ipsa je napisao/la:
@ŠB_Fidelis
u pravu si za ono sto si napisao da Siroki ne mora nikom polagati racune zato sto promice vrijednosti svog naroda...al mislim da bi bilo lijepo da kada bi i druga dva naroda imala istu priliku kada je u pitanju angazman u klubu...
Gle, to je jednostavno politika kluba i takva odluka, puno toga je i Široki pretrpio upravo zato sto je uvijek promicao svoje vrijednosti, volio svoj narod, drzao se svoje vjere, a to se kroz proslo stoljece pokusalo zatirati svim silama, najjasnije ocitovano pri 'oslobodjenju' istog i svega sto se desilo nakon toga. E pa, kad je vec konacno u mogucnosti da jasno i glasno se toga drzi (a uvijek se toga i drzao), i kaze to bez straha, nece se toga lako ni odreci.
jer ipak smo mi u jednoj drzavi i trebamo teziti da budemo ravnopravni, ako nista onda na sportskom planu...zar ne bi bilo lijepo da neki klinac (nehrvat) zaigra za siroki iz ljubavi prema klubu, a kasnije isti postane zvijezda i ljubimac navijaca reprezentacije i obrnuto da neki klinac iz sirokog postane ikona recimo bosne.....a mislim da su dosad svi iskreni navijaci repke bilo u fudbalu il kosarci pokazali da znaju cijenit dobre igrace bez obzira na nacionalnu pripadnost....
Slazem se ja s tim, medjutim jedno je sport i odluke raznih klubova (sto su opet kazem njihova interna stvar, nikoga time ne doticu), a drugo je kompletni jedan drzavni proces egalitarnosti. Nece nijednom od konstitutivnih naroda nista biti niti ce im ugrozavati bilo kakve vitalne nacionalne interese to sto 'ne mogu' nastupati za Široki, imaju i vecih problema od toga, narocito jedan narod koji npr. zahvaljujuci daytonskom sporazumu lako biva preglasan zbog nepostojanja drzavnog aparata za zastite nacionalnih interesa. Valjda shvacas razliku.
Meni osobno to smetalo ne bi, medjutim, mene se ne pita, to je cisto odraz narusenog stanja u drzavi koja jednostavno receno ne funkcionira. Nikad mi nije problem bio cijeniti pozrtovnost, talent, i sve ostalo, niti mi je ikad poznavalo neke granice. Opet kazem, moja odluka nije, stoga, nemam sta ni komentirati previse na to osim da zaista nije
recimo ja bih se uvijek osvrnuo na primjer ikonica, kad je bosna bila pod vodstvom cuvenog mense covjek nikako nije dobivao pravu priliku, ali je uvijek imao punu podrsku navijaca jer istinski ljubitelji kosarke su jednostavno znali prepoznati prije svega dobru osobu a pokazalo se i dobrog sportistu....al vjerujem i da nije dobio pravu priliku
da bi uvijek bio i ostao ljubimac navijaca...
Interna stvar navijaca Bosne, pa i nemam neki narociti komentar, medjutim razumijem, isto kao Smajic u Zrinjskom, npr., i sl.
...Život za Široki...