Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Samir1989
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Samir1989 » 24 jan 2015, 08:10

Neandertalac je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Drug je malo zakasnio i izvinjava se :mrgreen:

Freeletics Cardio Strength Guide

http://snack.to/b7t94pkz" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala Virtu legendo !

Evo programa, tu sve pise, vjezbe, savjeti, pojasnjenja, pa se pronadjite.
Samir1989@ Nije tako koncipirano kako ti volis da radis, ali hej, ako tebi odgovara, samo naprijed. I samo da napomenem da je ovaj program nesto najteze i najzahtjevnije sto ste probali do sada. Potrebna je nevjerovatna volja da se izdrzi u ritmu koji je sve tezi i tezi svake sedmice, ali nagrada je zagarantovana. Znaci , nakon osam sedmica poboljsanja u snazi, izgledu, samopouzdanju, biti ce impresivna.
Naravno ishrana mora da prati svaku fizicku aktivnost pa tako i ovu. Nista pretjerano, to mogu napisati nekada drugi put ako bude zainteresovanih.
:opaopa:
Nađoh da je ovaj "Venus" taj dio programa kojie treba da odradim pa njega sutra radim i objavim vrijeme :D

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 13:15

Samir1989 je napisao/la: Nađoh da je ovaj "Venus" taj dio programa kojie treba da odradim pa njega sutra radim i objavim vrijeme :D
Imas u programu modifikacije na svaku vjezbu, tako da ako su ti recimo burpes slabija tacka, radis laksu verziju dok ne ocvrsnes. Isto vazi i za sve ostale. Cilj je da se zavrsi trening, pa ako treba jedno po jedno ponavljanje. Jaka volja pravi rezultate, odustati je dosta lakse :D
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 24 jan 2015, 13:28

https://play.google.com/store/apps/deta ... lite&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false;

Cini mi se da vam je ovo isto

Meni je to cista glupost, pogotovo kad vidim ove slike transformacija. Sa bilo kojim hiit programom mozes imati ovakve rezultate.

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 24 jan 2015, 13:45

Moze li se ikako skinuti ovo sto je virtu postavio?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 13:46

lazar je napisao/la:https://play.google.com/store/apps/deta ... lite&hl=en

Meni je to cista glupost, pogotovo kad vidim ove slike transformacija. Sa bilo kojim hiit programom mozes imati ovakve rezultate.
Koliko si ti hiit programa zavrsio, ili nekih ostalih za tako neprimjeren i "glup" komentar. Sta konkretno ne valja, sta ti se ne svidja, ili ti je jednostavno pretesko pa ga pljujes. Po slikama transformacija zakljucuje, u doba fotoshopa i slicnih sranja ... :facepalm:

Edit; Afa97@ Moze naravno, pise ti download.

UPRAVA NAPOLJE!

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 24 jan 2015, 13:49

Koliko si ti hiit programa zavrsio, ili nekih ostalih za tako neprimjeren i "glup" komentar. Sta konkretno ne valja, sta ti se ne svidja, ili ti je jednostavno pretesko pa ga pljujes. Po slikama transformacija zakljucuje, u doba fotoshopa i slicnih sranja ... :facepalm:

Vidim i ja to, ali ne radi. Kaze nesto url is too long ..
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 13:53

U pravu si, nisam ja postavljao a i ne razumijem se pretjerano u ove stvari. Kontaktiracemo Virtua@ on zna bolje ...

UPRAVA NAPOLJE!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 24 jan 2015, 13:59

lazar je napisao/la:Meni je to cista glupost, pogotovo kad vidim ove slike transformacija. Sa bilo kojim hiit programom mozes imati ovakve rezultate.
:mrgreen:
[youtube][/youtube]

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 24 jan 2015, 14:04

Nijedan, nije mi nikad trebalo. Imam svoje i pratim svoje. Valjda treniras dovoljno dugo da znas da sa ishranom i bilo kojim hiit programom mozes dobiti iste rezultate. Ako ne onda se drzi freeletics, super stvar :njanjanja: Ovaj freeletics je isto kao i svaki drugi hiit program.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2015, 14:15

Evo ga na BU,

http://billionuploads.com/plnv0s8gbrkw" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 15:06

lazar je napisao/la:
Nijedan, nije mi nikad trebalo. Imam svoje i pratim svoje. Valjda treniras dovoljno dugo da znas da sa ishranom i bilo kojim hiit programom mozes dobiti iste rezultate. Ako ne onda se drzi freeletics, super stvar :njanjanja: Ovaj freeletics je isto kao i svaki drugi hiit program.
Nije istinita ta tvoja tvrdnja. Naravno da svaki program nece dati iste rezultate, o cemu pricas ? Licno ja sam zavrsio dva programa prije ovoga; Insanity i Fitnessblender 2 i 3 . To su dva programa koja isticu cardio u prvi plan, i gdje je preko hiit cilj da se potrosi sto vise kalorija, uz tek minimum vjezbi za oblikovanje. Licno nisam zaovoljan Insanityjem, cisto iz razloga sto za zavrsavanje istog moras biti visoki fitness lvl, a projektovan je za regulisanje tjelesne tezine i velikom vecinom je nerealan i medijska varka . Takodje sam zavrsio Fitnessblenderov 2 i 3 dio, i njega sam radio preko godinu i po. Otkrio sam ga slucajno kada sam trazio neke kucne vjezbe, jer se vise nisam mogao posvetiti teretani kao prije. Sa njim sam strasno zadovoljan iako je u nekim segmentima premekan, pa sam bio primudjen da dodajem gas u tezini i intenzitetu. Inace ne bazira se cisto na cardio vjezbama, nego su ukljucene i vjezbe sa tegovima, girjama, kao i adekvatno zagrijavanje i istezanje sto je rijetkost. Cak i danas koristim njihove prije i poslije treninga.
Ovaj Freelenitcs program je dizajniram za osobe koje zele da podignu nivo fizicke spreme, i one koji zele da izgube visak kilograma. Znaci nebitno je da li se vec bavite nekim sportom jer je osmisljen tako da se takmicite protiv samog sebe, i licnih rezultata i rekorda. Vjezbe snage i oblikovanja dominiraju, i njihova kolicina je ono sto cini ovaj program extremno zahtjevnim, i za razliku od ostalih koji se baziraju na cardio vjezbama. Porast snage i vizuelni dojam je nesto sa cime ce svako apsolutno biti zadovoljan nakon ovog programa, to je neminovno.
Znaci, ako su tebi osnovne vjezbe, sklek, cucanj, vratilo, trbusni, itd, nesto sto bi trebalo ismijavati, onda se ti svrstavas u skupini slabih diletanata, sklonih omalovazavanju radi licne nemoci, ili klasicnom stereotipnom , majica kratkih rukava kompleksasu.

UPRAVA NAPOLJE!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 24 jan 2015, 16:35

Gdje ja ismijavam osnovne vjezbe ?

Ja ne pazim na ishranu svako jutro trcim 2-3 km + teretana pa imam strasne rezultate tj. ja zadovoljan. Prijatelj pazi na ishranu i puca kruzni trening ima slicne/iste/bolje rezultate nego raja koja se drzi razlicitih hiit programa. I to nije dobio pohvale od mene, nego upravo od osoba koji su na razlicitim hiit programima. Meni je to dovoljan pokazatelj da je to manje vise sve slicno-isto.
Jesam li ja slab ili jak ne znam, mozda jesam mozda nisam. Ne znam sta je mjerilo. Ako su bench, cucanj ili mrtvo dizanje mjerilo onda definitivno nisam slab.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 17:05

lazar je napisao/la:Gdje ja ismijavam osnovne vjezbe ?

Ja ne pazim na ishranu svako jutro trcim 2-3 km + teretana pa imam strasne rezultate tj. ja zadovoljan. Prijatelj pazi na ishranu i puca kruzni trening ima slicne/iste/bolje rezultate nego raja koja se drzi razlicitih hiit programa. I to nije dobio pohvale od mene, nego upravo od osoba koji su na razlicitim hiit programima. Meni je to dovoljan pokazatelj da je to manje vise sve slicno-isto.
Jesam li ja slab ili jak ne znam, mozda jesam mozda nisam. Ne znam sta je mjerilo. Ako su bench, cucanj ili mrtvo dizanje mjerilo onda definitivno nisam slab.
Pa jesi li ti uopste pogledao vjezbe i koncept ovog programa ? Ako nisi prestani mlatiti, omalovazavati, kritizirati, nesto sto ti licno nisi probao, nesto sto cak nisi ni pogledao nego si cuo o tome, to je razmisljanje sa predrasudama, nezrelo i neobrazovano.
Za tvoj info, mnogi su parametri koji odlucuju o tome kako ce neki program, tjelovjezba, ili dijeta uticati na nekoga i naravno da ce od osobe biti razliciti rezultati. Sta znaci ne pazim na ishranu, ili sta znaci drzim dijetu. Genetika je nesto sto igra jako bitnu ulogu, tako da mezomorfu, ektomorfu, endomorfu kao osnovnim tipovima gradje nece odgovarati isti sistemi vjezbi ili ishrane. Dalje krajnji cilj, to jeste sta zapravo zelite da postignete, to je takodje bitna stavka. Vecina pocetnika i pametnjakovica prati programe kopirane od vrhunskih sportista ili bodybuildera sto je katastrofalna, velika greska. Stotinu je raloga zbog kojih je takav plan osudjen na propast, i prodju mjeseci prije nego ljudi shvate zabludu.
Ali da ne duljim, mi se ovde sporimo oko programa koji nisi cak ni prelistao a kamoli procitao, prostudirao, isprobao, a ja za razliku od tebe jesam. Kao sto sam vec rekao, uzevsi u obzir da je jako jednostavan, bez potrebe za rekvizitima( samo vratilo) , da kao bazu uzima osnovne vjezbe, da je prilagodljiv i motivirajuci, da ga moze koristiti siroka lepeza ljudi ili sportista, ja tvrdim da je ovaj program odlican, vrhunski i licno ga preporucujem svima koji nemaju vremena za teretanu a zele da se osjecaju i izgledaju dobro, sa strahovitim napredkom u fizickim perfomansama.
Licno nemam nista protiv tebe, uostalom na forumu smo iznosimo misljenja, ali mi je zao sto ces sa svojom gluposcu i nepromisljenoscu utjecati na nekoga.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 24 jan 2015, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 24 jan 2015, 18:13

Ljudi ne znam jel bio prijedlog al evo da ja predložim da postavimo svoje slike i tako recimo jednom mjesečno pa da pratimo jedan drugom rezultate.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 24 jan 2015, 19:32

Samir1989 je napisao/la:Ljudi ne znam jel bio prijedlog al evo da ja predložim da postavimo svoje slike i tako recimo jednom mjesečno pa da pratimo jedan drugom rezultate.
:thumbup: :thumbup:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 19:44

Samir1989 je napisao/la:Ljudi ne znam jel bio prijedlog al evo da ja predložim da postavimo svoje slike i tako recimo jednom mjesečno pa da pratimo jedan drugom rezultate.
Totalno nepotrebno. Ne treniras meni ili nekome drugome, nego sebi, zbog sebe, i samo ti ces imati koristi od vjezbanja i zdravog zivota. Ljudi su pakosni, ljubomorni, skloni podrugivanju, omalovazavanju ili podjecnjivanju. Sve to vodi poremecaju vjere u sebe i zavosnosti od tudjih misljenja, pa se u prvi plan ne stavlja licni stav, znanje i potreba, nego tudje razmisljanje i komentari. Ako si citao moju diskusiju sa Lazarom@ shvatas zbog cega ti ovo pricam. Zasto bi neko neupucen ocjenjivao kako izgledas, koliko si spreman, i davao ti savjete kako da treniras, kada na egzaktnom primjeru mozes vidjeti kako izleda predrasuda, neznanje, licemjerje i sta vec sve ne. Samo ti znas koliko truda, znoja, odricanja ulazes u sebe, i ti si PRVI mjerodavan da budes sebi kriticar. Dalje, trening partner bi mogao pomoci u ovoj situaciji, jer je blizak sa tobom, poznaje napredak i rad te aktivno ucestvuje u njemu. Ako treniras samostalno, tvoj najbolji drug biti ce, snajderski metar, vaga, teka i olovka. Sedmicna mjerenja i testiranja pomazu u pracenju napretka, pogotovu jer se ista mogu izvoditi dosta cesto, pa cemo imati relevantne podatke o napretku dok je za vizuelni pomak potrebno jedno duze vrijeme. Sto se tice vizuelnog, fotografiranje jednom sedmicno takodje moze pomoci. Osim sto je motivirajuce pratiti licni napredak, takodje dosta pomaze imati dostupne podatke radi pomjeranja granica i novih izazova.
Kao sto je nekada negdje neki vrli mudrac rekao; najveca pobijeda u zivotu je, kada pobijedis samog sebe. :D

UPRAVA NAPOLJE!

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 24 jan 2015, 20:59

Totalno nepotrebno. Ne treniras meni ili nekome drugome, nego sebi, zbog sebe, i samo ti ces imati koristi od vjezbanja i zdravog zivota. Ljudi su pakosni, ljubomorni, skloni podrugivanju, omalovazavanju ili podjecnjivanju. Sve to vodi poremecaju vjere u sebe i zavosnosti od tudjih misljenja, pa se u prvi plan ne stavlja licni stav, znanje i potreba, nego tudje razmisljanje i komentari. Ako si citao moju diskusiju sa Lazarom@ shvatas zbog cega ti ovo pricam. Zasto bi neko neupucen ocjenjivao kako izgledas, koliko si spreman, i davao ti savjete kako da treniras, kada na egzaktnom primjeru mozes vidjeti kako izleda predrasuda, neznanje, licemjerje i sta vec sve ne. Samo ti znas koliko truda, znoja, odricanja ulazes u sebe, i ti si PRVI mjerodavan da budes sebi kriticar. Dalje, trening partner bi mogao pomoci u ovoj situaciji, jer je blizak sa tobom, poznaje napredak i rad te aktivno ucestvuje u njemu. Ako treniras samostalno, tvoj najbolji drug biti ce, snajderski metar, vaga, teka i olovka. Sedmicna mjerenja i testiranja pomazu u pracenju napretka, pogotovu jer se ista mogu izvoditi dosta cesto, pa cemo imati relevantne podatke o napretku dok je za vizuelni pomak potrebno jedno duze vrijeme. Sto se tice vizuelnog, fotografiranje jednom sedmicno takodje moze pomoci. Osim sto je motivirajuce pratiti licni napredak, takodje dosta pomaze imati dostupne podatke radi pomjeranja granica i novih izazova.
Kao sto je nekada negdje neki vrli mudrac rekao; najveca pobijeda u zivotu je, kada pobijedis samog sebe. :D
Pa ne bi ze obazirao na hejtrske komentare,nego to bi bilo za nas koji treniramo redovno.Ako treba evo ja ću prvi postavit.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 24 jan 2015, 21:56

lazar je napisao/la:Gdje ja ismijavam osnovne vjezbe ?

Pa jesi li ti uopste pogledao vjezbe i koncept ovog programa ? Ako nisi prestani mlatiti, omalovazavati, kritizirati, nesto sto ti licno nisi probao, nesto sto cak nisi ni pogledao nego si cuo o tome, to je razmisljanje sa predrasudama, nezrelo i neobrazovano.
Za tvoj info, mnogi su parametri koji odlucuju o tome kako ce neki program, tjelovjezba, ili dijeta uticati na nekoga i naravno da ce od osobe biti razliciti rezultati. Sta znaci ne pazim na ishranu, ili sta znaci drzim dijetu. Genetika je nesto sto igra jako bitnu ulogu, tako da mezomorfu, ektomorfu, endomorfu kao osnovnim tipovima gradje nece odgovarati isti sistemi vjezbi ili ishrane. Dalje krajnji cilj, to jeste sta zapravo zelite da postignete, to je takodje bitna stavka. Vecina pocetnika i pametnjakovica prati programe kopirane od vrhunskih sportista ili bodybuildera sto je katastrofalna, velika greska. Stotinu je raloga zbog kojih je takav plan osudjen na propast, i prodju mjeseci prije nego ljudi shvate zabludu.
Ali da ne duljim, mi se ovde sporimo oko programa koji nisi cak ni prelistao a kamoli procitao, prostudirao, isprobao, a ja za razliku od tebe jesam. Kao sto sam vec rekao, uzevsi u obzir da je jako jednostavan, bez potrebe za rekvizitima( samo vratilo) , da kao bazu uzima osnovne vjezbe, da je prilagodljiv i motivirajuci, da ga moze koristiti siroka lepeza ljudi ili sportista, ja tvrdim da je ovaj program odlican, vrhunski i licno ga preporucujem svima koji nemaju vremena za teretanu a zele da se osjecaju i izgledaju dobro, sa strahovitim napredkom u fizickim perfomansama.
Licno nemam nista protiv tebe, uostalom na forumu smo iznosimo misljenja, ali mi je zao sto ces sa svojom gluposcu i nepromisljenoscu utjecati na nekoga.
Pregledao, vidio o cemu je rijec. I opet cu reci ovo je za mene glupost. Nista specijalno, ni interesatno niti mi je neki izazov. Ko smatra da jeste, izvoli treniraj. Ja nikom nisam rekao da ne treba probati, niti koga tjeram od toga. Njegova stvar, radi sta hoces, probaj sta hoces. Ako je na nekog uticalo ovo onda taj nije ni spreman za bilo kakvo ozbiljno treniranje. A svako treniranje trazi ozbiljnost.
Sad ti prihvati kako hoces

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 23:17

lazar je napisao/la:
Pregledao, vidio o cemu je rijec. I opet cu reci ovo je za mene glupost. Nista specijalno, ni interesatno niti mi je neki izazov. Ko smatra da jeste, izvoli treniraj. Ja nikom nisam rekao da ne treba probati, niti koga tjeram od toga. Njegova stvar, radi sta hoces, probaj sta hoces. Ako je na nekog uticalo ovo onda taj nije ni spreman za bilo kakvo ozbiljno treniranje. A svako treniranje trazi ozbiljnost.
Sad ti prihvati kako hoces
Posteno, nije ti izazov, to je korektno. Reci da je glupost, eh to vec moze samo neko ko veze nema o treningu i programima opcenito. Ja koji treniram skoro 25 godina, meni je izazov, zahtjevno, motivirajuce, odlicno koncipirano, ne zahtjeva previse ni vremena ni prostora, a kao slag na tortu dolaze rezultati za koje tvrdim da su fenomenalni nakon ovog programa. Progresivni napredak i mix vjezbi drzi misice pod konstantnim stresom, koji tako ne upadaju u rutinu i uvijek daju svoj max, sto je osnova za rast. Ako osoba zna kako da izbjegne pretreniranost, pravilno izabere dane odmora, i samo malo obrati paznju na prehranu, uz ovaj program mogu napredovati i iskusniji vjezbaci. Niti jedna misicna grupa nije zapostavljena i razvija se cijelo tijelo, a pored velikog napredka u snazi, agilnosti, kondiciji oni malo zahtjevniji mogu ocekivati i fenomenalna poboljsanja u fizickom izgledu.
Ziv i zdrav bio.

Znas li uopste koja "masina" moras da budes da bi uradio jednu vjezbu kao npr Hades ? Znaci moras biti zvijer!!!
" onclick="window.open(this.href);return false;

UPRAVA NAPOLJE!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 24 jan 2015, 23:40

Nerminovic je napisao/la:
:thumbup: :thumbup:
Ja predlazem @neadrentalcu da postavi svoju fotku transformacije, da vidimo njegovo bajno tijelo napucano cisto samo vjezbom i vjezbog, bez suplemantacije, bez BB-a... u protivnom predlazem neka u skokovima ode sa teme i prestane smarati esejima.

Puna mi **** vise ovih teoreticara, a kada je da se praksa primjenjuje i rezultati nigdje ih nema. Bosanski sistem, samo teorija i suhoparni tekstovi.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.