Safet Sušić - Pape

bparena
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bparena » 25 avg 2010, 09:03

slazem se da selektoru treba dati podrsku - ali ovo je katastrofa - svi ocekujemol neki preokret i da sve krene 1000 na sat. Ali ovo je grozno sta radi. Cuj Muratovic nije spreman jer igra vani u prosjecnoj ekipi. Pa znate dobro sta nam to iskustvo znaci. No necu selektora blatiti treba mu dati podrsku, ali nadam se da ce biti puno Kosevo i da ce imaati podrsku i da je nece iznevjeriti. Licno mislilm da je ovo sve blef i da se selektor kocka s kvalifikacijama sto ide u prilog onima koji su ga doveli i koji ne zele uspjeh reprezentacije. Volio bi da me razuvjeri a njih ozalosti i da se kvalifikujemo a ne da poslije kockanja citamo izgovore nije imo podrski i sl.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 25 avg 2010, 10:24

zalba se moze uloziti samo do nekog roka koji je davno prosao. a meni se cini da su neki is saveza najavljivali da ce se zaliti. zato se on nemoze kriviti.
To sam i ja htio pitati što se nisu žalili na tu odluku nije on napravio horor prekršaj i dobio crveni karton pa da 4 utakmice ne igra ali eto ovo pokazuje koliko je stalo ljudima u savezu a pogotovo onom kretenu Čolakoviću koji ponavlja od kako je došao na funkciju da nemaju navijači ništa protiv njega :D :o
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 25 avg 2010, 10:32

brazzo je napisao/la:
zalba se moze uloziti samo do nekog roka koji je davno prosao. a meni se cini da su neki is saveza najavljivali da ce se zaliti. zato se on nemoze kriviti.
To sam i ja htio pitati što se nisu žalili na tu odluku nije on napravio horor prekršaj i dobio crveni karton pa da 4 utakmice ne igra ali eto ovo pokazuje koliko je stalo ljudima u savezu a pogotovo onom kretenu Čolakoviću koji ponavlja od kako je došao na funkciju da nemaju navijači ništa protiv njega :D :o
nazalost, napravio je nesto gore od samog prekrsaja, vrijedjao je sudiju, a znamo da kako fifa i uefa stite sudije, bez obzira sto je bio upravu!!
Volim te Bosno!!!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 25 avg 2010, 11:03

xavi26 je napisao/la:
brazzo je napisao/la:
nazalost, napravio je nesto gore od samog prekrsaja, vrijedjao je sudiju, a znamo da kako fifa i uefa stite sudije, bez obzira sto je bio upravu!!
u pravu si, ove se desilo i Sribiji sa Antićem ista suspenzija 4 tekme za istu stvar ;) a koliko samo su te sudije griješile trebalo je ovu 2-cu nagraditi a debile u crnom uručiti doživotnu suspenziju.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 25 avg 2010, 11:17

spisak od 23 igraca je sasvim ok... nema se susicu sta zamjerit na tome.. pozvao je 3 nova igraca na pozicijama na kojima smo deficitarni... mozda je to trebao i ranije, ali ok.. nije ni sad kasno... kad je vec pozvao nove momke, morao je vala nekog i otpisat... rahimica nije mogao, jer bez njegovog iskustva u veznom redu ne funkcionise skoro nista (vidjeli smo kad nije igrao)... muratovic se ne moze poredit s rahimicem... ni izbliza... murat je uvijek davao 100%, ali on je svoj zenit presao puno prije nego je ozbiljnjije i zaigrao za repku, tako da je logican njegov izostanak..

mi ocigledno ocekujemo da susic stalno zove nove igrace, a da nikog ne izostavlja... tom logikom bi za godinu dana na okupljanju imao 50 igraca... kriticari po duznosti hoce da se zovu momci iz mlade, ali da ovih 20 postojecih uvijek bude tu, i uz to da je prva jedanaestorka fiksna... ne more to ni na FM-u

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 avg 2010, 11:24

@amho

Tako jednostavno i bez polemike si objasnio logiku iza ovog spiska, nazalost to ne skonta svako.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 25 avg 2010, 12:09

velez_mostar je napisao/la:Papak ce nam sjebat' dobru generaciju, ali nije to toliko kriminalno koliko je ono kad ga neko podrzava jer je nekad igrao za njihov klub, to je patetika nevidjena, koliko jadan moras biti da bi tako razmisljao, a pored toga jos sebi dozvolis luksuz da vrijedjas neke nase legende kako bi izbalansirao svoju sramotu.

Safet Susic ce nam upropastiti kvalifikacije, nema trenerske kvalitete, nema karizmu, nema autoritet, nema dovoljno dobar fond rijeci, mentalni sklop mu je jako ogranicen, provincijalizam se kod njega primjeti na svakom koraku, ima jos problem sa Savezom s kojim ne moze izaci na kraj, milion stvari idu u prilog mojoj konstataciji da smo pusha ove kvalifikacije, bez obzira sta ko mislio.

Navodno je izjavio kako ce na neki nacin izolirati igrace, pa zasto selektore ne das do znanja nekim balerinama da bolje trce, da ih malo nalozis kao sto je to Ciro radio, zasto ni dan danas nemas viziju idealne formacije za nasu repku, mozda misli da ima Dzeku i Ibisevica, pa ce sami nesto skrojiti, bez obzira sto mu se igraci sudaraju na terenu??
joj ovog selektora, haj molim te, banuj se sa foruma sam :lol:
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 25 avg 2010, 13:16

Da selektor ima mogucnost da pozove 100 igraca, neki bi ovdje nasli 101. i pitali zasto bas taj nije pozvan. Vama bi malo bilo i da imamo B , C i D reprezentaciju, koliko talenata imamo...

Kakvi bolan talenti a sa 20 i kusur igraju po ceskoj, poljskoj, slovackoj, austriji,hrvatskoj...Susic je pozvao najbolje sto imamo, (osim Berberovica) iu sad bas nema zamjerke na spisak. A ovi bunoze, vranjesi, sehici...bi se meni dobro nacekali i oderali guzove da zarade dres u Rep.BiH. Isto tako i Alispahic,Mahmutovic, Merzic, Haurdic,Ljevakovic...i ne znam vise ni ja koga ste sve pominjali po ovim forumima. Cu Vranjes A reprezentativac, a u k.urcevoj Zvezdi nema mjesta
FKS❤️1946

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 25 avg 2010, 14:53

djokica je napisao/la:Da selektor ima mogucnost da pozove 100 igraca, neki bi ovdje nasli 101. i pitali zasto bas taj nije pozvan. Vama bi malo bilo i da imamo B , C i D reprezentaciju, koliko talenata imamo...

Kakvi bolan talenti a sa 20 i kusur igraju po ceskoj, poljskoj, slovackoj, austriji,hrvatskoj...Susic je pozvao najbolje sto imamo, (osim Berberovica) iu sad bas nema zamjerke na spisak. A ovi bunoze, vranjesi, sehici...bi se meni dobro nacekali i oderali guzove da zarade dres u Rep.BiH. Isto tako i Alispahic,Mahmutovic, Merzic, Haurdic,Ljevakovic...i ne znam vise ni ja koga ste sve pominjali po ovim forumima. Cu Vranjes A reprezentativac, a u k.urcevoj Zvezdi nema mjesta
Vjerovatno zato sto u Zvezdi ima igraca na tim pozicijama koji su kvalitetniji,dok se mi u reprezentaciji vazda krpimo,a momak ce igrati Europa ligu,6 jakih utaakmica,dobar bio u mladoj,sasvim dosta razloga da se pozove...
Rotor Volgograd...

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 25 avg 2010, 15:09

demir44 je napisao/la:
djokica je napisao/la:Da selektor ima mogucnost da pozove 100 igraca, neki bi ovdje nasli 101. i pitali zasto bas taj nije pozvan. Vama bi malo bilo i da imamo B , C i D reprezentaciju, koliko talenata imamo...

Vjerovatno zato sto u Zvezdi ima igraca na tim pozicijama koji su kvalitetniji,dok se mi u reprezentaciji vazda krpimo,a momak ce igrati Europa ligu,6 jakih utaakmica,dobar bio u mladoj,sasvim dosta razloga da se pozove...
kako zvijezda procjenjuje igrace vidjeli smo sinoc onaj brazilac? clio ... momak je zvijer ziva......igrao u zvijezdi i otisao.....
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 25 avg 2010, 15:54

johnnyHZ je napisao/la:
demir44 je napisao/la:

kako zvijezda procjenjuje igrace vidjeli smo sinoc onaj brazilac? clio ... momak je zvijer ziva......igrao u zvijezdi i otisao.....
Da,da Cleo,momak igra strasnoooo...Dosta podsjeca na Millita!Prodali ga i to najljucem rivalu,msm stvarnoooo :roll:
Rotor Volgograd...

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 26 avg 2010, 00:36

Ovaj spisak je jos jedan dokaza da Papetu treba zabraniti da daje izjave. Kad vec cuti za vrijeme utakmica, na terenu, gdje se vjerovatno i najbolje osjeca, onda neka zacepi i kad ga bilo ko sta pita van terena, neka nesto nerazgovjetno promrmlja i neka se vadi na zauzetost. Ne mozes bolan reci "Nisam pozvao Muratovica zato jer nije standardan, pozivam samo standardne", i to ispod spiska na kojem je Rahimic koji igra duplo manje od Muratovica. Nije imao potrebe da prica, koji k...ima da se pravda koga je pozvao, a koga nije to je njegovo pravo da odluci. I sam ja bi pozvao Rahimica, a ne bi Muratovica iako je Muratovic svaku utakmicu u reprezentacijiji minimalno za jednu cetvrtinu ima vise pretrcanih km od Elvira. Medjutim, ono sto Elvir igra i ne trazi Bog zna kakvu pokretljivost, a ono sto bi Muratovic trebao odigrati bas zahtijeva maksimalno angazovanje tokom cijele utakmicu i Muratovic nije vise spreman to iznijeti...Ne vidim da je bilo ko drugi. Ovaj nije pozvao Alispahica sto me bas ono pravo zacudilo. Cini mi se da je Pape postao ono pravi shonjo, da ide linijom manjeg otpora, da ugodi masi...a ne zna jadan da mu nista ne vrijedi, naci ce oni nekog novog koga on nije pozvao... Masa je nakon jedne utakmice bila odusevljena nakim Lulicem, koji igra u nakom JB, nema to...stavljaju ga odmah u prvi sastav i bezbeli ocekuju da rasturi Francuze. Baz me zainteresova i odlucih da ostavim sve obaveze da ga pogledam, ama levatina ziva...pojma nema covjek, ako od onoga bude uspjesan igrac reprezentacije, ja cu zaigrati u Realu. Ova druga dvoica takodje su upitni, cuj nema mjesta u Zvezdi pa ga pozajmi napretku i Serifu, a kao trebao bi nas izvaditi. Ako od njega bude novi Gruic, bice puna kapa, mada sumnjam. Ovoga drugoga i nisam upratio nesto, hajde treba tespihati da makar on cemu valja...
Nadam se da je Pape sve dobro proracunao (mozda mu se od tih proracuna pogase neke svjecice u mozgu pa lupa ko maksim po diviziji kad adaje intervju), dakle nadamo se da je sve dobro proracunao i da cemo uspjesno zapoceti kvalifikacije te sa 4 boda iz dvije utakmice pokazati da se na nas i te kako treba racunati.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 26 avg 2010, 00:46

demir44 je napisao/la:

Ja, a vjerovatno Zvezda onda ima jace igrace i na pozicijama kao sto su lijevi bek, lijevi bocni, desni bocni, zadnji vezni...jedan Zvezda koja je isprasena iz kvalifikacija za ligu evrope, medju konkurentima kakav je jedan Serif, Hapoel, Young Boys, Brega i ostali k. palci...Dobro, nek ima, ali problem je sto ces ti doci sutra i yebat mater Susicu ako se na plasiramo na EP "jer imamo sjajnu generaciju". Tesko da ga vidim (nekoga) da kaze nesto kao boricemo se iz drugog plana, podrajemo Susica i reprezentativce, ali ako i ne uspiju necemo ih lincovati. Jok, to nadiglo rep...bi reko sve sami nam igraci iz Celzija, Arsenala, Barce i Reala...a ne iz Serifa, Young Bojsa, Sabriaskiraipapa i tome slicno.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 avg 2010, 01:58

Saban je napisao/la:Ovaj spisak je jos jedan dokaza da Papetu treba zabraniti da daje izjave. Kad vec cuti za vrijeme utakmica, na terenu, gdje se vjerovatno i najbolje osjeca, onda neka zacepi i kad ga bilo ko sta pita van terena, neka nesto nerazgovjetno promrmlja i neka se vadi na zauzetost. Ne mozes bolan reci "Nisam pozvao Muratovica zato jer nije standardan, pozivam samo standardne", i to ispod spiska na kojem je Rahimic koji igra duplo manje od Muratovica. Nije imao potrebe da prica, koji k...ima da se pravda koga je pozvao, a koga nije to je njegovo pravo da odluci. I sam ja bi pozvao Rahimica, a ne bi Muratovica iako je Muratovic svaku utakmicu u reprezentacijiji minimalno za jednu cetvrtinu ima vise pretrcanih km od Elvira. Medjutim, ono sto Elvir igra i ne trazi Bog zna kakvu pokretljivost, a ono sto bi Muratovic trebao odigrati bas zahtijeva maksimalno angazovanje tokom cijele utakmicu i Muratovic nije vise spreman to iznijeti...Ne vidim da je bilo ko drugi. Ovaj nije pozvao Alispahica sto me bas ono pravo zacudilo. Cini mi se da je Pape postao ono pravi shonjo, da ide linijom manjeg otpora, da ugodi masi...a ne zna jadan da mu nista ne vrijedi, naci ce oni nekog novog koga on nije pozvao... Masa je nakon jedne utakmice bila odusevljena nakim Lulicem, koji igra u nakom JB, nema to...stavljaju ga odmah u prvi sastav i bezbeli ocekuju da rasturi Francuze. Baz me zainteresova i odlucih da ostavim sve obaveze da ga pogledam, ama levatina ziva...pojma nema covjek, ako od onoga bude uspjesan igrac reprezentacije, ja cu zaigrati u Realu. Ova druga dvoica takodje su upitni, cuj nema mjesta u Zvezdi pa ga pozajmi napretku i Serifu, a kao trebao bi nas izvaditi. Ako od njega bude novi Gruic, bice puna kapa, mada sumnjam. Ovoga drugoga i nisam upratio nesto, hajde treba tespihati da makar on cemu valja...
Nadam se da je Pape sve dobro proracunao (mozda mu se od tih proracuna pogase neke svjecice u mozgu pa lupa ko maksim po diviziji kad adaje intervju), dakle nadamo se da je sve dobro proracunao i da cemo uspjesno zapoceti kvalifikacije te sa 4 boda iz dvije utakmice pokazati da se na nas i te kako treba racunati.
Kvalitetno receno, svaka cast!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 avg 2010, 10:31

Saban je napisao/la:Ovaj spisak je jos jedan dokaza da Papetu treba zabraniti da daje izjave. Kad vec cuti za vrijeme utakmica, na terenu, gdje se vjerovatno i najbolje osjeca, onda neka zacepi i kad ga bilo ko sta pita van terena, neka nesto nerazgovjetno promrmlja i neka se vadi na zauzetost. Ne mozes bolan reci "Nisam pozvao Muratovica zato jer nije standardan, pozivam samo standardne", i to ispod spiska na kojem je Rahimic koji igra duplo manje od Muratovica. Nije imao potrebe da prica, koji k...ima da se pravda koga je pozvao, a koga nije to je njegovo pravo da odluci. I sam ja bi pozvao Rahimica, a ne bi Muratovica iako je Muratovic svaku utakmicu u reprezentacijiji minimalno za jednu cetvrtinu ima vise pretrcanih km od Elvira. Medjutim, ono sto Elvir igra i ne trazi Bog zna kakvu pokretljivost, a ono sto bi Muratovic trebao odigrati bas zahtijeva maksimalno angazovanje tokom cijele utakmicu i Muratovic nije vise spreman to iznijeti...Ne vidim da je bilo ko drugi. Ovaj nije pozvao Alispahica sto me bas ono pravo zacudilo. Cini mi se da je Pape postao ono pravi shonjo, da ide linijom manjeg otpora, da ugodi masi...a ne zna jadan da mu nista ne vrijedi, naci ce oni nekog novog koga on nije pozvao... Masa je nakon jedne utakmice bila odusevljena nakim Lulicem, koji igra u nakom JB, nema to...stavljaju ga odmah u prvi sastav i bezbeli ocekuju da rasturi Francuze. Baz me zainteresova i odlucih da ostavim sve obaveze da ga pogledam, ama levatina ziva...pojma nema covjek, ako od onoga bude uspjesan igrac reprezentacije, ja cu zaigrati u Realu. Ova druga dvoica takodje su upitni, cuj nema mjesta u Zvezdi pa ga pozajmi napretku i Serifu, a kao trebao bi nas izvaditi. Ako od njega bude novi Gruic, bice puna kapa, mada sumnjam. Ovoga drugoga i nisam upratio nesto, hajde treba tespihati da makar on cemu valja...
papeta treba potjerat iz repke taj covjek nema ama bas nista sto treba imatr jedan trener ...pocev od onog najvaznijeg a to je 'uvid u moderan fudbal i sha i kako se moze igrat a kako ne...a za senada lulica mojne kakit svega ti...da je odigrao dobro nije,a da je bio katastrofa nije ni to...moze dobit prolaznu ocjenu i nista vise od toga..da je on neka superzvijezda nije ali boljeg trenutno nemamo ,ako nista sredina ce biti poketljivija i brze ce se zatvarat prostor nakon izgubljene lopte..kad bi kojim slucajem uspio zabit gol francuzima ja ti obecavam da ces i ti i tebi slicni ga na sav glas hvalit,te super igrac ne pravo pojacanje te ovo te ono...a vranjes,hm da mi je samo znati po cemu je on zasluzio da se nadze tu...hej ljudi hoce na euro a u repci nam igraci iz moldavske lige...oooooj robijo...vjeruj mi da pape nije nista proracunao jer taj covjek nezna ni na koliko je mjesta supalj...

ps.velez mostar jarane ti si lulica hvalio na sav glas prosle sedmice...odkud sad odjednom da mijenjas pricu,,,

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 26 avg 2010, 10:50

zamolio bih par forumasa da se prijave za mjesto selektroa BiH :lol: :lol: :lol: , djecaci nije za vas uredu da vi tako balavi komentarisete najboljeg igraca BiH svih vremena
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 26 avg 2010, 11:01

Najboljeg igrača, a najgoreg trenera BiH svih vremena.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 avg 2010, 11:05

a vranjes,hm da mi je samo znati po cemu je on zasluzio da se nadze tu...hej ljudi hoce na euro a u repci nam igraci iz moldavske lige...oooooj robijo.
Taj Sheriff ti je organizovaniji i vjerovatno i kvalitetniji od bilo koje ekipe sa prostora ex-yugoslavije.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 avg 2010, 11:09

gruezi je napisao/la:ps.velez mostar jarane ti si lulica hvalio na sav glas prosle sedmice...odkud sad odjednom da mijenjas pricu,,,
I meni je to čudno. Vjerovatno nije ni pročitao šta je @Saban napisao o Luliću.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 26 avg 2010, 11:10

Dylan Dog je napisao/la:
a vranjes,hm da mi je samo znati po cemu je on zasluzio da se nadze tu...hej ljudi hoce na euro a u repci nam igraci iz moldavske lige...oooooj robijo.
Taj Sheriff ti je organizovaniji i vjerovatno i kvalitetniji od bilo koje ekipe sa prostora ex-yugoslavije.
upravo tako..zasto je Lulic dobio poziv??zbog jedne utakmice,zar ne???? i njegova ekipa ispade sinoc kao i Sheriff..treba dati momcima sansu,pa CEMO da vidimo :D :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.