FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

spajz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la spajz » 19 avg 2010, 11:02

fczeljo je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Zadnjih godina kako sam isao na Jug, sve sam vise primjecivao baluvardije od 14-15 godina, ciganije. Sve oni sminkeri, lafo nesto. Sabani zesci ! A najgore od sve sto su pravi kriminalci, kakve sam price sve cuo dok sam bio u kopu. Zgrozio sam se, to je sve ograniceno ko balkon !

Upravo zbog toga zadnjih godina vise idem na sjever gdje je raja normalna. Ne kazem da su na jugu svi takvi,ali je ono sramota ko sve bude na utakmici i onda se pitamo sto smo huligani. Ovo se ne odnosi samo na nas nego i na vecinu navijackih grupa u BiH.
Svaka cast!

Nadam se da ce se klubovi opametiti i graditi svoju publiku koja ce biti sportska i dolaziti na utakmice radi sporta a ne radi divljanja. Jedino su kod nas popularniji navijaci od fudbalera, bitnija je atmosfera od utakmice.

Predstavnici klubova trebaju dobro paziti i biti odgovorni spram onoga sto pricaju u medijima. Mnogi funkcioneri koriste ovakve situacije, jer se onda ne prica o njihovom radu i lakse kontrolisu situaciju, a naravno ispastaju pravi navijaci koji su dosli da pogledaju utakmicu i uzivaju u dobrim utakmicama.

Ovakvim radom ne da necemo naprijed, nego cemo ici nazad.

to je sve do obrazovanja i odgoja... ne moze klub tu nista

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 19 avg 2010, 11:09

spajz je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Zadnjih godina kako sam isao na Jug, sve sam vise primjecivao baluvardije od 14-15 godina, ciganije. Sve oni sminkeri, lafo nesto. Sabani zesci ! A najgore od sve sto su pravi kriminalci, kakve sam price sve cuo dok sam bio u kopu. Zgrozio sam se, to je sve ograniceno ko balkon !

Upravo zbog toga zadnjih godina vise idem na sjever gdje je raja normalna. Ne kazem da su na jugu svi takvi,ali je ono sramota ko sve bude na utakmici i onda se pitamo sto smo huligani. Ovo se ne odnosi samo na nas nego i na vecinu navijackih grupa u BiH.
Svaka cast!

Nadam se da ce se klubovi opametiti i graditi svoju publiku koja ce biti sportska i dolaziti na utakmice radi sporta a ne radi divljanja. Jedino su kod nas popularniji navijaci od fudbalera, bitnija je atmosfera od utakmice.

Predstavnici klubova trebaju dobro paziti i biti odgovorni spram onoga sto pricaju u medijima. Mnogi funkcioneri koriste ovakve situacije, jer se onda ne prica o njihovom radu i lakse kontrolisu situaciju, a naravno ispastaju pravi navijaci koji su dosli da pogledaju utakmicu i uzivaju u dobrim utakmicama.

Ovakvim radom ne da necemo naprijed, nego cemo ici nazad.

to je sve do obrazovanja i odgoja... ne moze klub tu nista
Moze i to puno! Ako ništa nek prestanu označavati suprotnu stranu kao neprijateljsku. Možda to ne utiče na nas, ali balavurdija to slijedi i ponaša se na takav način.

Klubovi svugdje u normalnom svijetu rade sa navijacima jako puno, baš iz razloga kako bi izgradili kvalitetnu publiku. Skontali su oni davno da im se ne isplati drzati huligane na tribinama. Huligan plati najjeftiniju kartu, a radi njega dobiješ kaznu i štetu na stadionu.

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 19 avg 2010, 11:19

Po meni bi u ovom trenutku najbolje bilo da se sastanu predstavnici udruzenja navijaca Sarajeva i Zeljeznicara, da sjednu, popricaju, zakopaju ratne sjekire, i da to bude javno, da i svi sabani na obje strane vide da tu nema neprijateljstva, vec samo rivalstvo, sportsko...u zadnje vrijeme to bas poprima vece razmjere...od saranja grafita na obdje strane (cak kod jedne strane su ti sto ispisuju navodno cuvani pod oruzjem), preko suzavaca, do ostalih zajebancija...ljudi moze pasti mrtva glava, a onda je kasno...
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Pinki tm`87
Kontakt:

Post Postao/la Pinki tm`87 » 19 avg 2010, 11:22

Gigant je napisao/la:Po meni bi u ovom trenutku najbolje bilo da se sastanu predstavnici udruzenja navijaca Sarajeva i Zeljeznicara, da sjednu, popricaju, zakopaju ratne sjekire, i da to bude javno, da i svi sabani na obje strane vide da tu nema neprijateljstva, vec samo rivalstvo, sportsko...u zadnje vrijeme to bas poprima vece razmjere...od saranja grafita na obdje strane (cak kod jedne strane su ti sto ispisuju navodno cuvani pod oruzjem), preko suzavaca, do ostalih zajebancija...ljudi moze pasti mrtva glava, a onda je kasno...
Ne misli da ne zelim to,ali to se nikad nece dogoditi ! ;)
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !

tm_ludak
Kontakt:

Post Postao/la tm_ludak » 19 avg 2010, 11:23

e ovako jucer na utakmici Mešić igaro sa drugom postavom i solidan bio,sa njim je gancev igrao i stopera on je pogrijesio ko gola,čola igrao lijevo vidi se da je mlad i nema snage, marković desno odličan stvarno dobar centaršut ne prolaze ga lopte brz i trebao bi biti u sastavu za slobbodu,rus je bio dobar radilica prava dodaje trci ali mu fali kondicije jer je prvih 20 min grizao a ostalo lagano,baljić ništa specijalno,karić me je najviše oduševio ima dribling dobar sut i jako je brz odlicno pojacanje,perak onako srednja zalost ali ga dobar pas izvalci dao je 3 asistencije , pehilj nijelos dao je go i trcao borio se ipak vidi se da je mladji, i nikolic igra onako ali ima miris za go uvjek na pravoj poziciji to je sto se tice drugog tima u prvom timu sve ok najslabji bili culum i H.bešlija najbolji kerla popovic rovcanin na trenutke i zeba na trenutke ostalo neka zlatna sredina :) radovanovic nije igrao kao ni svraka zbog laksih povreda :)

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 19 avg 2010, 11:27

Rivalstvo nedju navijačima je uvijek postojalo, sad je pitanje način na koji neko ispoljava svoju ljubav prema klubu.

Da bi ja bio pravi navijač ja moram da živim navijačkim životom. Moja parola je biti shminker a rušiti sve koji navijaju za drugi klub. Kad kažem rušiti tu mislim na ubiti jer to je normalno u engleskoj, njemackoj, hrvatsko, srbiji... i gdje vec nije, eh kad svi tako razmisljaju i zive zasto ne bi i mi.

Hvala lijepo ali sto dalje od moje avlije ;)

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 19 avg 2010, 11:27

mi smo lud narod i daj boze da se smiri sve dok ne padne mrtva glava, i to kad se desi nedaj Boze smirice se sve nekih mjesec i onda hajmo Jovo na novo...sto se tice tih nekih dogovora to je ravno naucnoj fantastici
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 19 avg 2010, 11:28

znam da nema nikakve veze sa trenutnom temom ali imaju li navijaci zelje ikakve veze sa sinocnjim prekidom na utakmici Sarajevo - Celik, jer sam nazvao rodjaka koji je bio na sjeveru za vrijeme tog prekida samo cujem nesta psuju manijake i zelju. bio bih zahvalan da mi kaze neko nesta ako iko ista zna

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 19 avg 2010, 11:32

19TM87 je napisao/la:mi smo lud narod i daj boze da se smiri sve dok ne padne mrtva glava, i to kad se desi nedaj Boze smirice se sve nekih mjesec i onda hajmo Jovo na novo...sto se tice tih nekih dogovora to je ravno naucnoj fantastici
ma daj ba jarane dogovorilli se alija i karadzic,saron i arafat,a da se mi ne dogovorimo.dobro ja znam da su vodje navijaca obicno u intelekutalnom deficitu ali ba moze se normalna raja dogovoriti.neko gore je napisao o toj balavurdiji,ciganiji po utakmicama.idu njih par ,ja ih pitam koliko su igrali,nista oni idu gradom pjevaju,iditski se ponasaju.komentar mi ono joj debilaa u biti skontam to su ti buduci huligani,ubice.
VOLIM TE ŽELJO

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 19 avg 2010, 11:35

Gigant je napisao/la:Po meni bi u ovom trenutku najbolje bilo da se sastanu predstavnici udruzenja navijaca Sarajeva i Zeljeznicara, da sjednu, popricaju, zakopaju ratne sjekire, i da to bude javno, da i svi sabani na obje strane vide da tu nema neprijateljstva, vec samo rivalstvo, sportsko...u zadnje vrijeme to bas poprima vece razmjere...od saranja grafita na obdje strane (cak kod jedne strane su ti sto ispisuju navodno cuvani pod oruzjem), preko suzavaca, do ostalih zajebancija...ljudi moze pasti mrtva glava, a onda je kasno...
prvi put da se slozim ,ovo je jedno od najboljih rjesenja

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 19 avg 2010, 11:36

tm_ludak je napisao/la:e ovako jucer na utakmici Mešić igaro sa drugom postavom i solidan bio,sa njim je gancev igrao i stopera on je pogrijesio ko gola,čola igrao lijevo vidi se da je mlad i nema snage, marković desno odličan stvarno dobar centaršut ne prolaze ga lopte brz i trebao bi biti u sastavu za slobbodu,rus je bio dobar radilica prava dodaje trci ali mu fali kondicije jer je prvih 20 min grizao a ostalo lagano,baljić ništa specijalno,karić me je najviše oduševio ima dribling dobar sut i jako je brz odlicno pojacanje,perak onako srednja zalost ali ga dobar pas izvalci dao je 3 asistencije , pehilj nijelos dao je go i trcao borio se ipak vidi se da je mladji, i nikolic igra onako ali ima miris za go uvjek na pravoj poziciji to je sto se tice drugog tima u prvom timu sve ok najslabji bili culum i H.bešlija najbolji kerla popovic rovcanin na trenutke i zeba na trenutke ostalo neka zlatna sredina :) radovanovic nije igrao kao ni svraka zbog laksih povreda :)
Hvala na skracenom izvjestaju. Po rezultatu bi se reklo da je pristup igri i zalaganje "glavnih" igraca bilo na visokom nivou. Vjerovatno ih je Amar dobro naruzio za ono sa Travnikom pa su i juce u utakmicu usli puno jace. Jest da je prijateljska, jest da je Kiseljak ali imali smo i gore protivnike od Kiseljaka pa im nismo dali 9 golova. Nesto mi to sve daje nadu da bi u subotu pristup igri trebao biti puno bolji i "jaci" nego u utakmici sa Travnikom.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 19 avg 2010, 11:38

Policija opet ne radi svoj posao. Uhvatiti prekršioca, napraviti ga invalidom (pošto dugotrajnog zatvora neće zaglaviti ni za ubistvo) i riješen problem. Jel treba neko dijete da pogine, da neko izgubi brata,druga, sina pa da svaki derbi bude mrtvih? Vendetta?
Šta mislite da neko pogine zbog šaranja grafita? Rat izgleda nikog ništa nije naučio.

Sve je ovo uvozni element, ni jedni ni drugi prije nismo bili ovakvi. Poslušajte glas razuma. :evil:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

AkBo
Kontakt:

Post Postao/la AkBo » 19 avg 2010, 11:46

cala je napisao/la:znam da nema nikakve veze sa trenutnom temom ali imaju li navijaci zelje ikakve veze sa sinocnjim prekidom na utakmici Sarajevo - Celik, jer sam nazvao rodjaka koji je bio na sjeveru za vrijeme tog prekida samo cujem nesta psuju manijake i zelju. bio bih zahvalan da mi kaze neko nesta ako iko ista zna
evo ovako, navijac sam želje od prije rata ali volim pogledti i poneku utakmicu sarajeva kad ima vremena.

suzavac je bacen na sjevrnu tribinu ali neki pravo zajebat pa je raja i sa zapada zbrisla vani.

imas dvije varijante da je to osveta manijaka za onaj suzavac kad smo slavili titulu i kad je i par igraca bilo na jugu ,ili je ipak politicki namjestena stvar od strane nekih stranaka kako bi dokazali kako policija ne radi svoj posao jer nam je vlast ne sposobna.............
..ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darivao, nego prodao.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 19 avg 2010, 11:48

AkBo je napisao/la:
cala je napisao/la:znam da nema nikakve veze sa trenutnom temom ali imaju li navijaci zelje ikakve veze sa sinocnjim prekidom na utakmici Sarajevo - Celik, jer sam nazvao rodjaka koji je bio na sjeveru za vrijeme tog prekida samo cujem nesta psuju manijake i zelju. bio bih zahvalan da mi kaze neko nesta ako iko ista zna
evo ovako, navijac sam želje od prije rata ali volim pogledti i poneku utakmicu sarajeva kad ima vremena.

suzavac je bacen na sjevrnu tribinu ali neki pravo zajebat pa je raja i sa zapada zbrisla vani.

imas dvije varijante da je to osveta manijaka za onaj suzavac kad smo slavili titulu i kad je i par igraca bilo na jugu ,ili je ipak politicki namjestena stvar od strane nekih stranaka kako bi dokazali kako policija ne radi svoj posao jer nam je vlast ne zadovoljna.............
Možeš molim te pojasniti ovo? :D

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 19 avg 2010, 11:50

teorije zavjere.ma ako je manijak,sto ga nisu ufatili i razbili ga.ili policija ili oni.
VOLIM TE ŽELJO

AkBo
Kontakt:

Post Postao/la AkBo » 19 avg 2010, 11:51

tanzla je napisao/la:
AkBo je napisao/la:

imas dvije varijante da je to osveta manijaka za onaj suzavac kad smo slavili titulu i kad je i par igraca bilo na jugu ,ili je ipak politicki namjestena stvar od strane nekih stranaka kako bi dokazali kako policija ne radi svoj posao jer nam je vlast ne zadovoljna.............
ako misliš na zadnju rijec trebalo je biti nesposobna (jbg nisam jos se probudio) ako je nesto drugo samo reci koji dio nije jasan
..ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darivao, nego prodao.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 19 avg 2010, 11:52

tanzla je napisao/la:
AkBo je napisao/la:

zar treba objašnjavat? sad se sjetih i da je bilo suzavca i na protestima RVI i boraca ispred vlade fbih, kad se igrala i utakmica sarajevo-siroki.

izbori idu...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 19 avg 2010, 11:56

Nema ovo veze sa izborima. Eto koja politička stranka dobija sinoćnjim bacanjem suzavca? Nisu igrali timovi iz R.Srpske i Federacije, pa da raznorazne Riste Đoge odmah prave konstrukcije i osiguravaju pobjedu nacionalno obojenim strankama. Moje mišljenje.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 19 avg 2010, 11:58

Najveći problem u cijelom moru problema su dječaci(momci) u dobi od 15-20 godina koji u tim vođama,grupicama vide idole i žele biti kao oni.E sad tu nastaje problem,jer da bi se dokazali,oni moraju uraditi nešto krupno da bi se čulo za njih,a nakon što to urade njihov put prema kriminalu,moževima,oružju je zagarantovan. To su grupe koje su potencijalno najopasnije i najlabilnije po nas normalne navijače,a organizatori svega toga su vođe navijača.PONAVLJAM niko nema pravo da u ime bilo koje grupe,lično ime, ugrožava naše živote,pravo na javno okupljanje(gledanje utakmice),i to je zakonom kažnjivo.

AkBo
Kontakt:

Post Postao/la AkBo » 19 avg 2010, 12:11

jordan 23 je napisao/la:
AkBo je napisao/la:
jordan 23 je napisao/la:teorije zavjere.ma ako je manijak,sto ga nisu ufatili i razbili ga.ili policija ili oni.
ti ako si frajer dodji me ti razbi ,

gdje si bio kad se išlo u BG sa repkom, kad je Aner pogino u Zenicu, kad su nas kamenovali u BL , ako ti ne volis ljude i sport to je tvoj problem, ja volim i ljude koji su prava raja i sport u ovom gradu pa tako idem i na odbojku i na rukomet i kosarku pa cak i na vatrpolo kad stignem
gdje si to ti vidio da ja ne volim sport i ljude.sta sam ja to pogresno napisao.jel normalno to sto je on uradio,jel normalno ono u bg,jel normalno kada je aner poginuo.tebi ocito jest.kontradiktoran si volis sport,a ispade ovo ti normalno.cim navodis razloge opravdanja takvog cina.a sto se tice tvog poziva brate,za tucu brate odmah istog momenta cu doci gdje pozelis.
izgleda da sam pogrsno shvatio da je mene trebalo razbiti sto sam isao kao manijak na njihovu utakmicu

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.