Rekord nam je 920bodova po FIFA.. zelja mi je da to ove godine prebacimo

Hocemo 1000+ !!! Hocemo 1000+ !!! Hocemo 1000+ !!!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
moze Brazil kada ne igra kvalifikacije. A sto nismo dogovorili 26 utakmicu, pitaj savez no sto se mene tice, mozda je i bolje jer evo u junu smo dogovorili protiv Omana sto ce sigurno uticati na nas FIFA ranking negativno cak i usljed pobjede...Bistrik je napisao/la:zašto naši nisu ugovorili utakmicu poslije Grka 26.03.? vidim mnoge reprezentacije če igrati dvije utakmice... brazil 3
naveo sam brazil jer oni igraju najvise utakmica a mi smo mogli odigrati utakmicu protiv nekoga iz europe koje slobodan....AnelZ je napisao/la:moze Brazil kada ne igra kvalifikacije. A sto nismo dogovorili 26 utakmicu, pitaj savez no sto se mene tice, mozda je i bolje jer evo u junu smo dogovorili protiv Omana sto ce sigurno uticati na nas FIFA ranking negativno cak i usljed pobjede...Bistrik je napisao/la:zašto naši nisu ugovorili utakmicu poslije Grka 26.03.? vidim mnoge reprezentacije če igrati dvije utakmice... brazil 3
E je li sad realno govoriti o onom velikom skoku u maju i junu, o kojem si pričao?AnelZ je napisao/la:Jeste da jos nista nije sigurno jer ima jos mnogo utakmica da se igra u utorak + drugi kontinenti, no prema nekim predvidjanjima napredovat cemo za neke svega 2. pozicije i biti 21. na FIFA rang listi. Grčka će pasti najvjerovatnije za cak 4 pozicije na 16., dok Kolumbija ima nevjerovatnu šansu da bude 4., a Hrvatska 5. sto znaci da bi napredovali za 4 pozicije! Portugal bi bio sesti, Engleska sedma, Urugvaj osmi, Italija deveta a Holandija deseta. Danska moze doci do 18. pozicije (+7), Meksiko 11. (+4), a Urugvaj ako odigra dobro moze napredovati na 8. poziciju (+8).
OVO JE SVE PREELIMINARNO, bazirano na pukom predvidjanju rezultata utakmica koje jos nisu zavrsene/odigrane. FIFA rang lista ce se koristiti u barazu, te prilikom formiranja prve jakosne grupe za SP, druge grupe na SP se formiraju prema tome kontinentima, bez uzimanja u obzir ranking. UEFA ranking ce se koristiti za formiranje kvalifikacionih grupa za EURO 2016.
Da, dobro si me napomenuoarmin je napisao/la:E je li sad realno govoriti o onom velikom skoku u maju i junu, o kojem si pričao?
ja nerazumijem ako mozes da mi objasnis zasto cemo izubiti 35 bodova zbog omana. zaista neznamAnelZ je napisao/la:Da, dobro si me napomenuoarmin je napisao/la:E je li sad realno govoriti o onom velikom skoku u maju i junu, o kojem si pričao?
Naime, kada se bude izdavala sa aprilska rang lista (11.4.) i majska (09.5.) imat cemo 896 poena, dok u junskoj (06.6.) pred samu utakmicu protiv Latvija imat cemo 1009! poena, veoma nagli skok od 113 poena sto je veoma puno. Kada bi sada imali toliko poena, bili bi 14. na FIFA rang listi, 9. u Evropi (trenutno smo 14.).
Ali vec na julskoj list ako ostvarimo pobjede nad Latvijom i Omanom (sto ocekujem) imat cemo 975 poena, prvenstveno zbog ove prijateljske protiv Omana, da nje nema, tj. da igramo samo protiv Latvije i pobjedimo imali bi 1010 poena sto pokazuje da ce nam ta prijateljska oduzeti cak 35 poena. No eto, ako savez zaradi moci cu halaliti te poene
Jer je prijateljska utakmica protiv reprezentacije koja se nalazi oko 100 mjesta na rang listi. To je skraceno objasnjenje.Bistrik je napisao/la:ja nerazumijem ako mozes da mi objasnis zasto cemo izubiti 35 bodova zbog omana. zaista neznam
hvala na objasnjenju sada znam kako se to racunaAnelZ je napisao/la:Jer je prijateljska utakmica protiv reprezentacije koja se nalazi oko 100 mjesta na rang listi. To je skraceno objasnjenje.Bistrik je napisao/la:ja nerazumijem ako mozes da mi objasnis zasto cemo izubiti 35 bodova zbog omana. zaista neznam
Naime, prijateljske utakmice vrijede 250% manje nego kvalifikacijske utakmice. To znaci da ce pobjeda protiv Omana u toj prijateljskoj donijeti svega 279 poena (npr. pobjeda protiv Lihteštajna u kvalifikacijama koji je tek 150. vrijedi 375 poena). E onda te bodove dodas na onaj iznos koji si do sada zaradio u proteklih 12 mjeseci, ali umjesto sto dobijas prosjek tasko sto dijelis sa 9 utakmica, ti moras podjeliti sa 10 iz cega proizlazi da ovih 280 poena nisu dovoljni da opravdaju tu jednu utakmicu.
Prije utakmice sa Omanom (ali poslije Latvije koju sam uzeo da će biti na 100. poziciji):
Ukupno poena u proteklih 12 mjeseci - 5940,50
Broj utakmica - 9
5940,50/9 = 660 poena u prosjeku u proteklih 12 mjeseci
Poslije utakmice sa Omanom (idem od pretpostavke da ce biti na 100. poziciji):
Ukupno poena u proteklih 12 mjeseci - 6219,50
Broj utakmica - 10
6219,50/10 = 622 poena poena u prosjeku u proteklih 12 mjeseci (za 38 manje nego bez te utakmice)
Polahko, ne mozes to tek tako izracunati lahko. Imace neke reprezentacije po 3 ili mozda cak i 4 utakmice dok mi odigramo tu sa omanom tako da mnoge repke mogu dobit ili izgubit jos raznih poena, tako da jos ne mozemo o tome pricati, barem mislim da ti ne moze niko tacno reci.grgr je napisao/la:Ja sam totalno zbunjen pa na kojoj bi bili pozicij nakon prijateljske sa omanom ? XD
Nije tabela nije smjesna. Ovo gore sto je neko postavio gdje smo mi deveti je UEFA ranking koji je tacan i koji ce se koristiti za formiranje kvalifikacijskih grupa za EURO 2016. Što se tice FIFA ranking, tu si upravo, izlazi 11 aprila nova gdje cemo biti najvjerovatnije biti 18/19 ili 13-14 u Evropi i ona se koristi za formiranje prve jakosne skupine na SP.Saurman je napisao/la:Ova gore tabela je smiješna.FIFA će objaviti novi poredak 11 Aprila.
Trenutno korisnika/ca: Kaunas, pintol_TM87 i 21 gost.