Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Arvid » 04 sep 2023, 22:03

Nadam se da su izginuli svi u njemu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 sep 2023, 23:02

Jest piramida i to najstarija najbolja na svijetu. Ne trebaju nam komsije neprijatelj kad smo to mi sami sebi.

Jest piramida mster joj je bem.
Dole se neko napio napusio haluciniro i sad Medjugorje zivi ov velike lazi. Al ne samo ono. I prevoznici i okolna mjesta.

U Viskom piramidcina. Doce ljudi tu...iskoristit smjestaj, iskoristit prevoz posjetit Sarajevo Banja Luku. Star xe negdje u pekaru u trgovinicu negdje na kafu usput. Svima dobro.

Al ne hajmo mi bit najpametniji a nemamo univerziteta medju top 5000000 u svijetu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 04 sep 2023, 23:04

O piramidama raspravljamo mi kojima su na vlasti ljudi koji su kupili školu
Ajmo prvo sredit državu pa da riješimo piramide :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 sep 2023, 23:06

Pa mozemo mi vjerovati da je piramida, ali jebga kad je izaso Evropski savez arheologa i rekao da nije, i sta sad da radis? Nastavis vjerovati ok, imas pravo. Moras dokazati jebga tako to fukcionise

Zato stoji da je "claim" i "teorija" a ne fakt

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 04 sep 2023, 23:31

Pereira je napisao/la:
04 sep 2023, 20:44

Jedna budala manje :yawn:
Ne kontam jel suvozac digao ruku kroz prozor radi furke ili kao nekakav pokusaj signalizacije ovima ispred
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 sep 2023, 00:08

alemsa je napisao/la:
04 sep 2023, 23:06
Pa mozemo mi vjerovati da je piramida, ali jebga kad je izaso Evropski savez arheologa i rekao da nije, i sta sad da radis? Nastavis vjerovati ok, imas pravo. Moras dokazati jebga tako to fukcionise

Bez obzira da li je piramida ili ne, mora se respektovati cinjenica da je Osmanagic od obicnog Visokog napravio atrakciju koja je privukla 70 000 turista za samo pola godine :salut:
A i Semir je stvarno odlican entrepreneur i ima jako uvjerljivu pricu. Kad ga slusas na yt sa onim kaubojskim sesirom na glavi, pomislio bi covjek da se faraon, mumije i skriveno blago nalaze unutra.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2023, 00:15

StevieG8 je napisao/la:
04 sep 2023, 23:31
Pereira je napisao/la:

Ne kontam jel suvozac digao ruku kroz prozor radi furke ili kao nekakav pokusaj signalizacije ovima ispred
Odvrnuli glasno muziku, pa ih ponijela. Mislili da nece poginuti. Inace, vozac poginuo, suvozac tesko povrijedjen.

Sto je najgore, nisu neka djeca u pitanju, vec ljudi u 50-im godinama
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 05 sep 2023, 00:17

DamirT je napisao/la:
05 sep 2023, 00:15
StevieG8 je napisao/la:
Pereira je napisao/la:

Odvrnuli glasno muziku, pa ih ponijela. Mislili da nece poginuti. Inace, vozac poginuo, suvozac tesko povrijedjen
Uzas, jedan od najvecih strahova mi je generalno bio da na nepoznatom autoputu greskom ne krenem u kontra smjeru, da neko svjesno pristane na to :crazy:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 sep 2023, 00:17

19vendetta87 je napisao/la:
05 sep 2023, 00:08
alemsa je napisao/la:

Bez obzira da li je piramida ili ne, mora se respektovati cinjenica da je Osmanagic od obicnog Visokog napravio atrakciju koja je privukla 70 000 turista za samo pola godine :salut:
A i Semir je stvarno odlican entrepreneur i ima jako uvjerljivu pricu. Kad ga slusas na yt sa onim kaubojskim sesirom na glavi, pomislio bi covjek da se faraon, mumije i skriveno blago nalaze unutra.
Pa svaka cast na tome, nek je covjek napravio atrkaciju bilo cega sto da ne, da dolaze ljudi nije to uopste upitno. Ali sto se tice same piramide ovi su iznijeli zvanicni stav, nakon sto su pregladli sve : Seven leading European archaeologists issued a European Association of Archaeologists Declaration stating :

We, the undersigned professional archaeologists from all parts of Europe, wish to protest strongly at the continuing support by the Bosnian authorities for the so-called "pyramid" project being conducted on hills at and near Visoko. This scheme is a cruel hoax on an unsuspecting public and has no place in the world of genuine science. It is a waste of scarce **** that would be much better used in protecting the genuine archaeological heritage and is diverting attention from the pressing problems that are affecting professional archaeologists in Bosnia-Herzegovina on a daily basis.

Jebga i stas sad, ljudi pregledali ustanovili da ne postoji bilo kakav dokaz da su ljudi to napravili. Svako bi naravno volio da jeste, ali da bi to postalo zvanicno, moraju ovi reci da jeste, do tad ti ostaje teorija, tu nema mene i tebe i sta mi mislimo nego tako fukcionise.

@damir

Sta je sa onog u kog je udario?
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 05 sep 2023, 01:08, ukupno mijenjano 3 puta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2023, 00:22

alemsa je napisao/la:
05 sep 2023, 00:17
19vendetta87 je napisao/la:
05 sep 2023, 00:08
alemsa je napisao/la:

Pa svaka cast na tome, nek je covjek napravio atrkaciju bilo cega sto da ne, da dolaze ljudi nije to uopste upitno. Ali sto se tice same piramide ovi su iznijeli zvanicni stav, nakon sto su pregladli sve : Seven leading European archaeologists issued a European Association of Archaeologists Declaration stating :

We, the undersigned professional archaeologists from all parts of Europe, wish to protest strongly at the continuing support by the Bosnian authorities for the so-called "pyramid" project being conducted on hills at and near Visoko. This scheme is a cruel hoax on an unsuspecting public and has no place in the world of genuine science. It is a waste of scarce **** that would be much better used in protecting the genuine archaeological heritage and is diverting attention from the pressing problems that are affecting professional archaeologists in Bosnia-Herzegovina on a daily basis.

Jebga i stas sad, ljudi pregledali ustanovili da ne postoji bilo kakav dokaz da su ljudi to napravili.

@damir

Sta je sa onog u kog je udario?
Povrijedjen je i on
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 sep 2023, 03:04

Bosanski Indiana Jones nije toliko lud koliko se misli, dobar je on biznis sebi napravio, ali prevaranti i ublehasi kod nas najbolje prolaze svakako, pa ne cudi.

Cuj piramide. Pa da je to 1 % piramida, cijeli svijet bi znao za Bejha, (ko sto znaju za Egipat logicno) a ne da moras govorit da si blizu Hrvatske ili iz Jugoslavije, da skontaju s kojeg si dijela svijeta bokte. :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 sep 2023, 03:17

numanumaye22 je napisao/la:
05 sep 2023, 03:04
Bosanski Indiana Jones nije toliko lud koliko se misli, dobar je on biznis sebi napravio, ali prevaranti i ublehasi kod nas najbolje prolaze svakako, pa ne cudi.

Cuj piramide. Pa da je to 1 % piramida, cijeli svijet bi znao za Bejha, (ko sto znaju za Egipat logicno) a ne da moras govorit da si blizu Hrvatske ili iz Jugoslavije, da skontaju s kojeg si dijela svijeta bokte. :rol:
Ma ima vrlo prost nacin da se otkrije jel ili nije. Sklonis sumu, zemlju i vidis jel rucni rad ili brdo. To se desilo u Mexiku da je nesto izgledalo kao piramida, ali vremenom prekriveno shumom, zbunjem, zemljom. Ljudi dosli i odma sklonili to sve, i ispod piramida, prica zavrsena. Ovaj vec 15 godina to ne radi. Mozda jeste ali mora se dokazati da bi bilo zvanicno/fakt, do tad je teorija/mit.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 sep 2023, 03:34

alemsa je napisao/la:
05 sep 2023, 03:17
numanumaye22 je napisao/la:
05 sep 2023, 03:04

Ma ima vrlo prost nacin da se otkrije jel ili nije. Sklonis sumu, zemlju i vidis jel rucni rad ili brdo. To se desilo u Mexiku da je nesto izgledalo kao piramida, ali vremenom prekriveno shumom, zbunjem, zemljom. Ljudi dosli i odma sklonili to sve, i ispod piramida, prica zavrsena. Ovaj vec 15 godina to ne radi. Mozda jeste ali mora se dokazati da bi bilo zvanicno/fakt, do tad je teorija/mit.
Bio sam, njegova predavanja i ono sto je napravio, tj sta prodaje je u rangu sa Torabijevim pipkanjem zena, dok im je jos prodavao pitku vodu i uzeo pare. Ali dobro, kod nas je i to proslo, puna Zetra bila.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 sep 2023, 06:56

DamirT je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:
Pereira je napisao/la:

Odvrnuli glasno muziku, pa ih ponijela. Mislili da nece poginuti. Inace, vozac poginuo, suvozac tesko povrijedjen.

Odakle su?

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 sep 2023, 06:58

Semir sve manje priča o samoj piramidi i sve više o nekakvim energijama, frekvencijama i ostalim naučnim terminima koji običnom puku ne znače mnogo, a zvuče apstraktno. Tako da to mjesto sve više postaje klasični park s nekim mitološkim prizvukom. Nešto kao ono jezero u Škotskoj gdje "živi" Loch Ness.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 05 sep 2023, 07:07

ArtemisFowl je napisao/la:
05 sep 2023, 06:58
Semir sve manje priča o samoj piramidi i sve više o nekakvim energijama, frekvencijama i ostalim naučnim terminima koji običnom puku ne znače mnogo, a zvuče apstraktno. Tako da to mjesto sve više postaje klasični park s nekim mitološkim prizvukom. Nešto kao ono jezero u Škotskoj gdje "živi" Loch Ness.
Loch Ness je jezero a u njemu živi Nessie. :kafa:
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 sep 2023, 08:26

AVNOJ je napisao/la:
05 sep 2023, 07:07
ArtemisFowl je napisao/la:
05 sep 2023, 06:58
Loch Ness je jezero a u njemu živi Nessie. :kafa:
Moj grijeh :D

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 05 sep 2023, 08:41

ASD je napisao/la:
05 sep 2023, 06:56
DamirT je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:

Odakle su?
https://nova.rs/vesti/hronika/misterija ... o-pitanja/

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 sep 2023, 08:48

Pa dobro, manje vise svako normalan zna da u Bosni nema piramida, a narocito u Visokom. Ali meni ta prodaja magle ne smeta, neka se razvija turizam kad vec ima ljudi koji bi dolazili. Narocito jer je covjek vjerovatno uredio onu cijelu okolinu tog "nalazista" i sto mu veliku reklamu daje i sam Novak Djokovic. A inace, kad se samo sjetim kako su stranci isli na Rtanj u Srbiji, mislili da ce se tamo preziviti smak svijeta i da ta planina ima neke moci ili sta vec :rol:

Slicno je i sa Medjugorjem koje nije priznao Vatikan, pa opet imas milion vjernika koji svake godine odu tamo.

Jedino je steta sto nam prave istorijske atrakcije ostaju zapustene. I ovo u Visokom se razvilo zbog privatluka, tj covjeka koji je to gurao.. Gdje god drzava treba nesto uraditi, od toga nema nista. Makar u tom istorijskom kontekstu imamo tih nekropola ili tvrdjava za koje je em tesko cuti gdje se nalaze, em nisu uopste uredjene. Imas primjera onakvu tvrdjavu u Srebreniku, a nikakvog sadrzaja pored nje. Dok ides autom tamo molis se bogu da ne naidje niko iz drugog smjera jer je takav put.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 sep 2023, 09:31

dscile je napisao/la:
05 sep 2023, 08:48
Pa dobro, manje vise svako normalan zna da u Bosni nema piramida, a narocito u Visokom. Ali meni ta prodaja magle ne smeta, neka se razvija turizam kad vec ima ljudi koji bi dolazili. Narocito jer je covjek vjerovatno uredio onu cijelu okolinu tog "nalazista" i sto mu veliku reklamu daje i sam Novak Djokovic. A inace, kad se samo sjetim kako su stranci isli na Rtanj u Srbiji, mislili da ce se tamo preziviti smak svijeta i da ta planina ima neke moci ili sta vec :rol:

Slicno je i sa Medjugorjem koje nije priznao Vatikan, pa opet imas milion vjernika koji svake godine odu tamo.

Jedino je steta sto nam prave istorijske atrakcije ostaju zapustene. I ovo u Visokom se razvilo zbog privatluka, tj covjeka koji je to gurao.. Gdje god drzava treba nesto uraditi, od toga nema nista. Makar u tom istorijskom kontekstu imamo tih nekropola ili tvrdjava za koje je em tesko cuti gdje se nalaze, em nisu uopste uredjene. Imas primjera onakvu tvrdjavu u Srebreniku, a nikakvog sadrzaja pored nje. Dok ides autom tamo molis se bogu da ne naidje niko iz drugog smjera jer je takav put.
Srebrenik tek odnedavno izgleda kao da tamo nije 2003godina :D

Uvijek kad sam išao tamo imam osjećaj kao da se vraćem u 2000te i doba Arizone i onih koliba na njima :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.