FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 19 dec 2019, 16:29

Benkara21 je napisao/la:
19 dec 2019, 16:00
Risto novi?
Nije 100% al vjerovatno je Risto novi sef a eso Selimovic pomocnik

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 dec 2019, 16:31

Simidobar@ nemoj me vise citirati zamolit Cu te lijepo i ljudski. Prvo jer si glup, da bi shvatio neke stvari a drugo jer mi se stvarno ne da s tobom raspravljati.
1. Klub je prekinuo saradnju sa trenerom onog dana. To sto ovaj nije potpisao ne znaci da nije zavrsena ugovor.
2. Ako nije prekinuta saradnja, pa koji k su protesti bili iapre kluba i koji k je on cmizdrio na tv-u?

Ponavljam, razlika bi bila u otkazu sto se love tice dal je otisao kao prvi ili kao 2. I ne citiraj me jer stvarno mi mrsko pisati likovima kojima je mrsko sabrati 2 i 2.

E cuj bitan datum u ugovoru hHahha oj Alija....

Pa evo, ako treba citav ugovor isplatiti, nema otkazala. Staviti ga na platnu listu kao trenera u 11 akademije. Za svaki ne dolazak odbijati od plate i tako do kraja ugovora.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 dec 2019, 16:39

Pantelija je napisao/la:
19 dec 2019, 16:31
Simidobar@ nemoj me vise citirati zamolit Cu te lijepo i ljudski. Prvo jer si glup, da bi shvatio neke stvari a drugo jer mi se stvarno ne da s tobom raspravljati.
1. Klub je prekinuo saradnju sa trenerom onog dana. To sto ovaj nije potpisao ne znaci da nije zavrsena ugovor.
2. Ako nije prekinuta saradnja, pa koji k su protesti bili iapre kluba i koji k je on cmizdrio na tv-u?

Ponavljam, razlika bi bila u otkazu sto se love tice dal je otisao kao prvi ili kao 2. I ne citiraj me jer stvarno mi mrsko pisati likovima kojima je mrsko sabrati 2 i 2.

Pa evo, ako treba citav ugovor isplatiti, nema otkazala. Staviti ga na platnu listu kao trenera u 11 akademije. Za svaki ne dolazak odbijati od plate i tako do kraja ugovora.
Ma uprava je davno zeljela da skloni Husrefa sad im je bila prilika i to su i uradili. Jednostavno on im nije odgovarao, meni je bezz s njihove strane sto to otvoreno nisu kazali. Pres napravis i kazes zahvljujemo se Husrefu na svemu mi zelimo novog modernijeg s kojim cemo imati bolju igru irezultate. A ne ovako Nam nije zadovoljan i te gluposti.

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 19 dec 2019, 16:42

Pantelija je napisao/la:
19 dec 2019, 16:31

1 ili 2 na polusezoni, zar postoje klauzule za predzadnju utakmicu ? :facepalm: :mrgreen:

Mogu oni u upravi napisat i da su raskinuli sa njim u Augustu.. on ima ZAKONSKI ugovor, potpisan od svih ucesnika..

Hoces se kladit da ce mu isplatit komplet ugovor ?
ZATO STO MORAJU TO URADIT ZBOG NACINA OTKAZA, JEDNOSTRANI PREKID..

Uopste te nisam pitao koga cu JA citirat.. nemoj brate pisat i ja te necu citirat.. kupi sebi forum.. imas mnogo rjesenja..

Ovo ti je posljednji put da me vrijedjas a da ti ja ne odgovorim uvredama.. ;)
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 dec 2019, 16:45

@simidobar
Hipoteticko pitanje. Da samo zavisi od tebe, ono licno tvoja odluka. Da li bi ti dao 130 000KM Husrefu, ili bi ih ostavio klubu?

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 dec 2019, 16:46

Kad smo kod te kupovine svog foruma, s rajom sam razvio neki web sajt, između ostalog ima i naš forum. Pa bujrum svi tamo. :kafa:
Tražim od Morte dozvolu za reklamu, filmski je portal u pitanju, nema veze s ovom temom, al et. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 19 dec 2019, 16:57

Evander je napisao/la:
19 dec 2019, 16:45
@simidobar
Hipoteticko pitanje. Da samo zavisi od tebe, ono licno tvoja odluka. Da li bi ti dao 130 000KM Husrefu, ili bi ih ostavio klubu?
Za ovo sto je prezivjeo malo je tih 130 000.. Realno.

Prvo sebi nikad ne bih dozvolio da dodjem u situaciju da tjeram i pljujem nekog koga postuju i cujene i van Balkana..

Bilo bi me stid izac na ulicu da sam autor tog otkaza. Uopste ne bih razmisljao previse o parama, vise bih razmisljao o tom kako da to ispravim, jer veliko sr*nje je napravljeno.. Mnogo bezpotrebnih problema se rodilo.. Valja se iscupat jer ode mnogo vise od tih 130 000 na druge nacine..

Ako jos dovedu Custu ima da gori i njima i igracima.. za bahatu igu u derbiju.. to se ne oprasta, NIKOM..

Kaze Nikola Kojo : Zovni me da ti okrecimo kucu, iscjepam drva.. prijateljski, iz ljubavi.. Al za moj posao moras da platis.. Ne zivim sam..
Zadnja izmjena: simidobar, dana/u 19 dec 2019, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 dec 2019, 17:04

@VLADA129, prestani spamati temu sa tim, postavio si već više puta.
@skoroalen, dozvoljeno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 dec 2019, 17:09

simidobar je napisao/la:
19 dec 2019, 16:57
Evander je napisao/la:
@simidobar

Prvo sebi nikad ne bih dozvolio da dodjem u situaciju da tjeram i pljujem nekog koga postuju i cujene i van Balkana..

Bilo bi me stid izac na ulicu da sam autor tog otkaza. Uopste ne bih razmisljao previse o parama, vise bih razmisljao o tom kako da to ispravim, jer veliko sr*nje je napravljeno.. Mnogo bezpotrebnih problema se rodilo.. Valja se iscupat jer ode mnogo vise od tih 130 000 na druge nacine..

Ako jos dovedu Custu ima da gori i njima i igracima.. za bahatu igu u derbiju.. to se ne oprasta, NIKOM..

Kaze Nikola Kojo : Zovni me da ti okrecimo kucu, iscjepam drva.. prijateljski, iz ljubavi.. Al za moj posao moras da platis.. Ne zivim sam..
Znaci tebi je draze da Husref omasti brk, za posao koji nece raditi, nego da klub dovede novog igraca recimo? Zanimljivo.
Otjeran sa razlogom, bruka u dva derbija i groznaaaa igra. Sa najskupljim igrackim kadrom, deru nas raspali Celik, Sloboda, Zvijezda. Da li je to bruka i treba li na to zatvarati oce? O Euro tekmama da ne pricam. O tome da se posvadjao sa svima i unistio atmosferu u klubu, ne treba ni raspravljati vise.
Zanima me da si kojim slucajem igrac i da ti trener hebe mrtvu mater, kako bi reagovao?
Da li je dobijao za svoj rad adekvatnu platu ili je kojim slucajem bio potplacen? Ako je bio potplacen, hajmo mi skupiti pare i isplatiti mu, sto se mene tice nikakav problem.
Posto kazes da je cijenjen u regionu, steta sto ga Zvezda ne uze sad. Evo Hajduk mijenja trenera, mozda tamo zavrsi. Mada, kolike su njemu sposobnosti, sumanjm da ce dalje od Olimpica ili Tuzel dogurati. A vrijeme ce pokazati.
A to gori i slicno, mani me se suplje. Svi mi znamo da od toga nista nema.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 dec 2019, 17:10

130 k km za otkaz treneru FK SARAJEVO netreba nika u zivotu bit problem..

Sta mislite da custa ili bilo koji drugi trener tih manira nece imat u ugovoru bar 3x tu klauzulu..

Custa 60 k € baci za noc na kocki svaleranju ili kad kupuje djeci neke igracke kao sto je bmw 3 M

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 dec 2019, 17:11

Gennaro Gattuso i Milan raskinuli su suradnju minulog utorka nakon 18 burnih mjeseci. "Rino" je kao igrač svojom borbenošću osvojio navijače diljem svijeta, a isto je napravio i kao trener.

Predan, temperamentan, ponekad i previše, uvijek je ostao dosljedan sebi. No ono što je napravio nakon raskida suradnje s Milanom ulazi u jednu sasvim novu sferu veličine.

Kako prenosi ugledni i pouzdani Sky Sports, Gattuso se odrekao otpremnine vrijedne 5,5 milijuna eura, koliko je trebao dobiti za još dvije godine bivanja u Milanu.

Ovako nešto uistinu je teško pronaći u današnjem nogometnom svijetu, no za Gattusa to nije ništa neobično:

"Novac nikada neće biti bitna stvar u mom odnosu s Milanom", rekao je Gattuso za La Repubblicu.

VISE VOLIM PARE NEGO SVOJ ZIVOT....

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 dec 2019, 17:13

Pitar6785 je napisao/la:
19 dec 2019, 17:10

Sta mislite da custa ili bilo koji drugi trener tih manira nece imat u ugovoru bar 3x tu klauzulu..

Custa 60 k € baci za noc na kocki svaleranju ili kad kupuje djeci neke igracke kao sto je bmw 3 M
Niko se ne busa od njih u prsa "volim Sarajevo vise od zivota".

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 dec 2019, 17:14

Sta je Husref prozivio svega ti. Imao 14 000 platu, dobio ljetos ogroman bonus za titulu, odsjedao s ekipom u najboljim hotelima, imao sve sto je za trazio od tehnickih stvari do priprema preko pauza gdje je zamislio.
Otjerao je Jeleskovica niko mu u klubu slovo nije rekao, trazio guzinu, Milanovića, dobio, sta je to njemu falilo i sa cime se borio osim sa svojim ne kontrolisanim egom?

Bacaj suplju negdje drugo, nije svako slijep i corav. Preuzeo je na sebe spremanje ekipe, uprskao je, ozlijedio se pola tima zbog toga i samo on je kriv za to, niko drugi. Izgubio je dva derbija katastrofalno, ispao iz kupa, ima dvije pobjede u gostima i igra nam je uzasna.

Za sve to samo on je kriv i niko drugi. Te bajke da je njega neko tjerao i mrzio mozes djeci po nekim drugim forumima prosipati, meni ne.

Husref kada je dosao, u 6 ili 7. Kolu, do kraja sezone nista nije uradio. Cak smo za nekim klubovima jos vise zaostali. Da se ne zaboravi, bili smo treci, igrali lose, imali par poraza koji su za otkaza ali ga je uprava sacuvala.
Pa ga sacuvase nakon Atalante i najtezeg poraza jednog kluba u historiji Bosne i Hercegovine. Pa ga 10 dana kasnije, opet od navijaca sacuvase nakon poraza od Goška. Opet navijac trazili ostavku i on je opet ostao zahvaljuju i upravi.
Nakon 11 bodova prednosti nasi su morali nositi pare i premirali druge da zapinju protiv Zrinjskog da bi uzeli titulu. I opet su ga sacuvala.
Na kraju, kad je uzeo istu, dali su mu novi, poboljšan ugovor iako je pravio probleme okko ugovora i raskide klauzule. Dakle po 5. Put su ga podržali.
I na kraju kada su vidjeli da igraci kadar se raspada, da igraci ne mogu da disu nakon. Pola sata igre, da je atmosfera za klanja, kada su vidjeli da on nista ne radi da se to poboljša, nego cak naprotiv, mahala okolo i jos vise potpisuje price, da nam konkurenti dan prije derbija znaju sastav, uprava poduzima prijeko potrebni korak da ostavi klub na pravom putu, i kao on nesto prozivljavao. Uzeo je za dvije godine preko 400 000 maraka, uzivao u hotelima prve kategorije, imao sve sto je pozelio.

Voudra.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 dec 2019, 17:16

simidobar je napisao/la:
Evander je napisao/la:
@simidobar

Onda njemu nece biti uopste problem da nade trenerski angazman negdje izvan BiH, mozda cak i izvan Balkana.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 dec 2019, 17:17

Evander je napisao/la:
19 dec 2019, 17:09
simidobar je napisao/la:
Evander je napisao/la:
@simidobar

Znaci tebi je draze da Husref omasti brk, za posao koji nece raditi, nego da klub dovede novog igraca recimo? Zanimljivo.
Otjeran sa razlogom, bruka u dva derbija i groznaaaa igra. Sa najskupljim igrackim kadrom, deru nas raspali Celik, Sloboda, Zvijezda. Da li je to bruka i treba li na to zatvarati oce? O Euro tekmama da ne pricam. O tome da se posvadjao sa svima i unistio atmosferu u klubu, ne treba ni raspravljati vise.
Zanima me da si kojim slucajem igrac i da ti trener hebe mrtvu mater, kako bi reagovao?
Da li je dobijao za svoj rad adekvatnu platu ili je kojim slucajem bio potplacen? Ako je bio potplacen, hajmo mi skupiti pare i isplatiti mu, sto se mene tice nikakav problem.
Posto kazes da je cijenjen u regionu, steta sto ga Zvezda ne uze sad. Evo Hajduk mijenja trenera, mozda tamo zavrsi. Mada, kolike su njemu sposobnosti, sumanjm da ce dalje od Olimpica ili Tuzel dogurati. A vrijeme ce pokazati.
Normalno da svaki navijac voli klubu nego treneru, al svak voli sebi vise nego klubu pa tako i husref. Hoces da podpises ugovor sa recimo 10 plata opremnine ako sam 1 na tabeli. Boli husrefa **** kakva god da je igra i koliko se igraci ljutili ako je on prvi moramu se to isplatit i treba.. pa pogledaj svjetske trenere murinjo mojes sari itd svi su dobili otkaze bez orvog mjesta i isplatu u vecini slucajeva ostatka kontrakta

Ugovor se mora ispostovat, a to sto si ti pogrijesio kad si dao taj ugovor tom treniru ti snosis odgovornost, cista stvar.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 19 dec 2019, 17:20

Husref je svoj posao odradio. Nakon duple prvi na tabeli na polusezoni bez pola igraca. Taj ko je odlucio ce odgovarati.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 19 dec 2019, 17:21

Ili je pojedinicima Husref uradio nesto privatno,pa im nabio neke komplekse ili imaju neki fetis da pljuju svakog ko je uradio nesto za Sarajevo, npr. Husref,Cala,Dzeno,Zeka,Torlak itd....
Al zato ne smijes reci nista protiv Sabrine ili Rumenog,niko ne zeli dobro Sarajevu i ne voli Sarajevo kao njihova bozanstva iz uprave.
Sabra i Rumeni su popravili svijet na bolje.
:puke:
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 19 dec 2019, 17:24

Evander je napisao/la:
19 dec 2019, 17:09
simidobar je napisao/la:
Evander je napisao/la:
@simidobar

Ti to vidis ko "omascen brk".. ;)

Hoces li da opet predjemo preko produzivanja ugovora, kasnjenju plata/priprema, Crepulje, pojacanja, Seata, seminara, povreda ?

Koliko klub trosi na plate uprave ? Kako znate da oni nemaju npr. duplo vecu platu od Husrefa ? Sta su uradili sa 20 miliona ?
Da te podsjetim da igramo na ku*cevom terenu i da se NASI igraci zale dugo vremena na to..
Takodje te psovke su mogli zabranit pravilnikom uz novcanu kaznu, mogucim otkazom.. kad hoces da popravis nesto uvijek postoji nacin.. ;)
Zaje*ano je kad si na seminaru u vrijeme kad trebaju pojacanja za klub.. kad gledas te psovke mozes promijenit neke stvari al te boli ku*ac.. ;)

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 dec 2019, 17:25

Evander je napisao/la:
19 dec 2019, 17:13
Pitar6785 je napisao/la:
19 dec 2019, 17:10

Niko se ne busa od njih u prsa "volim Sarajevo vise od zivota".
Ok i sta sad treba pustit te pare sabrini vjetnamcu rumenim gasovodu ili dat novom treneru, koji je trener otjeran kad je njegov zivot bio u opasnosti i dok se oporavljo a pritom taj trener bio jedan od glavnih igraca kluba kad je taj klub osvoio 1 od 2 najveca priznanja (prvak yugoslavije) u histori kluba..NIKAD uprava treba da mu isplati ugovor jer zavrsio prvi i to u ceoma teskim uslovima (masa igraca povrijedena) zasluzio je opremninu 6-10 plata koliko stoji u ugovoru cak sad da ode da trenira manchester city

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 19 dec 2019, 17:27

zagorski je napisao/la:
19 dec 2019, 17:16
simidobar je napisao/la:
Evander je napisao/la:
@simidobar

Onda njemu nece biti uopste problem da nade trenerski angazman negdje izvan BiH, mozda cak i izvan Balkana.
Ako ga zovnu iz doboja i tuzle nek se dobro udari nogom u zicuGu. A za vani moze jedino nosat vodu i trenerke igracima na treninzima i tekmama :beba:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, DinGospo21, fera, Napapijri, r3m1, riki46, ubipara i 488 gostiju.