ svega. Bošnjo se ušuška u svoju komfornu zonu i ne pada mu na pamet da izadje iz nje.

Promjene su neminovnost svakog zivota, a nama samo nemoj dirat u našu jazbinu, i svi zadovoljni. Tapkat ćemo u mjestu ako treba i 50 godina, al promjenit nećemo ništa. Postoji i adekvatan naziv za takve osobe - tropofobija, od koje boluje velika većina naroda iz BiH.

Neki dan baš pričam s drugom o ovim stvarima... Butmir, novi stadion. Kaze lik ko iz topa "mah pišam se na Butmir neću im otić vala tamo sve da Camp Nou naprave." - e ovakvih je mali milion.

Sve dok je ovakvih kisnut ćemo po Koševu, trazit mjesto za parking, gledat onu močvaru poslije svake kiše...

Znam ja nas, jeb'o ti nas. :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 31 jan 2020, 16:09

Samozdravlje je napisao/la:
31 jan 2020, 16:03

:clap: :clap: :tokralju: :tokralju: :njanjanja:
Da mogu lajkovao bih 10x .
ja ozbiljno racunam da Besic moze sljedece sezone zaigrati za prvi tim
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2020, 16:11

Na posudbi je sa razlogom, Olimpik je super tim za 6 mjeseci.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 31 jan 2020, 16:14

bodi123 je napisao/la:
31 jan 2020, 16:08
Zip je napisao/la:
Edin Forto je jednu stvar rekao... Mi tesko zelimo da nesta mjenjamo, navikli smo na nesta i ne zelimo da izlazimo iz te pozicije, bez obzira sto je ta pozicija jako losa za nas...
Ovo je ključ svega. Bošnjo se ušuška u svoju komfornu zonu i ne pada mu na pamet da izadje iz nje.

Promjene su neminovnost svakog zivota, a nama samo nemoj dirat u našu jazbinu, i svi zadovoljni. Tapkat ćemo u mjestu ako treba i 50 godina, al promjenit nećemo ništa. Postoji i adekvatan naziv za takve osobe - tropofobija, od koje boluje velika većina naroda iz BiH.

Neki dan baš pričam s drugom o ovim stvarima... Butmir, novi stadion. Kaze lik ko iz topa "mah pišam se na Butmir neću im otić vala tamo sve da Camp Nou naprave." - e ovakvih je mali milion.

Sve dok je ovakvih kisnut ćemo po Koševu, trazit mjesto za parking, gledat onu močvaru poslije svake kiše...

Znam ja nas, jeb'o ti nas. :kafa:
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 31 jan 2020, 16:15

Nit smo mi Zvezda
Nit je nas Hadzija, Dejan Stankovic
Nit nas gura drzava
Nit imamo finansije kao oni
A sve i da imamo, nemamo reputaciju kao oni
I nemamo dominaciju kao oni
Suludo je poredit nas sa njima u bilo čemu, Stanoje ako bude onaj stari a ne vidim razlog zasto ne bi bio jer ce proci cijele pripreme, on je to kapitalno pojačanje.

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 31 jan 2020, 16:17

pa i zvezdan terzic i mitar mrkela ne znao bas dobro kako ti kazes
doveli su José Alberto Cañas koji je kapitalac za njih bio kada je dosao evo poslije 6 mjesci ide jel nista nije pokazu
doveli Rajiv van La Parra dali za njega 1.2M nista nije pokazu i on poslije 6 mjesci trazi novi klub
sad je dejan reko da hoce samo djecu i to je to
ne mozes ti porediti CZ sa fks

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 31 jan 2020, 16:18

skoroalen je napisao/la:
31 jan 2020, 16:02
Pa Zvezdi je liga zagarantovana kako je Vučić na vlasti, i kad zapne sviraju im se penali na 18 metara od gola. Tamo je gore nego kod nas kad krenu gurat Zrinju. Sam Dejo je rekao da im treba igrač za Evropu, jer Zvezda je već dostigla taj nivo da u januaru mogu razmišljat o Evropi.
Ok.Imamo taj bod prednosti, niko sretniiji od mene, ako u maju uzmemo titulu.Nisam primjetio da konkurenti ni na jednoj poziciji u timu, imaju nekog od 18-19 godina.I naravno, ne potcjenjujem kvalitet Đokanovića, odličan igrac za svoje godine, ali uglavnom sve cemo u maju vidjeti.Mislim da se morao dovesti zadnji vezni. Stanojević je imao dugu pauzu + nesportski život, upitno je kakav ce biti, Đokanović talentovan, ali sklon oscilacijama, kao svaki mladi igrač koji uđe u seniorski fudbal, za Gavrića smo vidjeli da nije za zadnjeg veznog, Oremuš tu poziciju prvi put zaigrao prije 6 mjeseci, Miličević tu posljednji put igrao u juniorima Zrinjskog, tu su još povrede i kartoni, a širina klupe može biti predudna krajem aprila i početkom maja, kada se lomi prvenstvo.Sjetite se da smo prvenstvo sa Čalom izgubili zbog kratke klupe 2017 god.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 31 jan 2020, 16:26

Morao sam se ukljucit u ovu raspravu CZV. Jednostavno drzava te gura maksimalno , kako u savezu tako i sa spoznorima . U nas takav scenario u BIH nije moguc , a nemamo ni zakona o sportu da neko moze upumpati para koliko hoce kao u firmu , generalno cijela liga je jadna i bit ce dok to zakonske regulative malo ne olaksaju. Da se ne lazemo nismo ni mekka za privatne investitore koji si spremni ulagati jer sa obzirom ma standard drzava uzima jako puno.

Po meni mislim da generalno nasem fudbalu prijetu jos koja stepenica nize , ne vidim neke pozitivne pomake..
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 31 jan 2020, 16:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: riki46 i 12 gostiju.