Hrvatska kosarkaska reprezentacija

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Hrvatska kosarkaska reprezentacija

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2016, 09:57

Dražena
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jan 2016, 10:45

DANTES je napisao/la:Dražena

nije kosarka samo nba ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2016, 11:13

lumani je napisao/la:

nije kosarka samo nba ;)
Lijepo sam napisao Nba. U toj sferi peja je bolji. U ostalim nije
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jan 2016, 14:46

DANTES je napisao/la:
lumani je napisao/la:

nije kosarka samo nba ;)
Lijepo sam napisao Nba. U toj sferi peja je bolji. U ostalim nije

jeste ali nije deset puta,drazen je za samo 4 sezone imao jednu trecu petorku lige,to nije mala stvar,osobito za evropljjanina

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2016, 14:51

Stojaković je bio All Star igrač, jedan od najboljih tricaša ikada
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jan 2016, 15:02

DANTES je napisao/la:Stojaković je bio All Star igrač, jedan od najboljih tricaša ikada

isto kao i petrović,koji je u 4. sezoni dosao do 3. petorke lige,sto je veci uspjeh nego biti na all star tekmi

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2016, 17:03

filip13 je napisao/la:isto kao i petrović,koji je u 4. sezoni dosao do 3. petorke lige,sto je veci uspjeh nego biti na all star tekmi

Stojaković je bio u 2. petorci lige, što je veći uspeh nego biti u 3. petorci lige.

Veruj mi.

;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jan 2016, 22:36

MaGiCa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:isto kao i petrović,koji je u 4. sezoni dosao do 3. petorke lige,sto je veci uspjeh nego biti na all star tekmi

Stojaković je bio u 2. petorci lige, što je veći uspeh nego biti u 3. petorci lige.

Veruj mi.

;)

zar sam rekao da nije?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 24 jan 2016, 23:27

lumani je napisao/la:
nije kosarka samo nba ;)
NBA je deset razina iznad svega ostalog.

Izbori :kafa:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 jan 2016, 23:36

Jakosne skupine za olimpijske košarkaške kvalifikacije (ždrijeb je u utorak u 18:30h):
1) Francuska, Srbija, Grčka
2) Italija, Češka, Kanada
3) Filipini, Iran, Japan
4) Angola, Tunis, Senegal
5) Latvija, HRVATSKA, Turska
6) Meksiko, Portoriko, Novi Zeland
Tri turnira (Beograd, Manila, Torino) s po šest reprezentacija, samo pobjednici idu na OI.
Nemoguća misija čak i da se maksimalno poklopi ždrijeb što se neće dogoditi.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 26 jan 2016, 19:13

U pm, nismo mogli imat više sreće od ovoga.

Grčka, Meksiko, Iran, Tunis, HRVATSKA, Italija.

Barem imamo šanse, za razliku da smo otišli u prve dvije grupe.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 jan 2016, 09:39

@lilard pobogu pa ova grupa je teža od beogradske
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 27 jan 2016, 09:52

Pa jedan prolazi samo iz ovih A-B grupa, mozda je cenio da ce tesko pored nas proci, i Francuza u onoj drugoj, a da vise sanse imaju protiv ovih favorita u njihovoj grupi, Grcke i Italije. Realno, i imaju.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 jan 2016, 11:18

DANTES je napisao/la:@lilard pobogu pa ova grupa je teža od beogradske
Tuda negdje, ali u beogradskoj ste vi domaćini. Znači, šanse za OI bi nam bile nikakve.

Ovdje ćemo pobijedit Meksiko, Italiju ćemo valjda pobijedit jednom u 2 tekme i onda Grčka. Šanse nisu bogzna kakve, ali bome postoje.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 jan 2016, 11:44

Po meni je ozbiljniji protivnik Italija (pogotovo sto je domacin) no Grčka, ali ajde da vidimo...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jan 2016, 13:21

@marconato ako se italijane dogovore koliko ko smije puta šutnuti loptu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 jan 2016, 19:45

Ako Talijani dođu u najjačem sastavu tj.onom sa zadnjeg prvenstva nema se tu šta previše tražit.

Šanse su male,ali nadam se da će se svi odazvat i da će netko pametan sjest na klupu pa da se s guštom isprati još malo reprezentativne košarke.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jan 2016, 23:54

SiamoNoi je napisao/la:Ako Talijani dođu u najjačem sastavu tj.onom sa zadnjeg prvenstva nema se tu šta previše tražit.

Šanse su male,ali nadam se da će se svi odazvat i da će netko pametan sjest na klupu pa da se s guštom isprati još malo reprezentativne košarke.

npr mršić se čini kao dobar trener
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 01 feb 2016, 14:04

Ne treba zanemariti ni podatak da su se Billy, Burusis i Zisis oprostili od reprezentacije.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 23 mar 2016, 16:46

HRVATSKA košarkaška reprezentacija dobila je izbornika već jučer, to je potvrdio i HKS svojim priopćenjem, no danas su na službenoj pressici predstavili Acu Petrovića, kao čovjeka koji će Hrvatsku ovo ljeto pokušati odvesti na Igre u Rio.

Rađa: Presudilo je Acino iskustvo

Odluku je prvi komentirao prvi čovjek struke i predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa:

''Odužilo se jer su nas razvukli oko Perasovića. Joke Vranković i ja obavili smo dosta razgovora s kandidatima. Pričali smo Nazorom, Tabakom, no oni su smatrali da nisu spremni preuzeti reprezentaciju. Razgovarali smo i s Trinchierijem, Mršićem i Jusupom. Trinchieriju prvenstvo završava u šestom mjesecu i to nam nije bilo prihvatljivo. Izbor je pao na samo tri ozbiljna kandidata – na Jusupa, Mršića i Acu, a Acino iskustvo je bilo presudno'', rekao je Rađa

Riječ je dobio i novi izbornik:
Aco: Čast je ponovno sjesti na klupu Hrvatske

''Zahvaljujem se stručnom savjetu što me je predložio i Upravnom odboru koji je prihvatio odluku. Velika je čast ponovno biti izbornik Hrvatske. Sve informacije dobit ćete uskoro. U sljedećih sedam dana kontaktirat ću sve potencijalne reprezentativce, zatim ćemo ih obići sve, naravno, osim ovih koji su u NBA. Od prvi svibnja dobit će poseban program priprema i trenera s kojim će odrađivati treninge kako bi bili u formi. U ovom trenutku ne postavljam nikakve uvjete. Ovdje se radi o , nadam se, dvokratnoj akciji, kvalifikacije i Rio'', rekao je Aco pa je dodao:

''Novinari, pišite i kritički ako treba, ali ne prije kvalifikacija, pustite nas da budemo homogeni''

''U ovom trenutku nema govora u nikakvoj smjeni generacije. To neka radi moj nasljednik, no tri, četiri promjene ipak će biti. Vas medije molim da pišete ako treba i kritički nakon kvalifikacija ili Rija, ali sad nas pustite da budemo homogeni. Do 15. travnja objavit ću svoj stručni stožer'', kazao je Aco pa je objavio prvi i jedini cilj:

''Torino je super stvar, puno bi teže bilo protiv Srbije u Beogradu''

''Pripreme počinju osmi lipnja u Istri. Neće biti uobičajenih priprema, odmah krećemo s taktikom. Tamo ćemo odigrati dvije utakmice protiv Kanade i Češke. Nakon toga nećemo trenirati u većim gradovima, nego idemo u izolaciju u Sveti Martin. Što se tiče turnira u Torinu, zadovoljan sam, mislim da je to najlakši put za Rio. Puno bi teže bilo protiv Srbije u Beogradu. Vjerujem da možemo doći do cilja koji sanjamo, a to su Olimpijske igre. Vrijeme je da ova generacija napravi sve da bi otišla u Rio.''

Cibona?
''Posao u Ciboni ne mogu napustiti. Prevelik je to posao, a Cibona se sad nalazi pred velikim stvarima.''

Stranac u reprezentaciji?

''Nitko nije otpisan. Sa svima ćemo razgovarati, i sa Draperom, Lafayetteom i Hamiltonom. Volio bih s njima razgovarati u četiri oka, želim im vidjeti sjaj u očima. Tek tada ću odlučiti. Ono što je sigurno, novog stranca nećemo zvati'', rekao je Aco, koji je dodao kako će razgovarati i sa Žižićem, Radoševićem, Benderom, ali i Tomićem, što je posebno zanimljivo.

Aco je rekao još kako Dario Šarić mora dobiti novu, važniju ulogu u kojoj će doći do izražaja njegova kreacija. Dodao je kako će uz njega biti Dino Rađa i Stojko Vranković, a izričito je rekao kako će stručni stožer biti isključivo njegov te da na klupi neće sjediti njegov potencijalni nasljednik.

Aci će trebati čudo kako bi za ovo malo vremena posrnuloj momčadi vratio samopouzdanje i stvorio kemiju te igru

Nakon blamaže na Euru prošlog ljeta, hrvatska košarkaška reprezentacija dobila je neočekivanu priliku da se kroz kvalifikacijski turnir u Torinu preko Grčke i Italije ipak plasira na Igre u Rio. No, bit će to užasno težak posao i Aco će trebati napraviti čudo kako bi u posrnulu momčad vratio samopouzdanje i stvorio potrebnu kemiju.

Nakon odbijanja vlasnika Kutxe Laboral, da Hrvatskoj prepuste Velimira Perasovića, Dino Rađa i ostatak Stručnog savjeta ostali bez prvog i jedinog izbora za izbornika i plan B počeli su tražiti u vlastitom dvorištu. Nakon silnih špekulacija oko imena potencijalnih kandidata, izbor je pao na najsigurniju opciju - Acu Petrovića.

Aco ''jocker zovi'' Petrović, treći put na klupi Hrvatske

Petrović je do sada bio dva puta bio izbornik Hrvatske, na EP 1995. vodio je reprezentaciju do brončane medalje, te od 1999. do 2001. Kasnije je sjedio i na klupi Bosne i Hercegovine. Trenirao je Cibonu, Zadar i Cedevitu, s kojom je izbori Final Four Eurokupa. U Španjolskoj je vodio seviljski San Fernando, Caprabo iz Lleide, a u Italiji Carifac iz Fabriana, te Euroridu iz Scafatija.
Vidjet ćemo na šta će izać :pray:

Odgovori

Natrag na “Košarka u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.