RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- RezervniGolman
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Kadet vidis da nam svaku sitnicu sankcionisu i vani i kuci. Znam sta govoris brat ali ja sam vise za dobru igru i borbu pa da im ne moze pomagati ni sudija ni savez kad im zabijemo dva komada do dvaeste
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
KLUB SVIH NAS.
Dobru i ostru igruRezervniGolman je napisao/la:Kadet vidis da nam svaku sitnicu sankcionisu i vani i kuci. Znam sta govoris brat ali ja sam vise za dobru igru i borbu pa da im ne moze pomagati ni sudija ni savez kad im zabijemo dva komada do dvaeste

Daj raja zna li iko sta za Maletu?
Koji je crnov na slici medju Rajom? Nevidim nikoga kockaste glave.emil02in je napisao/la:Bola što se stidiš fino reci da si bio na utakmici,gdje si bio iza gola sa RAjom?crnov je napisao/la:Ima li tko sliku od forumasa jucer iza gola?Tko je zajeb... tko je ispao papak pa nije dosao?
Hajmo imenujte ga!
Znate šta ja mislim o svemu ovome. Da nam je liga kvalitetnija pa za jedno 2 klase u odnosu na par prošlih sezona. Jedna Sloboda uzme realno prejakog Zrinjskog, Travniku otkine bod Sarajevu od kojeg se bilo nadati da pojede Travnik nakon onog poraza u Njemačkoj. Eto čak smo ih i mi dobili 2:1 , a toliko se to Sarajevo diže u nebesa (ne samo od sebe nego svi mi, mislim da se samo pravi dobra infrastruktura kluba u Sarajevu) . Isto tako Mladost otkine bod i nama i Sarajevu. Jedva čekam utakmicu između Olimpica i Sarajeva da kada remiziraju, da kažem da smo u rangu Sarajeva samo što nemamo medijske pompe da imamo 5 hiljada ljudi na tribinama 

sreća pa je sada pauza. imamo 14 dana da se igrači rekuperiraju i da se vrate povrijeđeni, a Nikolić je pauzirao samo ovu tekmu, jer nije dobio direkt crveni karton. mora Feja održati OZBILJAN MEETING sa igračima, da im ukaže na greške, i po mogućnosti, da se pokuša naći centafor, jer OVAKO više ne ide raja.
Ako ovo ne uradimo, ne gine nam kanonada sa Širokim...

Ako ovo ne uradimo, ne gine nam kanonada sa Širokim...
Slazem se, ako se igra borbeno i uz malo sportske srece svak svakoga moze pobijedit.shaman7 je napisao/la:Znate šta ja mislim o svemu ovome. Da nam je liga kvalitetnija pa za jedno 2 klase u odnosu na par prošlih sezona. Jedna Sloboda uzme realno prejakog Zrinjskog, Travniku otkine bod Sarajevu od kojeg se bilo nadati da pojede Travnik nakon onog poraza u Njemačkoj. Eto čak smo ih i mi dobili 2:1 , a toliko se to Sarajevo diže u nebesa (ne samo od sebe nego svi mi, mislim da se samo pravi dobra infrastruktura kluba u Sarajevu) . Isto tako Mladost otkine bod i nama i Sarajevu. Jedva čekam utakmicu između Olimpica i Sarajeva da kada remiziraju, da kažem da smo u rangu Sarajeva samo što nemamo medijske pompe da imamo 5 hiljada ljudi na tribinama
- pravnik1981
- Kontakt:
eee Jusa uvali Sarajevu 2 gola ko iz pi.cke...a kod nas na klupi bio cccccc....moj treneru moja upravo...Neka vama Popovica i Cemalovica...
- Crveni_1922
Ja ne kontam zasto su doveli Marsela Macka??
Ja koliko pratim lik nije tekme odigrao!!
Pa mogo ga je Feja ubacit bar 20-tak minuta i dat mu neku sansu kad vec Popovica ne ide.
Ovo je drugi put da momka dovode u Velez a ne igraju ga nikako!!
Isto ne kontam koji qurac Kodro zauzima mjesto na klupi kad nemoze lik meda!!
Treba se covjeku zahvalit i nek odigra oprostajnu pa naci neku zamjenu za njega.
Samo me nervira to sto mi neznamo nikako da promjenimo hebenu taktiku. Ako vidis da ne stima logicno je da se nesto mijenja i pokusava se naci sastav koji funkcionise, a ne forsirat jedno te isto svaku tekmu.
Nego mozemo mi srat ovde danima ...treba ovo ...treba ono...dzaba nam kad se nista ne pitamo
Nase je da kritikujemo...a oni nek nam i dalje dizu tlak

Pa mogo ga je Feja ubacit bar 20-tak minuta i dat mu neku sansu kad vec Popovica ne ide.
Ovo je drugi put da momka dovode u Velez a ne igraju ga nikako!!
Isto ne kontam koji qurac Kodro zauzima mjesto na klupi kad nemoze lik meda!!
Treba se covjeku zahvalit i nek odigra oprostajnu pa naci neku zamjenu za njega.
Samo me nervira to sto mi neznamo nikako da promjenimo hebenu taktiku. Ako vidis da ne stima logicno je da se nesto mijenja i pokusava se naci sastav koji funkcionise, a ne forsirat jedno te isto svaku tekmu.
Nego mozemo mi srat ovde danima ...treba ovo ...treba ono...dzaba nam kad se nista ne pitamo

Nase je da kritikujemo...a oni nek nam i dalje dizu tlak

I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
- Crveni_1922
pravnik1981 je napisao/la:eee Jusa uvali Sarajevu 2 gola ko iz pi.cke...a kod nas na klupi bio cccccc....moj treneru moja upravo...Neka vama Popovica i Cemalovica...
Ja bola...da su ljudi znali zadrzati lika poput Jusufbasica sad bi kod nas razvaljivao!!
Covjek bi se ustelio i navikao na ovu ekipu. Lik je mlad i vrlo dobar napadac..dobro se snalazi i vecinom kad je u prilici postigne gol. Isto bolje bi nam bilo da smo zadrzali Ramovica nego sto smo potrosili pare na POPA koji nije nista specijalno pokazao. Koliko je uprava dobro odradila jedan dio posla ...toliko su se i sjebali u pojedinim situacijama...posebno odabirom vaznih igraca na pozicijama gdje skripi.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
Od Jusufa se očekivalo dosta ali nije baš oduševio. Nije bilo potrebe ni za njegovim tjeranjem s obzirom da smo deficitarni u napadu a sigurno bi korisniji bio od Popa. A Mace neće ni zaigrati, Feji su ga doveli ali čini mi se da on vidi da od toga nema ništa.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
Hajde. Sada i Jusufbasic valja, a vise je u nas sjedio na klupi nego igr'o. Mene zanima jeste li pomislili na to da se u Velezu i u Travniku igraju 2 potpuno razlicita sistema i da u ovom qrcu od lige napadaci ne ostaju u rosteru i ne prilagodjavaju se taktici ako njihova igracka konfiguracija ne moze odgovoriti zadatku.
Jedan Rasevic je vise kod Feje igr'o nego Jusuf jer ima high work rate. Feja ocigledno pri selekciji igraca za prvih 11, ali i citavog rostera gleda prvo timske, pa tek onda individualne kvalitete.
Uostalom, njuh za gol i slobodan udarac je jedino sto je pokazao da ima, a Fejin sistem trazi rad.
Jedan Rasevic je vise kod Feje igr'o nego Jusuf jer ima high work rate. Feja ocigledno pri selekciji igraca za prvih 11, ali i citavog rostera gleda prvo timske, pa tek onda individualne kvalitete.
Uostalom, njuh za gol i slobodan udarac je jedino sto je pokazao da ima, a Fejin sistem trazi rad.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- RezervniGolman
- Kontakt:
Kadeti Olimpic-Velež 1:0
Juniori Olimpic-Velež 0:2
Juniori Olimpic-Velež 0:2
KLUB SVIH NAS.
KLUB SVIH NAS.
Ušao sam malo na vaš forum jer mi je drag Velež i Mostar gdje dolazim svaki mjesec...shaman7 je napisao/la:Znate šta ja mislim o svemu ovome. Da nam je liga kvalitetnija pa za jedno 2 klase u odnosu na par prošlih sezona. Jedna Sloboda uzme realno prejakog Zrinjskog, Travniku otkine bod Sarajevu od kojeg se bilo nadati da pojede Travnik nakon onog poraza u Njemačkoj. Eto čak smo ih i mi dobili 2:1 , a toliko se to Sarajevo diže u nebesa (ne samo od sebe nego svi mi, mislim da se samo pravi dobra infrastruktura kluba u Sarajevu) . Isto tako Mladost otkine bod i nama i Sarajevu. Jedva čekam utakmicu između Olimpica i Sarajeva da kada remiziraju, da kažem da smo u rangu Sarajeva samo što nemamo medijske pompe da imamo 5 hiljada ljudi na tribinama
Prijatelju nema ni Sarajevo 5.000 na tribinama, džabe im što se dižu u nebesa i medijske pompe, dokaz ti je sinoćnja tekma, gdje je bilo oko 2.000 ljudi a kažu da imaju preko 5.000 članova.

Ove godine će liga biti najzanimljivija od kada se igra vjeruj mi: Zrinjski,Široki,Sarajevo.Velež i moj Željo će se boriti do kraja kako za prvenstvo tako i za evropu.
VTŽ

Sta ovo pise na ss.ba samo 500 gledatelja a onaj komentator radija govori 1000.
- VigorMostarac
- Kontakt:
Raja,
Iskreno puno više sam ocekivao u prvi 6 kola iz razloga što smo imali dobar raspored i igrali 4 utakmice kući.
Prošle godine smo u prvi 6 kola imali 9 bodova 2 pobjede 3 neriješena i 1 poraz.
Sada u prvi 6 kola imamo 10 bodova 2 pobjede 4 neriješene i bez poraza.
Mislim da smo pored izgubljena 4 boda kući izgubili i 2 u Zenci .
Težak period je pred nama i još ništa nije gotovo ,Nadam se prvoj prvenstvenoj pobjedi u Širokom.
Sebi dajem crveni karton zbog mog nezadovoljstva bodovnim saldom u prvi 6 kola

RAja sretno i cujemo se poslje Širokog nadam se sa +3 boda .
MOJ SAN JE EUROPA,TO JE MOŽDA SAMO SAN A I SNOVI SE NEKAD OSTVARE.....KO ZNA
Iskreno puno više sam ocekivao u prvi 6 kola iz razloga što smo imali dobar raspored i igrali 4 utakmice kući.
Prošle godine smo u prvi 6 kola imali 9 bodova 2 pobjede 3 neriješena i 1 poraz.
Sada u prvi 6 kola imamo 10 bodova 2 pobjede 4 neriješene i bez poraza.
Mislim da smo pored izgubljena 4 boda kući izgubili i 2 u Zenci .
Težak period je pred nama i još ništa nije gotovo ,Nadam se prvoj prvenstvenoj pobjedi u Širokom.
Sebi dajem crveni karton zbog mog nezadovoljstva bodovnim saldom u prvi 6 kola

RAja sretno i cujemo se poslje Širokog nadam se sa +3 boda .
MOJ SAN JE EUROPA,TO JE MOŽDA SAMO SAN A I SNOVI SE NEKAD OSTVARE.....KO ZNA
VFC THE RELIGION
KAd bi se liga smanjila na 10-12 ekipa, koncentrisao bi se kvalitet u te ekipe, bile bi kvalitetnije utakmice samim tim i posjecenije. Za par godina bi i mi ko i komsije imali 3 4 predstavnika u play off fazama evropskih takmicenja. Fudbal je ovdje ljudima u krvi, uz malo para eto uspjeha. Pogledaj one fince, norvezane..imaju para al nisu toliko uspjesni.Kadet91 je napisao/la:Slazem se, ako se igra borbeno i uz malo sportske srece svak svakoga moze pobijedit.shaman7 je napisao/la:Znate šta ja mislim o svemu ovome. Da nam je liga kvalitetnija pa za jedno 2 klase u odnosu na par prošlih sezona. Jedna Sloboda uzme realno prejakog Zrinjskog, Travniku otkine bod Sarajevu od kojeg se bilo nadati da pojede Travnik nakon onog poraza u Njemačkoj. Eto čak smo ih i mi dobili 2:1 , a toliko se to Sarajevo diže u nebesa (ne samo od sebe nego svi mi, mislim da se samo pravi dobra infrastruktura kluba u Sarajevu) . Isto tako Mladost otkine bod i nama i Sarajevu. Jedva čekam utakmicu između Olimpica i Sarajeva da kada remiziraju, da kažem da smo u rangu Sarajeva samo što nemamo medijske pompe da imamo 5 hiljada ljudi na tribinama
Liga se dize sa dna, doduse sporo, al vidljiv je napredak. Jbt, sjecam se prije par godina unazad nije nas ni bilo na kladionici, uvijek bilo sve kecevi. Onda nas uvedu u kladionice, ali jedan par mozes igrati, tj. jednog keca

Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Maletic zaradio 7 kopci kraj oka,onaj ga cigo (sto je igro za zrinjski i zelju)laktom udario a da nije dobio ni opomenu.A nasi igraci u duelu kad se sudare sa protivnikom dobijaju crveneKadet91 je napisao/la:Dobru i ostru igruRezervniGolman je napisao/la:Kadet vidis da nam svaku sitnicu sankcionisu i vani i kuci. Znam sta govoris brat ali ja sam vise za dobru igru i borbu pa da im ne moze pomagati ni sudija ni savez kad im zabijemo dva komada do dvaestenek frcaju iskre.
![]()
Daj raja zna li iko sta za Maletu?

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
„Rođeni“ od sutra na pripremama u Čitluku
Reprezentativnu pauzu fudbaleri Veleža iskoristit će radno. Ekipa će sutra otputovati na petodnevne pripreme u Čitluk, gdje će odigrati i pripremne utakmice.
- Želimo malo „odvojiti“ ekipu iz uobičajenog ritma rada. Cilj stručnog štaba je da se osvježimo, radimo na ispravljanju nedostataka i još više uigramo. Mi smo i prošle godine boravili u Čitluku i imamo zaista ugodna iskustva iz ovog grada. Za srijedu je planirana jedna prijateljska utakmica sa Brotnjom, u kojem će priliku dobiti svi igrači koji su trenutno na raspolaganju. Također, planirali smo i za vikend odigravanje jedne utakmice, kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.
On nas je informisao i o stanju povreda fudbalera, jer su čak trojica u subotu morala ranije napustiti igru.
- Maletiću je ukazana pomoć još tokom utakmice u bolnici. Danas je bio na kontroli i za 3 - 4 dana moći će upotpunosti se uključiti u treninge, a do tada može samo raditi na fizičkoj spremi, ali i to iz predostrožnosti jer je povreda u predjelu glave. Blagojević i Haurdić su zbog povrede zadnje lože napustili igru. Danas su bili na pregledu i on je pokazao da nije ništa opasno i vrlo brzo će biti u trenažnom procesu, kaže Velagic.
Pametno sto ce se malo izolirati, analizirati i brusiti formu za nastavak sezone. Dobro je sto povrede nisu ozbiljnije prirode.
Reprezentativnu pauzu fudbaleri Veleža iskoristit će radno. Ekipa će sutra otputovati na petodnevne pripreme u Čitluk, gdje će odigrati i pripremne utakmice.
- Želimo malo „odvojiti“ ekipu iz uobičajenog ritma rada. Cilj stručnog štaba je da se osvježimo, radimo na ispravljanju nedostataka i još više uigramo. Mi smo i prošle godine boravili u Čitluku i imamo zaista ugodna iskustva iz ovog grada. Za srijedu je planirana jedna prijateljska utakmica sa Brotnjom, u kojem će priliku dobiti svi igrači koji su trenutno na raspolaganju. Također, planirali smo i za vikend odigravanje jedne utakmice, kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.
On nas je informisao i o stanju povreda fudbalera, jer su čak trojica u subotu morala ranije napustiti igru.
- Maletiću je ukazana pomoć još tokom utakmice u bolnici. Danas je bio na kontroli i za 3 - 4 dana moći će upotpunosti se uključiti u treninge, a do tada može samo raditi na fizičkoj spremi, ali i to iz predostrožnosti jer je povreda u predjelu glave. Blagojević i Haurdić su zbog povrede zadnje lože napustili igru. Danas su bili na pregledu i on je pokazao da nije ništa opasno i vrlo brzo će biti u trenažnom procesu, kaže Velagic.
Pametno sto ce se malo izolirati, analizirati i brusiti formu za nastavak sezone. Dobro je sto povrede nisu ozbiljnije prirode.
Prkosni i Ponosni od 1922
- RezervniGolman
- Kontakt:
Hajde nek im nije nista ozbiljno. Marko odradio nezasluzenu kaznu znaci kompletni protiv Sirokog 

KLUB SVIH NAS.
KLUB SVIH NAS.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Neki kažu da ih ne zabrinjava toliko ovo prosipanje bodova, odnosno neriješeni rezultati, (mene itekako DA).
Može li se neko sjetiti kada smo zadnji put uvezali 2 ili pak 3 pobjede (ali da nisu bile zaredom domaće) ? Ja ne...
Dalje... Mi ako uopšte hoćemo da razmišljamo o tom izlasku na EU scenu a kamoli da izborimo istu moramo početi pobjeđivati utakmice u kojima se to od nas ne očekuje.
Na šta tačno mislim ? Jedan Željo kiksa kući protiv Zrinjskog, i to nadoknadi pobjedama sa strane. Zrinjski prošle sezone kiksa kod kuće protiv objektivno lošijeg protivnika i onda uzme neku jaču ekipu vani i zareda nekoliko pobjeda. Bojim se da mi to i dalje nemamo u sebi, da nismo toliko jaki! Široki nam je rak rana, mislim da tamo nikada nismo pobijedili. I to bi bilo čak i u redu da mi možemo uvezati nekoliko pobjeda kod kuće bez problema ali i to nam je postalo u rangu osmog svjetskog čuda.
ITEKAKO sam zabrinut jer se bojim totalnog kolapsa kako ono malo RA fanatika što je ostalo tako i generalno Veleža kao kluba ako ove sezone ne izborimo taj dugoočekivani ISKORAK!
Još jednom ponavljam, ovoj ekipi fali jedan izraziti KREATIVAC pored Blagojevića jer svi smo vidili na šta nam igra liči kada dotični nije na terenu i naravno taj špic igrač.
Kada su nas Sandžaklije upozoravale da dovodimo propalitet i lika koji je ZABIO ( nula ) golova, mi smo to olako zanemarili. Nije da se mi pitamo i da možemo uticati na odluku/e uprave kluba ali ne treba sebi davati lažnu nadu.
Može li se neko sjetiti kada smo zadnji put uvezali 2 ili pak 3 pobjede (ali da nisu bile zaredom domaće) ? Ja ne...
Dalje... Mi ako uopšte hoćemo da razmišljamo o tom izlasku na EU scenu a kamoli da izborimo istu moramo početi pobjeđivati utakmice u kojima se to od nas ne očekuje.
Na šta tačno mislim ? Jedan Željo kiksa kući protiv Zrinjskog, i to nadoknadi pobjedama sa strane. Zrinjski prošle sezone kiksa kod kuće protiv objektivno lošijeg protivnika i onda uzme neku jaču ekipu vani i zareda nekoliko pobjeda. Bojim se da mi to i dalje nemamo u sebi, da nismo toliko jaki! Široki nam je rak rana, mislim da tamo nikada nismo pobijedili. I to bi bilo čak i u redu da mi možemo uvezati nekoliko pobjeda kod kuće bez problema ali i to nam je postalo u rangu osmog svjetskog čuda.
ITEKAKO sam zabrinut jer se bojim totalnog kolapsa kako ono malo RA fanatika što je ostalo tako i generalno Veleža kao kluba ako ove sezone ne izborimo taj dugoočekivani ISKORAK!
Još jednom ponavljam, ovoj ekipi fali jedan izraziti KREATIVAC pored Blagojevića jer svi smo vidili na šta nam igra liči kada dotični nije na terenu i naravno taj špic igrač.
Kada su nas Sandžaklije upozoravale da dovodimo propalitet i lika koji je ZABIO ( nula ) golova, mi smo to olako zanemarili. Nije da se mi pitamo i da možemo uticati na odluku/e uprave kluba ali ne treba sebi davati lažnu nadu.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.