Ovo po meni ima logike, ipak se ne moze jacina lige ocjenjivati iskljucivo po rezultatima u LP, tako da je data razlika realna i treba da ostane ovako. S druge strane, mislim da Italijanski klubovi ne briljiraju nesto narocito u zadnje tri godine ni u LP, tako da je pad uslovljen losim igrama u oba takmicenja.amerosm je napisao/la:@ effe_sa
odlicno objasnjeno svaka ti cast. Znaci nije tu sada u pitanju LP ili EL, vec sami klubovi iz tih drzava odlucuju o svojoj sudbini i sudbini drzave. Slazem se da je LP kvalitetnija od EL, ali isto tako treba imati u vidu da ukoliko bi se promjenio nacin bodovanja to takmicenje ne bih bilo interesantno ua UEFA-u, za klubove, a samim tim i za drzave zbog keofcijenta, jedino bih mozda bilo zanimljivo za klubove iz veoma losih liga jer bi se vecina kvalitetnih klubova bazirala na prvenstvo i plasman u LP, jer donosi vise bodova, vise novca, vecu medijsku paznju itd itd. Znaci isti sistem bodovanja je kompenzacija za EL zbog slabijih primanja od strane UEFA-e, i morat cete priznati da je malo nepravedno da ekipa koja se od samog pocetka nalazi u takmicenju i koja dodje na kraju do titule prvaka moze zaraditi maksimalno 15 miliona eura, a sam plasman u LP donosi taj iznos za jedan klub. Tako sto se Italije tice trebaju se kriviti i ostali klubovi koji nisu shvatili da je doslo do pada i kvaliteta te iste, a da se negdje kvalitet iz godine u godinu podize, a ne kriviti UEFA-u oja ima taj sistem bodovanja. Inace ja licno mislim da Italijanski fudbal ce pasti godinama u sredinu po kvaliteti, jer vecina kvalitetnih igraca usla su u cetvrtu deceniju zivota, a sto se tice talenata rijetko kojeg mozes naci, ili mozda ja grijesim posto ne pratim tu ligu, ako je to slucaj izvinjavam se na ovoj mojoj posljednjoj konstataciji.
I jedna digresija za tebe... "bih" se koristi u prvom licu jednine, a u trecem "bi"...