juveboy je napisao/la:Ishod ove utakmice prvenstveno zavisi od nase odbrane, ukoliko Lulic i Salihovic potpomognuti Jahicem i Spahicem budu na visini zadatka, sigurno cemo pobjediti jer Pjanic - Misimovic - Medunjanin - Dzeko ce 100% nesto skuhati.
Po mom misljenju ne bi trebali igrati sa dva napadaca, bolje umjesto Ibisevica uvesti Zahirovica a Misimovicu i Pjanicu dati vise slobode u napadu, to su igraci koji mogu potezom rijesit utakmicu, takvi nam najvise trebaju, dok je Ibisevic igrac koji zivi od tanjira, zivi od sredine terena.
Sasvim je sigurno da ce Rahimic, eventualno Zahirovic morati pomagati nasim bekovima, ubjedite me da Salihovica i Lulica nece tokom 90' povuci da ode naprijed ? Nema sanse, to su igraci koji ce tu utakmicu igrati na neprirodnim pozicijama i bit ce izlozeni nevjerovatnom pritisku i nevjerovatnim napadima u vidu dva ponajbolja krila na svijetu, stoga staviti dva osiguraca, a naprijed Dzeksona i nek nam je Uzviseni Allah na pomoci.
Pustite vi Ronalda sto ce njemu neko izvuci zivce, ajmo mi pokusati "vec isprobane pacijente" u vidu Pepea, taj igrac definitivno nije dobar s glavom, nasi igraci u toku utakmice moraju igrati i na tu kartu, cilj opravdava i sredstva barem u ovom slucaju.
Safet treba igracima narediti malo grublju igru, pogotovo igracima koji nemaju zutih kartona, 2 -3 starta nad Ronaldom, Nanijem, sto ce ih sigurno uplasiti, nije njima toliko bitna reprezentacija kao nama, to je sasvim sigurno.
Najveca glupost naseg saveza je sto se nisu zalili na Spahicev zuti karton, tako da bi ovu utakmicu mogao igrati rastereceno, a ovako ce 90% ga dobiti i nista od uzvrata, sve je to plod neiskustva i neozbiljnosti naseg saveza, nemamo mi fond igraca kao Portugal pa da Spahica mozemo nadoknadit, pogledajte koliko nam Mujdza fali, Spahica da ne pominjem - pregrizo jezik !
Iskreno se nadam da cemo ih dobiti, zivim za to, ali nekako poucen prijasnjim iskustvima, kad na trenutak zaboravim znacaj odlaska na Evropsko prvenstvo, kad zaboravim ljubav prema ovoj drzavi tek onda shvatim ko smo mi u poredjenju sa njima. Enormna je tu razlika i u kvaliteti i organizaciji, lobiju u svemu.
Prvi bold. netačno. prošli put je naša odbrana odradila svoje. napad i vezni red je zasrao. za pobjedu nam treba brža igra veznjaka.
Drugi bold. Jes pa da na prvoj već dobijemo 2 crvena i 7-8 žutih, još poneki penal i pregšt slobodnjaka u zoni ronalda. Ti stvarno misliša da već prvi start nekog npr Lulića nad CR/ neće biti karton , a ko zna možda i crveni???
treba igrati agresivno, ne grubo.