Bosnjo nas vodio 20 godina, i bgmi skoro nas u tabut metno....
Nas jesu krali masovno sve dok nas nije Tan uzeo. Od kako klub postoji pa do tog momenta dug je bio cca 5 miliona. Sada nas niko zvanicno ne krade ali je dug 4 miliona SVAKE GODINE. Tacno je da Nam / Tan to pokriju ali tako klub posluje. Onda su nas krali pa nismo ni sanjali sta se radi a sada imamo budjet gdje se predvidi 4 miliona duga GODISNJE. A bas se na plate potrosi oko 4 miliona koliki je i godisnji dug. Doduse drzava uzme dobru sumu na doprinose od FKS jer nam je administracija preglomazna.
Zato jos zadugo necemo platiti igraca 250K da bi kasnije uzeli mozda milion, jer su nam dugovi enormni. Eto razloga zasto jak igrac nece doci u nas klub a ne "infrastruktura" i ostali spinovi. Nije Nam lud da pored 4 miliona duga pokrije jos milion dva za igrace. Uprava bi volila jer bi time sebi stolicu obezbjedili. A plate u administraciji porasle 30% za 12 mjeseci. Skoro milionce. Razmislite.
Sad ce reakcije balija po zadatku.
Bice komentara, evo se raspadamo, motaj kablove, ....
Nas jesu krali masovno sve dok nas nije Tan uzeo. Od kako klub postoji pa do tog momenta dug je bio cca 5 miliona. Sada nas niko zvanicno ne krade ali je dug 4 miliona SVAKE GODINE. Tacno je da Nam / Tan to pokriju ali tako klub posluje. Onda su nas krali pa nismo ni sanjali sta se radi a sada imamo budjet gdje se predvidi 4 miliona duga GODISNJE. A bas se na plate potrosi oko 4 miliona koliki je i godisnji dug. Doduse drzava uzme dobru sumu na doprinose od FKS jer nam je administracija preglomazna.
Zato jos zadugo necemo platiti igraca 250K da bi kasnije uzeli mozda milion, jer su nam dugovi enormni. Eto razloga zasto jak igrac nece doci u nas klub a ne "infrastruktura" i ostali spinovi. Nije Nam lud da pored 4 miliona duga pokrije jos milion dva za igrace. Uprava bi volila jer bi time sebi stolicu obezbjedili. A plate u administraciji porasle 30% za 12 mjeseci. Skoro milionce. Razmislite.
Ovde sigurno ima ekonomista koji bi ti mogli ovo objasniti, ja to nisam i ne zelim.
Na današnjoj Skupštini donesena je važna odluka za klub, a odnosi se na dokapitalizaciju kluba kroz pretvorbu pozajmica VTCY u glasačke uloge, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati finansijska pozicija kluba.
Vala ga pretjeraste sa tim epitetima i vrijedjanjem . Nije legenda , ali je ostavio traga i kao igrac , a kao trener pogotovo . Smatram da nije trener za iskorak , ali osvojio je najvazniju Titulu za napredak kluba i to sa DK.Eto nije vise tu . Postavio bih pitanja i jednim i drugim:
- Je li Husref dosao sam u klub i rekao morate mi dati ugovor(Uprava) ? Da li ga je Uprava morala smjeniti poslije sramnih 0:8(Uprava) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina)(Uprava-nisu imali **da) ? Nemojte molim Vas braniti Upravu ocitih promasaja(ima jos,ali....)
A sad bih pitao ove sto napadaju Upravu i za dobro i za lose :
- Da li je ova Uprava dala sansu i uslove Husrefu da osvjimo DK ? Da li ga je Uprava ostavila na klupi i dala podrsku Husrefu poslije sramnih 0:8 i GOSKA (1:1) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina) ? Nemojte molim Vas kao alibi uzimati sraman otkaz (preko medija)(ima jos,ali..).
Malo realnosti i rezona i jednim i drugim , ne bi bilo na odmet . Jesam lujka , ali nisam naivan , ne treba stajati izmedju dvojice koji se svsdjaju (no ja sam navijac FKS i Akademije). Razumijem i familiju i prijatelje i ja bih slijepo branio . Mozda bi 2 covjeka ovdje i brata otjerali , ali vise ne od 2-ice .
@Morto po meni ne bi trebalo dizvoliti vrijedjanje , a i svaki potez Uprave vidjeti kao gresku (ima neopravdanih napada .
UPRAVA NAPOLJE , AKO NEMA TITULE . TACKA .
SVAKA CAST MAJSTORE , NEOPAZENO PRODJE DOBAR POST
@VLADA129 , molim te nemoj mi lajkovati sve postove . Ti si moj drug , lajkuj ono sto procitas . voli te @Samozdravlje
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 26 jan 2020, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ako ce klupu grijati neka jede masala..
A ko moze odoliti Pirpi kad prodje pored?Ja kad idem na tekmu maksuz svratim kod pirpe na doner
Ja tu nikad nisam jeo.
Obavezno probaj!Jeste skuplje nego bilo gdje ali neces moci disati ja kad smo slavili duplu pojeo i cijeli dan me drzalo...
Ova tema presla sa fk sarajevo na pirpa
@bodi123 trebaju se i ostali ugledat na kapitena
Nek im sponzor bude pirpa
koja je nebitna izuzev ovde na forumu i da mjerimo kao čija je grupa brojnija
ko što rekoh ne vidim problem
Klub postoji zbog navijača i ljubavi istih. To o čemu ti pričaš je zatvaranje kluba prema nekolicini navijača i to bi značilo uslovljavanje navijača, to bi bilo katastrofalno i to se neće desiti bilo gdje pa ni kod nas.
Sta rece lik
Nije bitna posjeta, nisu bitni navijaci, nisu bitne Horde, nisu bitni pitari, nije bitan zapad, nije bitna atmosfera, nista nije bitno samo su sabrina, jahic, ilievski bitni!!!
Koja atmosfera kingu 2-3 milje ljudi na stadionu za 35 milja?
Sreca pa ne ovisimo o te 3 milje navijaca jer bi se ugasili prije 5 godina.....
Sreca da smo nekako premuntali tana i nama
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
"Sarajevu će vrlo brzo biti deblokirani računi. Javnosti nije bilo poznato da je skoro bio pokrenut stečajni postupak od grupe ljudi koja se zaklinjala u klub i zloupotrijebila svoje pozicije. Neki su mislili da mogu da likvidiraju Sarajevo, ali smo ih spriječili u tome", ističe Kusturica.
Nije to bilo, nase legende su potpisale reprograme tad... Ups
Velika je to ljubav tad bila, a tek sad kad jeklub stabilan
Na današnjoj Skupštini donesena je važna odluka za klub, a odnosi se na dokapitalizaciju kluba kroz pretvorbu pozajmica VTCY u glasačke uloge, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati finansijska pozicija kluba.
Hajde da neko objasni...Natrpali forum pa niko ne cita ovo sto je @Zip napisao..
Moguce je da ce doci novi igrac ,nemojte samo sad navaliti u pp ,ako budu blizu dogovora reci cu
Ovde sigurno ima ekonomista koji bi ti mogli ovo objasniti, ja to nisam i ne zelim.
Meni je sve jasno i nista mi ne treba pojasnjavati. Po profesiji nisam ekonomista ali sam vodio korporacije na zapadu i znam dovoljno. Pogotovo ekonomista iz Bosne da mi nesto objasni. Kad sam ja dobijao diplomu trebalo je poloziti 7 matematika da bi postao inzinjer. Nisu mi problem ni actuarial studies kao ni PL statements kompanija. Iako na zapadu nema onog "ostalo" u koje gurnes preko 2 miliona troskova
To o cemu pricas ja nisam ni spomenuo. To se odnosi na stvar sta se desava sa godisnjim dugom. Zato sam i bio u pravu kad sam rekao da nas Nam nebi prodao za 8 miliona.
Pokusavas zamutiti stvari ali to nema nikakve veze sa cinjenicama koje sam gore naveo. Uprava svake godine pravi 4 miliona duga. Uprava sretna a Nam povecava svoj ulog u klubu i njemu je dobro. A zvucnih pojacanja koja ocekujemo nece doci godinama jer klub trosi previse.
Pogledaj godisnji izvjestaj ili nek ti kazu oni iz uprave.
Za ove što pišu da bi se u nekom probudila ljubav kad bi dobio džaba člansku, vala i ne bi. Kad je bila utakmica za spas KK Bosne u Skenderiji, tad sam išao i kupio kartu, uz nju dobio člansku kartu kluba. Bukvalno više nikad nisam otišao, iako je džaba ulaz svima. Na reprezentaciju idem svaku u Skenderiji koju igraju, često i u Mejdan. Volim košarku al ne volim ovaj niži nivo, jbg.
Ja sam prvi kukao na temi kad je bila tekma sa BATEom oko cijena i računao koliko treba para da se to isprati, pa sam opet išao. Ako nešta voliš i negdje ti se ide, naći ćeš lovu, ako ti se baš ide. Ja sam za koncert Balaša posudio pare i kupio kartu od 20 KM, a na Jalu i Bubu na Bjelašnicu besplatno nisam išao.
Nikad o Cali i Dzeni ružnu riječ nisam rekao niti ću. Dva istinska navijača Sarajeva i dva gospodina koji za klub nikad nisu imali ružne riječi i nikad nisu pomislili na to da mu nastete. Nasuprot njih dvojice su Hus i Zeka koji su svoju ljubav prema Sarajevu dobro naplatili.
Da su svi postovi kao ovaj tvoj sumnjam da bi se svako malo frka ovdje dizala, kritika bez uvreda.
Pratim malo i teme drugih klubova pa rijetko gdje ima svađe i uvreda kao ovdje kod nas. Nekad je gore stanje ovdje nego na temi sloboda vs tuzla city
Ovi što imaju potrebu da agresivno nešto brane su plaćenici.
"Sarajevu će vrlo brzo biti deblokirani računi. Javnosti nije bilo poznato da je skoro bio pokrenut stečajni postupak od grupe ljudi koja se zaklinjala u klub i zloupotrijebila svoje pozicije. Neki su mislili da mogu da likvidiraju Sarajevo, ali smo ih spriječili u tome", ističe Kusturica.
Nije to bilo, nase legende su potpisale reprograme tad... Ups
Ja svi iz rata izasli puni ko brod.. velike mogucnosti smo imali.. je*o to sto se borimo da prezivimo, treba zadnju markicu odvojit za fudbal .. to je ispravna logika..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
Ovom švabi je izgleda jedina svrha ovdje da provocira
Bas to,i kad je lose i dobro on samo neke smajlice i provokacije,dodavanje ulja na vatru,nit sta pametno napisao ni nista,i sprdanje sa ovim Bosnjo,za koga li navija da hoce reci Fk uprava.
Jos ako radis za 600-800 km sad ces najebat od upravoljubaca,bosnjo dosao pametovat
Negdje i nekad sam citao da su najveci duznici i u najvecim dugovima upravo najveci klubovi , tad se spominjao Real . E kako je sad po tom pitanju ne znam . Ipak vrijednost tih klubova je visestruko veca od tih dugova (stadioni,kampovi,igraci , clanovi kluba itd....).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
A sta je Zipe tvoja Sabrinica dala da bi usla u klub ? Znajuci nju jedino u naturi.
Vidi Pantelije sto se raskokodace a kad ga pitas konkretna pitanja podvije rep ko mis i sakrije se jer ne smije reci cinjenice.
Pravi rezimski drzavni cinovnik. Sreca tvoja pa nisi u inostranstvu. Daleko ti kuca bila.
Sto se tice otkupa tih uloga koje stalno spominjete, vecina raje nije imala a oni sto jesu, nisu vjerovali politicarima i sitnim sibicarima koji su bili u i oko kluba.
Zamisli da je recimo Pape dao 30% (a imao je sigurno) a da mu Sabrina i rumeni pametuje i objasnjava fudbal i zivot. I da mu navlaci dugove od 4 nova miliona svake godine. Sta god mislili o Papetu ali on nije glup.