"Optuzio",kljucna rijec.Niko nikad nista nije dokazao,samo je neko "optuzio".Saigrač ga optužio za namještanje. Nakon toga nikad više nije zaigrao za Lokomotivu.
Dosao kao slobodan igrac,sta time hoces reci,odlicno za Monpelje,dobili vrhunskog igraca dzabe,mozda Spahic nije htio produziti ugovor,ta izjavljivao je bar godinu prije odlaska da se zasitio Rusije,svaki dan neki igrac promjeni klub kao slobodan igrac pa ne vidimo nikakve teorije zavjere u tome.U Monpeljea je došao kao slobodan igrač, bez obeštećenja. Crveni kartoni, suspenzije, udaranje igrača, itd... sve to je dovelo do toga da je predsjednik kluba izjavio ovo:
Pun mi je više k... ovog Spahića. Popeo mi se na vrh glave, pun mi je više k... njegovih ispada. Možda je bolje da više ništa ne govorim jer će Disciplinska komisija strožije kazniti i mene i njega
Sto se tice te izjave predsjednika Monpeljea,zna se da je on jedna karizmaticna osoba sklona svakakvim izjavama,evo sta je Mamic izjavljivao o Mandzukicu npr
- "On radi sprdnju od institucije kakva je Dinamo. Dosad sam šutio i skrivao, više neću."
-"Mandzukic se ponasao kao seljacina u utakmicama protiv Salzburga i Anderlectha,njegovi suigraci da su imali poštenje, sami bi morali da mu odvale šamarčinu".
A radilo se ipak o tada najboljem igracu Dinama,dakle..
Renomirani spanski listovi?Kladim se da su renomirani ko i ovi ovdasnji,Spahic je i dalje clan Seville,to je jedina cinjenica tu.A i da se vrati u Rusiju,pa sta,evo reprezentacija Rusije sacinjena od igraca iz Ruske lige igra ponajbolji fudbal na evropskome prvenstvu.Da, član je Seville, na papiru. Samo renomirani Španski listovi ne misle tako. U Sevilli su ga čak i navijači napali.
Sto se tice tih navijaci sto su napali njega,igraca njihovog tima,obicno se takav cin osuduje od strane svih,ti vidim to vidis kao nesto pozitivno i nesto iz cega se moze zakljucivati?Od sad cemo svakoga koga napadne pijana rulja smatrati da je to zasluzio.
Pa eto,nekom se zvizdi zbog bacanja mikrofona,a nekome zbog pruzenog na terenu.O Ibiševiću ćemo na njegovoj temi, ali samo ću reći da je veći igrač i čovjek od Spahića, sa akcentom na ovo ČOVJEK.
Međutim ovo boldirano mi je zanimljivo. Zar taj Spahić nije bio izviždan od navijača na tekmi protiv Francuske? Kad je bacio mikrofon?