Pa ne bih se bas slozio. Dzeko je prije svega poslao jasnu poruku novim generacijama. Normalno je da je on to uradio i da osjeca odgovornost da to uradi jer je neizmjerno popularan medju tom djecom. Mislim da je to dobro bas zbog te djece koju ti smatras da nemaju nista sa Bosnom. Tu debelo grijesis.voltron30 je napisao/la:Mislim da se Džeko treba izdići iznad ovoga, i okaniti se prepucavanja preko društvenih mreža. Tako samo pravi reklamu nekakvim anonimusima. Za ovog Izeta nije niko čuo osim pojedinih sela u Švicarskoj, a sada cijela Evropa bruji o Džekinoj prepisci s njim. Ne treba to jednom Džeki. Al' ovo nam je škola da dijasporski izvor kvalitetnih igrača presušuju, i da se mi u BiH moramo okrenuti sebi i proizvodnji mladih igrača. Ne možemo stalno čekat' da nam neka država proizvede igrača i da ga mi ''privolimo'' da igra za nas. Ta djeca imaju veze s Bosnom k'o prosječan Bošnjo s kineskom dinastijom Ming. Tako da me ne iznenađuje da većina odlučuje da odbije igrati za nas. Prošlo je vrijeme kada su Salihović, Ibišević, Spahić, Lulić...sa zadovoljstvom prihvatali da igraju za svoju zemlju.
Nemas pojma koliko ti ljudi imaju i zele imati veze sa BiH i koliko valjaju BiH. U dijaspori vise djece kupuje dresove nase reprezentacije (pretezno Dzeko) nego sto se to radi na 70% teritorije BiH.
Nije istina da vecina odbija igrati za nas. Odbili su ovi, mozda iz straha od konkurencije?! Bosnjaci u dijaspori zele igrati za BiH, velika vecina njih. Ima cak i Srba i Hrvata koji se smatraju Bosancima, ali malo, premalo.
Jesi li ikad bio na tekmi nase reprezentacije negdje vani? Ta djeca se meni nista ne razlikuju od djece u Sarajevu i Zenici. Po izgledu i zastavama, salovima, dresovima..... Jesi li ikad izlazio u neke nase diskoteke po dijaspori? Mnogi od njih odlicno govore jezik, znaju sve nase pjevace, pjesme. Rastu na piti i sarmi... Vjeruj mi da ces tesko sresti djecaka od 10-15 godina a da ne zna nas jezik i da ne navija za BiH (i da ne voli Dzeku

Da, za nas fudbal jeste bolje da se u reprezentaciju zovu igraci iz BiH, ali dok ima Pjanica, Begovica i slicnih njima, glupo bi bilo odricati ih se.