Safet Sušić - Pape

bvb
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bvb » 04 jul 2014, 14:12

calcio je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:Ja se uzdam u igrace, sad je na njima :pray:
I da ti dodje Mourinho, opet je najvise do igraca. Oni moraju odraditi posao, bez njih nas nema nigdje. Bez obzira ko je selektor.
Jeste najvise do igraca, ali ne mogu igraci ispraviti katastrofalne greske trenera, jedino mozda ako se sami odluce koju formaciju igrati. Razlika izmedju vrlo dobrog (odlicnog) i dobrog trenera nije velika, izmedju dobrog i solidnog takodjer, ali izmedju solidnog i Papeta je velika i to je glavni problem.

Meni licno najvise smeta, izmedju ostalog, sto Susic ne prati ekipe protiv kojih igra, pa to mu je posao jbt za koji dobija solidnu platu, stvarno ne kontam. Ali kad malo bolje razmislim, pitanje je da li bi se ista promijenilo i da ih prati, s obzirom na pokazano znanje i izvodjenje zakljucaka.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 04 jul 2014, 14:26

Ublehas je dao intervju avazovom sportu za danasnje izdanje, opet je lup'o k'o maksim po diviziju, a naravno na bilo koji njegov odgovor nije bilo protupitanja..
Volim te Bosno!!!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 04 jul 2014, 14:39

bvb je napisao/la:
calcio je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:Ja se uzdam u igrace, sad je na njima :pray:
I da ti dodje Mourinho, opet je najvise do igraca. Oni moraju odraditi posao, bez njih nas nema nigdje. Bez obzira ko je selektor.
Je li do igraca kada Kolasinac u najvaznijoj utakmici u historiji nase drzave ostane na klupi. NIJE.
Je li do igraca kada roviti Lulic cuva u 2014 godini jednu stranu sam (ponovo u najvaznijoj utakmici drzavne historije). NIJE.
Je li do igraca kada Misimovic moze izdrzati 45 minuta a igra citavih 90? NIJE.

Dakle neko mora snositi odgovornost za takticki fijasko protiv Nigerije. Nama nije trebalo jurisanje od samog pocetka, nego X, nismo morali pobijediti, iz tog razloga on mora za svoje postupke u toj kljucnoj utakmici da snosi odgovornost kao kapiten broda.

Meni nikada nece biti jasno kako razuman covjek moze njemu dati podrsku, pogotovo nakon Nigerije.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 04 jul 2014, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 04 jul 2014, 14:44

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Ti izgleda nisi primjetio da smo otisli na SP i to po prvi put

Bravo, konačno da ovo neko napiše. Toliko komentara je ispisano, a još niko nije napisao da nas je Safet po prvi put odveo na SP. :clap:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 jul 2014, 14:45

Nije problem ispasti vec u grupnoj fazi SP-a, posebno kad se radi o prvom nastupu na SP. Samo sto boli cinjenica sto nije izvucen maksikmum iz ekipe, a da je izvucen maksimum, plasman u osminu finala bi bio neupitan, a mozda i vise.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 04 jul 2014, 14:55

Jeste odveo nas je Susic na SP naravno ne strukom to ce upratit' bilo ko ko prati fudbal,ali isto tako ako je pogrijesio a jeste treba biti covjek kao sto je to uradio npr selektor italije koja je trenutno kvalitetnija od nase ekipe i priznati gresku,uraditi nesto za dobrobit reprezentacije a ne za licni. On je postupio po receptu politicara fino zovnuo 22,23,24 igraca s pricom ko da je bitno ko su ionako nece igrati. A ostavio Zukanovica,Zahirovica koji je "pogino" u kvalifikacijama i jos zamisli poveo 3 golmana i dva napadaca. Priznaj da si pogrijesio i odlazi vise
Rođeni brato

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 04 jul 2014, 14:57

sa stranice https://www.facebook.com/SafeteOdlazi

hebote koliko taj Sušić stvarno ima grijeha .. :(

još jedna od velikih nepravdi i bezobrazluka koje je napravio Safet Sušić je izostavljanje sa spiska za Brazil čovjeka koji je 20 puta nastupio za BiH , čovjeka koji je primjera radi u istom tom kvalifikacionom ciklusu bio u početnom sastavu u najvažnijim mečevima poput oba duela protiv Grčke poslije kojih smo praktično trasirali put za Brazil .

No Safetu je bilo važnije pozvati u Brazil igrače iz bratove agencije koji nisu imali ni minutu nastupa u kvalifikacijama poput Hadžića i Sušića , a pogledajte samo lice Adnana Zahirovića poslije pobjede u Litvaniji ..koliko radosti tada , a koliko nepravde kasnije .

Zbog svega ovoga Sušiću moraš otići dok ti je ostalo bar malo ljudskog dostojanstva i obraza koje si opako narušio svojim postupcima.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 jul 2014, 14:58

Odradio je ovaj ciklus. Na kraju se sve zbraja, nije zadovoljio. Zahvalit mu se i vozdra..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 jul 2014, 15:00

Adnan Zahirovic nije zasluzio poziv za reprezentaciju, jer mozes na prste izbrojati minute koje je odigrao u Bochumu, ne bih to uzimao kao relevantan argument. Jeste i meni zao za njega, ali nije bio u formi za SP. Ali isto tako, nisu ni ostala dvojica Papetovih ''zadnjih vezni'' zasluzili.

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 04 jul 2014, 15:03

Samo da se podsjetimo Safetovih izvanrednih sposobnosti
  • Ljencuga: Ne prati niti jednog potencijalnog igraca. Amateri mu moraju dovoditi Kolasinca i Hajrovica.
  • Lazov je: Tino je DM. Pozvace kao Seferovica cim zaigra u Seriji A. Dupli arsini.
  • Nepotista je: Zove bratica i igrace iz Germanije Sportagenture i pusta da ih da igraju na SP. Iako su nas specijalisti ovdje uvjeravali da nece zaigrati. Sada se i o tome ne pise nista. Suti se kao i uvjek.
  • Sukobi sa igracima. Ostavlja Zukanovica u BiH kako bi poveo lakse nekog iz Sportagenture.
  • Nije pripremio ekipu. Odbio je kondicionog trenera i psihologa, jer njegova inteligencija ne shvaca zasto je to dobro.
  • Nema autoritet.
  • Kontakt sa igracima ima samo preko novina, gdje se prepucava sa njima u javnosti.
  • Izuzetno ogranicen, kako po inteligenciji, tako po elokvenciji, daje glupe i po atmoferu stetne izjave.
  • Ne uci iz gresaka, krivicu svaljuje na igrace.
  • Dakle pored inteligencije mu je i karakter nula.
  • Los takticar: Igra nekoliko utakmica bez DMa, igra bez pravog lijevog beka u utakmici u kojoj nam je nerijeseno dovoljno. Greske su mu amaterske prirode.
  • Ne izvlaci maksimum iz ekipe, nezna ni nerijeseno protiv neke jace reprezentacije izvaditi, nije prosao grupu protiv igracki slabije Nigerije.
  • Zaradjuje previse za svoj nerad, a predstavlja se kao da zaradjuje malo.
  • Ne zna da motivise igrace i ne daje im dodatne instrukcije tokom utakmice nego samo stoji ko kip pored aut linije, mase glavom i pravi neartikulisane grimase,a ne vrsi ni pritisak na sudije kada naprave gresku
  • Ne analizira protivnike - i sam je izjavio da je skoncetrisan samo na Argentinu dok ce Nigeriju pogledati tek kada susret sa njima dodje na red (neki treneri su i 6 mjeseci prije prvenstva analizirali svoje protivnike)
  • Diskutabilni javni nastupi u vidu iritantnih izjava novinarima
  • Neodgovornost prema vlastitoj pozicji selektora - kasnjenje na historisjki zrijeb za svjetsko
A najjaci su ovi s argumentom "Ali on je nas odveo na svjetsko prvenstvo" To je odraz naseg mentaliteta i savrseno se preslikava na situaciju sa reprezentacijom. U politici, svi znaju da nas nasi politicari opeljesise gdje god stignu, i onda pred izbore izgrade neki put, par kilometara (usput to iskoriste da operu koji milion) i onda narod kaze pa jbga ipak su nam izgradili put i glasaju za iste i drze ih na vlasti.

Tako je i sa reprezentacijom, svi znamo da je Susic imao laganu grupu, favoriti smo za prolazak dalje i onda on napravi takticki fijasko u kljucoj utakmici gdje ostavi propuh na ljevoj strani, nagura gomilu kreativaca u sredinu da se medjusobno smetaju, izbaci naseg najopasnijeg i trkacki najsposobnijeg igraca. Ali neka Sfeta, najmanje je bitno to sto je on u toj utakmici ponajvise iskazao svoje neznanje, bitno je da je on nas odveo na SP a i to jedva uz pomoc gol razlike iz grupe u kojoj su bile mocne reprezentacije Lihtenstajna, Latvije, Litvanije, Slovacke (u kojoj nas je Safet odusevio svojim taktickim umjecem, gdje nas je samo puka sreca posluzila i sut jednog covjeka), i mrtve Grcke kojoj je prosjek jedva jedan gol po utakmici.

Samo se tjesite da ima i gorih trenera od njega, ali nema. Dali smo reprezentaciju u ruke covjeku bez autoriteta, bez ikavih trenerskih kvaliteta (Ciro je barem ako nista imao izvanrednu sposobnost da digne atmosferu i nabrije igrace da lete na terenu dok ovaj stoji ko kolac pored aut linije i mlatara glavom), covjeku koji niti jedan klub nije vodio vise od 10 utakmica. Njegovo fudbalsko ime mu je donekle prolazilo kod turaka ali u ozbiljnijem francuskom klubu otjeran je za manje od mjesec dana. Dali smo najvecu svetinju nase zemlje jednom trenerskom laiku da stice iskustvo na njoj i eksperimetise svoje lucidne takticke zamisli.

Lako je bilo kvalifikovati se u grupi s Grckom i Slovackom, brinem se kako ce biti protiv mnogo jaceg Velsa i jos jace Belgije. Uglavnom, ako ostane a vjerovatno hoce, bit ce zanimljivo kako ce proci u grupi u kojoj nema kanti za nabijanje osim Andore.
Zadnja izmjena: Marley, dana/u 04 jul 2014, 15:06, ukupno mijenjano 1 put.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 04 jul 2014, 15:06

Goalgetter je napisao/la:Adnan Zahirovic nije zasluzio poziv za reprezentaciju, jer mozes na prste izbrojati minute koje je odigrao u Bochumu, ne bih to uzimao kao relevantan argument. Jeste i meni zao za njega, ali nije bio u formi za SP. Ali isto tako, nisu ni ostala dvojica Papetovih ''zadnjih vezni'' zasluzili.

Da je poveo bolje/kvalitetnije igrače niko mu ne bi riječi rekao ili nešto zamjerio , a kad je već vodio 5 beskorisnih igrača onda je za Adnana moralo biti mjesta i tačka.

Sramota koliko je taj čovjek uzeo sebi za pravo. Simpatisao sam ga i poštovao kao fudbalera i čovjeka , a sad mi se kao i vjerujem mnogima jednostavno zgadio.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 04 jul 2014, 15:16

Haj dobro zahirovic nije zasluzio,jel zasluzio zukanovic naravno da jeste! A sta je s izjavom naseg strucnjka da nece ici u Kinu da gleda muslimovica,i pazi sad iako nije isao u kinu pozove misimovica nista neobicno da isti taj misimovic nije igrao u istom timu kao i zlatan u kini hah(da napomenemo igrac kao treci spic)
Rođeni brato

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 04 jul 2014, 15:34

88 lajkova :urnebes:
1946

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 jul 2014, 15:44

Kakvi lajkovi,sta vam je ljudi ? Pa ko kakva djeca ste jbt ? Evo ja prvi nisam "lajkao" jer ne vidim svrhu te i slicnih grupa..Bas ce Safet nakon sto vidi grupu,uvrijediti se i otici,ako mu do sad nije jasno da je pogrijesio u milion situacija nece mu ni jedna grupa na fb promijeniti misljenje..Mnogo vaznije od tih lajkova su cinjenice,a one kazu da je Safet mnogo puta pogrijesio,i da je vrijeme za promjene i ne treba mi nikakva grupa ni lajkovi da to potvrde

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jul 2014, 15:50

Head je napisao/la:88 lajkova :urnebes:
Kako kažu naši forumaši, 90% navijača je protiv Papeta :lol: :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 04 jul 2014, 15:51

Ne bi se slozio da nisu bitni lajkovi. Kada se na slicnim stranicama okupi mnogo ljudi onda to obicno mediji prenesu cime se stvara dodatni pritisak na ono sto je cilj. U ovom slucaju smjena Susica. Tako da , ljudi lajkajte :)

mujezin
Kontakt:

Post Postao/la mujezin » 04 jul 2014, 15:52

Virtu4l je napisao/la:
Kad ste vidjeli ekipu koju je Pape pripremio za utakmicu protiv Nigerije, kako ste se osjećali? Bilo vam je drago jer nas je Vaš babo eliminisao sa Svjetskog prvenstva?

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 04 jul 2014, 15:55

Ja zaista ne mogu da razumijem kakav bolid moras biti da nakon svega ovoga budes za ostanak Susica.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 04 jul 2014, 15:57

Virtu4l je napisao/la:
Dođe mi da i ja lajkujem u znak solidarnosti sa napaćenim Mostarcima i Visočaninom. :rol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jul 2014, 15:58

mostar_mo je napisao/la:Tako da , ljudi lajkajte :)
Džaba si krečio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.