Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

hammers
Moderator
Kontakt:

Re: 1899 Hoffenheim

Post Postao/la hammers » 11 dec 2008, 12:08

Hofenhajm ruši Bajernov monopol
Debitant u nemačkom prvenstvu, posle 15 kola u kojima je igrao najlepši fudbal, kao lider očekuje megdan sa slavnim minhenskim klubom na „Alijans areni”
slika
Novi stadion u gradiću sa 35.000 stanovnika

Uoči ove sezone nemačkog fudbalskog prvenstva, na sportskim stranicama Internet prezentacije jednog ovdašnjeg elektronskog medija sa nacionalnom frekvencijom, našle su se i ove reči autora koji je analizirao ekipe:

„Hofenhajm će biti možda najveći promašaj Bundeslige i samo neki naučno-fantastični trikovi im mogu pomoći da se ne vrate ekspresno u Drugu ligu. Na klupi je Ralf Rangnik, ali nije on Merlin da od anonimusa napravi igrače ekstra klase”.

Merlin je mitski čarobnjak, a Ralf Rangnik je trener ekipe koja predstavlja – najveći hit evropskog klupskog fudbala ove sezone. Zaista, ko bi pre četiri meseca rekao da će, 5. decembra na „Alijans areni” u Minhenu, u najvećem derbiju dosadašnjeg toka šampionata, slavni Bajern sa strahom čekati lidera koji nosi ime sela sa nešto više od 3.000 stanovnika.

„Hofenhajm ima super sistem, sličan Barseloninom”, rekao je nedavno Mark Bomel, kapiten Bajerna, koji je prekjuče pobedom nad Bajerom u Leverkuzenu (2:0) sam izbio na drugu poziciju posle 15 kola, tri boda iza ekipe koja u petak stiže na njegov stadion. Mladi i napadački orijentisani tim igra najlepši fudbal ove sezone u Bundesligi (prosek po meču dva i po gola) i minulog vikenda je sa 3:0 porazio Arminiju, koja je već u petom minutu kapitulirala pred nezaustavljivim prvim strelcem Lige Vedadom Ibiševićem. Fudbaleru iz Bosne i Hercegovine (24 godine), kojeg pored mnogih drugih žele u svom sastavu i trener Bajerna Klinsman i menadžer Mančester junajteda Ferguson, bio je to već 17. pogodak u ovom prvenstvu.

Hofenhajm je 2006. prvi put u istoriji kluba ušao u Drugu ligu i u njoj se zadržao samo jednu godinu, koliko bi eto moglo da bude dovoljno i za prodor u – Ligu šampiona, u koju direktno idu prva dva tima Bundeslige. Za to će imati uslove, pošto će posle Nove godine biti otvorena njegova „Rajn-Nekar arena” sa 30.000 mesta. Izgradnja je započela pre dva leta u gradiću Zinshajm (35.000 stanovnika), od kojeg je Hofenhajm udaljen tri kilometra i u kojem je 1999. već izgrađen objekat sa 5.000 sedišta, na kojem se igralo do ove godine. Prvobitna ideja inače je bila da se gradi u tridesetak kilometara udaljenom Hajdelbergu, a prethodne utakmice kao domaćin u Bundesligi debitant je odigrao u Manhajmu na stadionu sa 26.000 mesta.

Tradicija je duža od jednog veka, budući da je 1899. osnovan gimnastički klub, čijim je ujedinjenjem posle Drugog svetskog rata, sa fudbalskim klubom pokrenutim 1921. godine, počela moderna istorija FK Hofenhajm. Ali, pravi razvoj je krenuo tek početkom devedesetih godina prošlog veka, kada je predsednika Hofenhajma pozvao nekadašnji junior „plavo-belih” i rekao: „Ovako više ne ide, želim da pomognem”. Bio je to Ditmar Hop, danas 68 - godišnji milijarder koji je bogatstvo stekao u industriji kompjuterskih programa. Napredak kluba bio je isprogramiran tako da se pre svega ulaže u strukturu, a ne u kupovinu igrača, pa je bilo potrebno vreme da se prebrode svi nižerazredni rangovi nemačkog fudbala.

U regionalnoj Trećoj ligi, Hofenhajm je proveo pet sezona pokušavajući da se domogne Druge lige, kada je Hop odlučio da za trenera na pet godina angažuje Ralfa Rangnika (49), koji je svojevremeno Ulm doveo od Treće lige do elitnog društva, a radio i u Štutgartu, Hanoveru i Šalkeu. Sa plasmanom u Drugu ligu, počeli su i milionski transferi pa je prošle godine Brazilac Karlos Eduardo (21) dospeo u Hofenhajm za sedam miliona evra, uprkos tome što je bio na meti Milana i Barselone. Na pojačanja je tog leta potrošeno 18 miliona, više nego godinu kasnije u prvom prelaznom roku koji je Hofenhajm dočekao kao član Bundeslige.

Rangnik je mlade „anonimuse” pronalazio po malim klubovima, pa su tako stigle mnoge sadašnje zvezde: Ibišević iz Alemanije Ahen, Senegalac Demba Ba iz belgijskog Muskrona, Nigerijac Činedu Obasi iz norveškog Lina, itd. U prvom timu sada je 13 stranaca: po tri Brazilca i Afrikanca, dva Austrijanca, tandem igrača iz BiH Ibišević - Salihović, po jedan Španac, Šveđanin i Mađar. Kako rade u Hofenhajmu, govori i to što su igrači do 17 godina ovogodišnji prvaci Nemačke.

Ditmar Hop je do sada uložio u klub više od 150 miliona evra, od čega oko 60 u novi stadion. Letos je tvrdio da je cilj plasman od devete do 14. pozicije, sada najavljuje ulazak u Ligu šampiona, kupovinu Rominog „veziste“ Alberta Akvilanija ispred nosa Interu i Juventusu, kao i pobedu nad ovim drugim klubom već dogodine u najjačem evropskom takmičenju...
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 11 dec 2008, 14:49

Prenosi --- SPAM ---

SKAUTI Hoffenheima bili su zadovoljni viđenim na Šubićevcu. Nijemci pišu kako će napraviti konkretne poteze za dovođenje NIKOLE KALINICA-
Kako pišu njemački mediji, vodstvo Hoffenheima je odlučilo promijeniti paradigmu što se tiče kupovine igrača te sada žele kupovati već afirmirane zvijezde, a ne oslanjati se na izgradnju vlastitih zvijezda poput Vedada Ibiševića.

.ebem im mater hrvatsku i njima i njihovim zvijezdama. Nikola Kalinic zvijezda? Zabio je 10 golova,od toga 6 iz penala. I zbog toga je on zvijezda. De ljudi recite im da su skauti hoffenheima dolazili zbog Zeca,znaju oni ko je igrac.

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 11 dec 2008, 15:48

Po koga po onog rahitičara sa slike??
Prvo napisali su da da je zvučno pojačanje, kome zvučno?
Drugo traže cirku od 10 miliona eura!!!! Pa ja nisam čuo nikog da o Vedi priča da vrijedi 10 miliona eura...
Hrvati žive u svom staklenom zvonu gdje fudbal igra Luka Balaban...

Ne zaboravite da je na klupi još jedan napadač, Brazilac Wellington plaćen 4 miliona eura...
Nešto ne vidim Kalinića u Hoffenheimu posebno zato što je po meni kloc, Rukavina je bio Maradona za njega a ovaj je Seka Persa prava...

HOS
Kontakt:

Post Postao/la HOS » 11 dec 2008, 16:22

Sto seru Hrvati, prepuno su brate arogantni sto se tice njihovog fudbala. Cuj Kalinic ZVIJEZDA, pa on je obicni kloc za top fudbal u evropi :lol: .
U inat svima.

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 13 dec 2008, 19:47

Sutra 19 gool Vedada, btw Sutra se utakmica igra u 17:00 sati, prijenos utakmice na SportKlub!!!
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 13 dec 2008, 19:53

Jel opet onaj Marijan prenosi tekmu????Steta sto nemam sportkluba bas mi se gleda tekma...

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 13 dec 2008, 19:58

Harvati mogu pusit **** krivo ima sto smo sad proradili i imamo igrace koje oni nikad nece imat sve gledam na novoj tv pise nesto Mandzukic u Juve Olic u Juve ili Bayern,pa onda Kalinic nes ma lazu ba pusti pricu ako i jedan ode ewo glave mozda,mozda olic ode a ostalo nista onaj Modric fora neka igracina Miske ga moze ucit ba BiH-u samo treba jos dva-tri dobra odbrambena al ewo nadam se da ce ova posjeta Spahica,Cire,Bajramovica malo utjecat na Sasu jos da dodje ma niko nam meda ne bi mogo* JBC

I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU!!!!
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 13 dec 2008, 20:00

hammers je napisao/la:Jel opet onaj Marijan prenosi tekmu????Steta sto nemam sportkluba bas mi se gleda tekma...
Jes Marjan prenosi..bit ce ludo

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 13 dec 2008, 20:05

Lovac je napisao/la:
hammers je napisao/la:Jel opet onaj Marijan prenosi tekmu????Steta sto nemam sportkluba bas mi se gleda tekma...
Bice jasta jos ako ga VEDoooOO opet zabije,ima marijan da poludi....Jaoo jest mi kriv za utakmicu sto nemogu gledati :cry:

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 13 dec 2008, 20:07

hammers je napisao/la:
Lovac je napisao/la:
Bice jasta jos ako ga VEDoooOO opet zabije,ima marijan da poludi....Jaoo jest mi kriv za utakmicu sto nemogu gledati :cry:
Sto ne mozes gledati kako nemas sportklub, otidji kod nekog ko ima kablovsku i zavali se lagano ;)

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 13 dec 2008, 20:11

Pa imam kablovsku,bio je sportklub do nedavno i izbace ga ubace neki bezz program mamu im hebem...Najbolji program izbacise :evil: :evil:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 dec 2008, 21:40

]

Jes Marjan prenosi..bit ce ludo[/quote]
Bice jasta jos ako ga VEDoooOO opet zabije,ima marijan da poludi....Jaoo jest mi kriv za utakmicu sto nemogu gledati :cry:[/quote]

Sto ne mozes gledati kako nemas sportklub, otidji kod nekog ko ima kablovsku i zavali se lagano ;)[/quote]

Haha...upravu si Lovac...cuj krivo mu sto nema taj kanal...snadji se brate,evo kod mene ima...da si blizu ja bih te pozv'o...da ne patis vise. ;) :lol:
Uf jebote,ovo ispade ko **** post. :oops: :oops: ..ali nema veze,necu ga brisati :lol:
Salu na stranu,ja preko satelita Thor imam taj Sportklub,ali Hrvatski i kamara sa drugog jezickog podrucja...kako bi mog'o taj Srbski sa Marjanom naci ?? Toliko ga nahvaliste, pa me bas interesuje. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 13 dec 2008, 21:54

Zadnje sto bi volio je da sa bavarcem gledam utakmicu :lol: ....Prosto ih mrzim

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 dec 2008, 02:13

Nemoj tako,cekicaru!! Prvo nije lijepo iz vjerskih razloga mrziti, a drugo mrznja steti zdravlju ;) ..dokazano..hehehehe...jegiba,ovaj Bayern sto vise mrze,on sve bolji :!: ;) :D
Vom Jäger zum Gejagten

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 14 dec 2008, 15:33

Kako mi ovaj Ragnick ide zivce, izgleda da opet Sejad nece biti u prvoj postavi :twisted:

Hoffenheim: Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Eduardo (Copado) - Obasi, Ibisevic, Ba

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 dec 2008, 17:07

Igra Salihovic :)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 dec 2008, 17:56

Che,

http://Rojadirecta.org/

Idi na treci odozdo - iddaliyim(justin) najbolja je slika
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 14 dec 2008, 18:07

Al' jes' budala ovaj na SportKlubu,kaze: "zamalo da Rembrandt(misli na Salihovica) postigne svoj peti gol u sezoni". :D
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 14 dec 2008, 18:31

izjednači hoffen , teber selim iz slobodnjakja..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 14 dec 2008, 18:37

drugi crveni za šalke ! 80. minut
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.