Zato što su okrenuti kvanititetu i komercijali, plus su iz mnogo veće zemlje.alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:00Po cemu? Kad je Metallica prodala 125 miliona albuma worldwide, a Iron 25. Znaci ne mogu biti veci eto od Metallice (osim da velicinu gledas sa vise paramtera sto je razumljivo, samo navedi koje). Desila se 2 velika wave-a iz Engleske, pa su bendovi koji su se nakacili tome spominjani i dan danas poput deep purple koji zivi od jedne pjesme smoke on the water. Svaka cast Englezima, ljudi su babuke rocka, ali da imaju vise bendova od Amera nemaju, nabrojat ces 15-20 za koje svako zna, a ja cu 50 k'o iz pi.cke.ASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:48Po meni je Iron Maiden najveći bend svih vremena. Led Zeppelin ima najbolji lyrics. Oni bi bili velikani i bez muzike.
Ovo pišem uz pokušaje objektivnosti. Meni najdraži bend je The Clash jer sam najviše bio navučen na njih u životu.
Kao gradovi, London je svjetski centar. Ni blizu nije nijedan.
Ma ljudi nemaju slabe tačke, od vokala, lyricsa, gitare, basa, bubnjeva do plakata na pločama. Znali su praviti i sporu, a i brzu muziku.
Nabrojat ću i ja 70. Samo se nećemo složiti oko toga, koje bendove svako zna, a ko ne.
Mislim, nemam ja ništa protiv američke scene ili LA, slušam to svaki dan. Ali London je London.