rodjenisa je napisao/la:Nakon ovakvog razmisljanja jednog navijaca Veleza i to mladog covjeka nije nikakvo cudo sto nam je stadion gotovo prazan svaku utakmicu.Dakle ja sam syeban,a mogu misliti kako razmislja igrac kad ovako nesto cuje ili procita.Neka su nam svi zivi i zdravi,svako ima svoje misljenje ali ja cu i umrijeti al mi ovo nikad nece biti jasno.Covjek vise voli mazlume koji nas varaju nego nekog ko svjesno stavi potpis da bi i klub imao koristi na kraju.Jos jednom svaka ti cast @zizu
Rodjeni moj, evo s hajrom stigoh kući, pa se nadam, da ću odgovoriti na tvoje nedoumice. Dakle... daleko od toga da podržavam izdajice a mrzim one koji produžuju ugovore sa nama. Problem je trajanje istih i produženje ugovora sa igračem koji već smatra da se dokazao u određenoj sredini. To može da predstavlja mač sa dvije oštrice jer ovaj smatra kao što je u Anijevom slučaju da nema potrebe da se dokaziva i igra pod ručnom.
Tako imamo iz kola u kolo razočaravajuće partije, dobio je bolje uslove zarad partija u prošlosti, a mi smo dobili racku jer njegov učinak nije ni blizu onog zbog kojeg je dobio ono što je tražio za ostanak u klubu. Njegov jednogodišnji paraf na ugovor ne treba da se okiva u zvijezde jer sa tim jednogodišnjim ugovorom mi možemo slobodno da otaremo zicugu i bacimo ga u kontenjer.
Niko neće kupiti igrača na polusezoni, a šanse da on eksplodira u preostalih 7 kola do kraja polusezone su minimalne. Dakle, ako ne produži na polusezoni, ode u junu džaba. Šta si dobio, ništa? Bolje onda gurni kojeg juniora sa četverogodišnjim ugovorom da se kali, nego da furaš nekoga na teren, a ovaj hladi yaya jer je nauštrb izmišljenog "poštovanja prema Veležu" potpisao novi ugovor, koji ponavljam ništa ne znači, i dobiješ situaciju koja je poprilično beskorisna.
Igrači koji odu a ne potpišu novi ugovor u nekom zenitu svoje karijere za Velež nisu izdajice, nego greška Uprave, mada se ni ona ne može optuživati za financijsku nemoć koja vlada našim klubovima. Proteći će Neretve dok mi počnemo zarađivati na našim igračima. Više cijenim surovu iskrenost nego licemjerstvo, zato su mi ovi prvi draži od potonjih jer se sve svede na isto.