Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

GunnerS
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 16:25

Sutra..a to za prijenos ne znam..
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 15 jan 2013, 16:34

Ima na SK kombinovano sa Man Utd-West Ham
Rođen s tobom da budem

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 15 jan 2013, 19:28

"My plan is to keep all of the players we have and then to add maybe, if possible, two new players to the squad. We will spend big (again) because we had restricted finances because we had built the stadium and had to pay that back," Wenger said in an interview with Al Jazeera Sport recorded before the 2-0 defeat by Manchester City on Sunday and broadcast on Talksport this morning.

"You look at any club who has done that, and they have gone down (in performance).

"We stayed at the top level, yes without winning the Premier League, but we were always at the top level.

"Now we have come out in a much stronger position financial again, so we can spend.

"But our way is a bit like Barcelona as well, to produce the core of the team from inside and add from outside the players who give really a plus."

"The biggest challenge so far is to convince people we have a good team, that we have good quality and that we lead the club in the right way, because many people doubt that," Wenger continued.

"I am convinced this team has a fantastic mentality, fantastic quality and with the right level of confidence, if we can create the momentum, we can be a positive surprise until the end of the season."

"It is (time up), because I am 63 years old and will not work at 100. That, though, is not the most important, what is important is that when you are somewhere, you give your best," said Wenger, whose side host Swansea in their FA Cup third-round replay tomorrow night.

"How long will I stay? I have a contract until 2014, and I always respected my contracts.

"It is important is that the club goes the right direction - we have a very young team who have fantastic qualities and [it is important] that I help them to get their qualities transformed into positive results.

"Let's not forget that last year we finished third [in the Premier League], as long as that is seen as a disaster, it is not too bad for the future of the club."
Samo učvršćava moje uvjerenje da se stvarni mijenjaju - nabolje za Arsenal.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 15 jan 2013, 20:03

]
@Gunners.

Eduardo je bio najzaslužniji igrač zbog kojeg smo bili na prvom mjestu. Nije to bio klasični špic tipa del pireo inzagi koji žive na granici ofsajda, razigravo je eduardo dosta igrače. Mi nismo imali poraza u prvom dijelu sezone tad, sjećam se da je najkritičnija utakmica bila vs mančester kad je završeno 2:2 gallas dao neki gol, lopta samo prešla liniju možda pola metra i to u zadnjim minutama. I kad se eudaordo povrijedio arsenal nije imo nikakvih idejal kako pobijedit. Naredali smo bruku remija i završili sezonu sa samo 3 poraza i sigurno oko 13 14 remija. Može se to nać al kratka klupa i nedovoljna kvalitetna zamjena je učinila svoje.

Što se tiče tekme sutra ako budu igrali ko tamo ja se ne brinem. Tamo su imali dovoljno nafake ovde neće
Vođa zna.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 15 jan 2013, 20:52

on the FA Cup replay...
We have Koscielny suspended for tomorrow night and everybody else will be available. He will be replaced in the squad by Arshavin.

on Mikel Arteta...
Arteta's injury could be shorter than three weeks because it's a minor calf strain. It's a light grade one so it could be quicker than three weeks.

on Tomas Rosicky...
Rosicky is still out. He has a little calf problem. I wanted to involve him tomorrow night but it's too short.

on Lukasz Fabianski...
He's the only one injured, along with Arteta now. He's one more week away from full training I think

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 15 jan 2013, 21:08

Sezona 2007/8 :twisted:
slika

Odnos pobjeda i poraza:
slika

I te godine prvak, United:
slika
:twisted:

Magican
Kontakt:

Post Postao/la Magican » 15 jan 2013, 21:14

makkaj je napisao/la:Vozdra raja. Dugo obilazim ovaj topik, pa odlučih da se i ja registrujem, kao strastveni navijač našeg nekada ozbiljnog kluba, koji je na našu žalost zadnjih prekonekoliko godina postao skupljalište i stratište različitih spodoba, poluproizvoda i nehljeba od igrača, što je naravno rezultiralo nesvjesnom reakcijom podrugljivog osmjeha pri pomenu našeg, nekada ozbiljnog, imena.

Prije svega, moram reći da sam fasciniram optimizmom i nadljudskom strljpivošću nekih od vas, koji i nakog svih mogućnih sranja, prevara i ubleha koje doživjesmo i dalje čekate da ramzi postane novi zidan, da diabiju prestanu otpadati noge svaku drugu utakmicu, da venger i uprava počnu povlačiti konkretne poteze kad vraćanju kluba u sami vrh evropskog fudbala (gdje po finansijama, reputaciji i infrastrukturi objektivno i pripada) umjesto prosipanja najjadnije demagogije nakon svakog novog neuspjeha i čekanja da venger sastavi nove Nepobjedive....SVAKA ČAST. Da klub nema sve uslove da bude top, i da jedina prepreka ka tome nije proljev od klupske politike kojom se vodi, nikakav problem nebi bilo način na koji igramo i rezultati koje ostvarujemo već godinama.

Činjenica je da par ljudi drži klub kao svog taoca, plešući po živcima navijača toliko dugo da smo se svi već dobrano navikli na to, uvijek pronalazeći nove izgovore zašto nam kokoške kradu igrače koje toliko želimo dovesti, zašto nas balvanske ekipe otresu ko slinu, zašto sa nestrpljenjem čekamo da nas pojača nekakav Yaya Bannana dok drugi dovode Vertonghene, Hazarde, Van Persije, zašto se igrači za koje i slijepac vidi da nisu ni za HULL sitija guraju u prvi tim da bi se nešto kao dokazalo ili šta već...it goes on and on.

Zovite me glory hunterom ako hoćete, ali ja sam debelo pesimističan da pod vengerovom palicom možemo više išta veličanstveno postići (prije će Squillaci dobiti Ballon d'Or), te da nam je uz ovakav odnos snaga jedini put prema dole...to je jednostavno tako, svaka priča ima svoj kraj, klubu trebaju korjenite promjene a ne kozmetičke korekcije. Arsenal je trenutno krava koja daje puno mlijeka, zlatna koka za ljude iz uprave odnosno vlasnike, ali to ima cijenu značajnog pada ugleda koji rezultira ili će rezultirati nemogućnošću dovođenja top igrača odnosno odlaskom istih čim se ukaže prilika. Jednostavno čini mi se da ekipa iz uprave više čita samuelsona nego li se interesuje za fudbalski porsperitet kluba.

Raspisao sam se opasno, a nije mi cilj da ko novajlija smaram, lijep pozdrav za sve topnike, i zapamtite keep on keeping on ;)
Dobrodosao post za desetku cistu.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 jan 2013, 21:47

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... z2I4OfNjUF" onclick="window.open(this.href);return false;

Izgleda da ce biti bolje, nadajmo se dobrom.

Magican
Kontakt:

Post Postao/la Magican » 15 jan 2013, 21:50

AA23 je napisao/la:http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... z2I4OfNjUF

Izgleda da ce biti bolje, nadajmo se dobrom.

Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger konačno je izjavio ono što su navijači kluba čekali dugi niz godina, da je klub spreman izdvojiti velike količine novca za željena pojačanja.

Arsene Wenger
Bogati sponzorski ugovori, uz prodaju ponajboljeg igrača Robina van Persieja Manchester Unitedu prošlog ljeta konačno su, čini se, omogućili Arsenalu da zatvori finansijsku konstrukciju vezanu uz otplatu 390 miliona funti koliko je uloženu u izgradnju novog stadiona Emiratesa.

"Moja namjera je zadržati sve igrače koje imam i ako je moguće kupiti dva nova igrača. Spremni smo trošiti puno (ponovo) budući da smo imali ograničene finansije zbog izgradnje novog stadiona i to se moralo vratiti", rekao je Wenger u intervjuu za Al Jazeeru Sport uoči nedjeljnog premierligaškog poraza od Manchester Cityja (0-2).

"Ako pogledate bilo koji klub koji je napravio isto što i mi, oni su pali u rezultatima. Ali mi smo ostali na vrhunskom nivou. Da, bez osvajanja Premierlige, ali na vrhunskom nivou. Sada smo izašli puno jači u finansijskom smislu, pa možemo trošiti. Ali naš način je sličan Barceloninom, stvoriti jezgru ekipe iznutra i izvana dodati igrače koji nam zaista donose nešto ekstra", dodao je francuski trener koji je "topnike" preuzeo davne 1996. godine.

Upitan za vlastitu budućnost u Arsenalu, Wenger je rekao.

"Koliko ću ostati? Imam ugovor do 2014. godine, a ja sam uvijek poštivao svoje ugovore. Važno je da klub ode u pravom smjeru. Imamo mladu ekipu koja ima fantastične kvalitete i važno je da im pomognem to transformirati u pozitivne rezultate. Ali imam 63 godine i neću raditi do svoje stote."
Zadnja izmjena: Magican, dana/u 15 jan 2013, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 21:52

Ja teško da vjerujem u ovo al iskreno se nadam da će biti ovako kako je zamislio. I ideja mi se sviđa samo da hoče što prije zaživjeti ;)

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 jan 2013, 21:53

GunnerS je napisao/la:Ja teško da vjerujem u ovo al iskreno se nadam da će biti ovako kako je zamislio. I ideja mi se sviđa samo da hoče što prije zaživjeti ;)

Wenger se nije ostavio ove politike, to je to sto cini Arsenal posebnim, ali dolaze teska vremena, vremena koja zahtijevaju novac, pojacanja..

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 21:56

Dolaze, zato se i nadam da sada mogu ono što štede več 8 godina...

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 jan 2013, 22:10

GunnerS je napisao/la:Dolaze, zato se i nadam da sada mogu ono što štede več 8 godina...

Ako su uštedili :lol:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 23:36

Ako nisu do sada uštedili oni onda nije niko :D

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 15 jan 2013, 23:38

Sto se mene tice imamo neki kostur ekipe, al naravno da treba dovesti nekoliko igraca da se to upotpuni. Misljenja sam da ne treba pretjerivati sa trosenjem jer nismo mi takav klub. Treba dovesti klasicnog spica koji zna sebi priliku stvoriti, napraviti prostora i prije svega dati go. Bez uvrede za ljubitelje Girouda i Wallcota oni nisu trajno rjesenje za napad. Dovesti jos DMF i mozda kakvog odbrandbenog igraca
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 23:48

Meni se Giroud sviđa kao napadač al nisam primjetio da je dobio 3-4 utakmice zaredom da igra bar po 60' po utakmici. Možda bi on i "proradio" da mu Wenger da priliku. Treba nama DMF podhitno, DC extra kvalitete i napadač kojeg ne trebamo čekati.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 15 jan 2013, 23:55

Ev sad citam za Kaku da hoce real da raskine ugovor, on bi nama bas dobro doso, al jbt kad kosta real 10 mil godisnje, tesko da ce kod Wengera naci mjesta
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jan 2013, 00:11

Harun93 je napisao/la:Ev sad citam za Kaku da hoce real da raskine ugovor, on bi nama bas dobro doso, al jbt kad kosta real 10 mil godisnje, tesko da ce kod Wengera naci mjesta
Vjerujem ja da bi Kaka' pristao da duplo manju platu al da igra. Kod nas bi igrao 100% i imao bi slobodnu kao u Milanu, heh... Al snovi. :roll: :(

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 jan 2013, 00:24

Kakav bolan Kaka.
Covjek prop'o k'o kauc.
Trenutno je i Gervinho bolji od njega.

Treba Wenger oko baciti na Eriksena.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 16 jan 2013, 00:27

Wenger caught doing secret January shopping
slika

da se nasmijemo malo :lol:
( nemojte se uvrijedit, preozbiljno shvatit, vidit u ovom provokaciju, itd. itd. )
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.