Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Nimla_RZ
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)

Post Postao/la Nimla_RZ » 08 okt 2011, 08:18

crvenocrni je napisao/la: Ja koliko vidim Turci su ispod nas na azuriranoj listi a Irci ispred sa tim da imamo nekoliko mogucnosti da ipak budemo nosioci u barazu u slucaju 'kiksa' u Parizu...
NEMOGUĆE!
Čelik Zenica 1945

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 08 okt 2011, 10:33

Nimla_RZ je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la: Ja koliko vidim Turci su ispod nas na azuriranoj listi a Irci ispred sa tim da imamo nekoliko mogucnosti da ipak budemo nosioci u barazu u slucaju 'kiksa' u Parizu...
NEMOGUĆE!
Moguce, 7 reprezentacija je ispred nas. Jedna ide direktno tako da ostaje 6 reprezentacija a moguce je da 4 repke ispadnu koje su ispred nas a to su: Srbija, Irska, Ceska i Turska.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 okt 2011, 10:53

Qualifying play-offs

The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:

40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.

Dakle nije kriterij za odabir nosioca u baražu plasman na uefa listi već čudna kombinacija 40-40-20% sa zadnja tri kvalifikacijska ciklusa, kao i sa nastupa na zadnjem SP i EP, a kao što znamo nas tu nije bilo i šanse da mi pri toj čudnoj matematici budemo nosioci su minimalne, ma zapravo i ne postoje-ovo je i uvedeno da bi se "male" reprezentacije što teže plasirale, a da ovi redovni učesnici, ako slučajno odigraju jedne kvalifikacije malo lošije opet dobiju drugu šansu :roll:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 08 okt 2011, 11:05

tony-mortale je napisao/la:Qualifying play-offs

The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:

40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.

Dakle nije kriterij za odabir nosioca u baražu plasman na uefa listi već čudna kombinacija 40-40-20% sa zadnja tri kvalifikacijska ciklusa, kao i sa nastupa na zadnjem SP i EP, a kao što znamo nas tu nije bilo i šanse da mi pri toj čudnoj matematici budemo nosioci su minimalne, ma zapravo i ne postoje-ovo je i uvedeno da bi se "male" reprezentacije što teže plasirale, a da ovi redovni učesnici, ako slučajno odigraju jedne kvalifikacije malo lošije opet dobiju drugu šansu :roll:
tacno ali ima i gorih reprezentacija od nas npr kada bi prosli Armenci, Belgijanci, Estonci, Skoti mi smo 100% nosioci ;) Male su sanse ali sve je moguce.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 11:21

Nimla_RZ je napisao/la:
NEMOGUĆE!
Itekako moguce ;) Ja mislim da ako odigramo nerijeseno u Parizu i ako Srbija ne dobije Sloveniju (onda Estonija ide u baraz) smo sigurni kao nosioci a to je tek jedna od mogucnosti.

P.S. Nemojte gledat listu na UEFA.com jer nije azurirana.

Evo trenutnog rankinga http://www.world-results.net/uefa/ranking.html#2011" onclick="window.open(this.href);return false;

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 okt 2011, 11:24

Jos je interesantno u ostalim grupama :

Grupa A :
Njemacka ubjedljivo prva. Za drugo mjesto se bore Belgija i Turska. Belgija ima bod vise, ali oni gostuju u Njemackoj, dok Turci igraju kod kuce protiv Azarbejdzana.

Grupa B :
Mozemo reci da je Rusija vec prva, jer ce u zadnjem kolu pobjediti Andoru, dok ce se u direktnom duelu Irska i Armenija boriti za 2. mjesto.

Grupa C :
Italija vec osigurala prvo mjesto. Estonija je trenutno na drugom mjestu, i ima bod vise od Srbije, koja gostuje u Ljubljani kod Slovenaca. Kiksa li Srbija, Estonija je u barazu.

Grupa D :
Kao sto vec znate BiH u zadnjem kolu gostuje u Parizu, i pobjedom bi isli direktno na EP.

Grupa E :
U ovoj grupi je sve odluceno, Holandija ide direktno na EP, Svedska u baraz.

Grupa F :
Grcka ima dva boda vise od Hrvatske. Grci gostuju u Gruziji, dok Hrvati docekuju Latviju. Grcima bi bio dovoljan remi, da osiguraju prvo mjesto.

Grupa G :
U ovoj grupi je sve rjeseno, Englezi idu direktno na EP, Crna Gora je u barazu.

Grupa H :
U ovoj grupi ce se sve odluciti u zadnjem kolu, kad Danska docekuje Portugal. Obadvije ekipe imaju po 16 bodova.

Grupa I :
U ovoj grupi je Spanija ubjedljivo prva, dok Ceska ide u baraz.

Znaci u utorak nas ocekuje par veoma interesantnih utakmica, a to su sljedece :

Njemacka - Belgija/Turska - Azerbejdzan
Irska - Armenija
Slovenija - Srbija
Francuska - Bosna i Hercegovina
Gruzija - Grcka/ Hrvatska - Latvija
Danska - Portugal

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 okt 2011, 11:27

ma imaju neke šanse ali su toliko male da se s tim ne trebamo zamarati, već ići na pobjedu u parizu.
a ako ne daj bože ne uspijemo onda se treba puno toga poklopiti da budemo nosioci u baražu

iz A grupe nam treba da belgija u njemačkoj uzme barem bod a da turska ne pobjedi azerbejdžan u turskoj, a ako turska pobjedi belgija mora tući švabe u Diseldorfu :roll:,
B grupa irska armenija direktno odlučuju, irskoj i nerješeno paše za baraž, a mislim da su oni bolji od nas po ovim pravilima
e u C grupi bi mogl estonija biti druga ukoliko srbija ne pobjedi u sloveniji, oni su definitivno iza nas
u D grupi mi pobjedimo i boli nas k. za baraž :mrgreen:
u E grupi švedska je već druga jer je u mežusobnim bolja od mađara
u F nam je svejedno ko će biti prvi ko drugi i gre i cro su bolji od nas
u G montenegro je druga i gori su od nas :D
u H su svi bolji od nas-ovi koji mogu proći
u I grupi je komplikovano je škoti imaju igrati 2 utakmice, a česi 1, škoti ako danas dobiju imaće 1 bod više od čeha a onda gostuju španiji a česi litvi, ako budu imali isto bodova česi su drugi zbog boljeg međusobnog omjera.
Znači nama treba da se poklopi 3 od ove 4 stvari(jer je CG sigurno iza nas): Belgija dobije njemačku u gostima, armenija irsku isto u gostima, da srbija ne pobjedi u sloveniji, a da škoti dobiju i danas pa u utorak u španiji i onda ćemo biti nosioci(i opet možda jer niko od nas nije računao prosjeke bodova svakog tima u zadnja 3 ciklusa:

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 11:31

Jos jedna stvar. Svedska sa pobjedom protiv Holandije ide kao najbolja druga na EP. Ukoliko ne dobiju Holandjane, Danska i Portugal sa remijem idu direktno, Portugal kao prvi a Danci kao najbolji drugi. Ima jos opcija ali ove su najizglednije sa tim da ce Svedjanima biti dovoljan bod za najbolju drugoplasiranu ekipu sa tim da Danci ili Portugalci odigraju mec bez nerijesenog rezultata...

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 11:41

tony-mortale je napisao/la:ma imaju neke šanse ali su toliko male da se s tim ne trebamo zamarati, već ići na pobjedu u parizu.
a ako ne daj bože ne uspijemo onda se treba puno toga poklopiti da budemo nosioci u baražu

iz A grupe nam treba da belgija u njemačkoj uzme barem bod a da turska ne pobjedi azerbejdžan u turskoj, a ako turska pobjedi belgija mora tući švabe u Diseldorfu :roll:,
B grupa irska armenija direktno odlučuju, irskoj i nerješeno paše za baraž, a mislim da su oni bolji od nas po ovim pravilima
e u C grupi bi mogl estonija biti druga ukoliko srbija ne pobjedi u sloveniji, oni su definitivno iza nas
u D grupi mi pobjedimo i boli nas k. za baraž :mrgreen:
u E grupi švedska je već druga jer je u mežusobnim bolja od mađara
u F nam je svejedno ko će biti prvi ko drugi i gre i cro su bolji od nas
u G montenegro je druga i gori su od nas :D
u H su svi bolji od nas-ovi koji mogu proći
u I grupi je komplikovano je škoti imaju igrati 2 utakmice, a česi 1, škoti ako danas dobiju imaće 1 bod više od čeha a onda gostuju španiji a česi litvi, ako budu imali isto bodova česi su drugi zbog boljeg međusobnog omjera.
Znači nama treba da se poklopi 3 od ove 4 stvari(jer je CG sigurno iza nas): Belgija dobije njemačku u gostima, armenija irsku isto u gostima, da srbija ne pobjedi u sloveniji, a da škoti dobiju i danas pa u utorak u španiji i onda ćemo biti nosioci(i opet možda jer niko od nas nije računao prosjeke bodova svakog tima u zadnja 3 ciklusa:
Ako pogledas ranking malo bolje vidjet ces da su trenutno i Belgija i Turska i Ceska i Skotska ispod nas tako da nije toliko lose koliko mislis mada se slazem da se treba jos par stvari poklopit zbog moguce promjene liste nakon utorka jer stvarno neznam kako racunaju ovo jer na prethodnoj listi Irci su bili iza nas i sa 2 remija i pobjedom predju nas koji smo dobili sve 3 tekme :?

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 okt 2011, 11:49

NEMA VEZE RANKING SA NOSIOCIMA U BARAŽU,
češka će biti ispred nas, kao i turska ako izbore baraž to ti je 100% sigurno, jer imaju učešće na SP ili EP i tu će nabrati bodove,uefa još nije izračunala bodove za baraž jer se još ne zna koje su to ekipe kad se odigra zadnja utakmica izbaciće to, nas nada se da neće biti tu već francuzi, ali ako mi budemo nećemo biti nosioci 99,99%

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 okt 2011, 11:51

U slucaju da ne izborimo direktno EP, sigurno necemo biti nosioci. ;)

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 11:56

tony-mortale je napisao/la:NEMA VEZE RANKING SA NOSIOCIMA U BARAŽU,
češka će biti ispred nas, kao i turska ako izbore baraž to ti je 100% sigurno, jer imaju učešće na SP ili EP i tu će nabrati bodove,uefa još nije izračunala bodove za baraž jer se još ne zna koje su to ekipe kad se odigra zadnja utakmica izbaciće to, nas nada se da neće biti tu već francuzi, ali ako mi budemo nećemo biti nosioci 99,99%
Ma neznam sta bi rekao, iako fino pise da se gleda ranking (ovaj 40-40-20) opet ko zna sta tu oni racunaju. Ipak kad sve sagledam slazem se da su sanse minimalne da budemo nosioci...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 okt 2011, 12:46

A koga boli neka stvar za nosiocina ili nenosiocima.

Mi ako ne odemo direktno, u barazu se mozemo nositi sa scim selekcijama, cak sam siguran da bi jedne Cehe ostavili kod kuce, zatim Irce ako bi se kvalifikovali, koji su ako se ne varam ispred nas na onoj rang listi.

Mozda bi jedino imali problema sa Turskom ili Belgijom u zavisnosti koja ce se plasirati u baraz kao i protiv Hrvatske ili Grcke.

Uostalom, zasto kalkulisati, idemo mi po pobjedu u Francusku pa neka drugi razmisljaju umjesto nas. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 08 okt 2011, 20:22

Sa 1 hrvatskog portala.
Prema tome, da ne dužimo prije utorka, naglasimo ono što najviše intrigira: Hrvatskoj suparnik u dodatnim kvalifikacijama vjerojatno neće moći biti Srbi, ali hoće BiH ili Crnogorci, te od jačih Turci ili Belgijci, Irci ili Škoti... Najbolji ždrijeb bili bi, jasno, Estonci!
Je li ovo mediji u Cro opet potcjenjuju BiH :D.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 okt 2011, 22:02

adas_barca je napisao/la:Sa 1 hrvatskog portala.
Prema tome, da ne dužimo prije utorka, naglasimo ono što najviše intrigira: Hrvatskoj suparnik u dodatnim kvalifikacijama vjerojatno neće moći biti Srbi, ali hoće BiH ili Crnogorci, te od jačih Turci ili Belgijci, Irci ili Škoti... Najbolji ždrijeb bili bi, jasno, Estonci!
Je li ovo mediji u Cro opet potcjenjuju BiH :D.
Tako su se digli i protiv Ukraine za SP, pa pali ko kamen u vodu. Ja smijem potpisat da se mi sa njima mozemo nosti bez problema !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 08 okt 2011, 22:12

Thecoldfear je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
NEMOGUĆE!
Moguce, 7 reprezentacija je ispred nas. Jedna ide direktno tako da ostaje 6 reprezentacija a moguce je da 4 repke ispadnu koje su ispred nas a to su: Srbija, Irska, Ceska i Turska.
nazalost mogucnost da budemo nositelji u barazu ne postoji a reci cu i zasto zato sto ce srbija da pobjedi sloveniju a i grci ce da pobjede dakle od mogucnosti da budemo nositelji u barzu nema nista

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 okt 2011, 22:35

Ovi mediji u Hrvatskoj nisu normalni,sinoc im građane gadjaju molotevljevim koktelima,tuku im djecu oni se ufatili price o Bilicu i savezu,ni rijeci o tome da su se trebali povuci sa terena kad su vidjeli sta im rade navijacima,bas su ludi do bola...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 okt 2011, 23:38

Žao mi je Slavena, on onakav tretman nije zaslužio. Sinoć ga ispljuvaše i Sušec u duetu sa krampom Štimcem, pa onda i Zajec i onaj drugi novinar što liči na Bregu i onaj wtf Goran (znam ga , trener ili bivši Slaven B.). :roll:

Žao mi je i vatrenih, jer sam za njih uvijek navij'o zbog Šukera i još kad se žalim :D žao mi je Velsa, meni tako draga repka, a nikad da se plasira na neki završni turnir. :roll:

Slaven je odličan čovjek i ako i kad Pape ode, ne bih im'o ništa protiv da nam on bude selektor-jednostavno čovjek je gromada. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 08 okt 2011, 23:51

pa ni mnogi veliki timovi ne bi imali nista protiv da imaju Bilica za trenera...

koja je to legenda...
a desavaju mu se sr.anja...al jbg
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 okt 2011, 00:55

Evo da i ja nešto kažem o baražu.
ukoliko se portugal vrati neporažen iz kopenhagena i ukoliko srbija pobjedi slovence, a i jedno i drugo su realne opcije, onda će svim učesnicima baraža biti sasvim svejedno hoće li biti među povlašćenima ili nepovlašćenima jer su sve repke otprilike istog kvaliteta.
U grupi a belgijanci i turci se bore za drugo mjesto, belgijanci su trenutno drugi, ali im treba pobjeda u gostima kod njemaca :roll: , dok turci igraju kući sa azerbejdžanom, tako da je u ovoj grupi sve već izvjesno.
u grupi b za drugo mjesto se bore irci i jermeni koji su uz estonce najveće pozitivno iznenađenje ovih kvalifikacija, bili su odlični u drugom dijelu ovog ciklusa, napravili su neke sjajne rezultate, ali u utorak idu u dablin kod iraca kojima je i bod dovoljan. e sad postoji priča da ako irci odu u baraž, uefa će se truditi da im se oduži za onu nepravdu iz prošlih kvalifikacija kad su pokradeni protiv francuza. jadni njihovi protivnici. :lol:
u grupi c situacija je jako zanimljiva. estonci su drugi trenutno, srbiji treba pobjeda u sloveniji za baraž. u slučaju nepovoljnog rezultata za srbiju,estonci su drugi i biće za svakoga jako nezgodni. dobili su u gostima srbiju, sloveniju i s. irsku, a u prijateljskoj su uzeli i urugvaj.
sve je otvoreno.
u grupi d u parizu borba za prvo mjesto. francuzima je dovoljan i bod ali imaju dosta povrijeđenih igrača. sa druge strane bih je kroz kvalifikacije kontinuirano dizala formu, osigurala je baraž što je i bio prvi cilj pred početak kvalifikacija, mogu igrati potpuno rasterećeno, biće i mnogo bh navijača tako da su to neke od prednosti sušića i ekipe, ali realno gledano francuzi su favoriti tako da će bih vjerovatno u baraž.
u grupi e holanđani su prvi, a šveđani će vjerovatno biti najbolji među drugoplasiranima pa će i oni direktno na euro, tako da ih nema u baražu.
grupa f, grci su trenutno prvi, ali im treba najmanje remi u tbilisiju protiv gruzije. poznajući grke biće to zagarantovano od 0 do dva gola. sa druge strane hrvati moraju dobiti letonce i očekivati poraz grka. za očekivati je da ipak grci budu prvi.
grupa g, sve je odlučrno ovdje, englezi su prvi, crnogorci golom delibašića na samom kraju došli do baraža i idu turistički u švajcarsku u utorak.
grupa h, ko što rekosmo portugalcima je dosta i bod u kopenhagenu jer su kod kuće dobili dance 3:1 i bolji su u međusobnom duelu. portugal je bliže prvom mjestu.
grupa i, malo je reći španci se prošetali do prvog mjesta. za drugo se bore česi i škoti. škoti su trenutno drugi, ali u utorak su gosti špancima koji su zaista nemilosrdni, tako da škotima ostaje da se nadaju da će česi kiksati u litvaniji što i nije toliko nerealno, ali mislim da su ipak česi bliži baražu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.