Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Denchi
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Denchi » 08 dec 2020, 05:45

mrAdislic je napisao/la:
08 dec 2020, 01:31
Terimova cvrsta ruka bi tamam dobro dosla nasim igracima. Neki red da uvede i da ih postroji.

Samo sto je i Terim u godinama kao i Bajevic pa da nije ispuhao i on vise.

Ili kad bi bio narednih godinama uz nekog asistenta naseg koji ce u buducnosti nastavit vodit po tome sistemu.
Terima je pregazilo vrijeme, tek on je kolosalna fula na ovu ekipu, lik koji misli da se samarom lijeci nezalaganje

U 21. Stoljecu, treninga sa gpsom,dronovima,nutricionistima itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 dec 2020, 05:55

rishovski je napisao/la:
08 dec 2020, 01:30
Nece ovdje pojedini nikad skontat a ni oni u savezu,nije vazno ni ime,ni iskustvo,ni kakav si igrac bio... Vazno je da imas ono nesto u glavi sto se zove mozak,da znas skontat da je 2020 godina,da razumijes fudbal kakav je sad,da ne zivis u proslosti kad si ti bio igrač,nevazno da li je to bilo za vrijeme Jugoslavije,Bosne,Hrvatske,Srbije... Da od prvog sastanka s tim igracima jasno i glasno kazes ko je autoritet... Prvi spisak igraca koji kao selektor napravis,mora da bude iskljucivo tvoj,a ne nekog ko sjedi u savezu ili nekog menadzera... A nas najveci problem je sto nasi igraci u svojim klubovima u vecini slucajeva ne igraju,u takvoj situaciji nama pomoc ne moze ni jedan selektor... Kad nam prvih 11 bude igralo standardno u klubovima iz kola u kolo,mozemo se necemu nadat... To je u sustini i bio faktor zbog kojeg smo otisli u Brazil,vecina je igrala u klubovima i onda dodje i rezultat u reprezentaciji... Nije njih Sušić nafuro ili sto je kao imao neko znanje u odnosu na sve ostale selektore,nije ih Sušić naučio ništa novo,to su pobogu bili profesionalci, ali su igrali redovno u klubu... I kad bude ponovo tako,bice nevazno ko je selektor,otici cemo na prvenstvo...
Posebno kad pravis spisak za 2-3 tekme

Tad je najbitnije da zovnes samo igrace u formi koji zabijaju, asisitiraju, sve im ide i da ih poredas sto slicnije kao u klubu...to je sva pamet...

Takodje klub je nebitan u ovoj prici, i najbolji golman moze primiti gol od dosta losijeg igraca ako ovaj ima samopouzdanje da mu sutira jako i iznenada...posebno ako je nepoznat igrac pa se to i ne ocekuje...

Ako uradis to, i na terenu imas sve takve tvoje sanse za pobjedu su podignute koliko je moguce u tom trenutku...

Pozivanjem tribinasa i klupasa je bukvalno suprotno od toga i cinis uslugu klubu tog igraca jer ga vracas u formu gratis za taj klub a ne placa te savez za to glupko....

Kad ides na takmicenje je druga prica, tu mozes birati i selektovati i imas pripreme, prijateljske itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 dec 2020, 06:02

Prvi selektor koji postavi igrace na prirodne pozicije ce imati vec prednost koju prosli nisu imali.
Sta znaci biti redovan na terenu nam je upravo begovic pokazao. Sasvim drugi golman kad brani a drugi kad grije klupu.
Uz to kolasinac i krunic moraju naci klub gdje igraju. Slucaj besic treba da sluzi ostalima sta znaci ako sjedis na klupi/tribini. Tako treba sa svima raditi. Naravno druga je stvar kad dzeko i pjana u cityu i barceloni sjede a drugo kad besic u evertonu na tribinama bude. Ova prva dvojca ipak imaju koliko toliko minuta.
To je vec pola posla odraditog.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 dec 2020, 06:23

Maestro je napisao/la:
08 dec 2020, 06:02
Prvi selektor koji postavi igrace na prirodne pozicije ce imati vec prednost koju prosli nisu imali.
Sta znaci biti redovan na terenu nam je upravo begovic pokazao. Sasvim drugi golman kad brani a drugi kad grije klupu.
Uz to kolasinac i krunic moraju naci klub gdje igraju. Slucaj besic treba da sluzi ostalima sta znaci ako sjedis na klupi/tribini. Tako treba sa svima raditi. Naravno druga je stvar kad dzeko i pjana u cityu i barceloni sjede a drugo kad besic u evertonu na tribinama bude. Ova prva dvojca ipak imaju koliko toliko minuta.
Ne slazem se, to se posebno odnosi na bolje igrace, bas kao sto smo vidjeli na primjeru Begovica

Ko igra redovno zoves ga, inace ne, kako god se zvao, sta god da je uradio prije, treba biti dosljedan...

Zbog te politike fudbaleri iz drugih zemalja cesto odu i u manji klub za redovan fudbal da bi igrali u repci....

Kod nas se to ne desava nikad, direktno na primjeru Besica, koji bira apsolutno pauzu od fudbala svakog zarad love....

Nista mi nemamo od tog da igrac van forme uzima mjesto igracu u formi...cilj je pobjeda repke, nije cilj vracanje forme pojedinim igracima

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 dec 2020, 07:24

Denchi je napisao/la:
08 dec 2020, 06:23
Maestro je napisao/la:
Ne slazem se, to se posebno odnosi na bolje igrace, bas kao sto smo vidjeli na primjeru Begovica

Ko igra redovno zoves ga, inace ne, kako god se zvao, sta god da je uradio prije, treba biti dosljedan...

Zbog te politike fudbaleri iz drugih zemalja cesto odu i u manji klub za redovan fudbal da bi igrali u repci....

Kod nas se to ne desava nikad, direktno na primjeru Besica, koji bira apsolutno pauzu od fudbala svakog zarad love....

Nista mi nemamo od tog da igrac van forme uzima mjesto igracu u formi...cilj je pobjeda repke, nije cilj vracanje forme pojedinim igracima
Pa upravo sam to rekao da igrac koji ne igra odnosno koji sjedi na tribinama nebi trebao dobiti poziv. Primjer besic zadnja dva okupljanja.
Uz to sam naveo primjer begovica koji je odma drugaciji golman kad brani nego kad sjedina klupi. Slazemo se mi sto se toga tice samo nismo se razumjeli tacno.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 dec 2020, 07:32

Maestro je napisao/la:
08 dec 2020, 07:24
Denchi je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

Pa upravo sam to rekao da igrac koji ne igra odnosno koji sjedi na tribinama nebi trebao dobiti poziv. Primjer besic zadnja dva okupljanja.
Uz to sam naveo primjer begovica koji je odma drugaciji golman kad brani nego kad sjedina klupi. Slazemo se mi sto se toga tice samo nismo se razumjeli tacno.
Reagovao sam na izuzetke dzeko i pjanic

Ne treba biti izuzetaka

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 dec 2020, 07:37

Denchi je napisao/la:
08 dec 2020, 07:32
Maestro je napisao/la:
08 dec 2020, 07:24
Denchi je napisao/la:

Reagovao sam na izuzetke dzeko i pjanic

Ne treba biti izuzetaka
To sam vise mislio u smislu da pjanic sad sjedi na klupi ali ipak ima tu minutazu koja je i takva veca nego minutaza besica u zadnje 2-3 godine. Naravno da svaki igrac koji mjesecima minute ne igra nema pravo na poziv.
Zato bi krunic i kolasinac trebali vec na zimu traziti ekipu gdje ce vise igrati. Krunic je barem u ekipi koliko toliko ali kolasinac samo euro ligu igra. A to je realno malo.

Tuta Petrov

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 08 dec 2020, 10:10

Uglavnom se tu vrte isti kandidati, sada samo nema Rajevca i Okuke, pridošli su ovaj "bugar" i Jakirević, tu je Amar i Husref, iskočio je Jović i Krstajić. Vaha pametuje kao i uvjek, a otisao u Dinamo i znamo kako je zavrsilo. Nek bude neko domaći, a sve ovo sa strane , trenere u pokušaju ja bih otkačio al sreća pa se nepitam...
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 08 dec 2020, 10:39

Opet ponavljam najbolje opcija Srecko Katanec
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 08 dec 2020, 11:30

GOAT je napisao/la:
08 dec 2020, 01:11
Pozitivanstav je napisao/la:
07 dec 2020, 15:14
Amar Osim,podrska.
Ne moze Zelju voditi.
A moze ovaj Bugarin,Rumun,sta je vec?
Zasto Osim ,Musemic i sl ne bi mogli?
Treba ljudima dat priliku.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 08 dec 2020, 11:40

08 dec 2020, 11:30
GOAT je napisao/la:
07 dec 2020, 15:14
Amar Osim,podrska.
Ne moze Zelju voditi.
Vala iskreno kada je mogao dobiti Baždarević, Bajević i Prosinečki šansu, zašto ne dati priliku jednom od njih dvojice, mislim na Husrefa i Amara..
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 dec 2020, 11:42

Jeste, Osim ili Musemić i igrači iz BHPL.
Pa onda ide ona - ionako nemamo rezultate, treba dat šansu domaćim snagama. :D

Svo vrijeme se reprezentacija ruši, da bi se napravio teren za takve argumente. Klasična domaća politika - upropasti sve, pa stavi još gore ljude da nas "vade".

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 08 dec 2020, 11:53

mimmo79 je napisao/la:
08 dec 2020, 11:40
08 dec 2020, 11:30
GOAT je napisao/la:

Ne moze Zelju voditi.
Vala iskreno kada je mogao dobiti Baždarević, Bajević i Prosinečki šansu, zašto ne dati priliku jednom od njih dvojice, mislim na Husrefa i Amara..
Ma da su im konkurencija neka top trenerska imena,jbg onda bi bilo drugacije.
Al ajde eto,mi smo cudaci,dovest cemo nekog brlju koji je radio u Zanzibaru a necemo dat priliku nasim.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 08 dec 2020, 12:44

DrFilgud je napisao/la:
08 dec 2020, 11:42
Jeste, Osim ili Musemić i igrači iz BHPL.
Pa onda ide ona - ionako nemamo rezultate, treba dat šansu domaćim snagama. :D

Svo vrijeme se reprezentacija ruši, da bi se napravio teren za takve argumente. Klasična domaća politika - upropasti sve, pa stavi još gore ljude da nas "vade".
Onaj tko nije skuzio ove nase mahalase iz Premier Lige i njihove igre taj je lud . Mučki tjeraju vodu na Mlin samo iz tog razloga, boli njih ona stvar za Uspjehom Repke.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 dec 2020, 13:35

Mislim da imamo samo dvije opcije, bar tako ja razmisljam.

Prva opcija je, ukoliko ostaje postojeci kadar, dovesti za selektora nekog nebitnog trenera. Ukoliko dovedemo neku bivsu legendu, potrošićemo mu ime i pogaziti ga do kraja. Mi SP viditi necemo ko god dođe.

Druga opcija je, apsolutna smjena generacije, podmlađivanje i stvaranje generacije za buducnost. U ovom slucaju dovesti dobrog strucnjaka i dati mu ugovor na duzi period.

Sve drugo je bar po mom nekom misljenju je paćenje.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 dec 2020, 14:06

Ja jedino vidim Marinovica kao adekvatnog za ovaj posao sve ostalo je lutrija...

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 08 dec 2020, 14:09

Katanec, Kodro ili Marinovic.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 dec 2020, 14:09

Sindikat12 je napisao/la:
08 dec 2020, 14:06
Ja jedino vidim Marinovica kao adekvatnog za ovaj posao sve ostalo je lutrija...
Vinko je neozbiljan trener kojem se Emir Hadzic mijesa u posao. U21 igrala bunker igru, dolazi Starcevic u21 igra kao Real Madrid.

Ne razumijem opsesiju za ovim trenerom?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 dec 2020, 14:12

Jedna dobra utakmica i Starcevic neki trener. :rol:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 dec 2020, 14:19

Ne, ali Vinko nije ni regionalni trener. Nek se drzi fks i svi zadovoljni.

Uostalom, ima roster koja je 3X jaca od svih konkurenta i opet X-eve izvlaci kao iz kaputa.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 22 gosta.