AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ElLoco7
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la ElLoco7 » 06 jul 2012, 16:51

Zeman je napisao/la:Pozdrav od starog/novog Romaniste ;)
Evo jedna friška, ne baš senzacionalna vijest:
Također, s pojačavanjem kadra nastavlja i Roma. Klub iz talijanske prijestolnice okrenuo se dovođenju mladih igrača pa je tako dogovoren dolazak mladog 18-godišnjeg vratara Tomasa Svedkauskasa iz Suduve. Član litavske reprezentacije do 19 godina, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fiorentini, potpisao je petogodišnji ugovor.

Među Rimljane stiže i mladi rumunjski veznjak. Riječ je o Adrianu Stoianu, 21-godišnjaku koji je prošle sezone nosio dres Barija kao posuđeni igrač, a Roma je sad otkupila njegov ugovor.
P.S. Evo jedna malo više seznacionalna:
Sabatini je izjavio da je Roma veoma blizu da potpiše desnog beka, naglasio je da nije riječ o V.der Vielu (na svu sreću), pa su mediji poprilično sigurni da se radi o Bosingwi.
ne do Bog da Bosingwa bude to veliko pojacanje na desnom beku..
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 jul 2012, 17:26

moguce je da cemo ga potpisati ali nisam bas uvjeren da ce on biti jedino pojacanje na desnom beku. inace, ne ocekujte previse od ovog mercata jer je zeman - sabatini poprilicno tvrdoglava kombinacija koja se pretjerano ne pali na zvijezde i gotove fudbalere koliko na talente i potencijalne igracine.
sjeticete se nekada davno je sabatini izjavio da je roma zavrsila posao sa jednim 'top igracem' kojeg svi zeljno iscekuju, medjutim, procitajte sta nas walter misli o takvom etiketiranju igraca:
A top player? This is a term journalists often use but it's not one I wholly agree with. Who can actually say who is and who isn't a "top player"? It’s very subjective. For example last season when AC Milan signed Nocerino at the end of the window, everyone thought he was a reject but then he ended up proving himself to be a top player, scoring 11 goals and performing on a par with Sneijder who - any expert will tell you – is at the top of his game. Coming back to us, I don't like talking about players who are only good on paper, it's not somewhere we want to go. It's very shaky ground, and I don't think it'd be professional to talk about top players who have spent a season warming the bench. We want to buy great players and we'll do everything we need to, in partnership with Zeman who – as I said – will not be the one to take the fall if things go wrong, but rather is helping us to build the team. We've specifically chosen Zdenek on a technical level and he's not simply a "yes man" but will be the first to build Roma. Having said that, we won't deny that his popularity helps because people love the way he approaches football. His extraordinary season with Pescara captured everyone's imagination, us included.
o pojacanjima
Castan has been mentioned over the last few days, his contract has not yet been finalised but he could sign for Roma. The Brazilian is a very effective player, who has the right approach and does his job very well. This evening he'll play in the Copa Libertadores final, and you're all very aware of just how important this trophy is. If I asked you for your thoughts on Piqué, you'd all tell me he's a top player because he's played in the Champions League. So I'll ask you this: why is someone a top player if they make a European final but not if they make the final of the Copa Libertadores? Why should he be simply thought of a substitute. I don't agree with that at all. Bradley? We've started negotiations for him and I can tell you that he's a very solid, pragmatic player, who knows what it takes to win football matches. It's not a commercial transfer, and should any deal go through, I'd be very proud indeed. Tachtsidis? I can tell you this is someone the coach wanted. He said to me, "buy this player and I'll turn him into a star." He's got great ability and the coach wants to work with him. I'd just like to underline the fact that we already have excellent players. Pjanic is a terrific midfielder. Lamela played 30 games in Serie A and scored 3 goals in the last few games of the season. He's improved and no one has even mentioned that. Osvaldo is class, he's a great footballer. Why are we so depressed?

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 jul 2012, 17:29

Pa Bosingwa je bolji na toj poziciji beka nego Rosi il' ko vam vec igra.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 06 jul 2012, 17:52

Bosingwa je odličan desni bek i bio bi pravo pojačanje,ali ono što nije dobro je njegova loša forma i to što puni 30 godina za mjesec dana,tako da on nije dugoročno riješenje. Ja još uvijek vjerujem u relativno mladog rosija da bi mogo eksplodirati

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 jul 2012, 18:49

odakle se stvori sad ovaj bredli, sta igra frajer uopste :roll:

sta je sa odlascima perote, simplicia, tadeija, casetija, rosija, pizara...
nema potpisa

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jul 2012, 21:52

Admir_Sa je napisao/la:odakle se stvori sad ovaj bredli, sta igra frajer uopste :roll:

sta je sa odlascima perote, simplicia, tadeija, casetija, rosija, pizara...
Bradley je dobar igrac. Izuzetno inteligentan. Igra CMa, CDMa. Slusao sam ga, govori tecno svapski i holandski, sada vec verovatno i italijanski.
Inace, on je sin Boba Bradley-a, ex selektora SADa.

Od matorih, mislim da vam samo Casseti odlazi.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 jul 2012, 00:58

Castan centralni branic iz corintiansa izgleda dolazi, pojma nemam kako igra, al et ima 25 godina i nadam se da bi mogao biti kao walter samuel kada je dosao 2000 godine. nadam se da ovo znaci odlazak juana ili hajncea, stvarno svaka im cast al nemaju oni više sta ponuditi na ovom vrhunskom nivou.

sta je sa kjerom :roll:

ajde waltere rijesi se 4-5 igraca majke ti i dovedi nam jos desnog beka i neko specijalno iznenadjenje :D
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 07 jul 2012, 01:08

Castan je strasan igrac pratio sam ga u brazilskoj ligi i u kopa libertadores,momak je bio jedan od najzasluznijih sto su uzeli oba takmicenja,ostaju i Hajnce i Juan bas sam juce procitao a Kjaer izgleda odlazi,za mene je to perfektno,jos Bosingva dosao dzabe
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 jul 2012, 01:11

Manuel je napisao/la:Castan je strasan igrac pratio sam ga u brazilskoj ligi i u kopa libertadores,momak je bio jedan od najzasluznijih sto su uzeli oba takmicenja,ostaju i Hajnce i Juan bas sam juce procitao a Kjaer izgleda odlazi,za mene je to perfektno,jos Bosingva dosao dzabe
pa posto ne igramo evropu i dosta je onda castan-burdiso, a da ih ova dvojica mjenjaju. valjda se nece oept jedan povrijediti citavu sezonu pa da hajnce bude prva opcija :roll:
nema potpisa

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 jul 2012, 01:17

bradley nije loš. gledao sam ga par puta ove sezone baš odskače u chievu i baš protiv milana bio je ponajbolji igrač chieva tako da nema fule. puno trči dobar u defanzivi i zna s loptom a pas igra mu nije strana. ima šutinu i dobar je iz prekida. mada nije možda kvalitet za prvih 11 za romu ali neka ga.
sigurno je da veliki udio u njegovom dovođenju ima što je amer ko i vlasnici kluba a tu su i mediji u americi koji će sigurno sada pratiti više romu tako da eto tu i marketinške dobiti.
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 07 jul 2012, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 07 jul 2012, 01:19

Admir_Sa je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Castan je strasan igrac pratio sam ga u brazilskoj ligi i u kopa libertadores,momak je bio jedan od najzasluznijih sto su uzeli oba takmicenja,ostaju i Hajnce i Juan bas sam juce procitao a Kjaer izgleda odlazi,za mene je to perfektno,jos Bosingva dosao dzabe
pa posto ne igramo evropu i dosta je onda castan-burdiso, a da ih ova dvojica mjenjaju. valjda se nece oept jedan povrijediti citavu sezonu pa da hajnce bude prva opcija :roll:
Ma dobro sad kad se vratio Burdiso napokon imamo vise kvalitetnih stopera,ma ja bi gurnuo Castana u vatru odmah da vidimo kako ce se snaci,ma valjda nece i ako se vec povrijedio Dodo ali on igra lijevog beka,joj jedva cekam da pocne sezona,jos ako dovedmo Destra a trebali bi bice predobro
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 07 jul 2012, 02:39

Otici ce sigurno neko od dvojaca Juan-Hainze(ako ne i oba)...a sto se tice Kjaera,iskreno bi volio da ostane jos jednu sezonu(sigurno da posjeduje kvalitet),da bude opcijao pozajmica-kao sto se vec jednom nesto spominjalo po novinama...

malo fotki sa jucerasnjeg treninga:

slika
slika
slika
slika
slika

Zeman odma kreno ostro sa starim metodama-vreca na leđa i trcat :))))

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 jul 2012, 08:33

ja kako sam skuzio uz castana ce gotovo pa sigurno doci jos jedan stoper. pokusali smo sa astorijem i ogbonnom ali njihovi klubovi su postavili nadrealne cijene koje su samo rusi i arapi spremni platiti tako da od njih nista. ponovo se pocelo pisati o otamendiju iz porta ali tesko je dovesti neko kvalitetno pojacanje kad ne igramo evrope ni kog K tako da smo prinudjeni traziti slobodne i igrace po juznoj americi :roll: kjaera necemo zadrzati, djecko se nije snasao prethodnu sezonu i jednostavno sa onakvim pehovima i greskama povratak u njemacku je bio neminovnost. ne bi bilo lose posuditi ga na jos jednu godinu, dati mu sansu ali cistu sumnjam da on moze bolje jer pratio sam ga i na EP, radi iste greske koje je radio u romi. s bekovima cemo se opet kockati . . . na jednoj strani su jose angel riise i dodo, na drugoj rosi i izgleda bosingwa, iako sam poprilicno siguran da sam procitao da dolazi jos jedan desni bek. tu je i univerzalac taddei a i maruqinho koji moze uskociti na lijevu stranu ako bude potrebe za to. sve u svemu, tanko to izgleda skroz. sto se veznog reda tice, po mom misljenju, bradley je odlicna kupovina iz prostog razloga sto dajemo nekih 3 miliona za njega plus naseg ljubimca greca (ili adriana stoiana) a dobijamo vrlo zahvalnog igraca koji bi lahko mogao upasti u prvih 11. svoje najbolje partije je pruzio upravo protiv najjacih (juventus, milan, prijateljska protiv italije) i siguran sam da ce nam biti od koristi. medjutim, iskreno se nadam da on nije jedino pojacanje kada je u pitanju vezni red, te da ce walter zavrsiti posao sa sissokom ili nekim slicnim igracem jer pogled na roster i nije bas obecavajuci imajuci u vidu da je cilj borba za ligu prvaka:
ddr, pjanic, marquinho, bradley?, florenzi, bertolacci, perrotta, pizarro, simplicio, greco, verre, lucca.
dosta je tu polovnjaka i istrosenih igraca kojima bi se trebalo zahvaliti a klince, naravno, poslati u slabije klubove na kaljenje. napadom sam hebeno zadovoljan, imaju sezonu iza sebe, uigraniji su plus zeman je puno konkretniji trener od enriquea i nece tu bit pretjeranog tusenja lopte nego prosti pasovi i brza distribucija lopte u svrhu ucinkovitosti. destra ne bih kupovao jer smatram da bi to bilo bespotrebno bacanje novca i gomilanje igraca. totti, osvaldo, borini, bojan, lamela i mali nico lopez bi trebali biti dovoljni za iducu sezonu. naravno, tu je i marco 'postigao sam 25000 golova' borriello koji je jos uvijek pod ugovorom, te okaka chuka mothafucka. dakle, dosta je tu viska kojeg bi se i na football manageru bilo tesko rijesiti a kamoli ovako, te zato treba imati razumijevanja za (do sada) relativno skroman mercato. zahvaljujuci prethodnoj upravi i losijim poslovanjima, dosli smo u situaciju da imamo preko 30 igraca od kojih barem 15 ne zasluzuje da nosi dres rome ALI
in walter we trust :mrgreen:
slika

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 jul 2012, 11:16

napravice zeman od njih ljude ili ih nece biti nikako
You are someone else I am still right here

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 jul 2012, 18:06

vodimo nekakve amatere 2-0, pjanic i totti golove dali

tadei opet na desnom beku :roll:
nema potpisa

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jul 2012, 18:27

Admir_Sa je napisao/la:vodimo nekakve amatere 2-0, pjanic i totti golove dali

tadei opet na desnom beku :roll:
imal na netu prenos?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 jul 2012, 18:29

http://www.eurodiretta.altervista.org/" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jul 2012, 18:30

To care! Ubi se od dosade
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 08 jul 2012, 18:32

ovaj florenzi je odlican..greco se ni s amaterima ne moze mjerit koji je levat..nadam se d ace zeman njega i anglea podhitno otjerat
Unica grande amore

schmecker
Kontakt:

Post Postao/la schmecker » 08 jul 2012, 18:39

Sta igra taj florenzi?

Moze li neko napisati prvih 11?

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.