Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

IronMany
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la IronMany » 09 jun 2014, 20:52

Thorin je napisao/la:
IronMany je napisao/la:
LenBias je napisao/la:napisao bi ti da je ima, nema veze hajde :wave:
De skontaj se sta si napisao bolan ne bio.

Toliko ti je lumia dobra da je nema nigdje za kupit, a po piku visi oglasa mali milion za svaku je.benu lumiu koja je izasla.

Smijesan si. :kafa:
A to Androida nema na piku?
De ba, urazumi se.. :kafa:
Nemam se sta urazumit. Nista po tom pitanju nisam ni rekao. Ako neko ima lovu, moze da kupi telefon kakav hoce, kad hoce i gdje hoce! To bar danas nije problem. Nego ne volim pretjerivanja i sranja kao ova od Lenbiasa.

Cuj nema se gdje uzet? Sraaaanjeeeee da ne moze bit' vece!
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 jun 2014, 21:03

Cisto poredjenja radi, sjecam se kad sam uzimao proslo ljeto htc one m7 bio je okruglo 1000 KM ,a lumia 920 820 KM.
Danas je One m7 740 KM ,a lumia 445 KM u istoj radnji.

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 09 jun 2014, 21:09

HZ_ilidzaa je napisao/la:Cisto poredjenja radi, sjecam se kad sam uzimao proslo ljeto htc one m7 bio je okruglo 1000 KM ,a lumia 920 820 KM.
Cisto radi poredjenja, mi bosancerosi kad nesto kupi jedan kupe svi.. Tako je i android izvikan a WP nepravedno zapostavljen... Lumii pada cijena jer ju je teze prodati, ne zbog ne kvaliteta nego cisto sto raja nezz njene cari :kafa:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 jun 2014, 21:12

Thorin je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Cisto poredjenja radi, sjecam se kad sam uzimao proslo ljeto htc one m7 bio je okruglo 1000 KM ,a lumia 920 820 KM.
Cisto radi poredjenja, mi bosancerosi kad nesto kupi jedan kupe svi.. Tako je i android izvikan a WP nepravedno zapostavljen... Lumii pada cijena jer je teze prodati, ne zbog ne kvaliteta nego cisto sto raja nezz njene cari :kafa:
:rol: :rol: :rol: :rol:

Najavio sam ovakve argumente jos na prosloj stranici :urnebes:
HZ_ilidzaa je napisao/la: Prodaja govori svoje,a to sto smo mi velika vecina glupi,a vi sa windowsom prosvjetjeni je drugi par cipela.

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 09 jun 2014, 21:20

S kompleksasem je tesko raspravljati. :bow: :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 jun 2014, 21:21

a isto poredjenja radi, HTC One m7 je uredjaj star godinu dana, a lumia 920 stara dvije godine

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 jun 2014, 21:33

Ja ti govorim cijene kad sam ja uzimao oba ta telefona ;) Lumiu sam preko BHT jer je bila pravo jeftina na maxi 50 paketu.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 09 jun 2014, 21:47

ilijasmusic je napisao/la:Sta mislite od LG G2 planiram da ga kupim
Space shuttle od mobitela,ja sam lumiu 920 koristio godinu i malo jače te sam prije 20-ak dana prešao na Lg g2 i iz prve ruke ti govorim,g2 je jednostavno viša klasa i lumia 920 se ne može s njim porediti.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 09 jun 2014, 21:50

Hajde nek' neko sad' pita koji telefon kupiti :mrgreen:

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 09 jun 2014, 22:40

Toxicity je napisao/la:Samsung Galaxy s3 i9305 LTE 4g Titanium grey

Ima li tko kakvih utisaka?

Zna li itko odgovoriti konkretno hebem vas mulave :lol: , samo se raspravljate čiji je tata jači od drugog !! :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 jun 2014, 23:15

kupi lumiju :lol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 09 jun 2014, 23:33

Vidim ovdje dosta rasprave oko Nokie i windowsa i androida. Kod brata mi od kad je izasao Note 3, u jarana Z1, i oko mene svi ti jaci, i kod mene LG L serija. Ja ne znam ni da je jedan od ovih i jos dosta primjera telefon boli glava koliko su navikani, a koliko znaju zastopati, to je cudo jedno, ni od kog nisam cuo da se nije pozalio. I kod mene kad zastopa jos ima garancije nit ga koristim pretjerano. Dok jos ni od kog nisam cuo da se zali na Nokie, uzmem od jarana 1020 Lumiu, ljepota u rukama. Ne stopa nije isti fazon ko andoidi svaki uređaj na isti fazon, androoid od onog prvog do ovog mala razlika. Prenapucaju o aplikacajima pa govore nema puno aplikacija na windowsu pa nema ko na androidu gdje je za prijjmjer one svjetiljke 10 aplikacija dok na wind. jedna. Svaki android koji sma koristio stopa, to ne mogu podnijeti. i svi na isti fazon. Koji vam je fazon da 5 milioan uređaja sto koriste LG, Soni.. svi na isti fazon. Sve isto.Nokia vjecno bila odraz kvaliteta i telefon koji je pouzdan.
Mia San Mia

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 jun 2014, 00:46

Consigliere je napisao/la:Kako da zaustavim ove ceste update za Chrome? Vec je tezak skoro 150 MB, a cak ga i ne koristim za internet, a ne mogu ga deinstalirati...
Pa bas niko ne zna? :?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 10 jun 2014, 00:51

Goog.Play>postavke>automatsko azuriranje>iskljuci autom. azuriranje.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 10 jun 2014, 01:39

A update mozes deinstalirati u postavkama.

ilijasmusic
Kontakt:

Post Postao/la ilijasmusic » 11 jun 2014, 16:10

imam problem danas sam uzeo lg g2 i nema sanse da umetnem sim karticu u onu rupu jednostavno ne moze

subcoccinela
Kontakt:

Post Postao/la subcoccinela » 11 jun 2014, 16:17

ilijasmusic je napisao/la:imam problem danas sam uzeo lg g2 i nema sanse da umetnem sim karticu u onu rupu jednostavno ne moze
" onclick="window.open(this.href);return false;

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 11 jun 2014, 16:31

Ako nisi već sjekao karticu odnesi u najbliži bh telecom centar uradiće ti besplatno ,a miran si jer ljudi znaju šta rade..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 11 jun 2014, 21:17

moram reći da mi smeta pretjerano hvaljene windows phonea.. sistem kao sistem je dobar na prvi pogled, međutim nakon dubljeg korištenja istoga, vidim da nije sve bajno kao što mnogi ovdje govore. prvo, windows phone je jako zatvoren i pomalo nepristupačan operativni sustav, koji ima prednosti ali i dosta mana.. nekome ko koristi android će biti užasno teško preći i naviknuti se na wp8, ne znam kakav je wp8.1, to tek moram vidjeti. ovo govorim nakon što par mjeseci koristim wp8 (lumiu 520) te kao totalno neutralan i objektivan korisnik.
jednostavno, windows phone na prvi pogled daje dojam jednostavnosti i praktičnosti, što donekle i jeste istinito - sistem je izuzetno fluidan i jednostavan, međutim nepraktičan za mnoge korisnike koje hoće lagan i praktičan način da dođu do svojih fileova i da kontrolišu svoj mobitel i podatke na istome.

da vam već ne govorim o nedostatku aplikacija, to je stvar koju mnogi ne spominju ovdje na forumu, a pogotovo ovi wp fanboysi koji konstantno ignoriraju tu činjenicu..

- kao prvo, teško je naći dobar web browser, barem neki koji može parirati chromeu na androidu.

- aplikacija za youtube ne postoji. bukvalno, nema službene google-ove aplikacije za youtube koja postoji na androidu i ios-u, za koju mislim da je jedna od najboljih googleovih aplikacija od onog updatea krajem augusta prošle godine.. postoje tu neke zamjene, metrotube, youtube hd, to su sve aplikacije koje služe kao zamjenski youtube, ali to nije ni blizu one jednostavnosti i učinkovitosti prave aplikacije. prava youtube aplikacija je zapravo postojala do nekada prošle godine(?), ali je valjda uklonjena zbog nekog spora između googlea i microsofta.. sve ove druge zamjenske aplikacije ne pružaju sve mogućnosti (kao uploadovanje videa, totalna kontrola nad kanalom i sl.), pogotovo što se one najbolje moraju platiti..

- music player jako često baguje i dupla neke pjesme, pa onda dva puta moram da prebacujem pjesme da se sve normalizira..

-nemoguće je editovati MP3 tagove (izvođač,album i sl.) već se isti moraju uređivati preko kompjutera prije nego što se pjesma prebaci na mobitel. slike albuma i izvođača se mogu urediti preko jedne aplikacije (ne znam tačno ime, imam je na mobitelu), međutim ukoliko hoćete promjeniti sliku izvođača, morate obrisati svu muziku tog izvođača iz libraryja i ponovo je vratiti na mobitel, tako da se podaci o izvođaču obrišu. (ovo je također jedna od mana zatvorenosti i nepristupačnosti windows phonea)..
to je jako sjebana situacija ukoliko, poput mene, volite imati muziku razvrstanu po izvođaču i albumima na mobitelu.

- dok slušate pjesmu, ne možete 'premotati' dodirom na neki drugi dio pjesme, već morate pritisnuti i držati ono dugme za prebacivanje pjesme i manualno premotavati na neki drugi dio pjesme.

- da ne govorim o tome da ako imate neke fileove na mobitelu za koje ne postoji podržana aplikacija, nema nikakve šanse da ćete doći do njih preko mobitela.. to je upravo jer ne postoji pravi file manager, što je jedan od najvećih nedostataka windows phonea..

- .wav fileovi se ne mogu otvoriti ni preko jednog programa jer sistem nema potrebni codec za otvaranje filea.. eh sada, meni je to veliki problem jer često snimam nešto na kompjuteru i to exportujem u .wav formatu da zadržim kvalitetu, međutim ja ne da to neću moći otvoriti na mobitelu, nego čak neću moći ni poslati nekome jer na mobitelu se taj file neće ni vidjeti.

još gora situacija je kada mi netko pošalje .wav file preko bluetootha - file se izgubi na mobitelu a kada ga spojim na kompjuter ne mogu ga naći ni u jednom folderu - već je file izgubljen negdje u predmemoriji, ili gdje već.

također iz tog razloga kada nešto snimam sound recorderom, format je "wav.mp3" :crazy:

- ne postoji nešto kao 'media volume' i ringtone volume.. sve zvoni istom glasnoćom.

- još gora stvar je to što kada slušaš muziku preko slušalica, ukoliko ti se desi da ih iskopčaš, glasnoća će ostati totalno ista i bez slušalica, tako da će se sve čuti istom glasnoćom na zvučnik ukoliko se bude pustila neka pjesma ili čuo neki zvuk.

to izaziva ovaj problem: ukoliko slušaš muziku i netko te nazove, ne postoji način da zaustaviš muziku.. već će se dogoditi ova situacija; moraćeš izvaditi slušalice i javiti se, te će tako prestati muzika sve dok ne završiš poziv. tada će se automatski nastaviti pjesma na zvučnik istom glasnoćom sve dok ne vratiš slušalice.

- facebook messenger nije syncovan sa facebookom, tako da svaku poruku primim i na messenger i na facebook, što je užasno iritirajuće. jedini način da se to izbjegne je da se facebook ugasi iz pozadinskih procesa nakon izlaženja, ali onda nećeš dobijati ni notifikacije sve dok opet ne uđeš.

- skidanje fileova, barem preko browsera (internet explorera) je praktično nemoguće.

- gledanje videa unutar browsera je jako nepraktično, jer se otvori u novoj aplikaciji, u kojoj ne možeš normalno premotavati prstom, već moraš priskati na ">>" dugme, koje će ti svakim dodirom premotati video nekih 30ak sekundi.. a kada dodiruješ "<<", vraća te za nekih 10ak sekundi.

sve u svemu, windows phone nije za bilo kojeg korisnika, pogotovo za nekoga ko je bio android korisnik u prošlosti i naviknuo se na svu mogućnost optimizacije i upravljanja nad podacima koju je imao na androidu.. samo pogledajte koliko ljudi na piku prodaju skoro pa nove lumie, najčešće iz razloga jer se ne mogu naviknuti na zatvorenost operativnog sustava. microsoft ukoliko bi poradio na tome, dobio bi vjerovatno najbolji operativni sustav za mobitele na svijetu. jednostavno ti smeta kada ne možeš doći do filea na mobitelu, kada ti se pjesma duplira u libraryju, kada ne možeš podešavati glasnoću medija na slušalicama i bez istih, kada ne možeš skinuti file iz browsera, kada nemaš normalnu aplikaciju za youtube, kada ne možeš premotavati muziku..

predug post bi bio da pišem i prednosti windows phonea, ali obzirom da pojedinci ovdje STALNO bruje o njima, red je da se netko potrudi i napiše sve mane windows phonea koje poprilično smetaju većini korisnika.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 11 jun 2014, 21:32

E ovo je reći kad netko konkretno nešto napiše o operativnom sustavu, a ne onaj, stavio neki video i kaže dosta od mene, wp je bolji :lol: ,
Bravo @vikk, a de ovako kad tako fino pišeš o operativnim sustavima :mrgreen: , daj ukratko neki savjet, koji bi ti uzeo mobitel i zašto, da imaš na raspolaganju 300 - 400 km (naravno polovan mobitel) :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.