Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
"pljunuti Dzeko"
(novi igrac SoundersFC - Eriq Zavaleta)
[youtube][/youtube]
(novi igrac SoundersFC - Eriq Zavaleta)
[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs
Vise lici na Bob Marlija nego na Dzeku...
Pošto se razvezla priča o tome koliko djeca iseljenika rođena vani imaju osjećaj prema BiH, a pošto je ovo ipak Džekina tema, onda ovako ....
Govorim o SAD, a vjerovatno je slično i u Zapadnoj Evropi, Kanadi i slično. Više je učinio Edin Džeko da se ta djeca osjećaju Bosancima i/ili Hercegovcima nego svi političari od rata pa naovamo. Ja ne znam ni jednog dječaka starijeg od 6 godina koji ne da ne zna ko je Džeko nega da nema njegov dres i da ne prati i repku pa i City. Prije pet, šest godina me je jedan naš klinac pitao jesmo li mi pobijedili ikad ikoga iučemu. Našu dječurliju u SAD više interesuje naš fudbal nego onaj njihov i bejzbol zajedno. Znaju oni i za Pjanu i za Misketa i za Vedu, ali svako hoće Džekin dres i zamišlja da bude Džeko. Klinci žele da smo neko i nešto i identifikovat će se. Tako je to. Djeca vole jake.
Sad, da se malo udaljim od Džeke, ali nije off topic jer na nekin način vezani za njegov twit i ovim odrođenim Bosancima. Tekma sa Meksikom (ona prva u Atlante). Ja u izmiješanom dijelu publike. Izlaze naši. Spiker ih predstavi jednog po jednog. Kad se proyivka završila, neko me sleđa povuče za rame. Meksikanac vidio da sam u našem dresu (a što jest jest i izgledamo baš drugačije jedni od drugih). Pita me gdje nam je Ibrahimović. Kažem mu da on ne igra za nas nego za Švedsku i ovom nikako nije jasno. Kažem mu da je on tamo odrastao, da se osjeća Šveđaninom, da ga tamo cijene. Opet me u čudu gleda i kaže "koji šupak" (what an asswhole)
Govorim o SAD, a vjerovatno je slično i u Zapadnoj Evropi, Kanadi i slično. Više je učinio Edin Džeko da se ta djeca osjećaju Bosancima i/ili Hercegovcima nego svi političari od rata pa naovamo. Ja ne znam ni jednog dječaka starijeg od 6 godina koji ne da ne zna ko je Džeko nega da nema njegov dres i da ne prati i repku pa i City. Prije pet, šest godina me je jedan naš klinac pitao jesmo li mi pobijedili ikad ikoga iučemu. Našu dječurliju u SAD više interesuje naš fudbal nego onaj njihov i bejzbol zajedno. Znaju oni i za Pjanu i za Misketa i za Vedu, ali svako hoće Džekin dres i zamišlja da bude Džeko. Klinci žele da smo neko i nešto i identifikovat će se. Tako je to. Djeca vole jake.
Sad, da se malo udaljim od Džeke, ali nije off topic jer na nekin način vezani za njegov twit i ovim odrođenim Bosancima. Tekma sa Meksikom (ona prva u Atlante). Ja u izmiješanom dijelu publike. Izlaze naši. Spiker ih predstavi jednog po jednog. Kad se proyivka završila, neko me sleđa povuče za rame. Meksikanac vidio da sam u našem dresu (a što jest jest i izgledamo baš drugačije jedni od drugih). Pita me gdje nam je Ibrahimović. Kažem mu da on ne igra za nas nego za Švedsku i ovom nikako nije jasno. Kažem mu da je on tamo odrastao, da se osjeća Šveđaninom, da ga tamo cijene. Opet me u čudu gleda i kaže "koji šupak" (what an asswhole)
Ma Rodwell je isti Dzeko

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Izet Hajrović je zajedno s Harisom Seferovićem umjesto reprezentaciju BiH odabrao Švicarsku.
Preporuči
Share on Facebook
Odštampaj Printaj
Reklama | Oglašavaj se
I Hajrović i Seferović su prihvatili poziv švicarskog selektora Ottara Hitzfeda za prijateljsku utakmicu s Grčkom, dok je mlađi Izetov brat Sead došao u Ljubljanu, pratio Zmajeve i odlučio obući dres Bosne i Hercegovine.
Edin Džeko, prva vedeta naše nogometne reprezentacije, na svom Twitter profilu je prije utakmice sa Slovenijom napisao: "Luliću kapa dole! To je pravi Bosanac i Hercegovac! Ova dvojica "švicaraca" što daje od SVETINJE Bosne i Hercegovine."
Oglasio se i Izet iz Švicarske, koji nije mogao, a da ne uzvrati na Džekinu "izjavu".
"Džekina reakcija je nepotrebna. Haris i ja smo odabrali Švicarsku i to treba prihvatiti", izjavio je Hajrović, dodavši:
"Šteta što je Zlatan Ibrahimović odabrao Švedsku umjesto BiH. Tada bi Ibra igrao za BiH, a Džeke ne bi bilo nigdje. Ibra je za klasu bolji od njega."
Još je Izet kazao da ga je Džeko tri puta zvao telefonom kako bi ga privolio da igra za našu reprezentaciju. Međutim, Izet je krenuo svojim putem...
GDJE SU SAD BRANITELJI LIKA I DJELA IZMETA HAJROVIĆA?
E moj izmete ti neces za 10 godina zaraditi sto edin za sezonu
jadu jadni 
Preporuči
Share on Facebook
Odštampaj Printaj
Reklama | Oglašavaj se
I Hajrović i Seferović su prihvatili poziv švicarskog selektora Ottara Hitzfeda za prijateljsku utakmicu s Grčkom, dok je mlađi Izetov brat Sead došao u Ljubljanu, pratio Zmajeve i odlučio obući dres Bosne i Hercegovine.
Edin Džeko, prva vedeta naše nogometne reprezentacije, na svom Twitter profilu je prije utakmice sa Slovenijom napisao: "Luliću kapa dole! To je pravi Bosanac i Hercegovac! Ova dvojica "švicaraca" što daje od SVETINJE Bosne i Hercegovine."
Oglasio se i Izet iz Švicarske, koji nije mogao, a da ne uzvrati na Džekinu "izjavu".
"Džekina reakcija je nepotrebna. Haris i ja smo odabrali Švicarsku i to treba prihvatiti", izjavio je Hajrović, dodavši:
"Šteta što je Zlatan Ibrahimović odabrao Švedsku umjesto BiH. Tada bi Ibra igrao za BiH, a Džeke ne bi bilo nigdje. Ibra je za klasu bolji od njega."
Još je Izet kazao da ga je Džeko tri puta zvao telefonom kako bi ga privolio da igra za našu reprezentaciju. Međutim, Izet je krenuo svojim putem...
GDJE SU SAD BRANITELJI LIKA I DJELA IZMETA HAJROVIĆA?
E moj izmete ti neces za 10 godina zaraditi sto edin za sezonu

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
Dzeko se trudio da pojaca nasu reprezentaciju, spustio se nisko da malte ne moli ovog papka da igra za nas i mali papcic ga iznevjerio. Dzekina reakcija je normalna.
Sve to na stranu ali ono fol naslo govoriti STETA STO ZLATAN NE IGRA ZA BIH! Eto, njemu zao ili sta vec?!
Sve to na stranu ali ono fol naslo govoriti STETA STO ZLATAN NE IGRA ZA BIH! Eto, njemu zao ili sta vec?!

-
- Kontakt:
svu tu djecurliju treba posutat i to posteno. nema od njih hljeba. taj balavac naso dzeki nesta govoriti. DZEKO je, bio, i ostao LEGENDA! to sto je dzeko postigo, on nece ni na ovome a ni na onome svijetu postici!papak jedan mali!
treba bhf na sledecoj tekmi rasiriti neki transparent za takve papke, kao sto su ti hajrovici i seferovici i ***cici.....
treba bhf na sledecoj tekmi rasiriti neki transparent za takve papke, kao sto su ti hajrovici i seferovici i ***cici.....
Povodom djetinjastih izjava Izeta Hajrovića u kojima bez potrebe poredi kvalitete Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeke, naš dijamant, putem svog oficijelnog portala edindzeko.ba, želi poručiti kako novopečenim švicarskim reprezentativcima ne zamjera činjenicu da su se odazvali na poziv Ottmara Hitzflelda, već zapravo to što su u svojim ranijim izjavama obećavali dolazak u BiH. Obojica su u razgovorima sa kapitenom Emirom Spahićem, te samim Edinom Džekom, tvrdila kako svim srcem žele igrati za BiH, a ispostavilo se da su "koketiranjem" sa bh. selekcijom, zapravo otvarali vrata švicarskog tima.
"Ne mogu da se ne otmem utisku, kako su i Hajrović i Seferović iskoristili interesovanje BiH za njih, kako bi primorali Hitzfelda da ih pozove u A tim, jer slučajno ili ne, poziv švicarskog selektora za njih dvojicu uslijedio je u onom trenutku kada se za njih počeo interesovati N/FSBiH. Uz to, poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem nije na mjestu, s obzirom na to da niko od mene ne bi bio sretniji kada bi u bh. selekciji igrao jedan Ibrahimović. BiH bi sa njim bila jača i svaki igrač njegovih kvaliteta je dobrodošao u BiH, jer nas interesuje rezultat. Moja želja je da BiH pobjeđuje i svoje kvalitete podređujem svojoj zemlji, a sve zbog toga jer mi je BiH u srcu. Kada biraš klub, onda biraš gdje bi ti bilo isplatnije igrati, jer igraš za novac, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda dopustiš da te vodi srce, kao što je vodilo Spahića, Pjanića, Lulića, Mujdžu, Begovića, pa i Izetovog brata Seada Hajrovića, koji je birao srcem i izabrao Bosnu i Hercegovinu. Svi pobrojani su mogli izabrati druge reprezentacije, ali slušali su svoje srce i sada su tu gdje jesu. Seferović i Hajrović su se možda uplašili konkurencije u BiH, jer mi iz dana u dan rastemo. Sada, obojici želim mnogo sreće u Švicarskoj i što se mene tiče, ova priča je za završena. Obojici smo više puta željeli dobrodošlicu, razgovarali smo s njima, a oni su nam obećali dolazak, da bi se u posljednji čas predomislili. To dovoljno govori o cijeloj situaciji. Neka im je sa srećom", poručio je Edin Džeko.
http://www.edindzeko.ba/bh/index.php/co ... -vodi-srce" onclick="window.open(this.href);return false;
PONOSU
"Ne mogu da se ne otmem utisku, kako su i Hajrović i Seferović iskoristili interesovanje BiH za njih, kako bi primorali Hitzfelda da ih pozove u A tim, jer slučajno ili ne, poziv švicarskog selektora za njih dvojicu uslijedio je u onom trenutku kada se za njih počeo interesovati N/FSBiH. Uz to, poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem nije na mjestu, s obzirom na to da niko od mene ne bi bio sretniji kada bi u bh. selekciji igrao jedan Ibrahimović. BiH bi sa njim bila jača i svaki igrač njegovih kvaliteta je dobrodošao u BiH, jer nas interesuje rezultat. Moja želja je da BiH pobjeđuje i svoje kvalitete podređujem svojoj zemlji, a sve zbog toga jer mi je BiH u srcu. Kada biraš klub, onda biraš gdje bi ti bilo isplatnije igrati, jer igraš za novac, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda dopustiš da te vodi srce, kao što je vodilo Spahića, Pjanića, Lulića, Mujdžu, Begovića, pa i Izetovog brata Seada Hajrovića, koji je birao srcem i izabrao Bosnu i Hercegovinu. Svi pobrojani su mogli izabrati druge reprezentacije, ali slušali su svoje srce i sada su tu gdje jesu. Seferović i Hajrović su se možda uplašili konkurencije u BiH, jer mi iz dana u dan rastemo. Sada, obojici želim mnogo sreće u Švicarskoj i što se mene tiče, ova priča je za završena. Obojici smo više puta željeli dobrodošlicu, razgovarali smo s njima, a oni su nam obećali dolazak, da bi se u posljednji čas predomislili. To dovoljno govori o cijeloj situaciji. Neka im je sa srećom", poručio je Edin Džeko.
http://www.edindzeko.ba/bh/index.php/co ... -vodi-srce" onclick="window.open(this.href);return false;
PONOSU
1946
Dzeki svaka čast i sva ova priča donekle pije vode pa i razumijem nejgovo razočarenje što se tiče koketiranja. Ali njemu mora biti jasno da je to tako, da ovi momci u neku ruku imaju sportski više razloga da igraju za zemlje gdje su se rodili i odgojili nego za BiH. Ako nemože podnijeti taj vid razočarenja nek se ne bavi tim i gotovo jer na ovaj način samo može proizaći neki smrad. Nejgovo je da igra i da predstavlja BiH u što boljem svjetlu a ne da pametuje ko je dobar ko nije i ko će igrati a ko ne.
Jeste li ikad čuli Ozila ili Roonya da napada nekog potencijalnog igrača ili slično, u normalnim državama bi dobio po ušima od saveza ali kod nas su Džeko i Spahić iznad svega....
Što bi jedan Sead igrao za BiH kad mu Dzeko napada brata ili bilo kog dijasporca koji se nalazi u dvoumici da li da igra za BiH ili ne. Poslao je pogrešnu poruku iako se sad malo izvukao ovom pričom ali ovo mora pod hitno prestati! MIslim da su oni nama više potrebni nego obrnuto i njih treba donekle razumiti isto kao i oni nas.
Jeste li ikad čuli Ozila ili Roonya da napada nekog potencijalnog igrača ili slično, u normalnim državama bi dobio po ušima od saveza ali kod nas su Džeko i Spahić iznad svega....
Što bi jedan Sead igrao za BiH kad mu Dzeko napada brata ili bilo kog dijasporca koji se nalazi u dvoumici da li da igra za BiH ili ne. Poslao je pogrešnu poruku iako se sad malo izvukao ovom pričom ali ovo mora pod hitno prestati! MIslim da su oni nama više potrebni nego obrnuto i njih treba donekle razumiti isto kao i oni nas.
bio sam protiv prve izjave dzeke o ovoj dvojci svicaraca, ali sad mu je ova izjava na mjestu, mada sve je ovo nepotrebno prepucavanje
Life is a bitch and then you die.
You'll never walk alone.
Samo Saraj'vo.
You'll never walk alone.
Samo Saraj'vo.
Nece to biti prepucavanje. Pa nije Dzeko glup i lud da se prepucaje sa nekim balavcem koji je skoro izaso iz pelena a glumi frajera. Dzeko je sa ovim odgvorio na najbolji moguci nacin i hvala mu. Tu zavrsava prica. Dijamantu svaka cast!anelpik je napisao/la:bio sam protiv prve izjave dzeke o ovoj dvojci svicaraca, ali sad mu je ova izjava na mjestu, mada sve je ovo nepotrebno prepucavanje
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- stomaklija
- Kontakt:
Bas tako, Svicarska im je dala sve. Normalno da ce igrati za njih, Ljudi su redovni ucesnici EP i SP. Kada BiH izbori ucesce na nekom takmicenju i stekne kakav-takav rejting tada ce i "stranci" poceti igrati za repku. Ozil najbolji primjer, odrastao u Švabiji i logican slijed dogadjaja. Ne znam zasto se diže tolika hampa?mo-bih je napisao/la:Dzeki svaka čast i sva ova priča donekle pije vode pa i razumijem nejgovo razočarenje što se tiče koketiranja. Ali njemu mora biti jasno da je to tako, da ovi momci u neku ruku imaju sportski više razloga da igraju za zemlje gdje su se rodili i odgojili nego za BiH. Ako nemože podnijeti taj vid razočarenja nek se ne bavi tim i gotovo jer na ovaj način samo može proizaći neki smrad. Nejgovo je da igra i da predstavlja BiH u što boljem svjetlu a ne da pametuje ko je dobar ko nije i ko će igrati a ko ne.
Zasto mi njih trebamo rzumjeti, BiH je ozbiljna država, za koju su njegovi vrsnjaci krv prolili, e pa, nisu je prolili da on dode ljeti i provoza se svojim bijesnim autom , po njoj, niti da je laže na ovaj nacin. I nije istina da igraci drugih rep.ne lobiraju za druge igrace, pa da Hasan nije lobirao kod Misketa taj nikad ne bi igrao za nas. Mali je lagao sve nas i pravio nas budalama, pa stoga i zaslužuje kritike sa svih stranamo-bih je napisao/la:Dzeki svaka čast i sva ova priča donekle pije vode pa i razumijem nejgovo razočarenje što se tiče koketiranja. Ali njemu mora biti jasno da je to tako, da ovi momci u neku ruku imaju sportski više razloga da igraju za zemlje gdje su se rodili i odgojili nego za BiH. Ako nemože podnijeti taj vid razočarenja nek se ne bavi tim i gotovo jer na ovaj način samo može proizaći neki smrad. Nejgovo je da igra i da predstavlja BiH u što boljem svjetlu a ne da pametuje ko je dobar ko nije i ko će igrati a ko ne.
Njegova prva izjava i jeste posljedica ovoga o cemu pise. Svicarci su lagali ko najveci glupani i sigurno da se je Dzeki otelo onih par recenica ... Ali, kao sto je i sam Dzeko napisao, ova prica je zavrsena ..anelpik je napisao/la:bio sam protiv prve izjave dzeke o ovoj dvojci svicaraca, ali sad mu je ova izjava na mjestu, mada sve je ovo nepotrebno prepucavanje
P.S.
I nakon sto je debitirao za Svicarce u onoj prvoj utakmici, imao je muda reci kako jos uvijek nije izgubljen. Strasno ..
Zadnja izmjena: samson, dana/u 08 feb 2013, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.
@stomaklija...možda zato su su milion puta rekli da zele BiH, pa slagali.
Nije problem njihov izbor. Problem je nacin na koji su izabrali. Iskoristili su nasu zelju na najpodmukliji nacin. Neka igraju za koga hoce ali neka to urade kao i Hrvati i Srbi iz BiH, otvoreno i bez papanluka ..stomaklija je napisao/la:Bas tako, Svicarska im je dala sve. Normalno da ce igrati za njih, Ljudi su redovni ucesnici EP i SP. Kada BiH izbori ucesce na nekom takmicenju i stekne kakav-takav rejting tada ce i "stranci" poceti igrati za repku. Ozil najbolji primjer, odrastao u Švabiji i logican slijed dogadjaja. Ne znam zasto se diže tolika hampa?
Covjece nije to problem sto ce oni igrati za Svicarsku. Al zasto nemas (ne ti) mu*a i kazes znate sta ja sam ponosan sto su mi roditelji iz BiH al meni je Svica dala sve i za njih cu igrat! TACKA. Al ne, lazu, obecavaju, prave legende kao Spahica, Dzeke.. budalama.. Bespotrebno i zasluzili su sve ovo sto sada cuju i dobijaju sa strane BiH-navijaca.stomaklija je napisao/la:Bas tako, Svicarska im je dala sve. Normalno da ce igrati za njih, Ljudi su redovni ucesnici EP i SP. Kada BiH izbori ucesce na nekom takmicenju i stekne kakav-takav rejting tada ce i "stranci" poceti igrati za repku. Ozil najbolji primjer, odrastao u Švabiji i logican slijed dogadjaja. Ne znam zasto se diže tolika hampa?mo-bih je napisao/la:Dzeki svaka čast i sva ova priča donekle pije vode pa i razumijem nejgovo razočarenje što se tiče koketiranja. Ali njemu mora biti jasno da je to tako, da ovi momci u neku ruku imaju sportski više razloga da igraju za zemlje gdje su se rodili i odgojili nego za BiH. Ako nemože podnijeti taj vid razočarenja nek se ne bavi tim i gotovo jer na ovaj način samo može proizaći neki smrad. Nejgovo je da igra i da predstavlja BiH u što boljem svjetlu a ne da pametuje ko je dobar ko nije i ko će igrati a ko ne.
Malo je se sjebao kod ovog "Kad biras klub biras da zaradis vise " al dobro ostalo je kako treba
Thomas Müller - Fußballgott
Nije se nista zajebo. To je u danasnjici slucaj. Eto Hulk otiso u Rusiju zato sto voli izazov. Ili Willian iz Shaktara (cetvrtfinale LP) u Anzhi jer voli projekat... Da ne nabrajam vise..don_burza je napisao/la:Malo je se sjebao kod ovog "Kad biras klub biras da zaradis vise " al dobro ostalo je kako treba
Da ne misle sad ljudi vidi ovaj tipicni ljubitelj Dzeke i samo ga brani. Nedaj Boze, ali prvi put mogu reci da se slazem sa svakom recenicom momka. Toliko.
Rekao je i istinu, i Messi mnogo voli Barcu, ona je njegov zivot, dala mu sve, pa joj "milijardicu" uzme, pa malo, pomalo poboljsani ugovordon_burza je napisao/la:Malo je se sjebao kod ovog "Kad biras klub biras da zaradis vise " al dobro ostalo je kako treba
Zadnja izmjena: ZOI84, dana/u 08 feb 2013, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.