Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

anell
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la anell » 11 jan 2013, 17:54

AA23 je napisao/la:Sta misite o Loicu?
Meni nije loš. Gunner je, sitan, dobro zabija..tamam bi sa Giroudom bio :D
Ove sezone je postigao samo 1 gol u 15 utakmica.
Pld W D L
38 26 12 0

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jan 2013, 18:09

anell je napisao/la: Ove sezone je postigao samo 1 gol u 15 utakmica.
Flop. Bolji učinak Chamakh ima. Ali baš zato se ne bih iznenadio da nam stigne. Ja ga ne želim blizu Arsenala ali ko mene pita.

@HH
Drug, znas da makar meni ne moraš to objašnjavat ali jednostavno ja sam siguran da je situacija takva kakvu sam je već naveo. Zaha nam je interesantan samo ako Theo ne produzi, ako produzi gotovo je, ode on u neki drugi klub ili jednostavno će se pričekati sa njegovim eventualnim transferom do ljeta. Mislim da ovog januara nećemo dovoditi nikakve igrače, eventualno neka posudba nekog igrača koji je višak u svome time a nama bi mogao valjat... poput Yossija Benaoyuna kojeg smo se po mom mišljenju prelako odrekli. Bolji i od Ramseya i Gervinha, i od Podolskog na krilu i od Thea na krilu...

Pita me drug danas onako možemo li maznut Bayerna? I on je Topnik inače... malo smo razmišljali i pričali o tome na kafi i došli smo do zaključka kako će nas otrest ukoliko stanje ostane kakvo trenutno jeste.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 11 jan 2013, 18:27

Da smo pametni pa da iskoristimo situaciju oko Sneidjer-a, pa male pare je davo Galatasaray za njega, bas onoliko koliko i Wenger voli davati za igrace
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 11 jan 2013, 18:28

Momak moze biti novi henry ima istu fizicku konstituciju i mlad je jos uvijek moze mnogo toga nauciti nije onaj klasicni spic tipa giroud i mislim da nam moze dobro doci
Ja te voliiiim, ja te voliiim, ja te voliiiiim ZENICOOOOO
Ja te ****, ja te ****, ja te **** Saarajvoooo

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 11 jan 2013, 18:33

AaronRamsey je napisao/la:Momak moze biti novi henry ima istu fizicku konstituciju i mlad je jos uvijek moze mnogo toga nauciti nije onaj klasicni spic tipa giroud i mislim da nam moze dobro doci

Zavisi, Henry-evu visinu mozda vise niko nece postici, mogao je Van Pussy, ali sve je razocarao kad nas je napustio, sta ces.

Rizik ce biti sa Loicom, ko zna mozda proradi..

Magican
Kontakt:

Post Postao/la Magican » 11 jan 2013, 18:36

Marsal je napisao/la:Ukoliko Theo ode Zaha dolazi. Ukoliko Thei potpiše Zaha otpada. Simple as that.
Ako potpise u sta mi svi ne sumljamo aBd., iako ni Zaha nije los igrac naprotiv.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 11 jan 2013, 18:50

Magican je napisao/la:
Marsal je napisao/la:Ukoliko Theo ode Zaha dolazi. Ukoliko Thei potpiše Zaha otpada. Simple as that.
Ako potpise u sta mi svi ne sumljamo aBd., iako ni Zaha nije los igrac naprotiv.
Samo da zna zabit' go, dovoljno je onda :)

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 11 jan 2013, 19:19

Marsal je napisao/la: @HH
Drug, znas da makar meni ne moraš to objašnjavat ali jednostavno ja sam siguran da je situacija takva kakvu sam je već naveo. Zaha nam je interesantan samo ako Theo ne produzi, ako produzi gotovo je, ode on u neki drugi klub ili jednostavno će se pričekati sa njegovim eventualnim transferom do ljeta. Mislim da ovog januara nećemo dovoditi nikakve igrače, eventualno neka posudba nekog igrača koji je višak u svome time a nama bi mogao valjat... poput Yossija Benaoyuna kojeg smo se po mom mišljenju prelako odrekli. Bolji i od Ramseya i Gervinha, i od Podolskog na krilu i od Thea na krilu...
Shvatam receno drug, ali misljenja sam da je Wenger pod ogromnim pritiskom, kako fanova tako i ostalog. Siguran sam da ce bar max. 2 nova igraca doci, jedan ofanzivni i jedan defanzivniji ili eventualno centralni igrac. Rano je jos sada za reci, posto je uvijek sa Arsenalom sve u zadnjim sekundama, kao i prosli put sa Artetom i pojedinima. Oslobodio se 2 igraca i rijesio je dio plata, planski za moguce transfere u buducnosti. A sto se tice kvaliteta pojacanja ne treba ocekivati nesto pretjerano. Tesko je sad prognozirati formu i emulirati zavrsetak sezone, sigurno da ce biti padova i dizanja. Walcottov potpis zasigurno igra vaznu ulogu u kupovini, i sigurno da se wenger pomalo predomislja oko te ofanzivne pozicije, tacnije da li je dovoljno napadaca i koja konkretna zamjena ili backup da se dovede da se spasi sezona. Sigurno je tu ogroman posao i treba shvatiti pritisak wengera, zato on vecinski i ponavlja da ce razmotriti samo konkretna pojacanja koja mogu doprinijeti necemu. Naravno uvijek se moze desiti da to bude flop ili pun pogodak, ali nekada treba i rizikovati. Vidjet cemo kako ce se situacija razvijati kasnije, ima jos vremena, nije jos ni polovina mjeseca.
Victoria Concordia Crescit.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 11 jan 2013, 20:35

Paji je važnije da Gazidis i kroenke dobro napune džepove pa onda ako šta ostane za Arsenala.

Prvo i prvo da razjasnimo slažem se sa Wengerom da ne daje neke glupe sume novca da ne bude da sam kontradiktoran sam sebi. Al sam apuslutno protiv ovoga što se danas radi. Koliko god Arsenal morao štedit, isti taj Arsenal ima para za pojačanja, E ko tu stagnira, dal je wenger dal je neko iz uprave ne znam.
Al SRAMOTA je da je klubu ovog kalibra najveće pojačanje oko 17 miliona funti eura čega već.

U svijetu fudbala to nije velik iznos, i Arsenal sigurno ne bi propo ako bi platio nekog 20-30 miliona. Mnogo ima faktora koji ne bi dozvolili tako nešto a i daje molim vas kakva crna propast.

Niko ne priča ovde dovedi mesija i ronalda u paketu , zaduži se u banci, digni kredit. Nego jednostavno kad prodaju igrače imaju prostora da kupuju a oni to ne rade. E tu pojedinci trpaju džepove.

I prije svega ja sam NAVIJAČ. nisam ekspert za finansije Arsenala F.C. Svi mi hoćemo radost u našem klubu.
Vođa zna.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 11 jan 2013, 23:12

Pa Arsenal moze platiti 30 miliona funti za igraca, to odavno nije problem ali sta cemo sa platom to je po praksi uvijek petogodisnji ugovor igrac bi trazio oko 140k funti sedmicno. I to bi mi mogli progurati za tog igraca nije problem ali sta cemo onda sa ostatkom ekipe? Dosta igraca iz prve postave bi htjelo preko 100k sedmicno i to bi nas dovelo do finansijskog kolapsa. Upravo su te plate razlog zasto u Arsenalu nema spektakularnih transfera a ako mene pitaju to je ispravno, ne vrijedi nijedan igrac 30 miliona funti i jos toliko plate za 5 godina i jos kad dodas bonuse jedan igrac te u 5. godina kosta preko 70 miliona funti, samo jedan igrac.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 jan 2013, 23:30

Šta mai kod vas ?! :roll:
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 11 jan 2013, 23:33

Arsenalu je veci problem zadnjih godina sto ono sto trose lose potrose:Park,Santos,Skilaci i Gervinho su kostali oko 30 mil eura,te pare su mogle biti mnogo bolje potrosene.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jan 2013, 23:34

1 - Diaby will miraculously stay fit during the january transfer window.
2 - Wenger won't go out & buy a CM because of "1".
3 - Diaby will get injured the game after the transfer window closes.
4 - We're back to where we are now.

:lol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 11 jan 2013, 23:37

Welington Paulista sto je potpisao za West Ham , je li on igrao nekad za Arsenal :?:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 jan 2013, 23:37

soe je napisao/la:Arsenalu je veci problem zadnjih godina sto ono sto trose lose potrose:Park,Santos,Skilaci i Gervinho su kostali oko 30 mil eura,te pare su mogle biti mnogo bolje potrosene.
Ovaj prvi boldirani nije toliki promašaj što se tiče ofanzive al defanzive :roll:
A drugi boldirani i podvučeni nije promašaj uopšte. Jest da se od njega očekuje puno više al tek mu je druga sezona u Arsenalu, tako da... Ima vremena ;)
A da se za te pare mogla dovest jedna "zvijezda" mogla je i trebala je ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 11 jan 2013, 23:48

soe je napisao/la:Arsenalu je veci problem zadnjih godina sto ono sto trose lose potrose:Park,Santos,Skilaci i Gervinho su kostali oko 30 mil eura,te pare su mogle biti mnogo bolje potrosene.
I ja to kazem, moglo se dobro pojacanje za te pare dovesti, a jos bi ustedio, jer od njihovih plata komotno se moze dici standard za dodatnih 10k svakom igracu iz prve postave
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 jan 2013, 01:39

BigBigBang je napisao/la:Pa Arsenal moze platiti 30 miliona funti za igraca, to odavno nije problem ali sta cemo sa platom to je po praksi uvijek petogodisnji ugovor igrac bi trazio oko 140k funti sedmicno. I to bi mi mogli progurati za tog igraca nije problem ali sta cemo onda sa ostatkom ekipe? Dosta igraca iz prve postave bi htjelo preko 100k sedmicno i to bi nas dovelo do finansijskog kolapsa. Upravo su te plate razlog zasto u Arsenalu nema spektakularnih transfera a ako mene pitaju to je ispravno, ne vrijedi nijedan igrac 30 miliona funti i jos toliko plate za 5 godina i jos kad dodas bonuse jedan igrac te u 5. godina kosta preko 70 miliona funti, samo jedan igrac.
Ovo je onda znak da u Arsenalu nesto ne stima.
Cuj trazili bi vece plate.
Onda ih sve otpustit i pravit novi tim.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 12 jan 2013, 01:48

Loic je u lošoj formi, al' i dalje meni jedan od najdražih napadača. On bi se mogao, bar ja vjerujem, dobro snaći u većem klubu.

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 12 jan 2013, 01:51

Marsal je napisao/la:1 - Diaby will miraculously stay fit during the january transfer window.
2 - Wenger won't go out & buy a CM because of "1".
3 - Diaby will get injured the game after the transfer window closes.
4 - We're back to where we are now.

:lol:
Wenger je rekao da se diaby vraca jaci nego ikad zasto mu ne bi vjerovali?
Ja te voliiiim, ja te voliiim, ja te voliiiiim ZENICOOOOO
Ja te ****, ja te ****, ja te **** Saarajvoooo

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 jan 2013, 03:33

Svakom klubu su potrebni veliki igraci, kljucni igraci i nosioci tima.
Cuj, ako se jednom da velika plata, svi drugi ce traziti vise? Pa sto se onda United ne raspadne? Kad su Robinu dali 250k ja nisam cuo da je doslo do pobune i da su ostali trazili vise. Ima igraca u prvom timu Uniteda koji imaju male plate! (mislim, male u odnosu na npr. Rooneya)

Ne mogu se (pro)davati kljucni igraci i misliti na buducnost. To je prica za malu djecu.
Gdje je Arsenalu jedan Giggs? Lik je od 1990 u Unitedu!
Gdje je Arsenalu jedan Scholes? Lik je od 1992 u Unitedu!
Rooney ce isto tako vrlo vjerovatno ostati do kraja karijere u Unitedu. Naravno da ce ostati jer su mu dali sve sto je trazio. Htio je on ici ali United je to VRLO BRZO rijesio. 10 miliona plate i gotova stvar. Moze samo otici u slucaju da se zakaci sa Fergusonom ili nesto slicno tome.
Arsenal bi u takvoj situaciji godinu dana cigancio u nadi da ce neko poslati dobru ponudu da se sta zaradi. Sreca pa za Walcotta niko nije poslao veliku cifru, inace bi ga pustili da ide.

Pogledajte koliko moze znaciti jedan veliki igrac:
slika

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.