AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 30 okt 2014, 12:07

Milan je jos davno prije tj. unazad par godina poceo padati, a prodaja Silve i Ibrahimovica je bio slag na tortu i kompletni kraj.
A yebiga, dok ne dodje kakav kozojebac ili rus nema nam nekog razloga za optimizam i napretka, ni u ligi a da ne spominjem o nekakvim poduhvatima u Evropi.

Fino smo krenuli, sve je fino funkcionisalo, igraci nabrijani, ali otkako su izgubili protiv Juventusa nije to vise ista ekipa, bas sticem dojam da nam je ta utakmica dosla nekako prerano i izbacila nas iz kolosijeka.
Al' haj da ne crnjacim, Pippo ima jos mnogo toga uciti i kaliti se, imamo napokon dobru odbranu i golmana, imamo jak i efikasan napad (koji je doduse u nekakvoj krizi, al' nece vazda, proci ce), samo fali taj kreativac da upotpuni redove. Ocekujem da momci dodju malo sebi, da vrate onu nabrijanost i zelju koju su imali na pocetku i idemo do tog treceg mjesta. A poslije, bit ce sta bude. :problem:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 30 okt 2014, 12:42

Samo keš nas može izvuć, i to dobar dobar keš. Al ko će da ulaže u Italiju kad su porezi ogromni, tj 100%. Ko će davat platu igraču od 6-7m kad isto toliko moraš da plaćaš i državi. Niko pametan
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2014, 13:01

A onda se postavlja pitanje kome uopšte treba ovakva liga?

Ja vjerujem da je ovakva liga veća sramota za njih nego nas za našu ligu. Niko više ne gleda Seriu A osim ako ne navija za neki klub ili da čeka neki par na kladionici :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 okt 2014, 13:12

A odakle taj zakon uopste, jel se moze ponistiti?
Umjesto da se gleda kako unaprijediti ligu i klubove, oni je unazadjuju ili cak nista ni ne poduzimaju, stoji kako li stoji. Nisu mi jasni, samo ne znam kome je u interesu ovo.

Bog te vidio ja nam rasporeda, haj ovaj Palermo je talasika nekakva, ali poslije toga ide Sampdoria, Inter, Udinese, Genoa, Napoli, Roma i to ovim redoslijedom... :facepalm:
ovdje ako se uzme iznad 8 bodova bit ce dobro.

FORZA MILAN !

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 30 okt 2014, 13:30

I u Francuskoj su porezi ogromni pa opet pogledaj PSG... kad bi nas kakav bogatun uzeo i doveo neke igrace s obzirom na popularnost kluba koja nazalost stagnira godinama jer sad sva djeca kako kod nas tako i u svijetu navijaju za Real,Barcu,Chelsea,Bayern ali i pored toga je velika prodajom dresova bi se skupila ogromna kolicina novca plus igranje u LP i ako se osvoji ista plus pun stadion svaku utakmicu...sve se moze kad se hoce :)
FORZA MILAN

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 30 okt 2014, 15:23

[youtube][/youtube]

:roll:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 okt 2014, 21:06

Eto, sad neće ni Bonaventura igrati protiv Palerma, i ono malo kreativnosti što imamo u timu. Divno. :roll:

Jedino pozitivno iz svega toga da ćemo vidjeti Ginkela, ali ko zna koliko može pružiti poslije povrede i provedenih čitavih 20 minuta sa ekipom na terenu. Hondi je trebala čitava polusezona da se privikne, čisto sumnjam da mali može odigrati boli glava tekmu poslije svega. Saponara je još gori.
Essien je ka'rina isto, jednog se riješiš drugi ti dođe, ali navikli smo.

FORZA MILAN !

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 30 okt 2014, 21:57

Hattrick123 je napisao/la:I u Francuskoj su porezi ogromni pa opet pogledaj PSG... kad bi nas kakav bogatun uzeo i doveo neke igrace s obzirom na popularnost kluba koja nazalost stagnira godinama jer sad sva djeca kako kod nas tako i u svijetu navijaju za Real,Barcu,Chelsea,Bayern ali i pored toga je velika prodajom dresova bi se skupila ogromna kolicina novca plus igranje u LP i ako se osvoji ista plus pun stadion svaku utakmicu...sve se moze kad se hoce :)
Čini mi se da u ligama petice Ligue 1 ima najmanje poreze ali nije ni to toliko bitno.

Milan je propustio voz kada su se kupovali klubovi i kada su razni šeici i rusi pokušali ući u nogomet.Moje mišljenje je da će sljedećih par godina biti stanka što se toga tiče jer dosta klubova je doživljelo krah,pogledaj samo Anži,Malagu,Portsmouth,QPR pa i Monaco je u padu što se toga tiče i jednostavno je teško sada u ovo vrijeme uspijeti u tome.Na jedan Chelsea,PSG,ManCity ide 5 propalih pokušaja i mislim da je za vlasnika ACM-a riješenje da se isprva uđe u partnerstvo sa potencijalnim kupcem kluba,a onda kroz par godina napravit zdravu tranziciju gdje Milan neće biti u riziku da potone još dublje što se financija tiče a to bi zasigurno značilo puno više za sam klub.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 30 okt 2014, 22:09

Rosicky je napisao/la:Milan je propustio voz kada su se kupovali klubovi i kada su razni šeici i rusi pokušali ući u nogomet.Moje mišljenje je da će sljedećih par godina biti stanka što se toga tiče jer dosta klubova je doživljelo krah,pogledaj samo Anži,Malagu,Portsmouth,QPR pa i Monaco je u padu što se toga tiče i jednostavno je teško sada u ovo vrijeme uspijeti u tome.Na jedan Chelsea,PSG,ManCity ide 5 propalih pokušaja i mislim da je za vlasnika ACM-a riješenje da se isprva uđe u partnerstvo sa potencijalnim kupcem kluba,a onda kroz par godina napravit zdravu tranziciju gdje Milan neće biti u riziku da potone još dublje što se financija tiče a to bi zasigurno značilo puno više za sam klub.
Bravo.

Mi smo sad na dnu u odnosu na velike klubove sa kojima smo se nekada nosili. Moje misljenje je da dobro zapamtimo tu 2007. kad smo zadnji put uzeli Ligu Prvaka jer,mnogo(ali mnogo) godina ce proci dok Milan ne podigne taj trofej ponovo.
Najgore je nama navijacima,znamo kakva smo sila bili i sad da gledamo kako klub pati i na kako niske grane je pao. :?

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 30 okt 2014, 22:20

UrbyEmanuelson je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Milan je propustio voz kada su se kupovali klubovi i kada su razni šeici i rusi pokušali ući u nogomet.Moje mišljenje je da će sljedećih par godina biti stanka što se toga tiče jer dosta klubova je doživljelo krah,pogledaj samo Anži,Malagu,Portsmouth,QPR pa i Monaco je u padu što se toga tiče i jednostavno je teško sada u ovo vrijeme uspijeti u tome.Na jedan Chelsea,PSG,ManCity ide 5 propalih pokušaja i mislim da je za vlasnika ACM-a riješenje da se isprva uđe u partnerstvo sa potencijalnim kupcem kluba,a onda kroz par godina napravit zdravu tranziciju gdje Milan neće biti u riziku da potone još dublje što se financija tiče a to bi zasigurno značilo puno više za sam klub.
Bravo.

Mi smo sad na dnu u odnosu na velike klubove sa kojima smo se nekada nosili. Moje misljenje je da dobro zapamtimo tu 2007. kad smo zadnji put uzeli Ligu Prvaka jer,mnogo(ali mnogo) godina ce proci dok Milan ne podigne taj trofej ponovo.
Najgore je nama navijacima,znamo kakva smo sila bili i sad da gledamo kako klub pati i na kako niske grane je pao. :?
Ja navijam za Arsenal od 2001 u to doba sam otprilike počeo se zanimat za nogomet a pratio ga aktivno od 2003 jer baš nisam imao uvjete za to..znači doživio sam i osvajanje bez poraza i pauzu od 8 i pol sezona bez trofeja i vjerujem da je to puno lakše nego ovo što se sada dešava sa Milana.Ja sam svoj klub uvijek pratio u ligi prvaka,uvijek su bili konkurentni "tu" negdje a vama se upravo dešava ono što se nama desilo odlaskom Deina,samo mi nismo tako potonuli jer smo imali Wengera koji je bio osoba sa kakvom takvom taktikom.
Vama nije bilo osobe koja je dugoročno gledala na klub,bitan je bio profit a konkurencija u samoj ligi je opadala pa je Milan izgledao jako spram ostalih u ligi.Liga prvaka je mazala oči iskustvom samih igrača,staraca i ostataka jačih generacija od 2007 pa do zadnjeg skudeta i tu se dešava problem gdje opadanjem kvalitete lige i sam klub gubi dobit.Može se reći da to nije preveliki gubitak al gledajuć u zadnjih 7,8 sezona kako liga lagano pada te brojke sigurno uzimaju svoje.Loš skauting je također odradio svoj dio posla i sami znate kada je zadnji puta Milan "namirisao" jakog igrača i samim time ovaj Milan nema što ponudit transfer tržištu.Prodali ste "kapitalca" Balotellija i to za dosta male pare u današnjem nogometu.Ja čisto ne vidim odakle vlasnik više može da "crpi" novac iz kluba,jedino logično riješenje je ono što sam gore naveo ili će svake sezone biti sve gore i gore.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 30 okt 2014, 23:19

http://www.calcioworld.it/news/news/Mil ... ago-silva/" onclick="window.open(this.href);return false; :pray: :pray:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 31 okt 2014, 12:58

http://www.calcioworld.it/news/news/Mil ... -il-milan/" onclick="window.open(this.href);return false; :thumbup:

a Boga mi šuška se i to dobro oko Illaramendija

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 okt 2014, 13:02

Jao Iljara, to je upravo ono sto nama treba. Sad cemo napokon izbaciti Bonaventuru iz sredine i staviti Iljaru, pa ko je vidio imati kreativca i tehnicara u sredini, to nama ne treba. :opaopa:

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 31 okt 2014, 13:27

Realno Bonaventuri i nije mjesto u sredini, to mu nije primarna pozicija ali može poslužiti.

Drugo bolje gledati Illaru nego Muntarija,Essiena i Polija..

Illara-DeJong-Montolivo bi izgledalo sasvim,sasvim pristojno.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 okt 2014, 14:07

Meni ne izgleda pristojno, više bi rekao da je bolno za oči. Naša rak rana ekipe je sredina zbog koje su napadači iz naše kantonalne lige ubojiti za gol nego jedan menez, šaravi i torres skupa.
Ako se bude dovodio veznjak - isključivo kreativac i ništa drugo. Kojeg lijepog ku'rca će mi još jedan defanzivac pored njih još pet? Kad već imaš u planu kupovinu, dovedi kako bog zapovijeda igrača, a ne da ih skupljamo ko pokemone samo zato što se ne mora ništa plaćati.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 31 okt 2014, 15:03

Illara je odličan igrač sa prostorom za još većim napredovanjem.

Dobar je u defanzivi a i ima solidnu pass igru.

U svakom slučaju ovaj trio izgleda bolje nego sa Polijem,Muntarijem i Bonaventurom, da ne spominjem Essiena.

Mi imamo kreativca, igrača sa strašnom pass igrom ali ga Inzaghi ne koristi. Ko nam je kriv. Zato kažem da bi Illara bio odlično pojačanje a ne kuburenje igrača.

Siguran sam da bi i ti objeručke prihvatio Khediru.

I ja se slažem da treba jedan kreativac ali više treba da se okrivljuje Pippo koji Hondu ne koristi kako treba. Nadam se da će Suso doći već u Januaru.

BTW, SRETAN ROĐENDAN NAJBOLJEM NAPADAČU KOJEG JE MILAN IMAO :bow: :bow: :bow:

slika

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 31 okt 2014, 15:18

Milan je propustio voz kada su se kupovali klubovi i kada su razni šeici i rusi pokušali ući u nogomet.Moje mišljenje je da će sljedećih par godina biti stanka što se toga tiče jer dosta klubova je doživljelo krah,pogledaj samo Anži,Malagu,Portsmouth,QPR pa i Monaco je u padu što se toga tiče i jednostavno je teško sada u ovo vrijeme uspijeti u tome
WRONG!!

Jedini razlog zašto su propali pokušaji pravljenja velikana od Malage i društva, je taj što ti klubovi nemaju jaku bazu navijača.A to je jedan od ključnih temelja za ekspanziju i popularizaciju jednog kluba.Recimo Chelsea je i prije Romana imao jednu pristojnu bazu navijača u Engleskoj,a i fantastične dvije sezone 2004-05 i 2005-06 su samo potpomogle expresnoj popularizaciji širom svijeta.I ne samo da su uzeli ligu dvaput zaredom već su odmah na startu Romanove ere imali kvalitetne rezultate u Evropi. To je ono što City nema i što ga koči u daljnem napredovanju,bez obzira na silni novac koji je ubrizgan u zadnjih 6 godina, "Građani" još uvijek kao brend nisu ni blizu Chelsea.PSG je već godinama unazad uz Marsej najpopularniji klub u Frnacuskoj, što je bio jak temelj za daljni razvoj. Eh sad Milan je i dalje ima ogromnu bazu navijača širom svijeta, i eventualni ulazak Arapa ili Rusa bi bio od višestruke koristi za sve strane.

I da se osvrnem, Illara-Nigel-Monto, izgleda odlično!
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 okt 2014, 16:02

Meni se ne sviđa, i dalje je suviše predefanzivno. Da bar ima jedan kreativac pa haj, al' sva trojica defanzivno orijentisana su previše za ovakvu formaciju, pogotovo kad imaš jedno netipično desno krilo koje na sve liči osim na današnji pojam modernog krila i devetku koja traži lopte (samo da mi je znati od koga da je dobije).

ja samo želim da vidim ovo, a hoće li illara doći ili ne, manje bitno... nije da nam je on neke krucijalne važnosti njegov dolazak.

monto - de jong
menez - honda - šaravi
torres

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 31 okt 2014, 19:07

http://www.****.com/vesti/pola- ... ideo/88231" onclick="window.open(this.href);return false;

:cry:
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 okt 2014, 21:41

Oooo muxa, oklen tebe? :D

poželio sam te konjo jedan, a ti nas ignorišeš :plac:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.