FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kanarinac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kanarinac » 24 jan 2020, 22:42

mirzatele je napisao/la:
24 jan 2020, 22:39
kanarinac je napisao/la:
24 jan 2020, 22:35
mirzatele je napisao/la:
24 jan 2020, 22:03
Jel realno da neko kaže da nema 20KM godisnje i da se nazove navijacem ?
da realno je,za covjeka koji ima penziju 300 km,da realno je za covjeka koji ima djecu i radi za platu od 700 km,realno je da ti ljudi nemaju novca za svaku utakmicu da gledaju vjeruj mi,i vi Sarajlije vi samo mislite samo vi volite klub,i ne znate sa nama sa strane za svaku utak treba minimalno 100 km da gledamo uzivo,ja sam licno iz grada gdje su vecina manijaci,pa ako cu doci na utak moram sa svojim autom,jer nema nista organizovano,a vi izadjete iz stana i na utak i zalite se skupa vam ulaznica 10 km,i vi ste kao veci navijaci od nekoga ko nema 20 km,i nikad nemoj sa mislis sa si veci navijac od nekoga jer si ti dao 20 km za clansku.Sit se gladnom ne vjeruje vi ne znate sa ima ljudi koji vole zive Sarajevo,nemaju para djecu sa kupe biciklo,a ti ces mu reci da on ne voli Sarajevo jer nije kupio clansku,znaci da ne voli ni svoje dijete jer mu nije kupio dijetu biciklo,neka vas je stid.
P.S ja imam clansku.

Ali, 20 KM godišnje.
Sad ja kazem sit se gladnom.nevjeruje,ti si **** navijac ako nisi uzeo platinium clansku.
Samo Sarajevo

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 jan 2020, 22:42

BordoSarajevo je napisao/la:
24 jan 2020, 22:31

Tako nekako, samo još veće rupe trebaju.
Oni svaku utakmicu prime gol na početku, u velikom broju utakmica ne mogu dat koliko mogu primit, a ruku na srce, dobri su bili u ofanzivi. Oni šta god urade sa stoperima ne mogu bit lošiji od ovih što su bili, a vjerovatno nijedan od ona dva jablana neće više biti u prvoj, odnosno jednog prodali, drugi će na klupu.

Tog se ja bojim ako budemo eksperimentisali, može nas ista sudbina zadesit i eto problema i prosipanja bodova a previše je konkurenata..
pa kako ne vidiš da oni imaju i gori problem, 2 stopera koja su iole nešto igrali, Sipović i Kemo, neće igrati u nastavku, kemo zbog ugovora, sipa otšo, dakle promjenili stopere na polusezoni, da li se sjećaš kad je naš bivši trener na zimskom prelaznom handrio našu zadnju liniju, stanojom pa adukorom pa šofrancem, jel bilo drž je nedaj je....i sad ovi još ganjaju i beka onog iz čelika, a taj upada u prvih 11, dakle 3 nova igrača u zadnjoj liniji + ko će im na golu stajat je idalje mistery....jer su im golmani bare-bare a nijedan dobar....ova 2 stopera što su doveli su ultraspori...njih će bilo koji tim sa brzim igračem rasporiti, bekovi trenutni su im isto tako prespori, od veze jedino Bojo ima neke brzine, ostalo 2 na sat(Jamak takođe)...

mi mjenjamo 1 igrača, a vraćaju ti se Pidro u tu liniju, na kojeg su navikli ostali, znaju i Dupovca, ako se ovaj novi ne uklopi odmah...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 jan 2020, 22:44

kanarinac je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:
da realno je,za covjeka koji ima penziju 300 km,da realno je za covjeka koji ima djecu i radi za platu od 700 km,realno je da ti ljudi nemaju novca za svaku utakmicu da gledaju vjeruj mi,i vi Sarajlije vi samo mislite samo vi volite klub,i ne znate sa nama sa strane za svaku utak treba minimalno 100 km da gledamo uzivo,ja sam licno iz grada gdje su vecina manijaci,pa ako cu doci na utak moram sa svojim autom,jer nema nista organizovano,a vi izadjete iz stana i na utak i zalite se skupa vam ulaznica 10 km,i vi ste kao veci navijaci od nekoga ko nema 20 km,i nikad nemoj sa mislis sa si veci navijac od nekoga jer si ti dao 20 km za clansku.Sit se gladnom ne vjeruje vi ne znate sa ima ljudi koji vole zive Sarajevo,nemaju para djecu sa kupe biciklo,a ti ces mu reci da on ne voli Sarajevo jer nije kupio clansku,znaci da ne voli ni svoje dijete jer mu nije kupio dijetu biciklo,neka vas je stid.
P.S ja imam clansku.
S tobom se slazem sto se tice dolaska na utakmice , nama koji nismo iz Sarajeva je puno veci trosak i nema opravdanja sarajlijama zbog male posjete. Ali se ne slazem za clansku 20 km nije nista u danasnje vrijeme.

Sanchezhz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchezhz » 24 jan 2020, 22:45

mirzatele je napisao/la:
24 jan 2020, 22:39
kanarinac je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:
P.S ja imam clansku.

Ali, 20 KM godišnje.
Tako meni jednom neka zenska pise na instagramu,vi ste kaze facebok navijaci i derbi navijaci,ako si navijac dolazi na tekme,a neko zivi npr u bihacu i navija za sarajevo,i znaci on je face navijac supak i to,jer ga nema na kosevu ejjj,,a svi svejtski klubovi navijaca po svijetu imaju bruku.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 jan 2020, 22:45

kanarinac je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:
P.S ja imam clansku.
RESPECT PITARCINO :tokralju: :tokralju: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 jan 2020, 22:46

kanarinac je napisao/la:
24 jan 2020, 22:42

ne znate sa nama sa strane za svaku utak treba minimalno 100 km da gledamo uzivo,
mogo si 5 članskih uzet :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 24 jan 2020, 22:48

Denchi, stvarno pretjerujes. Vjerujem da si ozbiljan momak/covjek, ali nekada se salis ili bivas ironican/sarkastican kad bas nema smisla.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 24 jan 2020, 22:48

fks74 je napisao/la:
24 jan 2020, 22:44
kanarinac je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:
P.S ja imam clansku.
S tobom se slazem sto se tice dolaska na utakmice , nama koji nismo iz Sarajeva je puno veci trosak i nema opravdanja sarajlijama zbog male posjete. Ali se ne slazem za clansku 20 km nije nista u danasnje vrijeme.
Vjeruj da ima ljudi kojima je puno ja imam.kolegu koji.ima platu 900 km dvoje djece salje na fax,imali on 20 km vjeruj da covjek nema moje tv da gleda utak a voli Sarajevo,jednostavno nema
Samo Sarajevo

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 jan 2020, 22:50

Denchi je napisao/la:
24 jan 2020, 22:46
kanarinac je napisao/la:

ne znate sa nama sa strane za svaku utak treba minimalno 100 km da gledamo uzivo,
Uzme 5 clanskih i gleda na moja tv. :rol:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 24 jan 2020, 22:52

Denchi je napisao/la:
BordoSarajevo je napisao/la:
24 jan 2020, 22:31

Tako nekako, samo još veće rupe trebaju.
Oni svaku utakmicu prime gol na početku, u velikom broju utakmica ne mogu dat koliko mogu primit, a ruku na srce, dobri su bili u ofanzivi. Oni šta god urade sa stoperima ne mogu bit lošiji od ovih što su bili, a vjerovatno nijedan od ona dva jablana neće više biti u prvoj, odnosno jednog prodali, drugi će na klupu.

Tog se ja bojim ako budemo eksperimentisali, može nas ista sudbina zadesit i eto problema i prosipanja bodova a previše je konkurenata..
pa kako ne vidiš da oni imaju i gori problem, 2 stopera koja su iole nešto igrali, Sipović i Kemo, neće igrati u nastavku, kemo zbog ugovora, sipa otšo, dakle promjenili stopere na polusezoni, da li se sjećaš kad je naš bivši trener na zimskom prelaznom handrio našu zadnju liniju, stanojom pa adukorom pa šofrancem, jel bilo drž je nedaj je....i sad ovi još ganjaju i beka onog iz čelika, a taj upada u prvih 11, dakle 3 nova igrača u zadnjoj liniji + ko će im na golu stajat je idalje mistery....jer su im golmani bare-bare a nijedan dobar....ova 2 stopera što su doveli su ultraspori...njih će bilo koji tim sa brzim igračem rasporiti, bekovi trenutni su im isto tako prespori, od veze jedino Bojo ima neke brzine, ostalo 2 na sat(Jamak takođe)...

mi mjenjamo 1 igrača, a vraćaju ti se Pidro u tu liniju, na kojeg su navikli ostali, znaju i Dupovca, ako se ovaj novi ne uklopi odmah...
Pa oni su ti katastrofalni bili u odbrani i svaka promjena mora biti nabolje, makar za 1 promil, jer gori od onih ne mogu biti.
Prošle godine su imali problema u vezi sa Hajdarevićem i Šabanadževićem, svi ih pravili levatima, promjeniše ih obojicu i prodisaše.

Što se tiče promjene nas u odbrani, pa i mi eto mjenjamo, promjena na stoperu, vraća se Pidro nakon dugo vremena, faktički novi igrač i plus ganjamo desnog beka za prvih 11 valjda, to je 3/4 promjene.

Hajd nemoj odgovarat, da ne smaramo više ostale.

Želim ISTO konama a i nama a to je da bude ko prošle sezone na kraju.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 24 jan 2020, 22:52

kanarinac je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:
P.S ja imam clansku.
Ti si jedan veliki gospodin. :thumbup:

Po meni nema razlike u navijacima.. al ima u ljudima.. veliko postovanje za sve navijace poput tebe.. :thumbup:
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 24 jan 2020, 22:55

@Kanarinac, posto si se sad raspisao (neka si :D), hajde nam reci o daljim eventualnim pojacanjima? Je li to Aksentijevic ili postojis neko drugi? I ne daji politicke odgovore nego konkretne :D
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 jan 2020, 22:59

@Kanarinac upravu si drug 100%,ali realno nije toliko vazna tekma..Gore je kad igramo ligu a oni nemaju novca da dodju na utakmicu,nazalost..A ne stream navijaci,nose airmax,auto bmw minimalno 2006 godiste,veliki stan,i lafo navija za sarajevo..A kad je tekma on na nargili..
Ja imam neke info,ali posto si ti vise upucen,de reci nam ko bi mogao doci?Nemoj neke inicijale,reci nam ime prezime i to :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 jan 2020, 23:02

Po ovom pisanju, ispada da na ovom forumu ima pravo puno navijaca FKS iz drugih gradova.
- FKS -

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 24 jan 2020, 23:07

Hajdeee je napisao/la:
24 jan 2020, 23:02
Po ovom pisanju, ispada da na ovom forumu ima pravo puno navijaca FKS iz drugih gradova.

Nego sta, garantujem da smo redovniji od barem 60% strucnjaka sa istoka i zapada, a da ne pricam o gostovanjima.
NEMA NAZAD

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 jan 2020, 23:09

Djeco, dođite ovamo, vidite li onu kuću? Tu je rođen Asim Ferhatović!

Nema mobitela, Play Stationa, kompjutera, lajkova i folovera. Roditelji nikada nisu voljeli cjevke i praćke pa dječaci nekako uvijek uspiju iskamčiti koju marku za novu loptu, a to baš i nisu radosne vijesti za starije komšije kojima zvuk odbijanja lopte o ćerpić stare kuće, na kojoj se jedva naziru linije od bijelog kreča i dva polukruga u rašljama, udara po mozgu kao maljevi po dobošu.

U toj vam je, djeco, kući živio Hase

Dječaci ne mare zbog njihove galame, uostalom, stavit će dva kamena kao stative i igrati pod prozorom onog komšije što uživa u njihovoj graji i potezima malih majstora mahalske "fuce". Bezbrižnu igru prekinut će tek poziv na ručak i posljednji ezani s vratničkih munara. U tom trenutku nastane bježanija, baš kao da o njihovom dolasku kući prije nego mujezin završi poziv na molitvu ovisi opstanak čitave planete. Ova će se radnja ponavljati svakog dana, sve dok ne požuti lišće na onoj trešnji zbog čije su krošnje protekle rijeke suza, a brige o onoj Davidsovoj finti s loptom, što nikako da je nauče, zamijenit će muke koje nosi kontrolni s jednačinama s dvije nepoznate.

Kotrljanje lopte po vratničkoj kaldrmi jednom je zaustavio komšija Dino.

- Dođite, djeco, da vam čika Dino nešto ispriča.

- Vidite onu kuću dole?

Pokazivao je prstom preko užarenog crvenog crijepa starogradskih krovova na kojima su sjene igrale neku svoju ljetnu igru, prema kuli na Kovačima. Tu, skoro uz zid vratničkog bedema, nadžidžale su se kuće i stvorile onaj prepoznatljivi mozaik mahale s uređenim avlijama i prelijepim đulistanima od kojih vam zaostaje dah.

- U toj vam je, djeco, kući živio Hase. Niko nikada nije igrao lopte kao on. Mogao je predriblati čitavu protivničku ekipu i zabiti gol. Jednom smo slušali utakmicu na moru, a kada je spiker rekao da je Hase slomio prečku na Grbavici, tranzistor je završio među ribama. Hase je, djeco, vrtio protivnike loptom u nogama na komadu trave koja može stati, eno, u onu saksiju na prozoru.
Dječaci su se propinjali na prste, pokušavali što bolje izoštriti sliku u očima i kao da su očekivali da će, ukoliko se baš potrude da bolje vide, negdje u daljini ugledati i Haseta. Kasnije će saznati da je čuvena priča o polomljenoj prečki od siline Hasetovog udarca nešto drugačija od one koju su čuli, ali tada je bila savršena, baš onakva kakva je i trebalo da bude. Sutra, kada su ponovo zaigrali "fuce" u mahali, svi su imali još po jednu priču o Hasetu iz bogate riznice uspomena njihovih deda. Sasvim je sada nebitno da li su one istinite ili ne, kroz priče o Hasetu učili su o svojoj mahali, svom gradu i, najvažnije, o tome šta znači biti insan.

Ne mogu, brate, ja igrati za novac

A koliki je Hase insan bio najbolje oslikava priča o utakmici na kojoj se desio čuveni trenutak u vezi s prečkom. Sarajevo je gostovalo na Grbavici kod nikada boljeg gradskog rivala Željezničara. Ekipa s Grbavice bila je trećeplasirani tim na tabeli Prve savezne lige Jugoslavije i čak i oni najoptimističniji navijači Sarajeva nisu vjerovali u pobjedu. Trebala je to biti posljednja Hasetova utakmica za Sarajevo...

Nogometni velemajstor dobio je prije početka duela na Grbavici cvijeće od kluba s Koševa, ali i od komšija s Grbavice. Stadion je skandirao "Hase, Hase, Hase", a Ferhatović je postigao pogodak za 1:0. Malo je pretjerao u slavlju, rukama se objesio za prečku i pomjerio stative gola iz težišta. Prekid je trajao 3-4 minute, a onda je nastavljena utakmica u kojoj je Sarajevo pobijedilo 3:2. Tako je nastala čuvena priča o prečki koja je pukla od siline Hasetovog udarca.

Nakon tog susreta Ferhatović je napustio svoju mahalu, svoj grad i svoj klub. Karijeru je nastavio u redovima velikana iz Istanbula Fenerbahčea, ali se na Bosforu zadržao svega nekoliko mjeseci. Nije mogao bez svoje mahale, svoje čaršije, svog Sarajeva... Nije mogao prihvatiti pravila koja su već pokucala na vrata nogometa, a u kojem je sve manje virtuoza s loptom.

"Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu", rekao je Hase, napustio Bosfor i vratio se u grad na Miljacki.

Naprosto - jedinstven

Hase nije bio samo majstor nogometa kojem je i veliki Dragan Džajić, kako je to sam priznao, zavidio na driblingu i lakoći igranja, nego i veliki čovjek, kako bi to u Sarajevu jednostavno objasnili - insan. Jedan od njegovih najvećih protivnika na nogometnom terenu svakako je bio vjerovatno najbolji jugoslavenski golman svih vremena Vladimir Beara, a njegove riječi imaju posebnu težinu.

"Ja ne znam hoću li reći nešto novo ako kažem da je Asim Ferhatović Hase bio čovjek iz bajki. Naprosto - jedinstven! I kod nas u Splitu prepričavani su primjeri njegove dobrote, plemenitosti, spremnosti da pomogne svakome u nevolji. Znam ga i kao velikog šarmera, uvijek vedro raspoložena, spremna na šalu, druželjubivoga. S njim se moglo o mnogo čemu razgovarati, a ono što me oduševljavalo kod njega bila je jednostavnost i nevjerovatna skromnost. Imao je mnogo prijatelja i kod nas u Splitu. A Asim Ferhatović Hase kao nogometaš? Bio je igrač svjetske klase. Nikada se nisam mogao načuditi selektorima bivše reprezentacije Jugoslavije što ga nisu uvrštavali u najbolju selekciju. Ne znam šta je još morao uraditi s loptom da bi im bio na oku. Nažalost, to je bila sudbina još nekih velikih igrača iz takozvane unutrašnjosti", rekao je Beara, a zapisao Stjepan Kljuić u knjizi - "Ferhatović, majstor driblinga".
Hase je zaista bio nogometni virtuoz čiji se potezi s loptom i danas prepričavaju, ali više od svega Hase je bio insan. Hase je bio Tito, baš kao u pjesmi Zabranjenog pušenja. A kada vam u Sarajevu kažu da ste Tito, to je vjerovatno jedan od najljepših komplimenata koje možete dobiti.

Oni dječaci s početka priče danas su odrasli ljudi koji više ne sanjaju o svjetlima reflektora i driblinzima pred punim stadionom, danas žele biti samo insani kakav je bio Hase, a njihovim sokakom za "bubamarom" trče neki novi klinci... Odbijaju loptu o ćerpić one iste kuće na kojoj više nema krečom iscrtanih bijelih linija, a kada lopta dođe do dječaka koji su danas odrasli ljudi, spustit će nogu na nju, baš kao kad su je laganim pokretom probacivali kroz noge protivnika, zaustaviti igru i reći:

- Djeco, dođite 'vamo. Vidite li onu kuću dole? Tu je rođen Asim Ferhatović Hase...

Na današnji dan, 1933. godine, u kući koja se smjestila tik uz vratničke bedeme. A u subotu će se navršiti 33 godine otkako najveći majstor driblinga više nije među nama, ali će uvijek biti s nama i u nama, jer legende i njihova dobrota nikada ne umiru...

Tekst preuzet sa Klix.ba
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 24 jan 2020, 23:11

Hajdeee je napisao/la:
24 jan 2020, 23:02
Nismo svi sretnici,da imamo stan u Sarajevu,da trazimo od oca 20 km za clansku,da se ku r c im o po gradu,sa bmw,koji nam je otac kupio,pusimo malboro,i govorimo jbt 20 km,ima nas koji radimo od jutra do sutra,hranimo porodice,i da od grla odvajamo da bi dosli na utak,ja j e b e m ovu razmazenu djecu sa nargila koji se nazivaju navijacima,pravi pitari su uvijek bila raja sa dusom,ali ove novije generacije su sve vece psine.
Samo Sarajevo

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 24 jan 2020, 23:13

Napapijri je napisao/la:
24 jan 2020, 22:32
Jadnimi je napisao/la:
24 jan 2020, 22:30
Zakarić je ove sezone igrao za Partizan i Craiovu, zar za njega ne važi pravilo, Dva kluba u sezoni.
Za Suljića važi
:?: :?: :?: :?:
Zakaric je prosle sezone igrao za Partizan, nije ove.
Bio je clan Partizana i ove sezone, samo nije bio ni na klupi. Otpisao ga trener i promjenio je klub u toku sezone.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 24 jan 2020, 23:15

Oj patetike, povraticu :puke:
1946~

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 jan 2020, 23:16

Denchi je napisao/la:
24 jan 2020, 22:46
kanarinac je napisao/la:

Kao ne shvatas @Denchi , procitaj sta je napisao . Ima nas dosta koji zive ono :"Sit gladnom ne vjeruje" . Covjek ima clansku , ali mu za utakmicu treba 100 KM . Nije isto biti navjac FKS u gradu i biti navijac 50+ km od Sehera . Lakse se snaci u Sarajevu za 3-5-8 KM , nego u Cazinu za istu svotu , a zamisli koliko im znace pare za tekmu .
Znam da je utopija , ali kad bi mi na forumu pokusali organizovati grupu koja bi pomogla ovoj raji . Jeste tesko , ali nas 20-30 mjesecno po 20 KM , bi dovelo do toga da im bar ulaznice budu dzaba .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Paromlinac, Posejdon i 52 gosta.