Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

geoxx
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la geoxx » 04 jan 2014, 17:24

Blaszczykowski je napisao/la:geoxxx znači casillas, ramos, pepe, varane, marcelo, modrić, xabi, oezil, kaka, benzema, higuain su karine, a alaba, dante, muller, schweini, robben, mandžo miljama ispred njih?

Znas i sam da sam gore mislio na formu i uigranost ekipe. U Realu je vise od pola tima bilo u losoj formi , neki su igrali solidno a tek je par igraca igralo na visokom nivou i sasvim je normalno da ta ekipa nema nikakve sanse da uzme kakav ozbiljniji trofej.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 04 jan 2014, 17:31

Blaszczykowski je napisao/la:c. ronalda u top 10 mogu utrpati samo totalni neznalice koji misle da se nogomet igra otkad ga oni prate. dajte mi jedan kriterij po kojem on može u istu rečenicu sa peleom, puskasom, di stefanom, eusebijem, cruyffom, beckenbauerom, platinijem, bestom, garrinchom, maradonom, zicom, van bastenom, ronaldom, ronaldinhom, zidaneom ili messijem. on je li-la sa leonidasom, schiaffinom, boszikom, didijem, b. charltonom, kocsisom, riverom, rivelinom, g. mullerom, neeskensom, rummeniggeom, romarijem i rivaldom. po dosad ostvarenom definitivno nije top 20, jer za to treba malo više od trpanja osasuni i getafeu.
Ronaldo ce se sigurno ugurati u top10. Po meni je mozda vec sad bolji igrac od Garrinche , Zica , Besta, Eusebia al' opet vecina gore su osvajali Svjetska prvenstva i opet to ih cini vecim igracima. Npr. ja uvijek Ronalda smatram vecim igracem od Ronaldinha. Iz jednostavnog razloga a to je konstanta . Ronaldinho je kratko trajao na visokom nivou, dok Ronaldo od 2007 igra na WC nivou.
jer za to treba malo više od trpanja osasuni i getafeu
Ne znam zasto se ova teza upotrebljava. Mislim ono, i za Messija onda to mozemo reci. Ronaldo je u najmanju ruku izjednacen sa Messijem sto se tice golova u bitnim utakmicama a mislim da ima vise golova u zavrsnici LP. Tako da ti ove gluposti ne trebaju.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 17:35

real je talac ronaldova ega. osobno sam mišljenja da bi puno više uspjeha imali bez cr-a kojem je sve podređeno i koji na neki način guši suigrače.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 17:40

obogtedragijebo šta neću sve ovdje pročitati. :lol: ma cr7 je apsolutni goat, a svijet postoji otkad su se ss.ba-forumaši rodili.

messi je trpao svakome i vodio barcu do osvajanja svega što postoji. pritom je igrao na razini, i umijeća i učinka, koju cr7 može samo sanjati.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 04 jan 2014, 17:44

Blaszczykowski je napisao/la:real je talac ronaldova ega. osobno sam mišljenja da bi puno više uspjeha imali bez cr-a kojem je sve podređeno i koji na neki način guši suigrače.
sta da covjek odgovori na ovu glupost :lol:
Majke mi , opasno se brukas na ovom forumu :!:
Nisi li ti isti onaj sto je reko da je Ibra limitiran igrac? :lol:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 17:47

da, ja se brukam. :roll:

da je real onomad umjesto 90m za cr-a uložio lovu na recimo riberyja i pirla, te zadržao robbena, vjerujem da bi decima već bila u madridu.

o ibri sam sve fino objasnio. tko ima mozga sve mu je jasno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 jan 2014, 17:53

Ne znam sve su prilike da ce Ronaldo osvojiti iako je po meni Ribery zasluzio nagradu. Ronaldo je tip igraca koji se vidi 5-10 minuta u citavoj utakmici, a Ribery uveliko doprinosi tokom citavog meca. Sto se tice Messija, mislim da bi se i on slozio da ove godine nije zasluzio nagradu, malo su ga povrede zeznule, a nije imao nekog znacajnijeg uspjeha s Barcom.
Inace kad sam se vec osvrnuo na pomenutu trojicu, vrijedi reci da nijedan od njih nije ni blizu npr Ronalda Brazilca, Messi i C. Ronaldo mogu osvojiti jos po 5 puta ali po meni koji sam imao priliku gledati majstore poput Ronalda, Ronaldinha, Zidanea, Romaria etc. Messi i Ronaldo spram pomenutih po meni imaju oskudno umijece o fudbalu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 04 jan 2014, 21:43

Blaszczykowski je napisao/la:da, ja se brukam. :roll:

da je real onomad umjesto 90m za cr-a uložio lovu na recimo riberyja i pirla, te zadržao robbena, vjerujem da bi decima već bila u madridu.

o ibri sam sve fino objasnio. tko ima mozga sve mu je jasno.
slika
Yebo te sa tri-četiri posta ovdje si uspio napisati više gluposti no što neko uradi u par mjeseci.
Haman ovaj nesretni niz Bvb-a u zadnje vrijeme uzima danak,a još danas poljak ućera s ledja..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 jan 2014, 23:12

Ronaldo i Messi su 2 najbolja svih vremena.S tim da će Ronaldo vjerovatno duže trajati.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 04 jan 2014, 23:17

Kawhi je napisao/la:Ronaldo i Messi su 2 najbolja svih vremena.S tim da će Ronaldo vjerovatno duže trajati.
E sad si ga izvalio da valja. :mrgreen:
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 jan 2014, 00:11

Zar ima jos ljudi koji porede umjece Messija sa Ronaldom ?

Messi je igrac koji je do sada pokazao nesto sto Svijet nije vidio.Prema svemu do sada prikazano on je jedini igrac koji moze stati rame uz rame sa Pele-om i Diegom'10.

Fanovi Ronalda ocito fudbal gledaju malo drugacije od velike vecine.Ronaldo je igrac koji se talentom ne moze mjeriti sa Messijem.Igrac koji nema genijalnost u igri kao sto je ima Messi.Pa covjece po prijemu lopte vidis koliko Messi odskace od ostatka igraca , vizija u igri , lahkoca u proigravanjima i zavrsnica.Sve su to parametri sa kojima se Messi "rodio"...

@geoxx

Pises velike gluposti.

Ronaldo nista vazniji igrac nije od Alonsa u Realu.Covjece ove sezone je Real odigrao 3 ili 4 utakmice bez Ronalda i u svakoj od tih utakmica Real je igrao tecniji fudbal nego kada je on u timu uz to kantao je svoje rivale.Ovim ne osporavam kvalitet Ronalda nego ti pokusavam predociti da Ribery nije jedini igrac koji ima ekipu iza sebe... :roll:

Ribery je po meni zasluzio ovu nagradu jer je bio istinski lider Bayerna , dok je u drugu ruku i Ronaldo zasluzio radi dobre statistike ali ruku na srce ta statistika apsolutno nista ne znaci jer nije bio u stanju svoj tim odvesti do makar 1 trofeja...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 05 jan 2014, 02:40

Johny je napisao/la:Zar ima jos ljudi koji porede umjece Messija sa Ronaldom ?

Messi je igrac koji je do sada pokazao nesto sto Svijet nije vidio.Prema svemu do sada prikazano on je jedini igrac koji moze stati rame uz rame sa Pele-om i Diegom'10.

Fanovi Ronalda ocito fudbal gledaju malo drugacije od velike vecine.Ronaldo je igrac koji se talentom ne moze mjeriti sa Messijem.Igrac koji nema genijalnost u igri kao sto je ima Messi.Pa covjece po prijemu lopte vidis koliko Messi odskace od ostatka igraca , vizija u igri , lahkoca u proigravanjima i zavrsnica.Sve su to parametri sa kojima se Messi "rodio"...

@geoxx

Pises velike gluposti.

Ronaldo nista vazniji igrac nije od Alonsa u Realu.Covjece ove sezone je Real odigrao 3 ili 4 utakmice bez Ronalda i u svakoj od tih utakmica Real je igrao tecniji fudbal nego kada je on u timu uz to kantao je svoje rivale.Ovim ne osporavam kvalitet Ronalda nego ti pokusavam predociti da Ribery nije jedini igrac koji ima ekipu iza sebe... :roll:

Ribery je po meni zasluzio ovu nagradu jer je bio istinski lider Bayerna , dok je u drugu ruku i Ronaldo zasluzio radi dobre statistike ali ruku na srce ta statistika apsolutno nista ne znaci jer nije bio u stanju svoj tim odvesti do makar 1 trofeja...
Ajde covjece ne pisi gluposti. Sad si napisao da je Ribery zasluzio ovu nagradu prije Ronalda a dosad si nebrojeno puta napisao da Ronaldo zasluzio Zlatnu loptu , a opet prije toga kako Frank treba da dobije ovu nagradu. A to da je Alonso vazan igrac kao Ronaldo je velika glupost. Ako cemo gledati najbolje i najvaznije igrace Reala zadnjih godina , Alonso je tu negdje bio negdje sa Ozilom , dok je Ronaldo daleko ispred.
Johny je napisao/la:Da budem iskren ne volim Ronalda i puno mi je drazi Sellam pedofil al' nagradu treba da osvojio Ronaldo i niko drugi.Covjek je konstantan , konacno je probio barijeru da vise ne bude choker u velikim utakmicama...
Ajde lezi :lol:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 05 jan 2014, 02:52

@Johny I sam tvrdim da je Messi najbolji igrac svih vremena i sigurno ispred Ronalda al' da je Alonnso podjednako vazan igrac kao Ronalo ti ne mogu halilti nikako. Cijenim te kao forumasa al' ova glupost ti nije trebala. Ustani, otrijezni se i shvati sta si napisao , vjerujem da ces se i sam sramiti toga. :)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 jan 2014, 11:10

@geoxx
ma doslo je ocito do nesporazuma.Ja sam se u par navrata pogresno izrazio , ti protumacio i eto :mrgreen:

Dakako da je vazan za Real, Alonso.Do ove godine igrac radi kojeg je igrala Reala najvise ispastala kada nije na terenu i toga si sam svjestan.

Ronaldo je imao bolju individualnu sezonu od Franka ali covjece nije trofeja osvojio.Ja opet kazem da je Ronaldo osvoji ne bi bilo nezasluzeno jer je zabijao konstantno posebno pred kraj godine ali ne moze biti ni nezasluzeno kada sagledamo sta je sve Ribery osvojio uz to je bio istinski lider Bayerna.Mozda na prvu ne djeluje tako ali stvari tako stoje.Citavu godinu Bayern melje a najvazniji igrac je Ribery.

Meni je apsolutno svejedno ko ce osvojiti nagradu samo se nadam da nece biti potezane ponovne price o nagradi koja je lakrdija jer je navodno trebao osvojiti ovaj ili onaj.Usput naci ce se par pametnjakovica pa ce napisati da je nagrada goli qrac jer je nisu osvojili :Raul,Xavi,Totti,Henry,Alex....
Ljudi nikako da shvate da je ovo individualna nagrada a ne nagrada za najvecu legendu,najboljeg stijelca i tako u nedogled.Ribery ovu nagradu moze osvojiti jer je igrac koji je individualno jako blizu Ronalda.Opasan dribling i osjecaj za prostorom , vrhunski igrac.Sigurno u ovom trenutku uz Messija , Ronalda i Ibru igrac koji donosi najvecu prevagu na terenu. 8-)

Jedno je jasno , Messi ove godine nece osvojiti nagradu jer je previse odsustvovao sa terena. :mrgreen:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 jan 2014, 15:46

Da nije imao obilatu pomoć sudija ne bi osvojio ni neke od predhodnih,yebo njega i njegove zlatne lopte koje su potpisane od strane 4 ili 5 sudija koji barcu doguraše do finala lp.
Zidane je za midgeta nedostižan,što se Ronalda tiče u medjusobnim duelima Ronaldo je midgeta stavio gdje mu je i mjesto od finala kupa u Ronaldovoj prvoj godini u Španiji do calma clasica te finala supercupa.
Da nije bilo yebenog nijemca starka i magarca alvesa isto bi bilo i u lp.
Možda najbolji igrač koji je igrao u barceloni svih vremena ali kad se zna da je i Fenomeno tamo bio godinu i to je sumnjivo..
Na sp će zablistat ako protivnička reprezentacija dobije crveni karton inače je najbolji kad barca igra protiv ekipe s igračem manje(mislim na ozbiljnije timove,ne na Getafe ili Levante).
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 05 jan 2014, 15:57

madridist je napisao/la:Da nije imao obilatu pomoć sudija ne bi osvojio ni neke od predhodnih,yebo njega i njegove zlatne lopte koje su potpisane od strane 4 ili 5 sudija koji barcu doguraše do finala lp.
Zidane je za midgeta nedostižan,što se Ronalda tiče u medjusobnim duelima Ronaldo je midgeta stavio gdje mu je i mjesto od finala kupa u Ronaldovoj prvoj godini u Španiji do calma clasica te finala supercupa.
Možda najbolji igrač koji je igrao u barceloni svih vremena ali kad se zna da je i Fenomeno tamo bio godinu i to je sumnjivo..
Na sp će zablistat ako protivnička reprezentacija dobije crveni karton inače je najbolji kad barca igra protiv ekipe s igračem manje(mislim na ozbiljnije timove,ne na Getafe ili Levante).
Koji si ti podyebant. :mrgreen: :mrgreen:
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Unstoppable
Kontakt:

Post Postao/la Unstoppable » 05 jan 2014, 16:05

madridist je napisao/la:Da nije imao obilatu pomoć sudija ne bi osvojio ni neke od predhodnih,yebo njega i njegove zlatne lopte koje su potpisane od strane 4 ili 5 sudija koji barcu doguraše do finala lp.
sta ti koristis oca ti :o

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 05 jan 2014, 16:05

Ja ne mogu da vjerujem da neo izjavi da ronaldo nema fudbalskog umijeca za nekih kao top 50 :roll: :oops: :oops:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 jan 2014, 19:02

Ronaldo ce uci u historiju i sigurno u top10 igraca, dok ce Messi biti najbolji svih vremena ako vec do sada to nije. 8-)

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 05 jan 2014, 19:05

Puno se pise ovdje o Messiu koji je tek mzoda 3 il 4 favorit za ovu loptu.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.