velez_mostar je napisao/la:Ja redovno citam ,i aktivno ucestvujem na hrvatskim forumima,i nakon jednog poraza ljudi tako "operu" i Markovica,i Bilica,i Stimca,i sve oko hrvatskog fudbala,i to na takav nacin da im psuju,da ih vrijedjaju na svakakve nacine,samo zato sto se jedne godine "mozda" nece plasirati na veliko takmicenje.
Dok mi,vidi sta mi radimo,pojavi se par ljudi koji javno kritizira rad saveza,kriminal,korupciju..lose stanje generalno,i tu se nadje dosta ljudi kojima se to ne svidja.
Pa,ja mislim da bi u Hrvatskoj,da je slicno stanje,i da imaju dugogodisnje neuspjehe repke,javno lincovali vodstvo saveza i sve te ljude,dok se u nas nadje velika vecina koja odjednom oprosti sve,jer imamo rezultate koje smo godinama trebali imati.
Sto se tice nasih klubova u Europi,iskreno ja sam fasciniran ovim rezultatima,ali vjerujem kako su oni dio naseg inata,srcanosti,i zelje za dokazivanjem..a i slobode igranja sto se tice sudija,jer nije isto kad te sudija stiti,i kad ti u premijer ligi sudija jasno daje do znanja da te protivnicki igrac moze ubit' namrtvo ako igras u gostima.
Sto se tice tog momka koji je prebijen,znam ga dobro,momak je hljeb hljebova,mrava zgazio ne bi ,eto ..otisao je da prati svoj voljeni klub,da pogleda utakmicu,dobio je drama degenek...i niko to ni osudio nije ,i nakon toga covjek izgubi volju i da prati to.
Ukratko, Hrvatska ima kriticku sportsku naciju i zato oni i imaju pravo da osuju drvlje i kamenje na i najmanji neuspeh svoje repke. Hrvati su od osnivanja propustili samo jedno takmicenje, a BiH je bila blizu jednog i zato je takvo stanje na Hrvatskim forumima, a na BH forumima ovakvo. Tesko je u BH ista menjati, a najteze foteljase po nacionalnom kljucu. Da me ne shvatis pogresno, i ja sam za blaze promene u N/FSBiH, jer riba od glave smrdi. Za neuspeh repke mogu slobodno reci da i funkcioner saveza treba da snosi minimalno moralnu odgovornost.