Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

MaGiCa
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la MaGiCa » 06 jul 2013, 09:54

DANTES je napisao/la:opa magični imaš isti stav kao tvoj omiljeni novinar Tegeltija!! Tegi ti li si?

Provalio si me.

Nego, gde si ti kolega Andjuse :?:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 jul 2013, 12:07

pa na psihijatriji...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 06 jul 2013, 20:11

Srbija-Australija 63-58 :arrow: Finale ;)

Janković izdominirao 20 poena i 16 skokova.

Svaka čast,momci!
Mens sana in corpore sano.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 jul 2013, 20:46

jeste nas malo mučio Exum... jbt kakav ce to igrač biti....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 jul 2013, 22:34

Čestitke srpskim juniorima. Finale sa Amerima. 8-)
Neka se ponovi 2007.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jul 2013, 12:36

DANTES je napisao/la:pa na psihijatriji...
Nisam te provalio, uopste.

Jesi li video druga Milovana Jovanovica sa BNTVa :?: Zagubio se negde. :roll:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 jul 2013, 13:15

MaGiCa je napisao/la:
DANTES je napisao/la:pa na psihijatriji...
Nisam te provalio, uopste.

Jesi li video druga Milovana Jovanovica sa BNTVa :?: Zagubio se negde. :roll:
imaš na KCN 3 utorkom Anđus vodi emisiju.. imaš na your tube snimak emisije... Gosti Jakovljević, Tegeltija i Jovanović... mnogo ce ti se dopasti... Samo ukucas ta tri imena kod Anđusa i naći ćeš... 2 sata vrhunskih teorija... :twisted:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jul 2013, 20:14

DANTES je napisao/la: imaš na KCN 3 utorkom Anđus vodi emisiju.. imaš na your tube snimak emisije... Gosti Jakovljević, Tegeltija i Jovanović... mnogo ce ti se dopasti... Samo ukucas ta tri imena kod Anđusa i naći ćeš... 2 sata vrhunskih teorija... :twisted:
Zar zaista mislis da ja tako nesto propustam :?: :mrgreen:

Pa kad jednog prosecnog fudbalera i jos prosecnijeg trenera izvesnog Goracinova doticni Andjus proglasava za "ravnog po talentu 1om Maradoni"... :lol: :lol: :lol: :lol: ...to mi je najveci lakmus papir vlastite normalnosti. Kada se budem slagao sa Andjusovim ili Tegeltijinim stavovima - tada cu i zvanicno preci na onu stranu tj. SUS (sa-uma-sishavshih).

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 jul 2013, 22:41

očekivan poraz od Amerike... jbg dobro smo se držali Ali ne možeš protiv atletski 5 puta jače ekipe... Što se tiče talenta ameri me nisu oduševili, gomila sirovina i zvijeri... e da nije uticalo na rezultat ali brate sudije ih maze žestoko... za tim stvarno nema potrebe... petorka šampionata je Micić iz Srbije, Exum iz Australije(taj je najtalentovaniji od svih viđenih), Šarić iz Hrvatske(još jedan srbin u 5 :mrgreen: ), Gordon USA(mali bravicika od Drua bivšeg grobara), Okafor USA.... inače MVP je Mali Gordon... po meni je to trebao biti ili Exum ili Šarić...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 jul 2013, 22:56

Ameri nikad ne blistaju na takvim turnirima,ali za 2,3 godine ocekuj pojedine u nba ligi :) Dario je odigrao vise profi kosarke od svih amera ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 jul 2013, 23:09

Preponosan sam na momke! Srbija je mala zemlja, ali sportski gledano je ogromna! Onako se nositi sa Amerikancima vecinu utakmice je za svaki respekt i pohvalu!
Odlicna generacija mladih kosarkasa i nadam se samo da ce ovako nastaviti i u seniorskoj kategoriji... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 jul 2013, 23:32

Nisam gledao finale, ali sam pratio rezultat. Ameri su čitavu utakmicu vodili od 4-6 razlike, kotrolisali su rezultat i sasvim zasluženo su uzeli zlato. Malo mi je krivo jer se u zadnjoj četvrtini sve raspalo pa je na kraju razlika otišla preko +10 za juesej.
Svaka čast srpskim košarkašima na svemu prikazanom. Kapa dole za seletora Mijatovića koji unazad nekoliko takmičenja sa svojim selekcijama donosi medalje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 08 jul 2013, 13:31

Jooj da je igrala ex-yu sinoc finale protiv Amera pojeli bi ih.Nurkić,Šarić,Micić,Hezonja kakva bi to ekipa bila :D
Svaka čast Srbiji inače odlično odigrano i presudila je po meni neopravdano dosuđena namjerna lična Milutinovu koja je po meni bila smiješna.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 08 jul 2013, 13:36

MaGiCa je napisao/la:Hrvati imaju Sarica i Hezonju i mnogo je bolje ne praviti nista na ovakvim takmicenjima, a imati takve zveri od igraca - nego dominirati u mladjim kategorijama na fiziku ili taktiku, a onda praviti poluproizvode za seniorsku konkurenciju.

Sta mi imamo od toga sto smo dobili SAD u Novom Sadu 2007e :?:

Macvan - prosek, Raduljica - ispod toga, Keselj - isto to, Stefan Markovic - play bez suta, Stojacic....

Sa druge strane za Amere igrali S.Curry i DA.Jordan. :roll:

Samo cu reci potpis rijetko se kad slazem sa MaGiCa@ ali apsolutna istina sto je rekao :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 jul 2013, 17:26

Yucca je napisao/la:
Samo cu reci potpis rijetko se kad slazem sa MaGiCa@ ali apsolutna istina sto je rekao :D

Hvala na podrci, to mi mnogo znaci. :mrgreen:

merdanovic je napisao/la:Jooj da je igrala ex-yu sinoc finale protiv Amera pojeli bi ih.Nurkić,Šarić,Micić,Hezonja kakva bi to ekipa bila
Svaka čast Srbiji inače odlično odigrano i presudila je po meni neopravdano dosuđena namjerna lična Milutinovu koja je po meni bila smiješna.

Jugoslavije nema vec vise od 20 godina, ali da su Ameri dosli u najjacem sastavu (ako oni uopste i znaju koji im je najjaci sastav), pripremljeni (a ne sabrani pre mesec dana) - oprali bi sve ovde sa po 70ak razlike. ;)

I ovde su sve nabijali sa preko 40, sem Srbije, a fale im recimo neki od ovih:

http://espn.go.com/college-sports/baske ... errankings" onclick="window.open(this.href);return false;

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jul 2013, 17:40

Prvo poluvreme protiv Australije i finale protiv USA sinoc u snimku je bilo jedino sto sam uspeo pogledati pa cak i ispratiti na ovome SP jer sam bio zakupljen drugim obavezama. Cak nisam ni znao da smo igrali tako dobro dok nisam video 1/2 finale protiv Australije. Slobodno smem reci da me je sramota. :oops:

Cestitke nasim momcima na ovome srebru, znaci svima kako njima na terenu tako i meni dosta znaci kao ljubitelju sporta narocito domaceg. Mnogi ce reci "**** ovo srebro ako od njih ne postane nista u buducnosti". Donekle ima istine da u mladjim kategorijama nisu bitni rezultati vec iskljucivo napredak u kvalitetu. I ja sam sam pobornik toga ALI kada se radi o klupskoj sceni. Medjutim reprezentacija je nesto sasvim drugo i tu se prvenstveno gleda rezultat, jer ipak ti klinci su premalo zajedno na okupu tokom godine da bi reprezentativni treneri nesto krucijalno mogli da ih nauce i Naravno usput ce oni da napreduju, jer reprezentativno iskustvo je nesto neprocenjivo za napredak ne samo kosarkasa nego bilo koga sportiste.

Zato neke price pusti medalje dobicemo Sarica/Micica/Salica ne piju bar kod mene vodu, jer ipak nece taj Dario Saric ili Hezonja nositi sam hrvatsku reprezentaciju,treba tu jos 10 igraca i dzaba ti sto ces imati 1 vanserijskog kada imas jos 11 proseka. Naravno nemoj neko da pomisli da mislim da ce tako da bude sa Hrvatskom vec cisto figurativno govorim. Isto tako ce biti i sa nama. Nece nama sam Micic nositi reprezentaciju u buducnosti vec ce se pojaviti neki drugi likovi.

Ako se trazi krivac za neizbacivanje igraca onda treba u klubovima i njihovim sistemima pa i u losoj selekciji kosarkasa ali zbog toga minimizirati ovaj uspeh i govoriti fraze tipa Sta nam vredi ako necemo dobiti igraca za buducnost je velika glupst. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 jul 2013, 18:03

@Devile, gde mi reci sta to Srbija ima od svih onih uspeha u mladjim kategorijama izmedju 2006. i 2013. osim Teodosica kao vrhunskog evropskog igraca?

Jel ti rezultati mladjih kategorija predstavljaju neki Absolut sui ipso :?:

Jel se to boduje za nesto :?:

Ne. Takmicenja i jesu napravljena kao prolazni kriterijumi, za ono sto sledi nakon svega toga - A reprezentaciju, koja je najveci vid organizovanja selekcije pod nacionalnim savezima.

Dakle, rezultati tu nije da ne vrede nista, ali su apsolutno sekundarni. Ideja je da se tim razigrava i da igraci napreduju, jer mnogi od njih prvi put sada imaju priliku da vide kako to njihovi vrsnjaci sa svih kontinenata igraju kosarku. Uz to, imaju i sanse da se pokazu NBA skautima, priliku koju ne treba zanemariti.

A koliko 1 Saric ili Hezonja ili Micic mogu, to nije predmet rasprave, vec je ocigledno da mogu. Ali, ako ne budu to mogli da prenesu i na seniorski nivo - dzaba su uzimali medalje na takmicenjima za mlade. To ti je isto kao i sa skolom: dzaba ti 5.00 u osnovnoj, ako ne zavrsis srednju. A dzaba ti i 5.00 i u osnovnoj i u srednjoj ako ne upises i zavrsis fakultet. Capisci :?:

A bolje je praviti po jednog top igraca u generaciji i forsirati ga kao lidera, po cenu neuspeha rezultatskog - nego nekom timskom igrom i na taktiku osvajati medalje koje skoro niko ne shvata za ozbiljno, a onda kukati zasto nemamo jacu seniorsku reprezentaciju.

I ne bih se slozio sa tobom da je sve do klubova u razvoju igraca, jer oni gube mesece svog zivota igrajuci za reprezentacije. Ako tu ne napreduju, onda je to "baceno" vreme i trud.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jul 2013, 18:39

Znaci ti tvrdis da igraci za nekih mesec do dva godisnje koliko provedu u reprezentaciji ( i to ne svi) mogu da nauce bar jednako koliko mogu da nauce u klubu ? :?
Kazes da se tim razigrava. :? Kako ce se tim razigravati kada taj tim gotovo sa sigurnoscu nece igrati u istoj postavi u seniorskoj selekciji. Ne samo u Srbiji u bilo kojoj reprezentaciji sveta.
Uzmimo samo primer Amera...Koliko ce njih iz ove postave zajedno igrati u seniorskoj postavi ? Ja cenim maksimalno 4 na sirem spisku. Ne zbog toga sto oni nisu kvalitet vec zbog toga sto ima i boljih. Mogu se jedino igraci razigravati, i to oni koji odskacu od konkurencije...

O tome ti ja pricam. Mozemo mi izbaciti sada Micica da bude najbolji evropski play. Mogu i Hrvati Sarica i po toj logici je znaci to dovoljno. Ali mi onda moramo od ranije da imamo zalihu od bar 4-5 igraca, te u buducnosti iz generacije koja je sada U15 ili U14 da mozemo racunamo na bar 4 vrhunska igraca.

Zato treba pustiti klince u reprezentaciji da igraju, naravno uz kvalitetnog selektora, podrzavati ih u svemu i ne umanjivati njihove uspehe tipa ovo je U18, U19, U20 prvenstvo, **** sve to ako ne uspes u seniorskoj kosarci kao da je nisi ni igrao, klinci su to moral vrlo lako opada. Ovo je za njih najvise do sada u karijeri sto su imali, isto sto je za seniore EP ili SP ili OI to je i za njih ovo i zato ih pustimo,radujmo se njihovom uspehu a ne ih sputavati.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 jul 2013, 18:57

Devil je napisao/la:Znaci ti tvrdis da igraci za nekih mesec do dva godisnje koliko provedu u reprezentaciji ( i to ne svi) mogu da nauce bar jednako koliko mogu da nauce u klubu ? :?

Naravno da ne mogu, jer je 10 meseci >>>1 mesec, ali bi morali da se tu dodatno "bruse", a ne da nastavljaju sa sablonskom kosarkom iz klubova.

Kazes da se tim razigrava. :? Kako ce se tim razigravati kada taj tim gotovo sa sigurnoscu nece igrati u istoj postavi u seniorskoj selekciji. Ne samo u Srbiji u bilo kojoj reprezentaciji sveta.
Uzmimo samo primer Amera...Koliko ce njih iz ove postave zajedno igrati u seniorskoj postavi ? Ja cenim maksimalno 4 na sirem spisku. Ne zbog toga sto oni nisu kvalitet vec zbog toga sto ima i boljih. Mogu se jedino igraci razigravati, i to oni koji odskacu od konkurencije...
Naravno da se igraci moraju razigravati. Na to sam i mislio, ali sam lose napisao.

O tome ti ja pricam. Mozemo mi izbaciti sada Micica da bude najbolji evropski play. Mogu i Hrvati Sarica i po toj logici je znaci to dovoljno. Ali mi onda moramo od ranije da imamo zalihu od bar 4-5 igraca, te u buducnosti iz generacije koja je sada U15 ili U14 da mozemo racunamo na bar 4 vrhunska igraca.
Ali da bi izbacivao po jednog top prospekta treba da promenis tu filosofiju rada koja se zove "rezultat pre svega", jer ti to nije nikakav garant da ces razviti igrace ako uzimas medalje, ali jeste garant suzbijanja individualnosti i sablonske kosarke. Potrebno je da se vise individualizuje kvalitet u tim kategorijama i da onda po 1-2 igraca iz svake selekcije (ili lideri tih selekcija), budu projektovani da za koju godinu igraju u A timu, a ne da A tim bude poligon za zezanje 1og Miska Raznatovica, a mladje selekcije da uzimaju medalje kojim ce KSS da maze oci javnosti kako je toboze to 1 uspesan savez.

Sta bi vredilo, npr. OSSu to sto smo imali dominantne selekcije i uzimali zlata na svetskom i evropskom pre neku godinu, da je to ucinjeno umesto sa Atanasijevicem i U.Kovacevicem, sa nekim dobrim igracima u juniorskoj konkurenciji, a zapravo - poluproizvodima za seniorsku, koje ne mozes da stavis da ti nose reprezentaciju u mecevima sa Rusijom, Italijom ili Nemackom :?:
Zato treba pustiti klince u reprezentaciji da igraju, naravno uz kvalitetnog selektora, podrzavati ih u svemu i ne umanjivati njihove uspehe tipa ovo je U18, U19, U20 prvenstvo, **** sve to ako ne uspes u seniorskoj kosarci kao da je nisi ni igrao, klinci su to moral vrlo lako opada. Ovo je za njih najvise do sada u karijeri sto su imali, isto sto je za seniore EP ili SP ili OI to je i za njih ovo i zato ih pustimo,radujmo se njihovom uspehu a ne ih sputavati.
E ovo je moj problem sa tobom - sto ti ili ne razumes ili se pravis da ne razumes ono sto drugi pisu.
"Omalovazavanje", jel'?
Jesu li "omalovazeni" MVPi ovakvih turnira u proslosti tipa Macvan ili Labovic, kada se za njih kaze da je jedan zahvalan prosek za evropsku kosarku, a da je drugi ispodprosecni igrac ruskih/ukrajinskih liga :?:
Jesam li ih omalovazio, njihov uspeh i tako to ili samo rekao notornu cinjenicu :?:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jul 2013, 20:45

Ali ti se opet vrtis u krug i u sustini kazes ono sto i ja s tim da dodajes ovo...
MaGiCa je napisao/la:Ali da bi izbacivao po jednog top prospekta treba da promenis tu filosofiju rada koja se zove "rezultat pre svega", jer ti to nije nikakav garant da ces razviti igrace ako uzimas medalje, ali jeste garant suzbijanja individualnosti i sablonske kosarke. Potrebno je da se vise individualizuje kvalitet u tim kategorijama i da onda po 1-2 igraca iz svake selekcije (ili lideri tih selekcija), budu projektovani da za koju godinu igraju u A timu, a ne da A tim bude poligon za zezanje 1og Miska Raznatovica, a mladje selekcije da uzimaju medalje kojim ce KSS da maze oci javnosti kako je toboze to 1 uspesan savez.
Samo cu ovaj deo citirati. Znaci ti mislis da od reprezentacije sve krece. Da je reprezentacija ta koja za mesec dana treba da promeni svu filozofiju rada klubova i da decu izvede na pravi put ? :?
U klubovima lezi problem isto kao i u svakom timskom sportu, jer su klubovi ti koji 10-ak meseci godisnje provedu sa decom uce ih da prve korake,uce ih odbranu, uce ih napad, kosarkaska pravila... Cak i da njih reprezentacija nesto nauci za tih mesec dana oni kroz ostalu godinu u sablonskom radu kroz klubove sve to potisnu i onda sledece godine iznova.
U sustini ti kazes da je reprezentacija ta koja treba da izbacuje igrace,a ja da je klub taj koji treba da izbaci igrace i tu nam se misljenja i razilaze.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.