Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Principatus » 09 sep 2011, 01:12

harishp je napisao/la: De vi slutite pa da Rusiju dobijemo u barazu.
Haha, Hare majstore metafora.
Onda ih napadamo sa totalno novom i do danas nevidjenom taktikom, Papetov Blitzkrieg. :D

Ode ja jos odgledati snimak tekme malo, evo nesto od Marjana:
[youtube][/youtube]
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 09 sep 2011, 07:36

Goalgetter je napisao/la:Taktika za Francuze :

:arrow: Kad je lopta kod njih svi u odbranu, kad je lopta kod nas svi u napad

:arrow: Kad istrcite na teren, imaju dva gola, jedan je nas, jedan je njihov, logicno nakon poluvremena, strane se mjenjaju

:arrow: Ako nekome trebas slomiti ruku, glavu, ne trebate se ustrucavati, gledali ste Engleze

:arrow: Kad ustanovimo koji je njihov gol, a koji je nas, cilj je ucerati sto vise lopti u njihov gol a sto manje u nas gol

[youtube][/youtube]
Najbolje baklava taktika:

slika

.... :D

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 09 sep 2011, 08:54

Hase10 je napisao/la:Gdje mogu kupiti kartu za Fra vs BIH? Jeli u prodaji?
Karte se mogu naruciti na stranici stadiona http://accueil.stadefrance.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Direktni link: http://accueil.stadefrance.com/customer ... erzegovine" onclick="window.open(this.href);return false;

Naravno to nisu karte za "BH-blok". Te karte ce se moci dobiti samo preko naseg saveza. Eh sad, posto nikad nisam u BiH kupovao ulaznice za fudbal, neznam ko ih sve prodaje. I isto neznam (vec sam jednom ovde postavio to pitanje) kada ce nas savez dobiti karte i pustiti ih u prodaju.

Ali dobro je da se nasi navijaci iz dijaspore izmisaju sto vise sa njihovim...tako da ih dobijemo i na travi i na tribinama... :D tako da "bosanski behar probehara i na 'stade de france'-u.

Ja razmisljam i ako Bog da planiram da idem na tekmu...i po mogucnosti da organizujem grupicu sa poznanicima.
To finish first, first you have to finish.

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 09 sep 2011, 09:45

sead_f1 je napisao/la:
Hase10 je napisao/la:Gdje mogu kupiti kartu za Fra vs BIH? Jeli u prodaji?
Karte se mogu naruciti na stranici stadiona http://accueil.stadefrance.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Direktni link: http://accueil.stadefrance.com/customer ... erzegovine" onclick="window.open(this.href);return false;

Naravno to nisu karte za "BH-blok". Te karte ce se moci dobiti samo preko naseg saveza. Eh sad, posto nikad nisam u BiH kupovao ulaznice za fudbal, neznam ko ih sve prodaje. I isto neznam (vec sam jednom ovde postavio to pitanje) kada ce nas savez dobiti karte i pustiti ih u prodaju.

Ali dobro je da se nasi navijaci iz dijaspore izmisaju sto vise sa njihovim...tako da ih dobijemo i na travi i na tribinama... :D tako da "bosanski behar probehara i na 'stade de france'-u.

Ja razmisljam i ako Bog da planiram da idem na tekmu...i po mogucnosti da organizujem grupicu sa poznanicima.
Hvala Jarane za link!
G BUSSA BUSS

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 09 sep 2011, 09:48

jedva cekam tu tekmu sa francuzima .. karte su vec rezervisane, ima da gori :-)

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 sep 2011, 10:26

Navodno N/F savez BiH nema nista sa kartama za utakmicu u Parizu... tj ne zele nista imati na navijacima. ponavljam, navodno.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 09 sep 2011, 10:38

ma ko ih, ionako nisu u stanju nista da organizuju ;)
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 09 sep 2011, 10:41

slika

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 sep 2011, 10:44

AmanijakzO je napisao/la:slika
Gdje si strucnjak nisam te prepoznao :lol:

Pa ovo ti je ista taktika kao protiv Rumuna i Francuza, samo sto si eto Medunjanina izbacio a ubacio Zahirovica, a isti qrac. Vezni red Pjanic - Miske - Ibro ne funkcionise, sa usamljenim Dzekom.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 09 sep 2011, 10:46

Prvo mjesto u grupi iz ugla naših stručnjaka, Halilhodžić tvrdi: Favoriti su, ali ne i velesila

Čestitam momcima i neka nastave bez pritiska, zaslužuju igrati na Evropskom prvenstvu, kaže Baždarević.

Ako pobijedimo Luksemburg, a nadamo se da hoćemo, sigurno idemo u baraž, a otvara nam se prilika da pobjedom na gostovanju u Francuskoj čak budemo i prvi u grupi i da direktno idemo na Euro. Možda je ta računica ravna čudu, ali koliko god djelovala nemoguće, ipak je moguća.

Odigrati mudro

Naše stratege koji rade ili žive u Francuskoj upitali smo za mišljenje kakve su šanse naše reprezentacije protiv "Trikolora". Legendarnog Vahida Halilhodžića "uhvatili" smo u Alžiru, gdje obavlja funkciju selektora reprezentacije ove sjevernoafričke države.

- Uoči odlučujućeg meča s Francuzima trebamo biti svjesni da su oni veliki favoriti, ali ne i velesila kakva su bila prije desetak godina. Imaju dosta problema u ekipi, još su u procesu smjene generacija i mislim da nismo bez šansi.

Za osvajanje Pariza, naravno, trebat će nam podvig, koji možemo ostvariti. Odigrati mudro, ne zalijetati se, jer će se prilika za rješavanje utakmice ukazati. Samo je treba znati iskoristiti - tvrdi Halilhodžić.

Trener Sošoa Mehmed Baždarević kaže da ga rezultati BiH ne čude.

- Obistinilo se ono što sam rekao na početku kvalifikacija, da je naš tim po kvalitetu drugi favorit grupe. Kada u ekipi imamo vrhunske igrače poput Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, Miralema Pjanića ili Emira Spahića, onda je to dovoljno da dođemo u situaciju u kojoj smo. Ovo nije iznenađenje, nego realnost, jer smo bolji i od Rumunije i od Bjelorusije.

Neću ocjenjivati igru naših, jer čujem da igramo slabo u odnosu na ono što imamo, ali u svakom slučaju, najvažnije je da je ekipa napravila dobar rezultat - kaže Meša.

Dobre karte

Naš stručnjak tvrdi da, ako dobijemo Luksemburg, u Parizu nećemo biti bez šansi.

- Francuzi jesu favoriti, ali su isto tako pod pritiskom. Od njih se traže dvije pobjede iz posljednje dvije utakmice. Uoči tog duela, mislim da ćemo imati dobre karte. Ako dobijemo Luksemburg, bit ćemo lišeni opterećenja. Ali ne treba praviti euforiju. Čestitam momcima i neka nastave bez pritiska. Zaslužuju igrati na Evropskom prvenstvu - kaže Baždarević.

Meša: Francuzi sami sebi prave probleme

Baždarević kaže da se Francuzi susreću s velikim problemima.

- Oni sami sebi prave probleme, čak i kada ih realno nemaju. Francuzi su davno trebali završiti kvalifikacije i biti prvi, ali nisu to učinili. Igrači se mijenjaju pod pritiskom novinara, koji svakodnevno pitaju što ne igra ovaj ili onaj. U ekipi vlada loša atmosfera, a još su se ranije odrekli velikog broja kvalitetnih igrača koji i dalje igraju u velikim evropskim klubovima - kaže Baždarević.

Papeta su bezrazložno osporavali

Halilhodžić kaže da je izuzetno sretan zbog uspjeha naših fudbalera.

- Posebno mi je drago zbog Safeta Sušića, kojeg su mnogi osporavali kao trenera, i to bezrazložno. Pape je veliko igračko ime evropskog fudbala i dobar stručnjak. Svakom bh. patrioti toplo je oko srca kada se uz domovinu veže uspješna sportska priča - rekao nam je Halilhodžić.
FK Pjetlovi

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 09 sep 2011, 10:49

E ja bih ovo uigrao protiv Luxemburga i onda na sve ili u baraz sa ovom formacijom u Parizu.
slika
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 sep 2011, 11:02

hmm, s jednim zadnjim veznim....
a ko zna, možda baš tako ofanzivno i krenemo. Mada ja ne bi ni u kom slučaju...
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 sep 2011, 11:04

Strucnjaci, napravite i sastav francuske, da vidimo kako ce to izgledati... :P
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 09 sep 2011, 11:11

Za_raju je napisao/la:E ja bih ovo uigrao protiv Luxemburga i onda na sve ili u baraz sa ovom formacijom u Parizu.
slika
nije losa buraz...
G BUSSA BUSS

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 09 sep 2011, 11:12

Mogu se opkladiti da ce ovaj sastav igrati protiv Francuske, ako ne bude povreda.

slika
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 09 sep 2011, 11:13

VanBasten je napisao/la:hmm, s jednim zadnjim veznim....
Bih krenuo jer ovakav sastav je izuzetno pokretljiv tako da nebi defanziva toliko trpila a ofanziva bi itekako dobila!!!
Nekako mi se cini kad igramo sa 5 igraca u veznom redu da smetaju jedan drugom i onda nam je napad pretup i tesko dajemo golove a ako ga i damo to je obicno iz prekida na iskustvo,genijalnost pojedinaca,u ovim kvalifikacijama i prijateljskim cini mi se da smo 80-85% golova postigli upravo iz prekida ne iz akcija!!!
Pa u ostalom nemamo sta izgubiti samo mozemo dobit!!
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 09 sep 2011, 11:19, ukupno mijenjano 1 put.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 sep 2011, 11:17

BernardBarnjak je napisao/la:Strucnjaci, napravite i sastav francuske, da vidimo kako ce to izgledati... :P
Ma strava su u kojem god sastavu izađu...samo što igraju ispod očekivanja. U Bukreštu su krivili teren. No činjenica je ustvari da su puno solirali, podjsetili su me na eru Domenecha.
Mislim da moramo s njima s strpljivo igrati - kad imaju loptu svaki naš igrač mora biti iza hebena lopte i s jakim presingom čim prođu našu polovinu - ne smije ni jedan Francuz da je primi a da mu jedan naš igrač ne diše za vratom. Znači trebaju nam brzi i pokretljivi igrači u sastavu koji mogu brzo da izvrše transformaciju u napad, a bogme i u dobranu.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 09 sep 2011, 11:19

Za_raju je napisao/la:E ja bih ovo uigrao protiv Luxemburga i onda na sve ili u baraz sa ovom formacijom u Parizu.
slika
Da, sa sa ovom postavkom i igracima treba ici u Pariz. Nemamo sta tamo trazit sa 2 zadnja vezna i jednim napadacem. Vidjeli smo da Dzeko ne moze u napadu nista sam...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 sep 2011, 11:23

Za_raju je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:hmm, s jednim zadnjim veznim....
Bih krenuo jer ovakav sastav je izuzetno pokretljiv tako da nebi defanziva toliko trpila a ofanziva bi itekako dobila!!!
Nekako mi se cini kad igramo sa 5 igraca u veznom redu da smetaju jedan drugom i onda nam je napad pretup i tesko dajemo golove a ako ga i damo to je obicno iz prekida na iskustvo,genijalnost pojedinaca,u ovim kvalifikacijama i prijateljskim cini mi se da smo 80-85% golova postigli upravo iz prekida!!!
Pa u ostalom nemamo sta izgubiti samo mozemo dobit!!
Ma slažem se da sastav koji izađe u Parizui mora biti nakrcan trkačima. No bojim se da jedan osigurač nije dovoljan. Možda nekad kasnije u meču izvaditi jednog defanzivca. A vidjećemo... Može se ipak i s ovakvom postavkom odigrati dobro u defanzivi, ali više ćemo se i trošiti...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.