effe_sa je napisao/la:
Pa dobro ne sjećam se tačno da su ga baš stoperi pojeli, ali iskren da budem možda tada to nisam dobro opazio....

Meni se ipak za napada činio sasvim ok. I svakako bi to opet volio vidjet. Iako mjesto polušpica i krilo mu strašno odgovaraju, sjajne je partije pružao, tako da....Ali ponekad bi volio vidjet ga opet u napadu i mislim i da bi i to bila uspješna varijanta.
A moram ovde još nešto dodat....Govoriš i o tim vazdušnim duelima, a on ih je mnogo dobio. Bilo je golova više puta i ove sezone, kada nadskoči stopera i uvali ga. Primjeri su utakmice protiv Barce, a bilo ih je još...
Znači dobar mu je taj segment.
U duelima Muller nekad ima naviku da lako padne, pa ljudi steknu dojam da je baš ko kakvo pero. Iako je to možda jedina navika koja mi se ne sviđa, jer ima utakmica da pretjera u tome. Ali u duele ipak često ulazi i ratoborno, tako da ipak mislim da ne preza.....
Ja sam ga tako doživio kad god bi zaigrao na poziciji napadača pa makar to bilo jako malo vremena. No, možda sam ja i u krivu, treba ga probati malo duže na toj poziciji pa se možda privikne iako sumnjam u to. U svakom slučaju, siguran sam da će ga Pep isprobati na toj poziciji ove sezone, pogotovo ako ne dođe novi napadač a siguran sam da neće kad imamo sve dogovoreno sa Lewandowskim za slijedeću godinu.
Ovo što si napisao za zračne duele stoji, odnosno u pravu si potpuno što se tiče tih pogodaka glavom. No, ne govorim ja o tim zračnim duelima nego npr. kad stoper ispucava dugu loptu i traži napadača on je konstatno bio u podređenom položaju. A te su lopte iznimno važne ako ih osvojiš i često moraš imati takvog igrača koji će moći primit takvu loptu prsima a stoper mu na leđima. Zato je to Manđo cijele sezone radio fenomenalno a pogotovo protiv Borussie u finalu. Zato je Bayernova igra bila bolja ove sezone nego prošle sa Gomezom u napadu, osim ostalih stvari koje je donio Manđo ovo je jedna iznimno važna.
Evo sad tu da sam sebe podsjetim kako sam razmišljao ne tako davno odnosno da sebe malo osramotim. Moram biti iskren i reći da sam mnogo puta želio nižeg napadača, brzog, eksplozivnog, agilnog i da mi je to bila dugogodišnja želja. No, očito nakon ovakve igre jednog Manđukića, nakon mnogo odgledanih utakmica jednog Lewandowskog mogu reći da sam promijenio mišljenje dosta jer ono što su ova dvojica pružili u napadu ove sezone je strašno dobro. Moram priznati, jako mi se svidio taj način igre ovih napadača. No da napomenem, u tu igru se ne uklapa Gomez niti njemu slični. Tako kao što su Lewa i Manđo igrali tako je, doduše još bolje, igrao jedan Drogba. Dosta sličan stil napadača samo što je Drogba bio još brži i u završnici nemilosrdniji.
Sada kada bi mi neko ponudio Villu ili Aguera uzeo bi ih naravno ali u velikim utakmicama nisam siguran da bi mi igrali ispred Manđe.
I da napomenem odmah, jedino Guardiola može najbolje posložiti taktiku sa F9 ali ja sam osobno protiv te taktike. Nadam se da ćemo igrati sa pravim napadačem kao i dosada. No, to sam ja i moje mišljenje a mene se ništa ne pita.
Šta ti misliš o False 9? Baš me interesira tvoje i vaše mišljenje, kolege forumaši.
effe_sa je napisao/la:Stefan Effenberg je napisao/la:Evo i omjera visine i težine sa službenih stranica: Manđo - 187cm, 84 kg; Muller - 186cm, 74 kg; Lewa - 184cm, 78 kg; Gomez - 189cm, 88 kg.
Dobro si ovo naveo....Samo jel uvijek baš fizička masa presudna i da li je ona uvijek jednaka snazi ??
U duelima je često bitno i kako se igrač zagradi, postavi. Neki primjeri igrača koji su kod građenja znali sačuvat loptu a nisu bili neki divovi su Owen (a baš igrao špica), te Scholl koji jeste igrao poziciju veznog igrača, gdje naravno mišićna masa pogotovo nije presudno, ali sad govorim o njegovom segmentu građenja lopte. Možda je to segment u kojem bi Muller trebao biti bolji i to još poboljšat.
Pa recimo i Ribery gradi i čuva loptu dosta dobro, Švajni također i stvarno kod njega imam osjećaj da je lopta kao u sefu. Ili npr. kod Seedorfa, taj je nije mogao izgubiti. Moram priznati da se sad Owena ne sjećam kako je on to radio. Ovo su sve niži igrači.
No ono što ja želim reći jest to da očito Mulleru nedostaje fizičke snage da se bori sa stoperima i na kraju izbori. To mi npr. kod njega nedostaje, ta dodatna moć koju imaju jedan Lewandowski ili Manđo. A ovo što si ti spomenuo, to građenje lopte je strašno važno za napadača a to Muller nema, tu moraš biti kao od stijene odvaljen. Stoga sam mišljenja da bi Muller ako želi igrati napadača morao dobiti masu jer to nije dovoljno po meni. No, ostaje da vidimo kako će to izgledati ove sezone sa češćim pojavljivanjem na mjestu napadača, možda sam ja totalno u krivu.
effe_sa je napisao/la:Stefan Effenberg je napisao/la:
Tu se vidi da Mulleru nedostaje
barem 5 kg mišića da se može nositi sa stoperima. Frajer je lagan ko perce.
Ne proturječim, ali jedino kažem da u cijeloj priči, bar iz mog ugla nije presudno.
Zato sam i stavio visinu i kg da se vidi koliko su fizički jača ova trojica od Mullera. E sad, da li je to presudno ili ne... Ja mislim da je za Mullerovu konstituciju važno da dobije par kg mase da ojača i onda bi komotno mogao igrati špicu. Ovako, teško jer nema tu moć unatoč svojoj lukavštini i inteligenciji koju posjeduje.
Dobro majstore, ovdje iskreno nemam šta više dodati. Jedina i prava istina je ta da se Muller odlično snalazi na desnom krilu, po meni mu tu najbolje odgovara a tu mu je ovakva konstitucija kakvu sada ima odlična. I zašto ga onda mijenjati u napad? Kad ostari, tamo negdje sa 30 godina ga možemo prebaciti u napad, ima vremena do tada.