Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
17%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
9
14%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
32
48%

Ukupno glasova: 66

Pogba
Kontakt:

Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la Pogba » 03 jul 2016, 18:36

Khedira je imao odlicnu sezonu u Juventusu, a to je samo prenio u repku. Imao je mjesec i pol povreda kumulativno, ali je imao odlicnu sezonu u kojoj je cak i presao svoj prosjek golova kroz karijeru.

Svako poredjenje njega sa bivsim fudbalerom Sweinsteigerom je smijesno. Na ovom Euru, zajedno s Kroosom, najbolji igrač Njemačke.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

proFCB
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la proFCB » 03 jul 2016, 18:41

Gomez je jedini napadač. Nema boljeg. Šta misliš koliko bi igrao da je Klose jos u reprezentaciji???

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

proFCB
Kontakt:

Re: RE: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la proFCB » 03 jul 2016, 18:43

Pogba je napisao/la:

Svako poredjenje njega sa bivsim fudbalerom Sweinsteigerom je smijesno. Na ovom Euru, zajedno s Kroosom, najbolji igrač Njemačke.
De nemoj ti Allaha ti. Drzi se Juventusa i dobro i jest.

Najbolji igrači elfa su Neuer i Hummels. Kroos apsolutno ništa nije pokazao vrijedno pomena da bi bio najbolji igrač elfa.

Stern des Südens

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 jul 2016, 18:47

Ne blamiraj se protrolko.

#MaxOUT

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 jul 2016, 18:48

Aj razguli sa teme
Stern des Südens

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 jul 2016, 18:49

:lol:

#MaxOUT

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 jul 2016, 18:59

Ma Weigl i boli me qrac.Momcina dominira protiv Bayerna i ne prave ga budalom njihovi veznjaci ,a da ispada protiv Francuske samozvane sile sa tri puta boljim saigracima.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 jul 2016, 19:05

A ima i onaj Can kud ga moram uzimat u usta. I on bi koristio koliko toliko u ovoj utakmici.Sad je Low u malom problemu za koje ima super rijesenje na klupi do njega je hoce li ga potegnuti.

A desit ce se ovo kao da gledam: Mustafi ce uskocit umjesto Hummelsa,a Howedesa ce vratit na desnog beka i onda kvaka Kimmicha postavlja u vezni red sto nije lose.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jul 2016, 19:11

Moram priznati da mi nije baš jasno zašto stari igrači raspucavaju penale. Kod udarca radi se o kontrakciji mišića tj. depolarizaciji stanične membrane putem živčanih vlakana, i što je veća istrošenost tih vlakana kontrola depolarizacije je lošija, što je kod starih igrača počesto slučaj. Osobno bih uvijek dao pucati mlađem igraču, ali ne onom za kojeg se vidi da je previše impresioniran situacijom. Stariji može ako se radi o igraču koji dokazano vlada situacijom, ko npr. Brehme koji je bio poznat po hladnokrvnosti (nikad se zbog živaca nije znojio).

Inače, ako će protiv Francuza odlučiti penali bojim se da sa ovom garniturom favoriziranih pucača nema prolaza. Kroos će prvi mašiti i barem još jedan i to bi moglo biti previše.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 jul 2016, 19:17

I Bastian po mojim novim info. je out.Ako sad ne upotrijebi Weigla nece nikad.Ako si mogao dati priliku Kimmichu mozes i Weiglu.Kopiraj malo i Tuchela zar on nije Pep v2

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 03 jul 2016, 19:17

Ozil će da vas nosi do titule, šta se brinete
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 jul 2016, 19:20

Protiv Francuske, ako prodju, Njemacka ce ici sa drugim pristupom. Fruncuska nasuprot Italije igra sa vecim tempom, a to je vrlo bitno gledajuci koga bi Svabe trebali staviti u prvu postavu. Ono sto je bitno naglasiti, kako je sinoc neko rekao kod onih analiza na SkySports, Gomez i Svajni se slabo snalaze u takvoj vrsti igre. Prvi jer je konstitucijom sidras i spor, a drugi jer je slabe forme i dosta propustenih utakmica u zadnje vrijeme. Tako da Gomezov izostanak nece biti toliki problem protiv ovih ostalih ekipa i vjerujem da Gotze moze odgovoriti zadataku (samo bar malo da nadje te forme). Kod slucaja Svajni - ostali na toj poziciji Svajnija bi samo radi iskustva stavio u prvu postavu, a radi trke i pravljenja tempa bi nekoga drugog, mozda i tog Weigla.

Opet, sve zavisi sta je Low odlucio. Ako bude isao na kontrolu kao sinoc onda je bolje da igra Svajni a ako ne onda neko drugi. U napadu nek igra Gotze jer svakako nema tu puno opcija. Kljuc prolaza je u pobjedi na sredini terena protiv Francuske, odvajanje Griezmanna i Payeta daleko od ostalih i od lopte.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 03 jul 2016, 20:10

@Pro na SP kljucni igrac u polju je bio Kroos koji je odigrao vrhunski turnir. Svinja je danas poprilicno potroseniji nego prije 2g i daleko je on od pouzdanog oslonca. Khedira je super bitan u ovom Elfu i njegova ozljeda je veliki peh, nije mi jasan tvoj hejt.

Tek sad vidim koliko je Hector lose pucao. :rol:

Zao mi Gigija i Barzaglija. :sick: Stvarno je steta sto ocito njihov ogromni trud nije nagradjen bar polufinalom.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 03 jul 2016, 20:17

Low je taktičar, vidjeli smo da mu nije problem transformisat ekipu iz 352 u 4231 i obrnuto i da to izgleda podjednako dobro. Mislim da zbog izostanka Hummelsa možemo protiv Francuza/Islanđana očekivati nešto slično prvoj utakmici protiv Ukrajine:

U odbrani: Hector, Mustafi, Boateng i Howedes, a u sredini Kroos i Kimmich/Švajni a gore bi mogao Mullera zamijeniti komotno Saneom, nešto vjerujem u tog momka i siguran sam da bi iznenadio sve a pogotovo Francusku odbranu.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 03 jul 2016, 20:20

Steta ako nema Gomeza i Khedire do kraja. Uz Hummelsa, to su tri outa. Pitanje je ko ce uskociti :?:
AKo Fra prodje (mislim da hoce), bice veselo u polufinalu; Dechamps ce, vjerujem, promijeniti formaciju iz 433 u 4411, gdje je KLJUČNA figura pozicija Griezmana na drugog napadaca. Dakle, bitno je imati trkaca na DM (da pokriju Griezmana), jedino da Kroos i Basti trce do besvijesti, a Oezil poludi i odigra fenomenalno na AFM.
Dakle ovako nekako: Manu, Kimmich, Boa, Hoe, Hector, Kroos, Basti, Thomas, Oezil, Drax, Goetze.
A vidjecemo i Fra nocas, mozda neko dobije zuti/crveni pa budu i oni oslabljeni :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 03 jul 2016, 20:31

Nego ostavićemo te taktike Lowu, a jeste li vidjeli sinoć kapitena Bastiana šta je uradio prije penala, oba puta je osvojio novčić i dao je Talijanima i stranu i prvu loptu, za nepovjerovat :crazy: i to ga Kassai dva puta pita jesi li siguran od kaže da jest... :!:

A čitam kasnije na Bildu lik se pravda time što je od Čelzija izgubio penale pred svojim navijačima i kad su prvi pucali, a dobili su Real Madrid kad su pucali pred njihovim navijačima i drugi :?: :?: :?: :?:
To nema veze s mozgom, nikako ne mogu da svarim kako su PROFESIONALNI nogometaši ovako sujevjerni :problem: Možda je to njemu olakšica al nije razmišljo u ime ostalih kolega..

Ok pucat pred svojim navijačima tu je možda malo prebacio pritisak na Talijane, to je ok, ali moći birati i onda izabrat da drugi pucaš je nevjerovatno, jer imaju ona istraživanja koja kažu da 75% penala osvoje ekipe koje prve pucaju, jednostavno jer imaš manji pritisak, a ovako kad vidiš protivnikov dobar udarac klecaju ti koljena..

Što se toga tiče smatram da je postupio nezrelo i definitivno je Nojer bolji mentalni vođa od Bastiana, tu me razočarao kako luzerski i sujevjerno razmišlja i nimalo objektivno.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 jul 2016, 20:33

To smo propustili komentarisati, to je veliki fail. Stavio je veci pritisak na igrace sto nije smio, ne toliko za stranu koliko da zadnji pucas.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 jul 2016, 21:46

Nije u pitanju nikakav hate Khedire. Jednostavno Khedira nema kvalitetu da igra neku odlucujucu ulogu na terenu, a pogotovo nema da je igra protiv igrača tipa Payeta ili Pogbe.

Zatim, presmijesni su mi argumenti kako Schweinsteiger nije spreman. Koliko je on spreman niko osim njega ne zna. Tako da to necu komentarisati.
Ja samo želim sve najbolje elfu na ovom turniru, a trenutno mislim i vjerujem da je Basti bolja opcija od Khedire.
Weigl, Sane i ostali koji nisu nastupili na ovom turniru nece ni nastupiti, osim ako elf ne bude gubio 2-0 do 30.-te minute.

Stern des Südens

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 03 jul 2016, 21:52

Protiv france u polufinalu igramo ja ocekujem pravo tvrdu i ja se nadam kvalitetnu utakmicu i prolazu elfa u veliko finale. :) 2-1 rezultat moja neka prognoza :mrgreen:
04.10.2009 !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 jul 2016, 22:22

Šta ti je loša tradicija. Pošteno smo se namučili contra 'talijana. Al' hajmo još jednom da pogledamo sastav od sinoć. U odbrani svjetske klase a ostalo živi odron. Neki Pele, nekakvi Ederi, Parolo, De Sciglio. :o . I opet su sreća i fenomenalni Noer odlučili pobjednika. Drago mi je da su skinuli i to breme pa makar i na penale. Njemačka je itekako ranjiva, to se baš dalo primijetit'. Kako samo fali Lam.

Bojim se da će se izostanak Humelsa dobro osjetit'. Kako objasnit' onu glupost Boatenka kod penala ??! On je svjetska klasa al' ponekad napravi potez koji ne priliči ni Toniju Šunjiću. @Pogba brani juventina a @Pro legendu Bayerna, a istina je negdje između. Khedira nije tako loš i zna pružit' fenomenalne partije al' on je igrač koji se ne može adaptirat' na svaki sistem k'o što je recimo MOG'O Švajni. Eh to je razlika između, recimo, svjetske klase i dobrog igrača. Al' ovaj Švajni danas ne liči na profesionalca, bar meni. Elf ako misli u finale on mora pružit' partiju ekvivaletnu onoj u finalu SP. Francuzi su žedni trofeja, znaju da su jaki, a i domaći teren, gdje će veća motivacija ?!

Sinoć sam možda prvi put bio ljut na Miler al' ono baš. On je glavom negdje drugo, na EP nije uopšte. Čovjek koji će vjerovatno bit' najbolji strijelac SP-a igra neobjašnjivo loše. Trči, bori se, sve OK, al fali ono nešto po čemu je on prepoznatljiv, ono što košta stotine miliona, ne znam kako da objasnim. Vrijeme je više da zabije taj gol, sad kad je najpotrebnije.

Ozil je sinoć odigr'o odlično al' on je rak rana repke. Dobro kaže Beša, treba mu oduzet' državljanstvo. Zrači tom nekom nesrećom.

Luda tekma kakvu samo mogu pružit' dvije najuspješnije repke starog kontinenta. 'talijane nisam nikad volio al' sam ih barem poštov'o, al je sinoć je i to izgubljeno. Prevelika količina ciganluka, čerga kakve nema ni u Rumuniji, siguran sam i zato mi je drago da su ispali. Provociraju, šetkaju oko sudije, ama svašta. Al' su ipak veliki tim (otkrivena Amerika) i samo zehra je falila da prođu Elf koji je po imenima ma, malo je reć duplo jači.

Kako bi bilo moćno da se poslije SP uveže i EP. San. Nije to daleko, al' treba prolit' hektolitre znoja protiv Francuske. Al' samo polako, da se odmore, smanje euforiju i da skuju plan kako nadigrat' moćne domaćine.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.