Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Reuf
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Reuf » 23 nov 2011, 11:35

Sta to imam reci za utakmicu Valencije i Chelsea ? 1:1 ?
Jel bio Chelsea bolji ?

Sta pokusavas reci time sto najjaci klub Engleske dobije tim koji je na 15nestom mjestu Primere.
U Engleskoj su ih dobili na jedvite jadove.

Ako su Barcelona i Real liga kako onda ocitujes to sto su Barcelona i Real prosuli mnogo vise bodova nego li City ?

Sta pokusavas objasniti time sto kazes da imas 2 Engleska kluba koji su na prvim jestima u grupi.Koliko je Spanskih klubova na prvom jestu ?
Jesil siguran da ce se ti Engleski klubovi zadrzati na tom mjestu ?
Ja sam za ove Spanske 100% siguran.

Zivi bili pa vidjeli hoce li se u zavrsnici naci Spanski ili Engleski klub.
Jasno je i budali da bi proslogodisnje finale bilo izmedju Spanskih klubova da se nisu ranije sreli.
Koliko ce biti polufinalista iz obe lige vidjet cemo ;)

Ne pricamo o Engleskoj 2006-2007 godine nego pricamo o 2011/2012 .
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 23 nov 2011, 12:10

Koga ce City kupiti iz Napolija ? Mozda bi mogli kupiti napad :/
Zasluzena pobjeda, malo ko je ucekivao.
A sto se tice ove diskusije o jacini liga, Engleska ove godine u LP stvarno premalo pokazuje.
Da je Unitedu jaca grupa ispali bi sigurno. Chelsea se pati u ispodprosjecnoj grupi, Arsenal nije nista bolji.
Bit ce zanimljivo posljednje kolo. Mislim da ce Citiy ispasti, ovi ostali da ce se provuci dalje.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 23 nov 2011, 13:04

LBJ MVP je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:Cini se da ce City ispasti iz Lige sampiona ....Napoli ce sigurno u sledecem kolu pobijediti Viljareal tako da City ispada.
Nije mi jasno kako su ovi prvi u Engleskoj a jedan Napoli ih rastavi na proste faktore mislim Napoli jeste jak ali ako je Engleska premier liga najaca fudbalska liga na svijetu onda tim koji je na prvom mjestu te najace fudbalske lige svijeta trebao da rasturi ekipu koja se nalazi na 7.mjestu italijanske lige za koju svi govore da je to dosadna liga ali evo vam dokaz jedan Napoli je rastavio City na proste faktore
:lol: OMG zašto?????
Napoli pokazao klasu očekujem sutra sličnu stvar od BVB ;) Kakva akcija kod drugog gola :o
Nisam ja rekao da je Engleski premiership najaca liga na svijetu nego kazem neki je smatraju najcom pa eto sada su se dokazali City prvi u Engleskoj Napoli 7. u italiji i ljudi su ih nadigrali u obadvije tekme ....jeste da je City imao loptu ali ne stvaraju mnogo sansi...dok Napoli je dao 2 gola i imao jos 2 zicera i 1 pa eto da kazemo poluzicer
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 23 nov 2011, 13:17

Reuf je napisao/la:Sad ce doci @ Valencija i reci da je Manchini bolji od Gvardiole :lol:
Nije mi jasno kako su ovi prvi u Engleskoj a jedan Napoli ih rastavi na proste faktore mislim Napoli jeste jak ali ako je Engleska premier liga najaca fudbalska liga na svijetu onda tim koji je na prvom mjestu te najace fudbalske lige svijeta trebao da rasturi ekipu koja se nalazi na 7.mjestu italijanske lige za koju svi govore da je to dosadna liga ali evo vam dokaz jedan Napoli je rastavio City na proste faktore
To je ta strasna Engleska liga.
A neki smatraju da je Italijanska liga dosadna :lol: :lol:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 nov 2011, 13:22

Reuf je napisao/la:Sta to imam reci za utakmicu Valencije i Chelsea ? 1:1 ?
Jel bio Chelsea bolji ?

Sta pokusavas reci time sto najjaci klub Engleske dobije tim koji je na 15nestom mjestu Primere.

Ako su Barcelona i Real liga kako onda ocitujes to sto su Barcelona i Real prosuli mnogo vise bodova nego li City ?

Sta pokusavas objasniti time sto kazes da imas 2 Engleska kluba koji su na prvim jestima u grupi.Koliko je Spanskih klubova na prvom jestu ?

Jasno je i budali da bi proslogodisnje finale bilo izmedju Spanskih klubova da se nisu ranije sreli.

Reuf, prijatelju, ne znam sta pokusavas da kazes :?: Iz aviona se vidi da je EPL najjaca liga. Pitanje je samo: koja je druga liga po jacini - Serie A ili Primera :?: Vecu dubinu ima Serie A, a jace vodece klubove ima Primera.
Samim tim sto 20ak Spanaca igra u EPL, od kojih su mnogi reprezentativci svoje zemlje, dovoljno govori o tome kakve tendencije vladaju trenutno.
Napoli jeste dobio City i razvalio ga u dve tekme, ali Napoli nije bolji tim od Cityja. To je ocigledno. Samim tim je ovaj rezultat impresivniji, jer biti u "grupi smrti", sa najmanjim budzetom, a opet biti bolji ili makar ravnopravan sa konkurentima u prvoj sezoni u LS - to je najlepsa prica ovogodisnjeg izdanja LS. ;)

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 23 nov 2011, 13:29

Rizah je napisao/la: To se englezima nije nikad, niti će se dogoditi.
hmmm, mladost ili nedovoljno praćenje fudbala slika
strašni varteks je izbacivao aston villu
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 552671.stm" onclick="window.open(this.href);return false;
ne kažem to kao dokaz da je EPL slaba jer nije, ali brukali su se i englezi itekako ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 23 nov 2011, 13:38

Ja se ne mogu oteti dojmu da je sve predodredjeno da se ove sezone ide na titulu prvaka Engleske i da je to iskljucivi i primarni cilj. Ne kazem da se planski islo na ispadanje, ali odabrati istu zadnju liniju kao i u prvoj utakmici na Etihadu, kad su im na isti nacin, na brzinu napolitanci stvarali nevjerovatne probleme, potom u tako vaznoj utakmici prvi put tandem Dzeko - Balo u napadu, potom hladna izjava Mancia poslije utakmice, nista ako ne uspijemo u zadnjem kolu igracemo Europa ligu, cuvanje Aguera do 80te, sve lici na to da se ipak vise okrenuto utakmici protiv Kenijevih djecaka. Iako je nama s ovih prostora, kojima je CL vrhunac svega u fudbalu, prosjecnom navijacu u Engleskoj je u svako doba dana i noci Premiership iznad, u skladu s tim su i komentari poslije utakmice, kako ce rezervni sastav igrati Europa ligu i biti u potpunosti fokusiran na titulu Prema.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 23 nov 2011, 13:47

CoDe je napisao/la:To vam je dokaz da oni što su uvijek harali Europom uvijek če i harati ;) Napoli nije jedna od tih ekipa ali sad je jači u Italiji zato i uzima City-a ovako . City je prvi u EPL i ostat če prvi sigurno vjeruj mi i osvojit če trofej :) !
I najkvalitetniji je klub Engleske Premijer Lige i to je odraz toga da ta liga nije najača na svijetu bar po meni .

To su im dokazali baš ti Zabari kako kaze Paja ni ja ih ne volim ali tako ti je . Tvoj Arsenal isto neče daleko dogurati i neko če ga nakantati u osmini finala od jačih a možda i Benfica :D !

Dokaz če biti da su najbolji klubovi ovdje iz Španije , Njemačke pa Italije .

Barcelona , Bayern , Real Madrid pa italijanska 2 kluba ( Napoli i Milan koji če sutra odigrati dobru utakmicu protiv Barce i neče izgubiti u to sam siguran ) !

Od ova prva tri tima jedan osvaj LŠ u to sam definitivno siguran .

Kakvi bolan Engleti svaka čast Mančesteru što je imao jedno vrijeme jaku ekipu i ta je generacija trajala dugo i igrači su se smjenjivali uvijek su bili u vrhu i što mi je Liverpool uvijek bio draga ekipa jer su imali sve što se tiče igre u svim segmentima bili jaki .
Talijani su uvijek bili nešto extra što jest, jest :) !

Ali englezi kao nacija su slabiji mnogo od Njemaca i od Talijana a u ovom trenutku za Španiju da ne govorimo .

I još nešto klubove kao Chelsea i Arsenal svrstavati u neke favorite i velike klubove koji su harali ? Treba biti normalan .
PA ja kad vidim da Arsenalu zabari dodju kao protivnik ja unaprijed slavim jer znam da je to rutinska demonstracija sile nadkluba nad nekim poluklubovima koji dolaze iz vjecno namjestene lige. Pobjeda Napolija nad trenutno vodecom ekipom Premiershipa nije pokazatelj jacine lige jer realno City ne moze u prvoj seze oni u historiji praviti neke rezultate, mada opet stoji da su ispali od nize klase, tima iz slabasne lige sto je kao sto sam rekao neoprostivo. Ukaljali su ugled Engleskog fudbala ispavsi od nekakvom Napolija.

Sta ce biti dokaz da su najbolji klubovi iz Njemacke, Italije i Spanije kad ce svi oni osim italijana imati po 2 predsavnika u osmini finala, a italijani mogu zahvaliti Cityu to jedno ekstra mjesto. A kad smo vec kod zabara gdje je ono njihov cetvrti predstavnik? Ne mogu da se sjetim jel ispao il je u grupama? :lol:
Dio Arsenala

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 23 nov 2011, 13:59

@ Magica prijatelju.
Barcelona i Real su dva najmocnija kolektiva u Evropi i kao takvi imaju daleko najvecu moc.
Tu moc su crpili jedni iz drugih i iz silnog rivalstva napravili dva stroja koja su u mogucnosti imati prakticno sve.
Licno meni to smeta,fanatik sam Valencije koja od sile moci istih nabrojanih ne moze doci do izrazaja.

Medjutim oni da igraju u bilo kojem natjecanju ta nadmoc bi bila identicna ako ne i veca.
U tim stavkama ljudi podcjenjuju ostatak Primere koja iz godie u godinu raste a Ostvrski fudbal opada.

Najveci problem a ne dugorocno rjesenje Engleskog ligaskog natjecanja je privatiziranje.
Kao takvo nakon sto se upalilo,moze igrom slucaja da se i ugasi.
Svaki klub je prakticno privatizovan.Evo i stadioni su im poceli sve vise poprimati imena sponzora sto je vise nego tuzno.Umjesto da ima ime po nekom simbolu ili legendi.Klub crpi novce najcesce od jednog investitora koji je u ovom slucaju vlasnik i on odredzuje i glavni je zaduzeni za sve moguce transakcije u jednom klubu.
Da li je to zdravo,normalno da nije.Taj isti ulagac moze izgubiti svoj izvor zarade i istim tim putem ugasiti ili taj klub otjerati u kut.
Sjeticemo se bliskog primjera Portsmoutha.

Dolazak Spanskih igraca u Englesku je uslovljen nedostatkom i slabim akademijama u Engleskoj.Pa tako u toj ligi imas iz godine u godinu sve manje igraca koji potjecu iz te drzave.Njihova reprezentacija dozivljava krah izricito radi toga.

Spanska liga ima tu privilegiju i prednost da mnogo moze izvoziti.
Prakticno vecina klubova ima odlicne omladinske skole i iz njih mogu crpiti i stvarati nova imena.
Pa tako jedan Bilbao koji je jedan od tri najkonstantnija kluba u Spaniji stekao Svjetsku slavu radi nacina rada i funkcija unutar kluba.

U posljednjih 2-3 godine evidentno je i po UEFINIM takmicenjim da je Spanska liga u postepenom porastu dok je Engleska u blagom padu.

Nije sve bjela kao sto izgleda i po pitanju te kako bi je pojedinci nazvali "ujednacenosti".

Godinama se desavaju situacije u kojima United,Chelsea pa sada i City pokupuju sve sto valja u toj ligi.
Naravno da je i tu zastupljen monopol, samo sa manje privilegija jer ti klubovi nisu toliko mocni.
Pokusavam sagledati stvari sto realnije i sa distance , iako sam fan Primere jer tu igra meni drag klub,veliki sam postavalac pojedinih klubova u Engleskoj pa i same lige.

Ovdje nije rjec o 2006 godini kada je Engleska bila dominantna u svim mogucim segmentima.
To se odrazavalo u UEFINIM takmicenjima gdje su bili dominantni.
Danas to nije slucaj a pojedinci se pretvaraju da to ne vide ili ne zele vidjeti ;)

Pozdrav

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 nov 2011, 14:00

-Paja je napisao/la: PA ja kad vidim da Arsenalu zabari dodju kao protivnik ja unaprijed slavim jer znam da je to rutinska demonstracija sile nadkluba nad nekim poluklubovima koji dolaze iz vjecno namjestene lige. Pobjeda Napolija nad trenutno vodecom ekipom Premiershipa nije pokazatelj jacine lige jer realno City ne moze u prvoj seze oni u historiji praviti neke rezultate, mada opet stoji da su ispali od nize klase, tima iz slabasne lige sto je kao sto sam rekao neoprostivo. Ukaljali su ugled Engleskog fudbala ispavsi od nekakvom Napolija.

Sta ce biti dokaz da su najbolji klubovi iz Njemacke, Italije i Spanije kad ce svi oni osim italijana imati po 2 predsavnika u osmini finala, a italijani mogu zahvaliti Cityu to jedno ekstra mjesto. A kad smo vec kod zabara gdje je ono njihov cetvrti predstavnik? Ne mogu da se sjetim jel ispao il je u grupama? :lol:
Poznat je taj Arsenal po evropskim uspesima. To se vidi kad njegovi navijaci dodju u Beograd, pa skoknu do Zvezdinog muzeja da vide "klempu". Toliko o Arsenalu kao faktoru u evropskoj eliti. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 nov 2011, 14:10

@Reuf

Ne bih se slozio sa tobom. Englezi nisu tako dominantni kao pre 4-5 godina, ali su opet najjaci.
Njihova liga ima 5-6 klubova koji uvek ulazu mnogo (ne znaci da posluju pametno, vec samo imaju mnogo para), pa je nemoguce da samo dva kluba dominiraju tokom svakog prvenstva, kao u Primeri.
Primera pravi igrace, ali njeni klubovi su u najvecim finansijskim problemima. Gde je sada 1 Valecia i njen stadion, koji se gradi kao Skadar na Bojani :?: Zato su klubovi poput Sociedada, Mallorce, Deportiva popucali po savovima :?: Zasto su ponajbolji igraci te lige otisli u Englesku (Torres, Silva, Mata, De Gea, Reina...) :?:
Zato sto su samo 2 kluba bacili tu ligu u rezultatsku neatraktivnost, dugove i propadanje, a oni na tome profitirali. Uporedi kvalitet Primere sa kraja proslog i pocetka ovog milenijuma sa ovom sada. Videces da je tada ta liga bila mnogo, mnogo jaca nego sada.
A Arapi ulaze i u nju. Sta je Malaga do arapski klub :?:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 nov 2011, 14:50

Tema momci. Tema.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 nov 2011, 15:03

MaGiCa je napisao/la:
Reuf je napisao/la:Sta to imam reci za utakmicu Valencije i Chelsea ? 1:1 ?
Jel bio Chelsea bolji ?

Reuf, prijatelju, ne znam sta pokusavas da kazes :?: Iz aviona se vidi da je EPL najjaca liga. Pitanje je samo: koja je druga liga po jacini - Serie A ili Primera :?: Vecu dubinu ima Serie A, a jace vodece klubove ima Primera.
Samim tim sto 20ak Spanaca igra u EPL, od kojih su mnogi reprezentativci svoje zemlje, dovoljno govori o tome kakve tendencije vladaju trenutno.
Napoli jeste dobio City i razvalio ga u dve tekme, ali Napoli nije bolji tim od Cityja. To je ocigledno. Samim tim je ovaj rezultat impresivniji, jer biti u "grupi smrti", sa najmanjim budzetom, a opet biti bolji ili makar ravnopravan sa konkurentima u prvoj sezoni u LS - to je najlepsa prica ovogodisnjeg izdanja LS. ;)
to sto spanci,portugalci,juzno amerikanci igraju u epl samo govori koliko je engleski fudbal los...koliko im skole prave jednodimenzionalne igrace i koliko im fali znalaca
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 23 nov 2011, 15:23

Ja kada sam vidio Milnera i Zabaletu u prvoj ekipi, znao sam da nece dobro biti. Barem je Barry preskocio ovu ... Podsjeca me na one trenutke kada u nasoj repci vidim Mravca i Ibru, samo da se ne zivciram uopste za City...

Za ove sto pisu oko fudbalskih institucija po Europi. Taj Real bio u rangu Cadiza, Salamance i sl. da im nije bilo Generala Franka koji je bio njihov glavni pokrovitelj u vrijeme fasizma. U isto vrijeme Barca nije mogla biti bolja, nisu joj dozvolili ... Niko ne spominje Bayern, a Bayern je institucija veca od Reala, ma ko sta govorio. Barca prva, Man U, Bayern i Milan tu su negdje. Juve je sve svoje isprskao onom aferom, nikada nece biti isti...

Izvinjavam se za offtopic...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 nov 2011, 15:25

MIlner je sinoć bio najagilniji na terenu. Bila ga je i naprijed i nazad.
Bekovi su im pak bili kriminalni.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 24 nov 2011, 17:58

Za City je bolje da ispadne iz Lige prvaka.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 24 nov 2011, 18:07

OTNYS_YNWA je napisao/la:Za City je bolje da ispadne iz Lige prvaka.
Zar imaju neku drugu opciju

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 24 nov 2011, 19:46

definitivno. onda bi sigurno osvojili ligu, ne bi bili optereceni ligom prvaka koje je njima za sada koliko-toliko ne važno takmičenje.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 24 nov 2011, 23:53

Carlo je napisao/la:
definitivno. onda bi sigurno osvojili ligu, ne bi bili optereceni ligom prvaka koje je njima za sada koliko-toliko ne važno takmičenje.
Sigurno bi im onda lakse bilo da se koncentrisu na titulu prvenstvo ali svkakako da svi prizeljkuju 2 kolo u LP ipak se to najvise prati kako medijski sponzori tv prva itd a interesantno je finansijski prije svega za klub ma da to za City nije problem jer imaju kesha :mrgreen:

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 24 nov 2011, 23:54

I da završe igrajući tekme četvrtkom na hladnom istoku. Mislim da bi oni najradije ipak izbjegli tu opciju, ali nažalost ne ovise sami o sebi. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.