Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Nerminovic
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Nerminovic » 20 jan 2015, 12:50

Neandertalac je napisao/la:Ukratko neke od psihickih; nagle promijene raspolozenja, razdrazljivost, agresivnost, Gubitak samopouzdanja, To su neke osnovne za pocetak, one koje ce se pojaviti medju prvima. Fizicke, ginekomastija, akne, gubitak kose, maljavost.
Ove se nuspojave javljaju vrlo rano i lako ih je detektovati.
Dalje koristenje moze da dovede do ; impotencije, sexualne disfuncije, poremecaja u krvnom pritisku, oboljenja jetre, bubrega, povecanju prostate, zastavljanju prirodnog muskog hormona, poremacuju kardiovaskularnog sistema, ostecenjima zglobova i vezivnog tkiva, itd...
Neke od tezih su pojava tumora i raka fizicki, i samoubistva psihicki.

Morate shavtiti jednu stvar da sportisti i konumenti istih, to cine u KONTORLISANOM okruzenju sa strucnim i kompetentnim osobama. Neka vam oni ne budu primjer za ove stvari, unisticete se sebi zivote, bar su velike sanse za to.
da ti je ovo bio prvi post ne bi bilo ikakvi problema, ovako ti mogu reci dobar post i sve si fino objasnio ;-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 jan 2015, 12:52

Samir1989 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Nekada prije sam ovde pisao o freeleticsu, cak sam i temu napravio, ali mi je neki od moderatora obrisao. Ne znam koliko je vas culo za isti i koliko vas je probalo ovaj trening, a ja ga praktikujem vec 5-6 mj.
Evo jedna vjezba pa ako nadjete vremena uradite.

Venus
4 Rounds Round 1-4
Pushups 50
Jackknives 20
Deep Squats 50

Moje najbolje vrijeme za sada je 39 min.

Edit-Samir1989@ Onda ne nagovar druge da uzimaju, razmisli malo. Evo ovo je za tebe, ako vjezbas tako kako si rekao. Probaj tatino vrijeme da pobijedis :D
Challenge accepted,samo pojasni,50 sklekova u jednoj seriji?
Ne. Cilj je da odradis sa sto kracim pauzama. I ovi freeletics sklekovi su malo modificirani, ali ti radi kako god zelis. Sada cu poslati drugu poruku da postavi kompletan trening, tamo imaju sva objasnjenja.

Hajde super, taman i meni treba miotivacije, skidaju se kile, a i cigare sam bacio.

Edit, Nerminovic@ Da sam ovako napisao prvi put ti bi ga vjerovatno ovlas procitao, a izgleda zastrasujuce, zar ne? Ovako sam ti bar jasno stavio do znanja i skrenuo paznju.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jan 2015, 18:09

Nerminovic ti si bio fudbaler koliko se sjecam. Sta ti se desilo, da si se odrekao zdravog sporta i presao u destruktivnu namjeru da bi promjenio izgled?

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 20 jan 2015, 19:03

Idol mu Tim Wiese :salut: :urnebes:
FORZA MARŠAL !!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jan 2015, 21:29

Jeli iko ovdje trenirao snagu misica, to jest radio 4-6 serija po 3-5 rep, 95% RM, sa pauzama izmedju 3-5 minute?

Racunam rast snage po 2,5 kg u roku od 60 dana. Da li je neko imao ovaki rast. U pitanju su velike vjezbe bench i squat preko 100 kg.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 jan 2015, 21:50

samoposmatram je napisao/la:Jeli iko ovdje trenirao snagu misica, to jest radio 4-6 serija po 3-5 rep, 95% RM, sa pauzama izmedju 3-5 minute?

Racunam rast snage po 2,5 kg u roku od 60 dana. Da li je neko imao ovaki rast. U pitanju su velike vjezbe bench i squat preko 100 kg.
Nema sanse da sa 95% Rm-a radis serije, jos cak petice. Moguce uz doziranje ali to onda nije taj sistem. Morate shvatiti jednu stvar. Ako negdje procitate neki format treninga, to ne znaci da taj trening valja za vas razvoj i da je adekvatan vasoj trenutnoj fizickoj spremi, i jos vaznije, da li ostale stvari , ishrana i odmor prate intenzitet vasih treninga.
Inace, ja bih ti savjetovao da obratis paznju na negativni dio ponavljanja koji je u mnogo vecem procentu zasluzan za razvoj snage od pozitivnog.

UPRAVA NAPOLJE!

Nerminovic
Kontakt:

Teretana

Post Postao/la Nerminovic » 20 jan 2015, 22:01

samoposmatram je napisao/la:Jeli iko ovdje trenirao snagu misica, to jest radio 4-6 serija po 3-5 rep, 95% RM, sa pauzama izmedju 3-5 minute?

Trenutno ovako treniram...deadlift, squat, bench press i overhead press. Powerlifting stil.

BackSpace United

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jan 2015, 22:51

Negative radim u vjezbama koje su povoljne. Velik je rizik za ozljedu u velikim vjezbama. Ovo radim jednom sedmicno jednu vijezbu poslije treninga, za snagu, ne za rast.

Nerminovic koliki rast u kilazi imas u datom periodu?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jan 2015, 22:53

Zavisi kolika je stamina u osobi, ali se krece izmedju 85 i 95 % RM.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jan 2015, 22:56

Sa kilazom mislim na tegove ne na licnu kilazu. Da nebude zabune.

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 20 jan 2015, 23:28

Pitanje za vas koji radite sklekove
Koliko ste max uradili u toku dana i vama omiljena i koja vam je najteža varijacija?

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 21 jan 2015, 11:15

samoposmatram je napisao/la:Negative radim u vjezbama koje su povoljne. Velik je rizik za ozljedu u velikim vjezbama. Ovo radim jednom sedmicno jednu vijezbu poslije treninga, za snagu, ne za rast.

Nerminovic koliki rast u kilazi imas u datom periodu?
Stamina zavisi kako, koliko i sta sam jeo tokom dana. Osjecam se najbolje kad jedem 3 jela prije treninga. Prije nego sto sam napustio fudbal smo radili eksplozivni trening i zato sam navikao trenirati ovom stilu. Mjesec dana ovako treniram, 4 serije po 3-5 rep i svaku sedmicu probati napraviti novi personal record. Napr. deadlift sam mogao 105 kg po 10-12 rep ali otkad sam poceo ovaj stil mogu 115 kg 3-5 rep. Bench press i overhead press ide naprijed ali sam najvise pojacao deadlift. Squat me yebe jer sam imao probelma sa prepone kad sam igrao fudbal i zato ne mogu nikako da pojacam kilazu. Probao sam sinoc 130 kg deadlift jednom i dobro sam se osjecao, jedino sto sam malo sporo digao ali to ce doci sa vremenom. Personal record je jedna stvar, kad radim po 3-5 rep mogu sad 115 kg bez problema znaci pozitivno. :mrgreen:

Mjesec dana jos i onda se vratit na standardni program, malo mi dosadilo. :shifty:

BackSpace United

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 21 jan 2015, 11:42

hodža je napisao/la:Idol mu Tim Wiese :salut: :urnebes:
a ti ko da nikad cuo za sea. jel te barem stid

:lolno:

BackSpace United

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 21 jan 2015, 20:46

Momciluko, ne moze jedan pocetnik u istu recenicu sa Rusiocem ;) :mrgreen:

Za sad je Wiese tvoj nivo...ako se budes trudio bice nesto od tebe ;)
FORZA MARŠAL !!!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 21 jan 2015, 22:52

hodža je napisao/la:Momciluko, ne moze jedan pocetnik u istu recenicu sa Rusiocem ;) :mrgreen:

Za sad je Wiese tvoj nivo...ako se budes trudio bice nesto od tebe ;)
Hahahaha, samo kažu da je Wiese na steroidima :stop:

Seo je all natural :mrgreen: :kafa:

BackSpace United

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 23 jan 2015, 19:30

Aphrodite

5 Rounds Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Round 5
Burpees 50 40 30 20 10
Squats 50 40 30 20 10
Situps 50 40 30 20 10

Odradjeno prije dva dana. Vrijeme, skromnih 49 min.
Napomena da sam sa ovim programom zapoceo poslije nove godine nakon dva mjeseca fizicke neaktivnosti zbog povrede ledja. U tom periodu sam nabacio previse nepotrebnih kila, pa to sada izgleda ovako
; 193 cm ... 135 kg .
Cilj mi je nekih dvadesetak kila manje u naredna cetiri mjeseca. Pored bitke sa kilazom, uporedo ide antinikotin kampanja, zvanicno nepusac vise od dvadeset dana( bravo ja) :D

Samir1989@ Sta bi sine, ti onu prvu vjezbu pet dana radis, a ja te smatrao za ozbiljnog, pOjakog momka ;)

UPRAVA NAPOLJE!

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 23 jan 2015, 20:00

Neandertalac je napisao/la:Aphrodite

5 Rounds Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Round 5
Burpees 50 40 30 20 10
Squats 50 40 30 20 10
Situps 50 40 30 20 10

Odradjeno prije dva dana. Vrijeme, skromnih 49 min.
Napomena da sam sa ovim programom zapoceo poslije nove godine nakon dva mjeseca fizicke neaktivnosti zbog povrede ledja. U tom periodu sam nabacio previse nepotrebnih kila, pa to sada izgleda ovako
; 193 cm ... 135 kg .
Cilj mi je nekih dvadesetak kila manje u naredna cetiri mjeseca. Pored bitke sa kilazom, uporedo ide antinikotin kampanja, zvanicno nepusac vise od dvadeset dana( bravo ja) :D

Samir1989@ Sta bi sine, ti onu prvu vjezbu pet dana radis, a ja te smatrao za ozbiljnog, pOjakog momka ;)
Pa ti reče da će ti drug objavit program, i ja čekam da objavi i ništa.Al eto u nedelju ću odradit ako su samo one 3 vježbe pa objavim vrijeme. Zadnja 3 treninga testiram piramidalni način i Boga mi nije šala.Al eto u nedelju objavim svoje vrijeme.Pitanje:Jel mogu recimo 200 sklekova prvo pa 200 čučnjeva pa onda one trbušne?
A ovo gore što si odradio jedini problem bi mi burpees predstavljali problem jer sam teški tuberan xD Ja sam danas uspio za 59 minuta 690 sklekova sat i 7 minuta odradio i još 100 čučnjeva i 100 podizanja na prste za listove.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jan 2015, 21:46

Drug je malo zakasnio i izvinjava se :mrgreen:

Freeletics Cardio Strength Guide

http://snack.to/b7t94pkz" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 23 jan 2015, 23:21

danas trenirao noge. nesko me koljeno yebe. :x :x

BackSpace United

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 jan 2015, 07:12

Virtu4l je napisao/la:Drug je malo zakasnio i izvinjava se :mrgreen:

Freeletics Cardio Strength Guide

http://snack.to/b7t94pkz" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala Virtu legendo !

Evo programa, tu sve pise, vjezbe, savjeti, pojasnjenja, pa se pronadjite.
Samir1989@ Nije tako koncipirano kako ti volis da radis, ali hej, ako tebi odgovara, samo naprijed. I samo da napomenem da je ovaj program nesto najteze i najzahtjevnije sto ste probali do sada. Potrebna je nevjerovatna volja da se izdrzi u ritmu koji je sve tezi i tezi svake sedmice, ali nagrada je zagarantovana. Znaci , nakon osam sedmica poboljsanja u snazi, izgledu, samopouzdanju, biti ce impresivna.
Naravno ishrana mora da prati svaku fizicku aktivnost pa tako i ovu. Nista pretjerano, to mogu napisati nekada drugi put ako bude zainteresovanih.
:opaopa:

UPRAVA NAPOLJE!

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.