FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Ronaldo2012
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Ronaldo2012 » 01 dec 2012, 23:06

xaviesta je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Slažem sa se Južnim, jer ti rezervni timovi bi trebali igrati u posebnom takmičenju, nešto slično kao što je slučaj na Ostrvu 8-)
Jašta, ostrvo baš treba biti primjer po tom pitanju. :mrgreen:

Ovaj sistem je savrsen za razvoj mladih igraca koji vrlo rano imaju priliku iskusiti igranje na profesionalnom nivou. Inace, citao sam jednom intervju u kojem Ferguson hvali bas ovaj nacin rada u Spaniji.

Slazem se, btw dobar ti potpis.
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 dec 2012, 23:18

Ronaldo2012 je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Slažem sa se Južnim, jer ti rezervni timovi bi trebali igrati u posebnom takmičenju, nešto slično kao što je slučaj na Ostrvu 8-)
Jašta, ostrvo baš treba biti primjer po tom pitanju. :mrgreen:

Ovaj sistem je savrsen za razvoj mladih igraca koji vrlo rano imaju priliku iskusiti igranje na profesionalnom nivou. Inace, citao sam jednom intervju u kojem Ferguson hvali bas ovaj nacin rada u Spaniji.
Zato Championship timovi dobiju od TV prava kao Potrugalska liga, prva :mrgreen:

A o ulasku u Prem da ne pričam i toj zaradi ;)

Savršen je za razvoj mladih igrača velikih timova, prvenstveno dvojca na vrhu, dok oni timovi kojima je cilj preživjeti da se ne bi ugasili i njihovi gradovi, ne dobijaju mjesto zbog drugog tima ekipa kojima je to preživljavanje zbog sistema raspodjele noFca od TV prava osigurano ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 01 dec 2012, 23:29

rio_Ferdy88 je napisao/la: Zato Championship timovi dobiju od TV prava kao Potrugalska liga, prva :mrgreen:

A o ulasku u Prem da ne pričam i toj zaradi ;)

Savršen je za razvoj mladih igrača velikih timova, prvenstveno dvojca na vrhu, dok oni timovi kojima je cilj preživjeti da se ne bi ugasili i njihovi gradovi, ne dobijaju mjesto zbog drugog tima ekipa kojima je to preživljavanje zbog sistema raspodjele noFca od TV prava osigurano ;)
Odlutao si daleko, nemoj se hvatati raspodjele novca kad to nema nikakve veze sa temom.
Niko nije kriv manjim klubovima sto nisu konkurentni, u Championshipu rezervni tim Manchestera vjerovatno ne bi imao sta trazitii samim tim ne bi nikom 'zauzimao mjesto'.
Don't hate what you don't understand.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 dec 2012, 23:48

rio_Ferdy88 je napisao/la:Btw još jedan rekord, onako rutinski slika

slika
Na wikipediji pise da Cesar ima 192 gola.
Procita negdje da je ono auto gol da nije prepisan messiju onaj prvi njegov.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 dec 2012, 00:25

@terabajt
po svim pravilima to je gol jer je lopta isla u gol nakon Mesijevog suta. Da je fulo gol a da je momak ubacio u gol onda bi bio autogol. Ne vjeruj madridskim pacenicima. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 dec 2012, 00:32

xaviesta je napisao/la: Odlutao si daleko, nemoj se hvatati raspodjele novca kad to nema nikakve veze sa temom.
Niko nije kriv manjim klubovima sto nisu konkurentni, u Championshipu rezervni tim Manchestera vjerovatno ne bi imao sta trazitii samim tim ne bi nikom 'zauzimao mjesto'.
Pa kriva je upravo Barca i Real zbog sistema raspodjele noFca od TV prava ;)

Upravo zbog toga njihovi timovi ne bi trebali imati mjesto u Segundi, jer dok se drugi bore za malo novca koji dobijaju timovi iz Segunde i nižih liga, drugi timovi dvojca nemaju tih briga, jer su njihovi matični klubovi financijski osigurali i njihovo funkcionisanje ;)

Također, neki od tih timova imaju vrlo bogatu historiju i navijačku bazu, te su vrlo su bitni u svojim regijama i gradovima za dobrobit njihove ekonomije ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 02 dec 2012, 00:43

" onclick="window.open(this.href);return false;

Golovi sa večerašnje tekme

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 02 dec 2012, 00:48

rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa kriva je upravo Barca i Real zbog sistema raspodjele noFca od TV prava ;)

Upravo zbog toga njihovi timovi ne bi trebali imati mjesto u Segundi, jer dok se drugi bore za malo novca koji dobijaju timovi iz Segunde i nižih liga, drugi timovi dvojca nemaju tih briga, jer su njihovi matični klubovi financijski osigurali i njihovo funkcionisanje ;)

Također, neki od tih timova imaju vrlo bogatu historiju i navijačku bazu, te su vrlo su bitni u svojim regijama i gradovima za dobrobit njihove ekonomije ;)
Dakako, raspodjela novca od TV prava je glavni uzrocnik svemu. To sto je pola stadiona u Spaniji poluprazno k'o da kuga vlada je potpuno nebitno.

Uostalom ne radi se tu samo o timovima dvojca, i ostali timovi imaju rezerve u nizim ligama ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 dec 2012, 01:02

xaviesta je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa kriva je upravo Barca i Real zbog sistema raspodjele noFca od TV prava ;)

Dakako, raspodjela novca od TV prava je glavni uzrocnik svemu. To sto je pola stadiona u Spaniji poluprazno k'o da kuga vlada je potpuno nebitno.

Uostalom ne radi se tu samo o timovima dvojca, i ostali timovi imaju rezerve u nizim ligama ;)
Naravno da je i ta slaba posjeta jedan od razloga (iako tu na posjetu i opće ekonomsko stanje u državi ima uticaj), ali ipak je najveći izvor prihoda za takve klubove upravo novac od TV prava, jer ipak neće njihove dresove kupovati na drugom kraju planeta, kao što je slučaj sa Barcom i Realom ;)

Naravno nisu samo B timovi vodećeg dvojca u nižim ligama, ali u Segundi, su koliko znam, samo B timovi Reala i Barce :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 02 dec 2012, 01:48

[youtube][/youtube] :roll:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 dec 2012, 02:08

Sinoc su svi imali priliku pogledati moc Barcelone kada im protivnici igraju sa ''samo'' 6 igraca u odbrani.
Messija i Ronalda uopste ne treba porediti jer je argentinac dosta bolji igrac.
Iniestu i Xavija ne treba komentarisati ..
Pedro je takodje izdominirao.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 02 dec 2012, 02:31

rio_Ferdy88 je napisao/la: Naravno da je i ta slaba posjeta jedan od razloga (iako tu na posjetu i opće ekonomsko stanje u državi ima uticaj), ali ipak je najveći izvor prihoda za takve klubove upravo novac od TV prava, jer ipak neće njihove dresove kupovati na drugom kraju planeta, kao što je slučaj sa Barcom i Realom ;)

Naravno nisu samo B timovi vodećeg dvojca u nižim ligama, ali u Segundi, su koliko znam, samo B timovi Reala i Barce :mrgreen:
Ukratko, hocu da kazem da po meni Španski fudbal ima vise koristi nego štete od igranja rezervnih timova u profesionalnim ligama. Objasnio sam ranije i zašto.

Inace Villareal B je bio zadnjih sezona u Segundi, ali sada igraju u Segundi B zato sto su ovi ispali, nesto tako se dogodilo i sa atleticom.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 02 dec 2012, 03:25

Moze li neko postaviti Ronaldovu "caroliju"? :lol: :lol:
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 02 dec 2012, 07:48

Iako vise podrzavam Real od Barce,ali sam opet neki neutralac,moram istaci da mi je drago sto je Messi dostigao taj rekord i volio bi da ga srusi,jel mislim da su svi rekordi tu da se ruse,a Messi zna kako i moze.CR mi je drazi,ali nemogu rec da je bolji.Sto se tice balona,mozda je CR imao bolju sezonu,ako ce to nesto znaciti na kraju usprkos Messijevim golovima.Lijep pozdrav.
Keep walking.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 dec 2012, 08:21

Cautinho je napisao/la:Iako vise podrzavam Real od Barce,ali sam opet neki neutralac,moram istaci da mi je drago sto je Messi dostigao taj rekord i volio bi da ga srusi,jel mislim da su svi rekordi tu da se ruse,a Messi zna kako i moze.CR mi je drazi,ali nemogu rec da je bolji.Sto se tice balona,mozda je CR imao bolju sezonu,ako ce to nesto znaciti na kraju usprkos Messijevim golovima.Lijep pozdrav.
Individualno bolju sezonu ne baš... Messi je imao više asistencija, više golova i više rekorda je oborio... Mislim da se osvojeni trofeji ne bi trebali uzimati u obzir jer naprimjer kada skontate - Iniesta i Ronaldo su nastupali na Euru , a Messi nije iz očitih razloga - iz Argentine je. I ako bi im to poboljšavalo uspjeh, onda to ne bi bilo pošteno jer ovaj nije ni mogao igrati tamo.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 dec 2012, 10:36

Barca je sinocnom pobjedom ostvarila nabolji start u istoriji la lige.Niko nikada u historiji La Lige nije ostvario 40 bodova od 42 moguća u prvih 14 kola. Večeras je to pošlo za rukom FC Barceloni! Real je drzo rekord iz sezone 91/92, imo je 12 2 0 tj.38 bodova iz 14 kola
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 02 dec 2012, 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 dec 2012, 10:39

slika

Leo je sinoc postigao dva gola, te njima:

- izjednačio Mullerov rekord po broju klupskih golova u kalendarskoj godini (72)
- izjednačio Cesarov rekord po broju golova u La Ligi za Barcelonu (190)
- prišao na samo jedan gol Mullerovom rekordu po broju golova za klub i reprezentaciju u kalendarskoj godini
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 dec 2012, 10:40

Cautinho je napisao/la:Iako vise podrzavam Real od Barce,ali sam opet neki neutralac,moram istaci da mi je drago sto je Messi dostigao taj rekord i volio bi da ga srusi,jel mislim da su svi rekordi tu da se ruse,a Messi zna kako i moze.CR mi je drazi,ali nemogu rec da je bolji.Sto se tice balona,mozda je CR imao bolju sezonu,ako ce to nesto znaciti na kraju usprkos Messijevim golovima.Lijep pozdrav.
Kako ti to fino zamota i loptu Ronaldu. Mozda ne tebi, ali mnogima smeta Mesijev uspjeh i ono sto on ovih godina postavlja (rekordi, zlatne lopte, zlatne kopacke) pa na sve moguce nacine pokusavaju proizvesti fudbalera da stane u kraj ovom carobnjaku. Ako je ko sto i ti kazes bolji od Ronalda sta onda pametuju. Jos jedna zlatna lopta zaredom i svi trebamo da pratimo sta ovaj genije radi. Obara rekord - po sezoni postignutih golova od kad se fudbal igra i jos more rekorda a ko fol jos se neko dvoumi ko je najbolji ikad a ne samo jedne sezone. Problem je sto nas je Mesi navikao na obaranje starih rekorda i konstantnim davanjem golova pa i ne vrednujemo to toliko koliko bi trebalo. Sinoc Ronaldo postigne odlican gol iz slobodnjaka i citav net bruji o tome, a Mesi postize redovno slobodnjake za Argentinu a cesto i za Barcelonu no to je sve vec postalo navika dok se na ovaj fenomenalni gol Ronalda iz slobodnjaka cekalo mjesecima. I sad se samo o tome bruji. Mediji su zeznuta stvar. O broju asistencija gdje je Mesi isto superioran a koje Ronaldo skoro i nema ne treba da se prica. Tacno je da je nekome potrebno da prekine dominaciju Mesija kao najboljeg igraca, ali bilo bi bolje da odustanu od svega toga i prate istoriju.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 dec 2012, 10:49

One dvojice sa ovog mog avatara se sjecam ali sam srecan sto sam doceko ovog treceg. Najboljeg....

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 dec 2012, 10:50

bparena je napisao/la:
Kako ti to fino zamota i loptu Ronaldu. Mozda ne tebi, ali mnogima smeta Mesijev uspjeh i ono sto on ovih godina postavlja (rekordi, zlatne lopte, zlatne kopacke) pa na sve moguce nacine pokusavaju proizvesti fudbalera da stane u kraj ovom carobnjaku. Ako je ko sto i ti kazes bolji od Ronalda sta onda pametuju. Jos jedna zlatna lopta zaredom i svi trebamo da pratimo sta ovaj genije radi. Obara rekord - po sezoni postignutih golova od kad se fudbal igra i jos more rekorda a ko fol jos se neko dvoumi ko je najbolji ikad a ne samo jedne sezone. Problem je sto nas je Mesi navikao na obaranje starih rekorda i konstantnim davanjem golova pa i ne vrednujemo to toliko koliko bi trebalo. Sinoc Ronaldo postigne odlican gol iz slobodnjaka i citav net bruji o tome, a Mesi postize redovno slobodnjake za Argentinu a cesto i za Barcelonu no to je sve vec postalo navika dok se na ovaj fenomenalni gol Ronalda iz slobodnjaka cekalo mjesecima. I sad se samo o tome bruji. Mediji su zeznuta stvar. O broju asistencija gdje je Mesi isto superioran a koje Ronaldo skoro i nema ne treba da se prica. Tacno je da je nekome potrebno da prekine dominaciju Mesija kao najboljeg igraca, ali bilo bi bolje da odustanu od svega toga i prate istoriju.
Pa sve do sinoć , Ronaldo je zadnji gol iz slobodnjaka bio dao nekad u prošloj sezoni...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 7 gostiju.