Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

samoradnik
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 15:10

pazzarac je napisao/la:meni samo nije jasno prvo kako ce se izgraditi ,cijim parama a radi se o sumi od 9 cifara u eurima a kasnije ko ce tu igrati i ko ce to odrzavati
Kao i svi veliki stadioni u Evropi, investicijama stranih kompanija,koje će uz stadion napraviti šoping molove, tržne centre.... I biti između ostalog profitom obavezne da vode brigu o istome ;) To se radi u gotovo svim državama gdje moderni multifuncionalni objekti postoje...

Devil, sjećam se da smo o ovome pričali još tada, ne znam kako dani prolaze i ja sam sve više nekako za ovu ideju,iako u prvi mah mi se činila totalno nepotrebna...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2013, 15:11

Ko ce izgraditi ? Pa jbg uvek ima investitora za takav projekat,ucestvovace drzava,ucestvovace grad,a ucestvovace i stranci.

Ko ce tu igrati ? E sada to je vec dilema.Ja sam licno bio za ideju da na tom stadionu igraju i Zvezda i Partizan i reprezentacija,ali tesko da ce da se odluce za taj poduhvat,osim ako ga ne budu gradili na mestu gde se sada nalazi jedan od ta dva stadiona.Sa te strane to je izuzetno zemljiste za graditi i svako bi imao volju tu da ulaze.

Ko ce to odrzavati ? To bi bio multifunkcionalni stadion na kome bi se sve odrzavalo i sa pravim planom on bi mogao sebe da odrzava. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 jan 2013, 15:15

a kome ce ici Zvezdi i Partizanu :)
Thomas Müller - Fußballgott

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 15:16

Poznajući naše ljude i mentalitet nebi me nimalo čudilo da vječiti ostanu na svojim stadionima,a da taj multifunkcionalni jedino reprezentaciji bude domaćin ;) I naravno mnoštvu koncerata... Mišljenja sam da bi s jedne strane taka objekat puno donio,što da ne možda bi značio pojavu još nekoliko velikih investicija,pa bi i vječiti dobile nove stadione,naravno to u ovom trenutku izgleda kao science fiction...

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 27 jan 2013, 15:33

Drago bi mi bilo i da se pocne nesto tako ali gledajuci ovih zadnjih 20-ak godina mnoge najave i planove slicnih objekata u Srbiji i regionu ne mogu a da ne budem sumnjicav po pitanju realizacije

Partizan ima projekat i plan godinama,Zvezda je najvljivala zadnjih par godina ogromne investicije,videli smo kako je zavrsio projekat oko Grbavice sa Slovencima

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2013, 15:41

samoradnik je napisao/la:Poznajući naše ljude i mentalitet nebi me nimalo čudilo da vječiti ostanu na svojim stadionima,a da taj multifunkcionalni jedino reprezentaciji bude domaćin ;) I naravno mnoštvu koncerata... Mišljenja sam da bi s jedne strane taka objekat puno donio,što da ne možda bi značio pojavu još nekoliko velikih investicija,pa bi i vječiti dobile nove stadione,naravno to u ovom trenutku izgleda kao science fiction...
Nema potrebe za tim,Beograd je dvomilionski grad i besmisleno je praviti nekoliko stadiona u blizini.Upravo ovo cime se ja sada bavim jeste razmatranje situacije sta sve imamo od sportskih objekata u Beograda i kakvo je to stanje.I sa tim u vezi sam imao i uvid u neku dokumentaciju koja izgleda bas zanimljivo,ali isto tako i u vladi smatraju da nije bas najpametnije resenje.

Graditi stadion na mestu Partizanovog ili Zvezdinog je sa marketinske strane najbolje,to su realno medju najboljim lokacijama u Beogradu,svako bi tu voleo da ima trzni centar ili blok zgrada ili neku drugu investiciju,i sa te strane bi bilo lakse privuci investitore na toj lokaciji,mnogo lakse nego na ostalim koje su predlozene.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 27 jan 2013, 15:45

don_burza je napisao/la:a kome ce ici Zvezdi i Partizanu :)
Problem igranja na zajednickom stadionu ne bi pravili obicni gledaoci ili navijaci ali organizovane grupe milsim da bi

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 27 jan 2013, 15:52

Devil je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:Poznajući naše ljude i mentalitet nebi me nimalo čudilo da vječiti ostanu na svojim stadionima,a da taj multifunkcionalni jedino reprezentaciji bude domaćin ;) I naravno mnoštvu koncerata... Mišljenja sam da bi s jedne strane taka objekat puno donio,što da ne možda bi značio pojavu još nekoliko velikih investicija,pa bi i vječiti dobile nove stadione,naravno to u ovom trenutku izgleda kao science fiction...
Nema potrebe za tim,Beograd je dvomilionski grad i besmisleno je praviti nekoliko stadiona u blizini.Upravo ovo cime se ja sada bavim jeste razmatranje situacije sta sve imamo od sportskih objekata u Beograda i kakvo je to stanje.I sa tim u vezi sam imao i uvid u neku dokumentaciju koja izgleda bas zanimljivo,ali isto tako i u vladi smatraju da nije bas najpametnije resenje.

Graditi stadion na mestu Partizanovog ili Zvezdinog je sa marketinske strane najbolje,to su realno medju najboljim lokacijama u Beogradu,svako bi tu voleo da ima trzni centar ili blok zgrada ili neku drugu investiciju,i sa te strane bi bilo lakse privuci investitore na toj lokaciji,mnogo lakse nego na ostalim koje su predlozene.
i ja mislim da je najbolje ako je moguce privuci investitore i sagraditi takav stadion od preko 50 000+ gledaoca gde je Marakana ili izvrsiti rekonstrukciju,mozda kao sto su uradili u Stutgartu i spustili teren a uklonili atletsku stazu ako sam dobro ukapirao
da se ne naljute Partizanovci ali njima je dovoljan i stadion od oko 30 000-35 000 zbog manje baze navijaca :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2013, 16:25

E upravo zbog tih prica o kapacitet ja bih najvise voleo da se sagradi stadion na kome ce igrati i Zvezda i Partizan.Zasto ? Bez sumnje u pravim okolnostima cak i u ligaskim utakmicama obe strane mogu napuniti stadion od 50-ak hiljada:istina Zvezda to moze uraditi i pre,ali jedna druga stvar je u pitanju.Ko bude imao manji stadion znaci ne bitno da li je on Zvezdin ili Partizanov ako ostane ovaj drugi on ce uvek biti manji nego ovaj.E sad dodje evropska utakmica,svedoci smo milion takvih situacija u proslosti,Partizanov stadion od 30 hiljada bude mali,sta onda ? Ako bi sagradili ovaj drugi,sigurno je da ce jednom klubu biti ispod casti da igra na tudjem stadionu,nebitno da li je to Zvezda ili Partizan i radije ce igrati na svom od 30000 nego na tom drugom od preko 50000 koji bi takodje bio mali.Znamo situaciju za Partizan-Arsenal npr.Da je Nou Camp bio u pitanju rasprodao bi se za par sati.E upravo je to po meni najveca prednost koju bi imao stadion na kome bi igrala oba tima. ;) Da ne pricamo o tome da je to odma' u pola lakse odrzavanje stadiona,da profit od oba kluba ide u jedan stadion a ne u dva...

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 16:52

Devil je napisao/la:

Moj Devile, veliko je pitanje lokacije tog nacionalnog stadiona?! Lupam,ali mislim da će biti poprilično udaljena od dva najveća stadiona... Dok najveći klubovi i ukoliko bi nekada željeli praviti sopstvene stadine,tj. privukli investitore vjerovatnoća je velika da bi se to pravilo na postojećim lokacijama ;)
Slažem se da Srbiji ne treba luksuzi imati 3 takva objekta,niti bi to doprinijelo odličnom profitu trojici investitora.
E sad se ponovo vraćamo na lokaciju i tu cijelu priču... ne treba biti dovoljno glup pa ne vidjeti da neko te lokacije čuva za sebe,od upravo već spomenutih stranih investitora koji bi ulagali... ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2013, 16:59

Evo odma' cu ti reci moguce lokacije stadiona. :mrgreen:

1. Zamena sa vec postojecim stadionom Crvene zvezde,Partizana,OFK i Rada.Ove zadnje dve opcije su nemoguce jer je stadion OFK na klizistu,a i ne bi mogao tu da se ubaci jedan slican objekat,dok je kod Rada problem neresen pravno-imovinski odnos,iako je mesto ekstra i ima prostora.

2.Pored trening centra u Staroj Pazovi,vrlo moguca opcija ali ne verujem u nju.
3. Luka Beograd,vrlo lepa lokacija,a uradili bi nesta kao London,tj.sa gradnjom ovoga bi oziveli taj pomalo umrli deo grada.
4. Kod Bloka 45
5. Beogradski Banat,u blizini "kineskog mosta".

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 17:03

što se lokacije Karaburme tiče to nema šanse,i ti si je otpisao.. Ne poznajem Beograd toliko dobro,ova lokacija za Pazovu je svakako jedna od vrlo mogućih.

Nek urade negdje u blizini Surčina,da automatski sa aerodroma ulaze u svlačionicu :)

I po mom nekom skromnom mišljenju idejni projekat, sva moguća pravno-tehnička papirologija te tender bi morali biti gotovi do 2016e. ako je moguće i ranije,kako bi Srbija dobila prije 2019e moderan stadion... Vjerujem da bi se u dogledno vrijeme moglo na istom igrati i neko finale Liga Evrope ili Lš...

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 27 jan 2013, 19:33

Apsolutno je sigurno da će Srbija dobiti nacionalni stadion. ;)
Kao što isto tako apsolutno ne znači da će biti jedan od organizatora EP 2020 godine. ;)

Tomislav Karadžić je na svečanosti povodom novog mandata jasno naglasio da će kruna ovog drugog mandata biti izgradnja impozantnog multifunkcionalnog nacionalnog stadiona... ;) Nema sumnje da isti neće uspeti u toj nameri,jer je to čovek sa velikim egom i željan ličnog dokazivanja kroz instituciju. Možda nema direktnu vezu ali projekat "Južni tok" u velikoj meri će u budućnosti na svim poljima puno doneti prvenstveno infrastrukturno Srbiji.

Što se tiče sličnih stadiona za večite rivale, o tome se može pričati tek kada vlasnička struktura klubova ali i lokacija bude jasna i čista,do tada nijedan strani investitor neće hteti graditi nešto veliko sa mutnim papirima i mutnim likovima iz senke.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 28 jan 2013, 17:35

Malopre kupio press i pročitao ključnu stvar oko nacionalnog stadiona.
Prva lokacija je N.Pazova odmah pored centra FSS,kapacitet objekta barem prema riječima Tomislava će biti 60000... Postoji indicija da na tom stadionu igraju i vječiti.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2013, 17:58

Veciti nece igrati u Novoj Pazovi. ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 jan 2013, 21:46

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2013, 22:58

Pa Tole je jedan vrhunski fudbalski strucnjak i motivator,zna on kako se to bolje radi od Antica. :roll:
Steta sto nije imena rekao.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 jan 2013, 23:21

ma yebo nas, kod nas se o svemu priča samo o imenima nikad. bolje da Antić ništa nije ni pričao na ovu temu, nego ovako sve nešto umotano.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 jan 2013, 23:32

Eto dobili ste pojacanje pred Hrvate

Kumara Stankela se vraca :)

E moj Sinisa al podjebavas
Thomas Müller - Fußballgott

GT1970
Kontakt:

Post Postao/la GT1970 » 29 jan 2013, 10:02

" је " ? ' не & & " ? срања.

% се " Нове Пазове ' " % $ " ' у $ " своје ",& ' " $.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.