FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

Zeko87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zeko87 » 07 maj 2022, 14:43

GalileoGalilei je napisao/la:
07 maj 2022, 08:35
Ne pamtim kad sam zadnji put bio na istoku, zapad je majka. Bude psovki, ali ništa strašno. Istok je tribina mentalnih invalida i umobolnih mozgova. Zgroziš se kad čuješ psovke, nisam u životu takve čuo. Jad i bijeda.
Ali zato se uvijek razapinje sjever radi baklji, koje slažem se nisu ok jer nam izbijaju i ovako slabo marketinški zarađene novce.
Nisam bio na sjeveru 15-20 godina ali momci navijaju 90min, bodre idu na gostovanja ne prave probleme i imaju etikete huligana. A Istočna tribina šatro gradska raja ogadiše klub i navijačima a otjeraše i neodlučna pojačanja koja kad im se ponudi Zrinjski i SARAJEVO uvijek će prije dole baš radi ovih stvari. Nema psovanja majki, tjeranja nakon jedne loše tekme.

Ja bih taj istok prekrio zastavom ili tu puštao djecu, žene i omladinski pogon, a na zapadu spustio kartu pa bujrum ko hoće. Ako već pametuješ nek to bude 200m od terena.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 maj 2022, 15:09

Odlazi li Kepčija? Javio nam se Mirvićev savjetnik i otkrio kako stoje stvari
Kepčija je angažovan u novembru prošle godine, a Mirvić ga je predstavio kao svog savjetnika za sport.

"Paralelno ćemo razvijati sportski i komercijalni dio kluba. Sa sportske strane smo zaposlili Ivana Kepčiju, čovjeka koji je to radio u Europi posljednjih deset godina. Kepčija će složiti tim svojih ljudi i imati ovlasti oko omladinskih kategorija i prvog tima", tada je kazao prvi čovjek Bordo kluba.

Prema kuloarima Kepčija je bio taj koji je doveo i Aleksanda Vasoskog na klupu FK Sarajevo, dok se pitao i za dosta stvari tokom zimskog prijelaznog roka.

Navijači Sarajeva nisu zadoovljni rezultatima, pa se na svojevrsnom "udaru" nalazi sportski segment kluba, a hrvatski mediji su u subotu ujutro plasirali vijest kako bi Kepčija mogao napustiti Sarajevo, te pronaći novi angažman i to u Mađarskoj, tačnije u Honvedu.

Hrvatski mediji su u subotu ujutro plasirali vijest kako bi Kepčija mogao napustiti Sarajevo, te pronaći novi angažman i to u Mađarskoj, tačnije u Honvedu.

Tim povodom smo kontaktirali i bivšeg sportskog direktora Legije i Hajduka koji nam je je potvrdio razgovor sa čelnicima Honveda, ali i ostanak u projektu višestrukog prvaka BiH.

"Bio sam na sastanku, upoznao se sa ljudima, kao sto sam bio na jos 10 mjesta u posljednjih pola godine. Ostajem u projektu FK Sarajevo", kratko nam je rekao Kepčija.

Za Kepčiju kao i sve u FK Sarajevo je na neki način mjesec istine kada će prioritet biti ostavarivanje primarnog cilja za ovu sezonu, a to je izlazak u Evropu.

Kroz prvenstvo se plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu čini nemogućim, pa je preostala šansa finale Kupa BiH koje je na programu 19. maja.

Eventualni poraz u finalu i izostanak plasmana na euroscenu bi svakako bio razočaravajući za sve one kojima je bordo boja u srcu, a vjerovatno bi, kako to biva na našim prostorima, izazvao i nove promjene u sportskom segmentu kluba.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 07 maj 2022, 15:44

vedinjo98 je napisao/la:
07 maj 2022, 01:48
JavierBosnia je napisao/la:
07 maj 2022, 00:57
Aduka87 je napisao/la:
07 maj 2022, 00:52
Sta je ovdje lose, ne kontam hahaha ?
Ja nisam nista lose rekao da se ogradim odma :mrgreen:
Mada mali mu je na njega vidi se, ima video gdje mali kojo ima koliko 6-7 god srednjake pokazuje u kameru :rol:
Hahaha stvarno. Meni taj mali izgleda ko odrasli covjek u tijelu djeteta :rol:

slika
:urnebes:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 maj 2022, 16:07

Ševelj opet starter za Radomlje, dobro je sto ce na junsku prozivku doci sa kontinuitetom nastupa iza sebe.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 maj 2022, 16:16

Lucas je napisao/la:
07 maj 2022, 16:07
Ševelj opet starter za Radomlje, dobro je sto ce na junsku prozivku doci sa kontinuitetom nastupa iza sebe.
I Guzina evo zabi 2 gola :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 07 maj 2022, 18:36

Ma Vicko nezamijenjiv u 5 6 tekmi. Sve po 90.min. Ovo je dobra posudba u bolju ligu od nase, kali se covjek.

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 07 maj 2022, 19:39

Znaci 5-6 psovaca s istoka su najveci problem i zbog njih se igraci ne mogu opustiti🤣
Oni otjerali raju sa stadiona nije ova virtouzna igra. Strašno je ovo citati. Eto na zapadu se ne psuje...pa gdje sjedite vi i ne cujete psovke.
25 godina se isto psuje, samo sto nas jebprije bilo 90% onih sto ne psuju pa se ovi nisu culi. Sad su oni ostali u vecini...jedini imaju zeludac za ove bravure.
A da je za ludnice, jeste.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 maj 2022, 19:39

slika

Momak treba odma od sljedece sezone prvi 11 igrati :salut: :salut:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 07 maj 2022, 20:24

brojjedan je napisao/la:
07 maj 2022, 19:39
Znaci 5-6 psovaca s istoka su najveci problem i zbog njih se igraci ne mogu opustiti🤣
Oni otjerali raju sa stadiona nije ova virtouzna igra. Strašno je ovo citati. Eto na zapadu se ne psuje...pa gdje sjedite vi i ne cujete psovke.
25 godina se isto psuje, samo sto nas jebprije bilo 90% onih sto ne psuju pa se ovi nisu culi. Sad su oni ostali u vecini...jedini imaju zeludac za ove bravure.
A da je za ludnice, jeste.
Pa tako nekako ga dođe, uz truhlu jabuku truhnu i ostale. Nama kao narodu fali u svemu osnovne kulture, od prelaza na pješačkom prelazu, do stajanja u redu u marketu do kulture ponašanja na stadionima. Ljudi imaju tu neku premisu da za plaćenu kartu mogu raditi šta hoće. Nema tu plaho neke ljubavi , to su frustracije koje se nose iz kuće, sa posla i ljudi neće da budu u ambijentu kojeg neki koriste kao kantu za svoje emocionalne otpatke.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 maj 2022, 20:33

Imal u udruzenju onih sesira na stanju ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 07 maj 2022, 20:34

Generalno, cast izuzetcima, mi smo obrazovno, odgojno i dobrim dijelom kao proizvod toga svega i intelektualno zapusten narod.

Banalan primjer.

Sada protiv Radnika zavrsava utakmica, i nosim dvije kartonske solje od popijene kafe, ambalazu cipsa itd. i bacam ih u kantu za smece nedavno postavljenu u ulazima stadiona.

Par ljudi koji prolaze tu iza mene gledaju me k'o da sam vanzemaljac.

Banalna stvar, na prvi momenat i nebitna, ali generalno jako slikovito.

Od takvih malih stvari i krece sve, pa sve do vecih i jako bitnih. Sve je to spoj spojenih posuda. Mentalni sklop.
- FKS -

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 maj 2022, 22:10

Samo me zanima pobjeda 19-og maja, ostale možemo izgubiti.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 maj 2022, 22:11

Nermin Bašić

Mnogo pratim FK Sarajevo, gospodina Ismira Mirvića i siguran sam da će taj čovjek od FK Sarajevo napraviti brend ukoliko mu navijači i javnost budu dali određeni mir, te kontinutet o kojem sam gore pričao. Čovjek ima viziju, ali nije Koperfild da za sezonu ili polusezonu napravi velike stvari. On ima viziju i novac, no potreban je određeni period da se određene stvari poslože i da to bude moderan klub po evropskim standardima. Lično smatram da će to biti tako, vjerujem u Mirvića i FK Sarajevo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 maj 2022, 22:52

Hajdeee je napisao/la:
07 maj 2022, 20:34
Generalno, cast izuzetcima, mi smo obrazovno, odgojno i dobrim dijelom kao proizvod toga svega i intelektualno zapusten narod.

Banalan primjer.

Sada protiv Radnika zavrsava utakmica, i nosim dvije kartonske solje od popijene kafe, ambalazu cipsa itd. i bacam ih u kantu za smece nedavno postavljenu u ulazima stadiona.

Par ljudi koji prolaze tu iza mene gledaju me k'o da sam vanzemaljac.

Banalna stvar, na prvi momenat i nebitna, ali generalno jako slikovito.

Od takvih malih stvari i krece sve, pa sve do vecih i jako bitnih. Sve je to spoj spojenih posuda. Mentalni sklop.
Pa gledaju te jer si levat kume, cuj cistit za sobom, imaju ljudi uhljebljeni u Opcini Centar da odrzavaju stadion i ciste to, treba im sto vise zaprljat nek zarade platu. :kafa:

Nazalost, takvo je razmisljanje vecine tih papaka. Korito svake rijeke, osim mozda Une, deponija. A svi velike patriote, ljiljani na slici profila, urlaju Jedna si jedina gdje stignu. Nije to patriotizam, nego smece bacit u kontejner, platit porez, kupit tramvajsku kartu a ne svercat se...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 maj 2022, 22:59

napoleon72 je napisao/la:
07 maj 2022, 10:52
NajvecaRadosti je napisao/la:
07 maj 2022, 08:50
Slazem se brate.Bas se vidi da nam fali taj golgeter kao sto je svojevremeno bio Merso i Benko.
Nevjerovatno evo 10 godina mi pogodili sa 2 napadaca,a fulili sa 22(Mesanovic,Handzic,Guzina,Cmiljanic,Altiparmakovski, Bilbija,Krpic,Karic,3 Brazilca,onaj Estonac itd.)
Mene jos vise fascinira da su ti igraca do dolaska kod nas kidali i bili najbolji u svojim klubovima(Mesanovic,Guzina),ili nakon odlaska od nas zablistali(Bilbija,Krpic)

Ocigledno da je nesto i do nas.Ili to ili smo stvarno vrhunski pehovi.
Bagaric da je igrao ovu sezonu u Sirokom/Borcu garantujem ti da bi sada imao bar 10 komada pored svog imena.Kod nas ocigledno mu se ne igra.Lik uopste ne trci,bjezi od lopte.Ja ne znam sta je ono.

Predugo smo ga cekali,on ocigledno ne planira proraditi i ne razumijem sto ga jos uvijek stavlja.Imas Hamzu imas Mersu i stavi njih u napad.Sacekaj jos mjesec dana,otjeraj Bagaric,Cmiljanica,Bodula i dovedi pravog napadaca koji je u top formi i zeljan dokazivanja.
Nije to bas tako. Bagaric nikad u karijeri nije odigrao sezonu sa vise od 8 golova, i to za Split u jednoj sezoni, 8 golova u 30 utakmica. Lik jednostavno nije dobar spic, ne znam kako je on ikakvu karijeru ostvario, al ovu statistiku mogu i ja ostvarit. Zabit cu barem 4-5 tap-in golova u 30 utakmica. Tako da nigdje trenutno on ne bi imao 10+ golova jer jednostavno nikad u karijeri nije dao 10+ golova za cijelu sezonu. On je, kao i svi igraci koji su dosli u tom periodu, vrlo los igrac koji nije mogao igrat nigdje drugo. Dobar igrac ne bi dosao u klub bez jasne buducnosti i u klub kojem plate kasne. Dosli on, Palic, tiktoker koji potrcat ne moze, i et Sevelj radi trenera.

A za ostale napadace, jbg, godinama Sarajevo igra s jednim spicem i ima jednog spica ubicu, pa nam ovaj "drugi" spic bude los. Evo gledaj redom, od sezone 09/10. Tad su spicevi bili Avdic i Skoro, kao i u sezoni 10/11. Sezona 11/12 Obuca i Haskic, sezona 12/13 Emir Hadzic, 13/14 Komazec i poslije Bilbija/Velkoski, 14/15 i 15/16 Benko, onda od sezone 16/17 do prosle sezone je Merso bio prvi spic i ne bi ga Drogba istjerao iz prve postave. Tek od prosle sezone mi nemamo prvog spica, sad evo imamo Hamzu i od njega mozemo ocekivat eksploziju naredne sezone. A svi napadaci koji su dosli u medjuvremenu su trebali da budu neka druga opcija i pola su ih bili anonimusi i losi igraci u startu, ne mozes ocekivat da ubodes s Altiparmakovskim kad mu mati rodjena ne zna da se bavi fudbalom. Ofulali smo sa Bilbijom, Mesanovicem (koji nije htio da igra, jednostavno), a od ostalih niko nista nije ni mogao ocekivat. Brazilci prevare, znali smo svi, Altiparmakovski, Melunovic i Liivak anonimusi, Karic i Guzina losi premijerligaski igraci, Cmiljanic dosao sa hronicnom povredom, Krpic tad bio premlad. Solidni drugi spicevi su bili Handzic i Bekic, koji su i dosli s nekim renomeom i bili su dovoljno dobri za DRUGOG spica, jer smo kao prvog imali najboljeg spica PL u tom trenutku.
100%.

Ali, evo za trenutnu situaciju. Što se prilika ne da Cmiljaniću. Čovjek je prikazao da ima nekih kvaliteta i da mu je potreban samo kontinuitet kojeg prije nije imao zbog povreda. Možda ne bi bio gol-mašina, ali bi sigurno bio korisniji od Bagarića. I evo ovu polusezonu bez povrede proveo, a na terenu mizernih 20 minuta. Da se Cmiljanić gura kao Bagarić, dobio bi zauzvrat sigurno par golova i asistencija, a i koju ukradenu loptu ili otvoren prostor za saigrača.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 maj 2022, 23:10

@NisamInsajder ma Cmiljanic je vala skroz solidan igrac za nas, pokretljiv je, ima i fin dribling, s loptom ide okomito ka golu... Za Bagarica je Aguero. Ko zna sto ne igra, da li ga je Makedonac prekrizio u startu kao i Oremusa, il je.lik opet povrijedjen.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 07 maj 2022, 23:10

Mozda su cmiljanicu i oremusu u ugovoru neki bolesni bonusi za nastupe golove i asistencije pa se na neki nacin stedi :hmmmmm:
Do smrti odani!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 maj 2022, 23:26

napoleon72 je napisao/la:
07 maj 2022, 23:10
@NisamInsajder ma Cmiljanic je vala skroz solidan igrac za nas, pokretljiv je, ima i fin dribling, s loptom ide okomito ka golu... Za Bagarica je Aguero. Ko zna sto ne igra, da li ga je Makedonac prekrizio u startu kao i Oremusa, il je.lik opet povrijedjen.
Realno, Cmiljanić da nije imao povrede, uspio bi u većoj ligi, Ajax, Levante.. Ljudi su ga mjesecima pratili i sigurno da ima kvalitet za taj nivo. Ali povrede. Kod nas kad je god ušao na teren pokazao je da ima ogroman kvalitet, ali nema kontinuitet zbog povreda. Agilan, dobra tehnika i brzina uz onu visinu. I uvijek je pokazao veliku želju za igrom na terenu. Bagarić sve suprotno.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 maj 2022, 23:48

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić jučer se u Parizu sastao s legendama kluba s Koševa i bh. fudbala Safetom Sušićem i Farukom Hadžibegićem.

- Ismir je bio u Parizu i pozvao je Safeta i mene na ručak i kafu, rekao je Hadžibegić u razgovoru za „Avaz“ i dodao:

- Malo smo se družili. Naravno, dotakli smo se malo i FK Sarajevo.

Stabilan i samoodrživ klub
Možete li biti malo konkretniji?

- Ismir nam je iznio svoju neprikosnovenu želju da od Sarajeva napravi stabilan i samoodrživ klub. Pričao nam je malo o svojim planovima, tako da nam je bilo i drago, prvo što nas se sjetio, a onda i ispričao šta trenutno radi.

Možemo li uskoro očekovati Papeta i Vas ponovo u klubu s Koševa?

- Nismo na tu temu razgovarali. O tome nije bilo nijedne rečenice.

Kako Vi vidite kompletan Mirvićev projekat u FK Sarajevo?

- Onako kako on to objašnjava, slažem se u potpunosti sa tom krajnjom idejom. Slažem se s njim da Sarajevo ima potencijal.

Ima li igdje u Mirvićevoj ideji bivših fudbalera Sarajeva, koji su od kluba s Koševa napravili regionalni brend?

- Nismo nominativno govorili o bilo kome. On nam je rekao da je tu osam mjeseci i da je povukao određene poteze. Zna(mo) šta je našao u klubu i šta hoće da napravi. Ismir je nama objasnio globalni projekat FK Sarajevo, s kojim se mi slažemo.

Uloženi novac
Je li Mirvić konačno shvatio da je pogrešio što je angažovao Ivana Kepčiju za nezvaničnog sportskog direktora, te mladog Makedonca Aleksandra Vasoskog za trenera prvog tima?

- Nismo razgovaralo na tu temu, niti sam ja to sebi dozvolio, niti je Pape – da komentarišemo bilo koga, s obzirom na to da je Ismir sa svojom ekipom uložio novac. Njegov je novac, a teško je komentarisati odluke koje neko platio svojim sredstvima.

Ipak, FK Sarajevo su stvarale generacije...

- Slažem se... Mi smo se više bazirali na globalni plan i ideju koja se nama čini da je vrlo interesantna – zaključio je Hadžibegić.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 08 maj 2022, 00:01

Je li Mirvić konačno shvatio da je pogrešio što je angažovao Ivana Kepčiju za nezvaničnog sportskog direktora, te mladog Makedonca Aleksandra Vasoskog za trenera prvog tima?

Zamisli novinar si i postavis ovako pitanje... :puke:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.