OI London 2012 - BIH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Re: OI London 2012 - BIH

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 01 avg 2012, 15:08

kazem im ja, jedna NJEMACKA tek ima 6 medalja, NJEMACKA ljudi, ako cemo ista uraditi na olipijadama, trebamo se skocentrisati na jedan sport, i u to ulagati, ulagati ulagati za bilo kakvu sansu ikada ...
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 avg 2012, 15:11

O kakvim medaljama vi pričate, mislim da bi mnogi od nas bili presretni ako bilo ko od naših sportista izbori narednu rundu takmičenja.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 avg 2012, 15:13

bordo_Sarajevo je napisao/la:kazem im ja, jedna NJEMACKA tek ima 6 medalja, NJEMACKA ljudi, ako cemo ista uraditi na olipijadama, trebamo se skocentrisati na jedan sport, i u to ulagati, ulagati ulagati za bilo kakvu sansu ikada ...
Imaju 9 jutros su se zadali :mrgreen: A ocekuju između 35 i 41!

Jesul' spasioci izvukli onog naseg iz bazena?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 01 avg 2012, 15:17

hajd dobro, Njemci su njemci :mrgreen:

eto Svicarci i Austrijanci su na 0 jos uvjek kao i mi :mrgreen:

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 avg 2012, 15:33

bistrikboy je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:kazem im ja, jedna NJEMACKA tek ima 6 medalja, NJEMACKA ljudi, ako cemo ista uraditi na olipijadama, trebamo se skocentrisati na jedan sport, i u to ulagati, ulagati ulagati za bilo kakvu sansu ikada ...
Imaju 9 jutros su se zadali :mrgreen: A ocekuju između 35 i 41!

Jesul' spasioci izvukli onog naseg iz bazena?
Mogao sam ti odgovoriti da sam bivsi plivac i da je plivanje jedan od tezih sportova, ali se nisam ovako nasmijao ima nekoliko mjeseci. :lol: :lol: :lol:
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 avg 2012, 15:34

Dobro, ne možemo baš reći ni da su krivi sportisti... vjerovatno nije niko od njih cugao noć pred takmičenje, pa da je zbog toga podbacio.

Ali sigurno je do sistema i (ne)organizacije sporta. moje mišljenje je da je problem u masi "sportskih stručnjaka" koje već godinama vazda iste gledamo u svim mogućim komisijama, koji znaju dobro šupljirati, a ništa ne rade. Problem je u OKBiH, instituciji koja služi samo da se uzme neki keš od MOK-a namjenjen razvoju sporta i nešto od države, rastali po već uhodanim šemama (svakoj stranci po malo) i svi šute i u tišini petljaju 4 godine, a onda se na Olimpijadi obrukaju... tu se kao 3 dana nađu uvrijeđeni jer nema podrške medija sportistima i onda su opet slobodni da naredne 4 godine odlično žive od svog sportsko-olimpijskog angažmana.

tu je situacija jasna.

još je najtužnije što sve kritike upravo ti ublehaši usmjeravaju na jadne sportiste, ko fol štiteći ih. a u stvari, kritike su njima namjenjene. jer sportisti su plod njihovog (ne)rada.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 avg 2012, 15:38

aleksandar_veliki je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:A normu su ispunili:Mekic,Mesic,Kimani,pozivnice dobili Ninkovic i Hajder a wildcard Fazlija!
Zar je bitno to vise. Od bh. sportiste niko ne ocekuje medalju, ali svaki Bosanac i Hercegovac ocekuje da isti pruzi svoj maksimum. Ja ne mogu da shvatim da na OI ne mogu dati svoj maksimu, da im London nije motivacija. Dakle, Ensare i Ivana, znam da citate :lol:, niko nije ocekivao medalju, ali barem ste na OI mogli isplivati drzavne rekorde. Za kriminalne rezultate, pogotovo u plivanju i strelicarstvu, najmanje je kriva drzava. Supljirajmo i dalje, lazimo sami sebe, pa cemo baraz slaviti kao da smo svjetski prvaci. Nakon ove sramote nadam se da niti jedan medij nece istu pokusati pravdati losim odnosom drzave i slicno. Gospodo u Londonu vi u sebi nemate nista sportsko i neka vas je stid obicnog covjeka jer ste pored sebe osramotili i obicnog covjeka, ali i drzavu iz koje dolazite.
Polahko. Cekaj da prodju Mesic i Mekic...

To za Ivanu, njoj je 16 godina, smiri se malo.

Za Ensara, ni on se nije nadao necemu...
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 01 avg 2012, 15:43

legenda reala je napisao/la:Mi samo pričamo kako smo talentovani, pa gdje taj toliki talenat, pa valjda bi u nečemu isplivao na površinu, i bez stručnog kadra.Imali smo mi kroz medije na hiljade budućih osvajača medalja, budućih igrača najboljih svjetskih timova(fudbal,košarka,rukomet), pa gdje su ti toliki talenti pa vala 2-3 su mogla isplivati. :roll: :roll:

Pod broj jedan smo lijeni, pod dva nismo talnetovani, kakvi mi i sport ;)

Kad se sjetimo naslova Marko Panić šuta objema rukama, otimaju se Evropski velikani za njega, budući najbolji svjetski rukometaš minmalno po naslovima, Damir Džumhur osvaja turnire koje nisu osvajali ni Federer i co,Mirza Bašić prvi junior svijeta godinama i dr.
Šta su oni prosjek obični, nikakvi extratalenti o kojima mi pričamo, takvih po ostalim evropskim zemljama ima na bacanje :roll:
imas dosta vrhunskih sportista, koji su ili rodjeni u bih ili su im roditelji iz bih. pogledaj recimo rad kk sirokog. oni u onoliko maloj sredini, imaju onakav uspjeh i redovno izbacuju po 1-2 dobra kosarkasa, zato sto ljudi ozbiljno rade, imaju plan, imaju strucne kadrove. to da nemamo talenta nije tacno, ali sa talentima se treba kvalitetno i strucno raditi, e tu je nas problem. zamisli da se u citavoj bih, u svim sportovima radi kao u sirokom.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 avg 2012, 15:47

Nadam se da ce Tutuk,Dzeko i kompanija shvatiti koliko je fudbal bitan za ovu drzavu poslije ovih OI..

Pa ko zna mozda nekad i pobjede neku utakmicu

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 01 avg 2012, 15:56

ovo treba kazniti na naćin da ko u sjevernoj koreji ideš u rudnik i da ga mrcvariš tamo ko vola za oranje . . .P na M IM SVIMAAAAA pa neće da se uopće potrudeeee joj kakve smo ahmake poslali na igre,joj **** ti političare na mjestima glavnih ljudi sporta,e da hoće na ulici završit ko prosjaci,ma ne bi mi ih bilo žao,ovo je na olimpijadu otišao onaj ko je imao para da plati OS BiH taj je i otišo u london,jedino sada ne znam za mekića on mi otstupa od ovoga sivila bolje reći crnila . . .jer onaj u koga je država imala povjerenja a on je osramotio,e to se treba sankcionisat,jer po meni i hajder i onaj dedo trebaju javno obznaniti da se prestaju baviti svojim sportovima :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 avg 2012, 17:18

Hajder zakucao ocekivano. 8-)
Ja nezz koji mi K saljemo ove plivace kad smo vazda bili antitalenti u plivanju. :lol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 01 avg 2012, 17:19

ja ne mogu vjerivat da jedna crna gora ima vise olimpijaca nego bih :shock:
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 01 avg 2012, 17:20

Rosas7 je napisao/la:ja ne mogu vjerivat da jedna crna gora ima vise olimpijaca nego bih :shock:
zipa ovog :mrgreen:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 avg 2012, 18:14

messilla je napisao/la:Hajder zakucao ocekivano. 8-)
Ja nezz koji mi K saljemo ove plivace kad smo vazda bili antitalenti u plivanju. :lol:
U Bosni jeste antitalenti... Ali u Hercegovini vala nismo. Ocito neznas sta je PK Velez osvajao prije rata... I da su njegovi plivaci obarali evropske rekorde i plivali po olimpijadama... Trebinje je isto imalo super klub.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 avg 2012, 18:18

Pirke je napisao/la:
U Bosni jeste antitalenti... Ali u Hercegovini vala nismo. Ocito neznas sta je PK Velez osvajao prije rata... I da su njegovi plivaci obarali evropske rekorde i plivali po olimpijadama... Trebinje je isto imalo super klub.
Mislim isključivo na ovaj period poslije rata. Jbg nisam toliko star da se sjećam PK-a Velež i njihovih plivača. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 avg 2012, 18:23

messilla je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
Mislim isključivo na ovaj period poslije rata. Jbg nisam toliko star da se sjećam PK-a Velež i njihovih plivača. :mrgreen:
Hehehe ma znam, ali sam htjeo da spomenem tu cinjenicu, pa eto da znate.

Ali u Hercegovini imas hrpu mladih talentovanih plivaca, samo sto nema nikoga da ih trenira a kamoli da negdje plivaju... U gradskom bazenu... :roll:

Eto, sada cemo imati dva nova otoka, pa neka plivaju od jednog do drugog.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 avg 2012, 18:27

Pirke je napisao/la:Hehehe ma znam, ali sam htjeo da spomenem tu cinjenicu, pa eto da znate.

Ali u Hercegovini imas hrpu mladih talentovanih plivaca, samo sto nema nikoga da ih trenira a kamoli da negdje plivaju... U gradskom bazenu... :roll:
Super :D. Valjda se uskoro vrate na staze stare slave. :D
Pirke je napisao/la:Eto, sada cemo imati dva nova otoka, pa neka plivaju od jednog do drugog.
Eh eto dobrog mjesta za treniranje. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 02 avg 2012, 00:23

Hoće li biti prijenos duela sutra aBd??

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 avg 2012, 00:24

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Hoće li biti prijenos duela sutra aBd??
Hoće 10:45 direktno na BHT1 nastup Amela Mekića ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 02 avg 2012, 00:36

legenda reala je napisao/la:
Unica_Liverpool_ je napisao/la:Hoće li biti prijenos duela sutra aBd??
Hoće 10:45 direktno na BHT1 nastup Amela Mekića ;)
uh, sutra ranije ustati da ovo gledam,dosad sam ustajao na naše plivače i razočarao se,valjda je ovo treća sreća :D
kad nastupa onaj Kemal Mešić? :D

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.