BH klubovi u UEFA takmičenjima 2019./2020.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2019./2020.
... s' tim da je ovo kolo regionalno podijeljeno. Ne moze se dobiti neko sa islanda, estonije ili sa farskih ostrva...
Bar za LE.
Bar za LE.
Promjenti ce se jos dosta toga u tekucim ligama, veze sa vezom nema ta UEFA logika regija.
Mjau !
Istina, ali u biti ne mogu se dobiti ti Skandinavci, otočani i sl. Estonci mogu

Prošle godine, Širokom je grupa bila: Apollon, Kairat, Ventspils, Cracovia, Dinamo Tbilisi
Radniku: Spartak Trnava, Žalgiris, Alaškert, Fola Esch, Olimpija
Godinu prije toga, Širokom je čak i Glasgow bio u grupi.
Tako da, ostali su mogući

WW situacija bi bila da Borac i Željo izvuku ekipe tima TNS, Dinamo Minks, Alaskhert, Kairat, Shkendija.............. s njima se itekako može igrati a i preuzimaš njihov koeficijent i nosilac si u drugom koluHantraga je napisao/la: ↑04 jun 2020, 13:05Istina, ali u biti ne mogu se dobiti ti Skandinavci, otočani i sl. Estonci mogu![]()
Prošle godine, Širokom je grupa bila: Apollon, Kairat, Ventspils, Cracovia, Dinamo Tbilisi
Radniku: Spartak Trnava, Žalgiris, Alaškert, Fola Esch, Olimpija
Godinu prije toga, Širokom je čak i Glasgow bio u grupi.
Tako da, ostali su mogući![]()

Istina, nije loše. Alashkert najpoželjniji. Ni Žalgiris nie loš, pored tih koje si nabrojao.
Ali, ko da gledam, bilo bi Željo-Alashkert, a onda kao nosioci neki Osijek, Anorthosis i slično
Ali, ko da gledam, bilo bi Željo-Alashkert, a onda kao nosioci neki Osijek, Anorthosis i slično

Jasta, evo sad cu u 30te a nisam imao ponos da gledam nase klubove na nekom takmicenju, tačno sam ljubomoran na starije kolege koji su pratili ex-yu ligu...
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Ako sam dobro shvatio, Sarajevu odgovara da prvak bude bilo ko osim Alashkerta, svi ostali imaju manji koeficijent. Vidim svi su u borbi za prvo mjesto.
Gledam Shirak - Ararat trenutno, je li moguće da niko u ligi ne može gola zabiti? Vjerovatno veliki uticaj ima i duga pauza, ali ne mogu da vjerujem da su ovoliko loši.
Inače, Alashkert je u 15:30 danas, mogli bi izgubiti od ovih.
Gledam Shirak - Ararat trenutno, je li moguće da niko u ligi ne može gola zabiti? Vjerovatno veliki uticaj ima i duga pauza, ali ne mogu da vjerujem da su ovoliko loši.
Inače, Alashkert je u 15:30 danas, mogli bi izgubiti od ovih.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Trebaju nam dvije od 3 situacije:HordasOdMalena je napisao/la: ↑04 jun 2020, 14:31Ako sam dobro shvatio, Sarajevu odgovara da prvak bude bilo ko osim Alashkerta, svi ostali imaju manji koeficijent. Vidim svi su u borbi za prvo mjesto.
Inače, Alashkert je u 15:30 danas, mogli bi izgubiti od ovih.![]()
U Albaniji da prvak ne bude Kukeshi (9 bodova zaostatka u odnosu na prvog, 9 kola do kraja)
U Armeniji da prvak ne bude Alashkert (tu su svi u par bodova)
U Sloveniji da prvak bude Celje ili Aluminij (Trenutno stanje: Olimpija 50, Celje 45, Aluminij 45, Maribor 43)
To je nekako najrealnije, ima još opcija, ali su daleko od realnosti.
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Više se uzdam u Slovence. U Armeniji će osvojiti ko bude najmanje loš. Valjda nismo toliki pehovi da nam se ovo ne ostvari. Ali nakon Celtica prošle godine, sve je moguće.sampras je napisao/la: ↑04 jun 2020, 14:41Trebaju nam dvije od 3 situacije:HordasOdMalena je napisao/la: ↑04 jun 2020, 14:31Ako sam dobro shvatio, Sarajevu odgovara da prvak bude bilo ko osim Alashkerta, svi ostali imaju manji koeficijent. Vidim svi su u borbi za prvo mjesto.
Inače, Alashkert je u 15:30 danas, mogli bi izgubiti od ovih.![]()
U Albaniji da prvak ne bude Kukeshi (9 bodova zaostatka u odnosu na prvog, 9 kola do kraja)
U Armeniji da prvak ne bude Alashkert (tu su svi u par bodova)
U Sloveniji da prvak bude Celje ili Aluminij (Trenutno stanje: Olimpija 50, Celje 45, Aluminij 45, Maribor 43)
To je nekako najrealnije, ima još opcija, ali su daleko od realnosti.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Evo i Shiraka u borbi za titulu
Hajde Noah jos jednom pobijedi Alashkert

Hajde Noah jos jednom pobijedi Alashkert

Znači kad ispadneš u LP, a onda u EL igraš ovo takmičenje ?
Nešto mi nerealno dok ovo pišem da je ovako, jer bukvalno imaš širom otvorena vrata ako si prvak.
Sarajevo uzme titulu naredne sezone, ispadne u drugom kolu LŠ ide u trece kolo LE (gdje bi bilo nosilac), ako ispadne tu nosilac je u PO za Conference League, a ako prođe u PO za LE ide u grupe Conference League u slucaju ispadanja.
Prvak BH Premijer lige bi igrao u LP dok bi ostali igrali u to CL ili ti EL2. Medjutim, bar kako su mediji do sad prenosili, i nasi a i strani, kad klub iz BiH ispadne recimo u drugom pretkolu LP ide u trece pretkolo CL po automatizmu. Jedina sansa nastupa za BH klubove u EL je ulazak u grupnu fazu LP pa trece mjesto u grupi.FoSte95 je napisao/la: ↑04 jun 2020, 15:23Sarajevo uzme titulu naredne sezone, ispadne u drugom kolu LŠ ide u trece kolo LE (gdje bi bilo nosilac), ako ispadne tu nosilac je u PO za Conference League, a ako prođe u PO za LE ide u grupe Conference League u slucaju ispadanja.
Kako oni to planiraju izvesti ja blage veze nemam, ali po tome sto sam citao ici ce se ovim principom. Nelogicno i neizvodivo. Ako neko ima kakve novije clanke ili tacne propozicije volio bih da postavi link jer ja nisam ni na UEFA.com uspio naci
Dodjem na forum nakon punu godinu dana, a i dalje vas muce isti problemi 'gdje, sta, kako'
Nije nuklearna fizika 

Ma sistem je kako Foste navodi.
Sarajevo/Zrinjski bi u biti kao prvaci imali put nositelja do grupa konferencijske lige.
Meni je zanimljivo vidjeti ekipe koje bi se našle tamo, makar projekciju kad bi favoriti pobjeđivali.
1 POT: Tottenham, Dynamo Kijev, Basel, Valencia, Besiktas, Sporting, CSKA, Copenhagen
2 POT: PSV Eindhoven, APOEL, Young Boys, BATE, Malmo, Partizan, Rapid Wien, Standard
3 POT: Steaua Sheriff CFR Cluj Rijeka Ferencvaros Dundalk Slovan Liberec Charleroi
4 POT: Slovan Bratislava Desna Suduva Omonia Olimpija St. Gallen Vardar Sarajevo
Ne bi bilo loše ovdje naći se, uopšte
Za nadati se da će i ostale naše ekipe popraviti koeficijente za narednu godinu. Borac čak ni u 1. pretkolu EL2 ne bi bio nositelj, a Željezničar jedva i u prvom.
Sarajevo i Zrinjski bi se, ukoliko ne budu prvaci, mogla čak nadati da budu nositelji u EL 2 u prva tri pretkola, a tu su od većine klubova jači. U 4. pretkolu, projicirano, Milan ili Hoffenheim nisu nositelji svakako

Meni je zanimljivo vidjeti ekipe koje bi se našle tamo, makar projekciju kad bi favoriti pobjeđivali.
1 POT: Tottenham, Dynamo Kijev, Basel, Valencia, Besiktas, Sporting, CSKA, Copenhagen
2 POT: PSV Eindhoven, APOEL, Young Boys, BATE, Malmo, Partizan, Rapid Wien, Standard
3 POT: Steaua Sheriff CFR Cluj Rijeka Ferencvaros Dundalk Slovan Liberec Charleroi
4 POT: Slovan Bratislava Desna Suduva Omonia Olimpija St. Gallen Vardar Sarajevo
Ne bi bilo loše ovdje naći se, uopšte

Za nadati se da će i ostale naše ekipe popraviti koeficijente za narednu godinu. Borac čak ni u 1. pretkolu EL2 ne bi bio nositelj, a Željezničar jedva i u prvom.
Sarajevo i Zrinjski bi se, ukoliko ne budu prvaci, mogla čak nadati da budu nositelji u EL 2 u prva tri pretkola, a tu su od većine klubova jači. U 4. pretkolu, projicirano, Milan ili Hoffenheim nisu nositelji svakako

Samo ko ispadne u prvom kolu kvala za LŠ ide direktno u kvale za Conference League 

E nikako da im uvaljaju jedan gol
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.